Gönderen Konu: Far için önerileriniz ?  (Okunma sayısı 7475 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Önerileriniz ?
« Yanıtla #20 : Ocak 27, 2013, 15:44:05 »
bende düşünüyorum Xenon ama burada sordum 450 lira dediler sis vs. daha ucuza bulursam almak istiyorum bende takipteyim :)

Mercek olmadığı için direk osram nightbreaker+'a karar verdim normalinden biraz daha beyaz yanıyormuş xenon gibi dağılma olayı yok mercek olsa xenon farz olur ama şimdi milletin gözünü alıp tehlikeye atmaya gerek yok :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 27, 2013, 15:44:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 27, 2013, 15:49:11 »
Mercek olmadığı için direk osram nightbreaker+'a karar verdim normalinden biraz daha beyaz yanıyormuş xenon gibi dağılma olayı yok mercek olsa xenon farz olur ama şimdi milletin gözünü alıp tehlikeye atmaya gerek yok :)

peki bana ne önerirsin  ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 27, 2013, 15:56:26 »
peki bana ne önerirsin  ? :)

Valla yorumlara göre osram nightbreaker + xenonda merceksiz olduğu için malesef karda ve sağnak yağmurda görüş azalıyormuş o yüzden halojense halojen olarak kalsın diyorum ben eğerki birgün kafayı çizip mercek takarsam daha doğrusu param olursa o kadar muhtemelen direk xenon 6000k yapıştırır geçerim :) Sende nightbreaker düşün derim :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 27, 2013, 16:05:04 »
benim avensis mercekli far olduğundan sıkıntı çıkmaz demişti elektrikçi arkadaş ısrarla taktırmadım 6 ay. sonra niyeti bozdum tak dedim o akşam da tola gittim daha önce önümü görmüyormuşum yav bu arada 8000k yı aşma. ben 8000k taktım çok memnunum ama para vermedeim arkadaşın hediyesi oldu.

Yok zaten takılırsa 6000k olur abicim ama işte mercek yapılırsa olur şuanda karar kesin osram nightbreaker+ olucak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Far için önerileriniz ?
« Yanıtla #24 : Ocak 27, 2013, 16:12:56 »
Öhhö öhö Konu yanlış yerde mi açılmış :islik:

Adalet mülkün temelidir.

Rapor olarak gelmemiş fakat Sercan'ın uyarısı üzerine konuyu taşıdım :D
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 27, 2013, 16:16:21 »
Adalet mülkün temelidir.

Rapor olarak gelmemiş fakat Sercan'ın uyarısı üzerine konuyu taşıdım :D

Uuuh son nokta gibi olmuş sanki :D :P Teşekkür ederim Ali abi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 27, 2013, 17:15:53 »
bana soracak olursa şuanda sorun yoksa hiç elleme bile zenon olayına da sakın girme derim çok bozulur orjinal olamyanlar veya çok kaliteli olmayanlar demedi deme öyle 70 e falan alacağını uzun zaman kullanacağını sanıyormusun ?
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 27, 2013, 18:25:25 »
bana soracak olursa şuanda sorun yoksa hiç elleme bile zenon olayına da sakın girme derim çok bozulur orjinal olamyanlar veya çok kaliteli olmayanlar demedi deme öyle 70 e falan alacağını uzun zaman kullanacağını sanıyormusun ?

En azından hevesimi alırım sonra zaten çöp olur diye düşünüyordum ama osram nightbreaker + da karar kıldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 27, 2013, 19:31:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 27, 2013, 20:11:51 »
Far yıkama + otomatik seviye ayarı + mercek

xenon için bunlardan herhangi biri olmaz ise TÜV'den geçemezsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ocak 27, 2013, 23:31:50 »
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/osram-night-breaker-plus-h11-halojen-ampul-72791357

bunu mu diosun ? bnm araca olursa alayım :)

Valla direk burdan bulaşma derim 89 lira diyor normalde aksesuarcılarda 55-60 arasında birde bunun kargo parası var hepsini toplayınca uzunlara bile alırsın aynısından :D

Ayrıca senin far H11 mi ? H7 mi ? Bunu bir öğren derim Cantekin :)

Far yıkama + otomatik seviye ayarı + mercek

xenon için bunlardan herhangi biri olmaz ise TÜV'den geçemezsiniz.

İşte o yüzden direk osram nightbreaker + abicim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 27, 2013, 23:36:50 »
Fujika al 6 tl ye tasaaruflu evde tuvalette banyoda heryerde kullanıyoruz.kaliteli gözleride rahatsız etmıyor.ne senı ne içerdekini ne dışardakini ne karsıdakini hiç kimseyi rahatsız etmıyor.muayenede de sıkıntı çıkarmaz gibi me geliyor.şimdiden hayırlısı
birkaçtane adres ataım yardımcın olsun zorluk çekme ercü.
http://ozguneshirdavat.com/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=261&category_id=38

http://www.bimeks.com.tr/urun/120786/fujika-23w-3u-enerji-tasarruflu-ampul.aspx
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ocak 27, 2013, 23:50:02 »
Fujika al 6 tl ye tasaaruflu evde tuvalette banyoda heryerde kullanıyoruz.kaliteli gözleride rahatsız etmıyor.ne senı ne içerdekini ne dışardakini ne karsıdakini hiç kimseyi rahatsız etmıyor.muayenede de sıkıntı çıkarmaz gibi me geliyor.şimdiden hayırlısı
birkaçtane adres ataım yardımcın olsun zorluk çekme ercü.
http://ozguneshirdavat.com/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=261&category_id=38

http://www.bimeks.com.tr/urun/120786/fujika-23w-3u-enerji-tasarruflu-ampul.aspx

Sen memnun musun abi versoda nasıl aydınlatıyor ? :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 28, 2013, 21:16:49 »
kalun geldi oturmadı yerine
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 28, 2013, 22:11:08 »
kalun geldi oturmadı yerine

Abi pimaştan duy yapıp yollasam mı ki orya ? :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 28, 2013, 22:39:07 »
xenon ampuller ışığı fazla vermesine karşın yağmurda göstermiyor ve Alper kardeşimin dediği gibi mercekte taktırsanız muayeneden geçemezsin. benim arabada aldığımda xenon vardı söküp yerine Philips Cristal Vision 4000K ampuller aldım ışığı kutusunda yazdığı gibi ışığı iki misline yakın.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ocak 28, 2013, 22:55:18 »
xenon ampuller ışığı fazla vermesine karşın yağmurda göstermiyor ve Alper kardeşimin dediği gibi mercekte taktırsanız muayeneden geçemezsin. benim arabada aldığımda xenon vardı söküp yerine Philips Cristal Vision 4000K ampuller aldım ışığı kutusunda yazdığı gibi ışığı iki misline yakın.

Teşekkürler Atilla amca fiyat olarak ne kadardı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 28, 2013, 23:13:09 »
Teşekkürler Atilla amca fiyat olarak ne kadardı ?
ben 9005 ampulün çiftini 90-95 liraya hepsiburadadan almıştım. sen ampulünün tipine göre aksesuarcılardan daha ucuz alabilirsin. sanıyorum osram nightbreaker yarı fiatına onuda alabilirsin aynı cins ampuller.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Temmuz 10, 2015, 11:39:17 »
Yeni konu açmamak için konuyu hortlatayım.

Arkadaşlar benim aracımda mercek far var yalnız xenon değiller. Ve yolu hiç mi hiç iyi aydınlatmıyorlar. Bende diğer araçlardan kalan xenon beyni mevcut. Sizlere sormak istediğim aracın orjinalliğini bozup yedek xenon ampül mü taksam yolu daha iyi aydınlatır yoksa osram phlips gibi orjinal beyaz renk veren ampül mü alsam daha iyi aydınlatır. Bu konuda yardım ve önerilerinize açığım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Temmuz 10, 2015, 13:41:23 »
Yeni konu açmamak için konuyu hortlatayım.

Arkadaşlar benim aracımda mercek far var yalnız xenon değiller. Ve yolu hiç mi hiç iyi aydınlatmıyorlar. Bende diğer araçlardan kalan xenon beyni mevcut. Sizlere sormak istediğim aracın orjinalliğini bozup yedek xenon ampül mü taksam yolu daha iyi aydınlatır yoksa osram phlips gibi orjinal beyaz renk veren ampül mü alsam daha iyi aydınlatır. Bu konuda yardım ve önerilerinize açığım.
kesinlikle xenon tak abi. ben aracımı aldım hergün kırıkkale ankara arası yol yapıyorum 1 kere gittim geldim yolu hiç aydınlatmıyordu ertesi gün xenon taktırdım.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma