Gönderen Konu: Yeni Golf'ün şehir içi 5,9 litre benzin değeri gerçekçi mi ??  (Okunma sayısı 4853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Yeni Golf'ün değerleri dikkatimi çekti.
=================================
1.2 TSI benzinli motor.
Aracın ağırlığı : 1210 kilo.

Tüketim değerleri : (100 km de)
Şehir içi : 5.9 litre.
Şehir dışı : 4.3 litre.
=================================

Bana bu değerler pek inandırıcı gelmiyor.
Benzinli bir araç 100 km de şehir içi 5.9 litre yakıyor.

Ne dersiniz ??
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Dogru olabilir, japonlarin 1.2 kucuk arabalari 1 litreyle 22km yol gidiyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Dogus otoya hangi sehrin içi diye sormak lazım. Pek inandirici gelmedi bana. Ben dizel corollayi sehir icinde 6.5 lt altina indirmekte zorlaniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Dogus otoya hangi sehrin içi diye sormak lazım. Pek inandirici gelmedi bana. Ben dizel corollayi sehir icinde 6.5 lt altina indirmekte zorlaniyorum.

Bana da pek inandırıcı gelmedi.
Onun için böyle bir konu açtım zaten.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
istanbul trafiğinde kullanan bir abim var 7 lt altını görmedim dediğini hatırlıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Bir de BMW ve Mercedesin değerlerine bakmanızı tavsiye ederim. Adamlar dizellere kafa tutmuşlar resmen.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
Bir de BMW ve Mercedesin değerlerine bakmanızı tavsiye ederim. Adamlar dizellere kafa tutmuşlar resmen.

bmw nin otomatik 8 ilerileri var...:):):)
aurisden sonra ondan almalı o zamana kadar hem 12 vites falan olur o :):)
buda yuksek vites düşük devir demek o zamanda az yakıyor..:)
yakıt tüketimi çok farklı birşey herşey tetikliyor onu..ama dizeller ortalama 5lt benzinliler 9 lt falan yakıyor benim bildiğim kadarı ile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
şehir içi olarak neyi kastettiklerine bağlı değişir o...
misal ben yegane megane ile okula gidip gelirken 100km'de 6.6 litre LPG yakıyorum...
şehir içi mi ? şehir içi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
hay allah niye  o kadar çok yakıyor ki ben vw lerin benzin yakmadıklarını sanıyordum  :D golfü bilmem ama vw plazada satıcı 1.2tsi jetta için şehiriçi 10 lt den az yakmaz dedi (antalya)
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
bmw nin otomatik 8 ilerileri var...:):):)
aurisden sonra ondan almalı o zamana kadar hem 12 vites falan olur o :):)
buda yuksek vites düşük devir demek o zamanda az yakıyor..:)
yakıt tüketimi çok farklı birşey herşey tetikliyor onu..ama dizeller ortalama 5lt benzinliler 9 lt falan yakıyor benim bildiğim kadarı ile...

Şehiriçinde 5 vitesli arabada 4e zor çıkıyoruz 12 vites olsa ne olacak yakma olayı değişmez hatta otomatik olduğu için her türlü çok yakar. En azından eskişehir adına konuşuyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
Şehiriçinde 5 vitesli arabada 4e zor çıkıyoruz 12 vites olsa ne olacak yakma olayı değişmez hatta otomatik olduğu için her türlü çok yakar. En azından eskişehir adına konuşuyorum.

öyle olmuyor be ercü...
otomatikler, hele de bu çift kavramalılar, sürekli vites yükseltiyorlar, ayağını gazdan çekmeyegör sen...
arkadaşın Amarok'unu kullanıyorken farkettim, 8 ileri araç, 40-50 arasında vitesi 6'ya geçirmiş oluyor bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
öyle olmuyor be ercü...
otomatikler, hele de bu çift kavramalılar, sürekli vites yükseltiyorlar, ayağını gazdan çekmeyegör sen...
arkadaşın Amarok'unu kullanıyorken farkettim, 8 ileri araç, 40-50 arasında vitesi 6'ya geçirmiş oluyor bile...

Abi okey ama burda öyle birşey yapamaz o araba hani gerekirse çift kavrama bile bozulur bilmiyorum eskişehir imkanlarında pek olur gibi durmuyor abi ya.. Çok abartıyorsun diyebilirsinde eskişehirin trafiği cidden bitik durumda
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
Abi okey ama burda öyle birşey yapamaz o araba hani gerekirse çift kavrama bile bozulur bilmiyorum eskişehir imkanlarında pek olur gibi durmuyor abi ya.. Çok abartıyorsun diyebilirsinde eskişehirin trafiği cidden bitik durumda

ercü sonuçta eskişehir trafiğini senden daha iyi bilemem sen öyle diyorsan öyledir...
eskişehir trafiğine dair tek hatırladığım: eğer kırmızı ışığa yakalandıysanız, yeşil yanana kadar aracınızı terkedip, çook rahat, geze geze bir şehir turu yaptıktan sonra gelip arabanıza binebilirsiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
yuksek vites düşük devir olunca az yakmazmı araba benmi yanlış biliyorum yoksa...neticede 8 ileri bir aracın aynı hızde deviri 6 ileriye göre daha düşük olmazmı o zaman daha az yakmazmı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
ercü sonuçta eskişehir trafiğini senden daha iyi bilemem sen öyle diyorsan öyledir...
eskişehir trafiğine dair tek hatırladığım: eğer kırmızı ışığa yakalandıysanız, yeşil yanana kadar aracınızı terkedip, çook rahat, geze geze bir şehir turu yaptıktan sonra gelip arabanıza binebilirsiniz...

Hatta bir ışıktan sonra ikincisine giderken arada 3 tane kasis çukur vb her şey var önünüze atlayan yayaları ve yavaşlayıp tekrar hızlanılmasını saymıyorum abicim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
Hatta bir ışıktan sonra ikincisine giderken arada 3 tane kasis çukur vb her şey var önünüze atlayan yayaları ve yavaşlayıp tekrar hızlanılmasını saymıyorum abicim...
ışıklar bende nasıl bir etki yaptıysa artık...
koca şehre dair tek aklımda kalan bu olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
ışıklar bende nasıl bir etki yaptıysa artık...
koca şehre dair tek aklımda kalan bu olmuş :)

Abi efsane bir yer burası trafik düzenlemesinden mahrum kalmış bir yer :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla&Yaris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür edildi
Kullanan birisi en iyi değeri verir :)

Bu arada DSG için şöyle bir tecrübem var. Seat Ibiza 2011 1.6 ile 50km hızda düz yolda giderken 7. vitese çıkıyor. Bu durumda benim düşüncem daha az yakacağı şeklinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 291000
  • Model Yılı: '97

+1 ışık ve tramvay bitirdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
Bu değer tutturulabilir bence. Bizim jazz 1.4 atmosferik benzinli ve otomatik vites olmasına rağmen ben şehir içinde 5,5-6 litre yakıt harcıyorum. Bu tsi motorların ekonomik olması da aralarındaki 140kg lik farkı amorti etse golf de bu değerleri yakalayabilir. Ama sakin kullanım şart. Artık yeni nesil benzinli motorlar ile dizeller arasında özellikle küçük motorlarda yakıt sarfiyat farkı oldukça azaldı.