Gönderen Konu: Yeni Golf'ün şehir içi 5,9 litre benzin değeri gerçekçi mi ??  (Okunma sayısı 4855 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Bence bunu çok dert etmemek gerekiyor. Varsayalım TSI motorlar daha az yakıyor. Ama VW'lerin bakım maaliyetini ve cep yakan arızalarını hesaba katarsan bu rakamlar pek birşey ifade etmiyor. Bunu 8 yıl VW kullanan biri olarak söylüyorum. VW ile 8 yılda 80 arıza Toyota ile 8 yılda 0 arıza yaşadım. Belki benim şansıma ama müşteri şikayetleri de bu paralelde. Bir turbo motorun ömrünü de hesaba katarsanız az yakması  pek bir anlam taşımıyor. Garanti süresince 3 defa motor değişimi yapılan TSI VW sahipleri araçlarını nasıl elden çıkaracaklarını düşünüyorlar. Tabii ki bu biraz da şans işi. Alıp memnun olan da var.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Yeni Golf'ün değerleri dikkatimi çekti.
=================================
1.2 TSI benzinli motor.
Aracın ağırlığı : 1210 kilo.

Tüketim değerleri : (100 km de)
Şehir içi : 5.9 litre.
Şehir dışı : 4.3 litre.
=================================

Bana bu değerler pek inandırıcı gelmiyor.
Benzinli bir araç 100 km de şehir içi 5.9 litre yakıyor.

Ne dersiniz ??

doğru tabiki, corollamı bu 12 litre yaksın...
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Dogus otoya hangi sehrin içi diye sormak lazım. Pek inandirici gelmedi bana. Ben dizel corollayi sehir icinde 6.5 lt altina indirmekte zorlaniyorum.

aynen katılıyorum, bence 1,2 tsi ortalama 7 litreden aşağı düşmez. Hem zaten bu motorun kısa sürede astarı yüzünü geçer.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar hiç havadan sallamayın girin youtube bakın ne kadar yaktığını görün youtube işyerinde yasaklı olmasa videoları ekleyecem ama olmuyor.
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Kuzenimde tek kapı 1.2tsi ibiza var , ortalaması 8litreden aşşağıya düşmüyor..

5 litreleri uzun yolda 90 - 90 yakalarsınız ancak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
bunlar fantezi mahsulü yakıt değerleri, şehir içinde o rakamlara erişmesinin mümkünatı yok.  Aynı motor leon kasasında kullanan arkadaşım, yakıt olayından bezerek , auris dizel satın aldı. Bu demek değildir ki auris leondan iyi araba , o farklı şekilde tartışılır. Ancak tsi motorlar az yakmıyor, hatta 1.6 atmosferiklere göre bile biraz fazla yakıyor. 1.2tsi, güncel yakıt değerleri, şehir içi sakin kullanımda 8-9lt (ki kendinizi ciddi sıkmanız lazım), biraz haşarı kullanımda 11lt
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Benim corolla 2000cc ama hic 12 litre yakmadi simdiye kadar, sehiricinde maksimum 10.5-11 gordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi

Benim corolla 2000cc ama hic 12 litre yakmadi simdiye kadar, sehiricinde maksimum 10.5-11 gordum.

12 yi görürsen sat kurtul zaten ne diye bekletiyosun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi

1.6 vvt-i kullanıyoruz senelerdir -15lerde bile şehir içinde 9.5'u geçmedik neyin kafası bu 12 litre çok merak eidyorum ya. Aracı bayan kullanıyorsa bilemem hatta normaldir 2. vites sabit 3000-4000 15 bile yakar.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Umit bey uyariniz icin tesekkur ederim ama araci alirken size danismis olsaydim belki sizin lafinizla satardim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
tsı bu uslu uslu sürerseniz benzin bile üretir  :islik:
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
Cevaplar için teşekkürler.
Ben de inanmamıştım zaten 5.9 litreye.
Yalnız birşey dikkatimi çekti.

Hemen hemen bütün yeni otomobillerde fabrika tüketim değerleri eskisinden çok çok düşük.
Ve hiçbiri gerçekçi değil......

Neden acaba ?????
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi

Ümit bey, Kadir abi cevabı vermiş ama bende bir bilgi vereyim. Kadir abi Bangkok da yaşıyor  :olu:
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Cevaplar için teşekkürler.
Ben de inanmamıştım zaten 5.9 litreye.
Yalnız birşey dikkatimi çekti.

Hemen hemen bütün yeni otomobillerde fabrika tüketim değerleri eskisinden çok çok düşük.
Ve hiçbiri gerçekçi değil......

Neden acaba ?????

bunun iki tane sebebi var bence. birincisi, gelişen teknoloji ile gerçekleştirilen yakıt ekonomisi. ikincisi de son yıllarda değişen avrupa standart yakıt ölçüm normları. üreticilerin kataloglarını incelerseniz bazılarında hangi hızlarda hangi sürelerle ölçüm yapıldığını belirten ibareler bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
merabalar arkadaşlar uzunca bir süre foruma giremiyordum..inşaallah tekrar bilgi alışverişinde bulunabilecez. golf 1.2 tsi bilmem ama bir arkadaşımda 1.4 tsi var ve ara sıra 11 litre yaktığı oluyor şehir içinde.. genelde 9.5 10 litre
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Yeni Golf'ün şehir içi 5,9 litre benzin değeri gerçekçi mi ??
« Yanıtla #35 : Nisan 30, 2013, 12:40:01 »
TSI basmazsan gerçekten lean burn (fakir) çalışan basarsan da gücüne göre yakan bir motordur. Kullandığı High pressure fuel pump sayesinde yakıtı çok daha yüksek basınç ile yanma odasına gönderen ve polarize yanmasını sağlayan direct injection yöntemi ile düşük tüketim oranlarını yakalıyor.

Elbetteki sürüş stili önemli ama ani hızlanmalar yapmadığınız sürece bu değerleri görebilirsiniz. Malum eviniz bir çukurda yada bir yokuşun tepesinde değilse ciddi trafik lambalarının olduğu ir hatta değilse bu değerleri görmek mümkün. Fabrika ş.içi tüketim değerleri deniz seviyesinde belli süreler belli hızlarla gidilmesi üzerine çıkarılan teorik bir değerdir. (şimdi süreler ve hızları hatırlayamadım.)

Yaris D4D MMT & Golf GT Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2008 model toyota corolla sedan 1.4 D-4D class
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Yeni Golf'ün şehir içi 5,9 litre benzin değeri gerçekçi mi ??
« Yanıtla #36 : Mayıs 02, 2013, 16:26:07 »
Dogus otoya hangi sehrin içi diye sormak lazım. Pek inandirici gelmedi bana. Ben dizel corollayi sehir icinde 6.5 lt altina indirmekte zorlaniyorum.
merhaba..ben şehir içi fazla kullanmasamda 8-9 arası değişiyor.ama en fazla günlük 5 km falan yapıyorum.sizinki baya iyiymiş:)