Gönderen Konu: Hangi Avensis ?  (Okunma sayısı 5518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Hangi Avensis ?
« : Ocak 25, 2013, 13:29:29 »
Herkese keyifli forumlar.
Yakın bir arkadaşım 15.000 TL ye araç almak istiyor. Daha önce 2000 model Laguna kullanmış biri. Kendisine 98-02 arası Avensis önerdim. (SAAB sahibi olarak hemde  :) ). Verdiğim linklerden hangisini önerirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-aciiil.ihtiyactan.toyota-avensis-2000-model-2-sahibinden-106024228/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-satilik-avensis-107076774/detay
SAAB 9.3 LPT

Toyota Club Türkiye

Hangi Avensis ?
« : Ocak 25, 2013, 13:29:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: Hangi Avensis ?
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2013, 14:09:03 »
Soruya şunu da ekleyebilirim. 98-00 arası Avensis ile 01-02 Avensis arasında süspansiyon konforu olarak fark var mıdır ?  98-00 Avensisler yerden daha yüksek olabilir mi ? Dışarıdan bakınca böyle bir fark var gibi.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2013, 15:22:36 »
1 senedir 2001 modelini kullanmaktayım ve çok memnunum. 99 Modeli de kuzenimde var. Onuda kullandım. Süspansiyon anlamında aman aman bir fark ikisi de gerçekten çok rahat araçlar. Konfor için lastik seçimi de önemli bir faktör. 01-02 modellerinede sıralı sistem lpg takılamiyor buda performansı ve ekonomiyi düşürüyor.( Sıralı sisteme göre km'de 5 kuruş fazla yakıyor.) Aklınızda başka sorular varsa sorabilirsiniz... detaylıca anlatmaya çalışırım.
2001 Avensis 2.0 D4 sol extra

Uyarı!!! Ağzınızı kullanmadan önce beyninizle olan bağlantısını kontrol ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2013, 23:00:24 »
Alper bey teşekkür ederim.
şu süspansiyon yumuşaklığı hangisinde daha yumuşak en çok merak ettiğim şey. aralarında çok az bile olsa farkı merak ediyorum. zannedersem 2001-2002 modelleri yol tutuşu iyileştirmek adına birazcık daha sert. ne dersiniz ?
ayrıca kağıt üzerinde 2001 modeller 98 modellere göre daha güçlü. sürüş esnasında aralarında ciddi fark varmıdır ?
bu araçlar otoban kullanımında yüksek hızlarda hızı çok belli eder mi ? ve yüksek hızlarda aracın stabilitesi nasıldır ?
istanbul gibi bir yerde - gerçek şehir içi kullanımda otomatik vitesli olanların yakıtı ne olur ?
otomatik şanzumanları verimli, konforlu ve sorunsuz mudur ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 25, 2013, 23:08:29 »
Aralarında fark yoktur sadace motor ve bazı donanımlar farklı ama d4 motorlara lpg biraz sıkıntılı .Benzinli kullanacaksan d4 motor al 148 hp keyfine bak . benim kullandığım 128 hp şu anda 135 hp gibi bir güç veriyor . Ama kullanması çok zevk veren bir araç hele benim SW olmasına rağmen çok güzel yol tutuşu var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46610.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 25, 2013, 23:12:10 »
Erdi var dicektim bende sw ave yi görünce ki gelmiş :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 25, 2013, 23:16:11 »
Erdi var dicektim bende sw ave yi görünce ki gelmiş :)

Geldim abim :D avensis görünce dayanamam ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2013, 01:42:11 »
Kesinlikle 2001 model olanı makyajlı kasa iyidir bence ama tabi araçlarında temizliği önemli. Bu kasa Avensisler çok başarılılar benimde hoşuma gidiyor. Ama SW candır çok tatlı duruyor bayılıyorum Sw sine.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2013, 02:50:19 »
bence sedanı tercih edin makyajlı ayrıca 4 disk fren dikkatimi çekti  :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 27, 2013, 05:22:42 »
Alper bey teşekkür ederim.
şu süspansiyon yumuşaklığı hangisinde daha yumuşak en çok merak ettiğim şey. aralarında çok az bile olsa farkı merak ediyorum. zannedersem 2001-2002 modelleri yol tutuşu iyileştirmek adına birazcık daha sert. ne dersiniz ?
ayrıca kağıt üzerinde 2001 modeller 98 modellere göre daha güçlü. sürüş esnasında aralarında ciddi fark varmıdır ?
bu araçlar otoban kullanımında yüksek hızlarda hızı çok belli eder mi ? ve yüksek hızlarda aracın stabilitesi nasıldır ?
istanbul gibi bir yerde - gerçek şehir içi kullanımda otomatik vitesli olanların yakıtı ne olur ?
otomatik şanzumanları verimli, konforlu ve sorunsuz mudur ?

Genelde direksyonda olduğum için süspansiyon yumuşaklığı konusunda net bilgi veremiyorum :D ama dediğim gibi "wowww bunun süspansiyonu çok daha yumuşak" diyebileceğiniz bir fark yok 
      Güç olarak makyajlı olanı daha atak özellikle 3000 devirden sonra hızlanması mükemmel. Gaza yüklendiğiniz de koltuğa yapıştırıyor. Kuzenimle denemesini yaptık ikimizde benzine aldık araçları 0-100 yaptık. 1. viteste yarım boy 2. viteste 1.5 boy kadar fark açıldı. (göz kararı) Ama lpg'de iş değişiyor. Makyajlı da tek nokta lpg olduğu için kafa kafaya diyebilirim yani geçemiyorum. Lpg deki performans düşüklüğünü gidermek için araştırmalarım devam ediyor. Vites oranları çok uzun olması ekonomi açısından iyi fakat performans açısından çokta iyi değil. 3.ve 4. vites oranları biraz daha kısa olsaymış keşke.
      Uzun yolda mükemmel diyebilirim konforun tadını çıkarıyorsunuz. tek eksik cruise control olmaması. Aracınız yüklü bile olsa biraz gaza yüklenmeyle yokuşlarda hızlanabilecek kadar güçlü olduğuna emin olabilirsiniz. Bu yüzden sollamalar da hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz.
      Bir sıkıntısı var süspansiyonlar yumuşak olduğundan sağa, sola ve öne doğru yatması insanı ürkütüyor ama gidişinde herhangi bir sapma olmuyor çok yüklenirseniz önden kayma yapıyor biraz.
Yüksek hızda dengesi gayet başarılı ama dediğim gibi süspansiyonlara alışıncaya kadar güvensizlik hissi verebiliyor.
       Şuan şehir içinde 10-12 lt lpg tüketiyorum. Otomatik vites İstanbul için çok kullanışlıdır mutlaka ama eski 4 ileri şanzımanlı  avensis o yoğun trafikte yakıt açısından sizi üzebilir. O yüzden manuel almanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 28, 2013, 22:32:28 »
Geldim abim :D avensis görünce dayanamam ::)

T25 olsa bişey derdim ama bu kasa ve SW olunca mikrofon sende...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 28, 2013, 22:59:13 »
2001 AZT220 iyidir, parçasını bulmak bazen sorun olabilir ama biz varken o da olmaz :) 98-00 ile 00-01 Avensislerin süspansiyon sistemleri tamamen aynı, fren sistemleri ise farklıdır.Avensisler konusunda beni iten tek şey Türkiye'ye gelenlerin hepsinin İngiltere üretimi olması, Caldina olsa hiç şüphe etmem.

Alper LPG konusunda "VIALLE LPDi" araştırmanı tavsiye ederim, "Teleflex" marka bulabilirsen çalışma mantıkları aynı, filtreler nasıl bu arada kullandın mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 29, 2013, 00:24:08 »
       Hemen araştırmaya başlıyorum ufuk bey. Bu arada hava filtresiyle polen filtresini taktım. Polen filtresini gaz pedalının sağ çaprazına koymuşlar baya bir uğraştırdı. O gün biraz gergindim fotoğraflarını çekmek aklıma gelmedi. Başarılı ve hızlı bir alışveriş oldu. Sorularıma sıkılmadan cevaplar verdiniz. Herkes aynı işi yapabilir ama herkes aynı hizmeti veremez. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #13 : Ocak 29, 2013, 00:31:13 »
       Hemen araştırmaya başlıyorum ufuk bey. Bu arada hava filtresiyle polen filtresini taktım. Polen filtresini gaz pedalının sağ çaprazına koymuşlar baya bir uğraştırdı. O gün biraz gergindim fotoğraflarını çekmek aklıma gelmedi. Başarılı ve hızlı bir alışveriş oldu. Sorularıma sıkılmadan cevaplar verdiniz. Herkes aynı işi yapabilir ama herkes aynı hizmeti veremez. Teşekkür ederim.

Polen filtresinin takılmasının zorluğu konusunda uyarmam gerekirdi aslında,teknisyenken polen filtresini değiştirmekten nefret ettiğim bir arabaydı Avensis :) Önemli değil memnun kaldıysanız en önemlii bu benim için, işimi severek yaptığım için sorularınız beni sıkmadı aksine çok sevindim size cevap verebildiğime.Memnuniyetiniz için asıl ben teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 30, 2013, 19:13:06 »
2001 AZT220 iyidir, parçasını bulmak bazen sorun olabilir ama biz varken o da olmaz :) 98-00 ile 00-01 Avensislerin süspansiyon sistemleri tamamen aynı, fren sistemleri ise farklıdır.Avensisler konusunda beni iten tek şey Türkiye'ye gelenlerin hepsinin İngiltere üretimi olması, Caldina olsa hiç şüphe etmem.

Alper LPG konusunda "VIALLE LPDi" araştırmanı tavsiye ederim, "Teleflex" marka bulabilirsen çalışma mantıkları aynı, filtreler nasıl bu arada kullandın mı?
Ufuk bey,
16-18 bin tl aralığında alınabilecek iyi bir araçtır diye düşünerek avensise yöneldim. şehir içi çok kullanmıyorum. uzun yolculuklar ve tatiller için kullanmak için sizce de ideal mi ? uzun yolda yakıt tüketiminin 7-8 litre dolaylarında olmasını bekliyorum ? sizce.... bunun yanında  bahsettiğim fiyat aralığında Toyota da başka ve daha mantıklı araç ne olabilir sizce.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #15 : Ocak 30, 2013, 19:30:30 »
Ufuk bey,
16-18 bin tl aralığında alınabilecek iyi bir araçtır diye düşünerek avensise yöneldim. şehir içi çok kullanmıyorum. uzun yolculuklar ve tatiller için kullanmak için sizce de ideal mi ? uzun yolda yakıt tüketiminin 7-8 litre dolaylarında olmasını bekliyorum ? sizce.... bunun yanında  bahsettiğim fiyat aralığında Toyota da başka ve daha mantıklı araç ne olabilir sizce.

Daha çok şehir içerisinde kullanacağınızı belirtmişsiniz ama uzun yolda yapacağı sarfiyatı dikkate alıyorsunuz, yakıt konusunda şehir içinde sizi üzebilir.Şehir dışı 8-10 litre arası (aracın durumuna göre) normal.16-18 bin TL aralığında Toyota logosuna sahip Avensis kadar konforlu bir araç bulabileceğinizi düşünmüyorum, ben olsam rakam çıtasını 1-2 bin lira yükseltir 2006 corolla 1.6 H/B Terra Düz Vites alır, tatile giderken de tavan port bagajımı kullanırdım (hatta ailedeki kişi sayısına bağlı olarak gerek bile kalmayabilir).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2013, 01:02:27 »

Biraz araştırdım. teknoloji çok başarılı ama maliyeti 4500-5000 Tl arasında çok yüksek. Aracımın alıcısı da hazır . Beni her gördüğünde hemen 20.000 vereyim sat arabanı diyor. Şimdi 20.000 Tlye satsam Lpg'ye vereceğim 5000 Tlyi üstüne eklesem daha yüksek model bir araç alırım hemde dizel :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2013, 19:28:26 »
Daha çok şehir içerisinde kullanacağınızı belirtmişsiniz ama uzun yolda yapacağı sarfiyatı dikkate alıyorsunuz, yakıt konusunda şehir içinde sizi üzebilir.Şehir dışı 8-10 litre arası (aracın durumuna göre) normal.16-18 bin TL aralığında Toyota logosuna sahip Avensis kadar konforlu bir araç bulabileceğinizi düşünmüyorum, ben olsam rakam çıtasını 1-2 bin lira yükseltir 2006 corolla 1.6 H/B Terra Düz Vites alır, tatile giderken de tavan port bagajımı kullanırdım (hatta ailedeki kişi sayısına bağlı olarak gerek bile kalmayabilir).
Ufuk bey;
dikkatinizden kaçmış zannedersem. daha çok şehir dışında kullanacağımı belirttim. şehiriçi çok kullanmıyorum. bu bakımdan uzun yolculuk konforu yüksek ve güvenli bir araç almak istiyorum.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2013, 19:51:22 »
Ufuk bey;
dikkatinizden kaçmış zannedersem. daha çok şehir dışında kullanacağımı belirttim. şehiriçi çok kullanmıyorum. bu bakımdan uzun yolculuk konforu yüksek ve güvenli bir araç almak istiyorum.

Özür dilerim o zaman seçiminiz çok başarılı olur, ancak SAAB konforunda ve aynı fiyat aralığında (hatta daha düşük fiyatlı sadece vergisi belki biraz daha yüksek olabilir) bir Toyota Camry 2.2 bile düşünebilirsiniz.Üstelik 5S-FE motorun japonyada orjinal LPG'li olanı bile mevcut (5SF-NE) bu da motorun LPG ile ne kadar uyumlu olduğunun bir nevi kanıtıdır.

Örnek: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-luks-ve-rahat-81133812/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Şubat 02, 2013, 14:17:15 »
Camry kesinlikle çok iyi olurdu, fakat bulması çok zor bir araç. Özellikle 98-00 model V6 3.0 motorlu camry. Bu aracı 2-3 kere kullandım, keşke kullanmaz olaydım... Saab 9.5 aerodan (2,3 motor 237 hp 330 nm tork ) daha iyi ivmeleniyor diyebilirim. Yanılıyor da olabilirim hatırladığım kadarıyla tabii....
Zannediyorum 110 km ortalama hızlarla 2002 Avensis 100 km de 6,5 - 7 litre,  Camry 9 - 9,5 litre yakıt harcayacaktır.
SAAB 9.3 LPT