Gönderen Konu: Hangi Avensis ?  (Okunma sayısı 5519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Avensis ?
« Yanıtla #20 : Şubat 02, 2013, 14:29:55 »
İvmelenme ve yakıt konularında 3.0 V6 Camry'i göz önünde bulundurmuşsunuz sanırım, gerçekten inanılmaz iyi bir motor ve kasaya sahip MCV20'ler, şu ana kadar (çok kurcalanıp haşat olanları hariç) hiç sorun çıkaranını görmedim açıkçası, ama ben 2.2 motorlu SXV20 versiyonundan bahsettim, 2.0  Avensisler ile aynı performansa sahip,hemen hemen aynı yakıt kullanımına ancak daha uzun ömüre sahip bir motor, vergi dezavantajını düşük model vasıtası ile giderebiliyorsunuz.

Örnek: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-luks-ve-rahat-81133812/detay

Kilometre yüksekliği de sizi yanıltmasın mübala gibi gelebilir ama iyi bakılan 5S-FE 400.000 km'yi rahatlıkla görür, hadi görmedi diyelim edeceğiniz motor revizyon masrafı Avensis ile arasındaki fiyat farkı kadar tutacaktır.Bence kesinlikle değerlendirmeniz gereken bir araç 2.2 Camry.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 02, 2013, 14:29:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2013, 18:22:07 »
Özür dilerim o zaman seçiminiz çok başarılı olur, ancak SAAB konforunda ve aynı fiyat aralığında (hatta daha düşük fiyatlı sadece vergisi belki biraz daha yüksek olabilir) bir Toyota Camry 2.2 bile düşünebilirsiniz.Üstelik 5S-FE motorun japonyada orjinal LPG'li olanı bile mevcut (5SF-NE) bu da motorun LPG ile ne kadar uyumlu olduğunun bir nevi kanıtıdır.

Örnek: http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-luks-ve-rahat-81133812/detay

Ufuk bey,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-otomotik-vites-114042002/detay
ilandaki camry için ne dersiniz. ilk el ve servis bakımlı diyorlar. sahibi bir başkasına bırakmış satılması için ve zannedersem epeyce garajda kalmış. hiç lpg takılmamış. tavsiye edilecek araç mıdır ?

SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2013, 18:33:08 »
Ufuk bey,
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-otomotik-vites-114042002/detay
ilandaki camry için ne dersiniz. ilk el ve servis bakımlı diyorlar. sahibi bir başkasına bırakmış satılması için ve zannedersem epeyce garajda kalmış. hiç lpg takılmamış. tavsiye edilecek araç mıdır ?

Motor konusunda bakılmadan bir şey söylemek yanlış olur ama yatmış arabanın kilometresi fazla olandan daha tehlikeli olduğunu hatırlatmak isterim,ayrıca araç önden kazalı ve sinyalleri yan sanayi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 06, 2013, 20:37:50 »
Teşekkürler,
Üşenmedim Kadıköy'e gidip baktım geldim şimdi. ;)
aracın jantları, alüminyum parçaları v.s oksitlenmiş durmaktan. bagajdaki paspas ve döşemelerin tümü çıkmış, deri koltukta ufak tefek yırtıklar var v.s.....Lastik ölçüleri de 225/60/15 idi. Ben 205/65/15 diye biliyorum ölçüleri.  Bir de tur attım ama bikere içime hiç mi hiç sinmedi.
Satan adam diyor ki "Abi sıfır ayarında araba abi.... "  İnsanlar araba satarken dürüstlüklerini biyerlerde mi bırakıyorlar acaba...
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2013, 12:12:59 »
Teşekkürler,
Üşenmedim Kadıköy'e gidip baktım geldim şimdi. ;)
aracın jantları, alüminyum parçaları v.s oksitlenmiş durmaktan. bagajdaki paspas ve döşemelerin tümü çıkmış, deri koltukta ufak tefek yırtıklar var v.s.....Lastik ölçüleri de 225/60/15 idi. Ben 205/65/15 diye biliyorum ölçüleri.  Bir de tur attım ama bikere içime hiç mi hiç sinmedi.
Satan adam diyor ki "Abi sıfır ayarında araba abi.... "  İnsanlar araba satarken dürüstlüklerini biyerlerde mi bırakıyorlar acaba...

Nerede işin içine para girse dürüstlük yok oluyor zaten, maalesef para ve dürüstlük ters orantılı,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 07, 2013, 12:19:22 »
bir tane avensis buldum 99 comfort adamla tlf da bayağı muhabbet ettik ben elazığdayım adam sinopda bi baç ta tanıdık vardı arada anlaştık alcam arabayı son gün abi arabayı motor ustasına gösterin dedim sorun çıkmazsa aldım aracını internetten çıkart dedim tamam dedi akşamı beni aradı ahmet arabayı sana satmam dedi heralde motorunda sorun çıktı her insana böyle satıcıların denk gelmesini dilerim  :alkis: bende carina aldım
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Şubat 07, 2013, 17:34:35 »
bir tane avensis buldum 99 comfort adamla tlf da bayağı muhabbet ettik ben elazığdayım adam sinopda bir baç ta tanıdık vardı arada anlaştık alcam arabayı son gün abi arabayı motor ustasına gösterin dedim sorun çıkmazsa aldım aracını internetten çıkart dedim tamam dedi akşamı beni aradı ahmet arabayı sana satmam dedi heralde motorunda sorun çıktı her insana böyle satıcıların denk gelmesini dilerim  :alkis: bende carina aldım
Carina bence çok güzel bir araba, hayırlı uğurlu olsun. Toyota nın 1995 den, zorlasam 2005 e kadar bir çok aracını beğeniyorum. Sonrasıyla ilgili şüphelerim var.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #27 : Şubat 08, 2013, 19:00:54 »
Toyota nın 1995 den, zorlasam 2005 e kadar bir çok aracını beğeniyorum. Sonrasıyla ilgili şüphelerim var.

Benimde 2000'den sonrası ile ilgili şüphelerim var :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Şubat 08, 2013, 19:26:24 »
Benimde 2000'den sonrası ile ilgili şüphelerim var :D
Aslında "zorlasam 2005 " derken bunu kastetmiştim ama biraz çekindim doğrusu :)  Araç modeli olarak 2000 sonrası beğendiğim modeller 2002-2003 Avensis ve 2000 - 2006 model aralığındaki Camry lerdir.
Genel olarak Toyota denince benim aklıma gelen araçlar ise ; Corona, Carina, Avensis ve Camry' dir.
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 09, 2013, 14:59:31 »
Aslında "zorlasam 2005 " derken bunu kastetmiştim ama biraz çekindim doğrusu :)  Araç modeli olarak 2000 sonrası beğendiğim modeller 2002-2003 Avensis ve 2000 - 2006 model aralığındaki Camry lerdir.
Genel olarak Toyota denince benim aklıma gelen araçlar ise ; Corona, Carina, Avensis ve Camry' dir.
Efkan bey şu baktığınız camry fotograflarda güzel duruyor ama içi bozuk demek ki.Camry için düşündüğünüz bir rakam var mı çünkü bende camry için bekliyorum arada bana uymayıp güzel araca denk gelirsem size de haber vereyim
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Şubat 09, 2013, 21:58:19 »
Efkan bey şu baktığınız camry fotograflarda güzel duruyor ama içi bozuk demek ki.Camry için düşündüğünüz bir rakam var mı çünkü bende camry için bekliyorum arada bana uymayıp güzel araca denk gelirsem size de haber vereyim
Camry için yetkili servisleri pek çok kere gezdim ve haber bıraktım. En son Dolapdere Toyotaya geçen ay uğradım. Buradaki yetkili şöyle dedi, " eğer müşterilerimizden aracını satmak isteyen olursa size haber vermemiz yasak. Direkt olarak galerilere yönlendiriyoruz."
Bu cevaptan sonra özel servislere ve internete bakıyorum sadece. Özel servislerin bana önerdiği fiyat 1998-2000 modeller için 13.000-15.000 TL aralığında. Bana göre bir miktar daha fazla etmeli. Servisler çok içinde olduklarından para vermeye kıyamazlar haliyle...
Kasa olarak 98-00 veya 05-06 bakıyordum. Fakat son tercihim 98-00 arasında oluştu gibi. İzmirdeki bu ilan güzel fakat o parayı na mümkün veremem. Ben ikinci ve keyif maksatlı araç olarak bakıyorum. Yakın zaman önce ikinci araç olarak kullandığım Saab aracımı sattım. Bakalım acele etmemek temel kural bu işte...
Ayrıca Camry sevdası başlarken aklımda bir araç daha vardı ve yeniden bakar oldum. 98-99 MODEL İnfiniti İ30. V6 3.0 litre çok güzel araçlardır. Bu araçla ilgili fikriniz var mı acaba ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-99-toyota-camry-3.0-gx-110000-km-de-servis-bakimli-114398030/detay
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 10, 2013, 14:22:38 »
2001 AZT220 iyidir, parçasını bulmak bazen sorun olabilir ama biz varken o da olmaz :) 98-00 ile 00-01 Avensislerin süspansiyon sistemleri tamamen aynı, fren sistemleri ise farklıdır.Avensisler konusunda beni iten tek şey Türkiye'ye gelenlerin hepsinin İngiltere üretimi olması, Caldina olsa hiç şüphe etmem.

Alper LPG konusunda "VIALLE LPDi" araştırmanı tavsiye ederim, "Teleflex" marka bulabilirsen çalışma mantıkları aynı, filtreler nasıl bu arada kullandın mı?
Ufuk bey,
servislerden duyduğum şöyle birşey var. " Sakın LPG takılmış bir Camry alma ve sende takma. Bize gelen motor arızalı camry lerin hepsi LPG li. 300.000 km yapmadan muhakkak sorun çıkartıyor LPG. Aracın bütün orijinalliği bozuluyor" vs. vs.
Söylendiği kadar korkunç bir şey mi LPG ?...  :)
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #32 : Şubat 10, 2013, 23:17:26 »
Ufuk bey,
servislerden duyduğum şöyle birşey var. " Sakın LPG takılmış bir Camry alma ve sende takma. Bize gelen motor arızalı camry lerin hepsi LPG li. 300.000 km yapmadan muhakkak sorun çıkartıyor LPG. Aracın bütün orijinalliği bozuluyor" vs. vs.
Söylendiği kadar korkunç bir şey mi LPG ?...  :)

Su kadarini soyleyeyim, dogru ve duzgun entegre edilmemis LPG sisteminde sorun cikarmayan bir arac mevcut mu?

Yani sorun Camry'de degil, hee LPG motor omrunu kisaltiyormu ? Sadece LPG icin tasarlanmis motorlar haric butun motorlar icin evet.

Saygilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 13, 2013, 11:13:36 »
Camry için yetkili servisleri pek çok kere gezdim ve haber bıraktım. En son Dolapdere Toyotaya geçen ay uğradım. Buradaki yetkili şöyle dedi, " eğer müşterilerimizden aracını satmak isteyen olursa size haber vermemiz yasak. Direkt olarak galerilere yönlendiriyoruz."
Bu cevaptan sonra özel servislere ve internete bakıyorum sadece. Özel servislerin bana önerdiği fiyat 1998-2000 modeller için 13.000-15.000 TL aralığında. Bana göre bir miktar daha fazla etmeli. Servisler çok içinde olduklarından para vermeye kıyamazlar haliyle...
Kasa olarak 98-00 veya 05-06 bakıyordum. Fakat son tercihim 98-00 arasında oluştu gibi. İzmirdeki bu ilan güzel fakat o parayı na mümkün veremem. Ben ikinci ve keyif maksatlı araç olarak bakıyorum. Yakın zaman önce ikinci araç olarak kullandığım Saab aracımı sattım. Bakalım acele etmemek temel kural bu işte...
Ayrıca Camry sevdası başlarken aklımda bir araç daha vardı ve yeniden bakar oldum. 98-99 MODEL İnfiniti İ30. V6 3.0 litre çok güzel araçlardır. Bu araçla ilgili fikriniz var mı acaba ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-99-toyota-camry-3.0-gx-110000-km-de-servis-bakimli-114398030/detay
Benimde önce sıralamam şöyle idi
camry 3,0 veya  3,5
infinity ı30
maksima
şeklinde idi ama sonra camry de karar kıldım.Ben 3,5 motor ve 2007 -2008 almayı planlıyorum.Sercislerin satan müşteriyi haber vermedikleri doğru ama gayri resmi yoldan  sizi aramaları gerek. Sanki tüm kurallara uyan var ! :)

İnfinity iyi bildiğimi söyleyemem  ancak kısa süreli bir seyahatim oldu.Bursa-Kocaeli arasında yaptığımız yolculukta ben kullandım ve limuzin hissi ve keyfi aldım.Hafta sonu binmek için tercih edilecek bir araba.Benim vazgeçme sebebim İstanbul dışında yaşıyorsanız nissan servisleri yetersiz kalıyor ve bakım için büyük şehirlere gitmek gerekiyor.İkinci sebep ise araç bana çok büyük geldi.Adeta limuzun kullanıyor gibi geliyor bana.

İlandaki camry çok güzel ama fiyatta uçmuş .
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Şubat 13, 2013, 18:00:22 »
Benimde önce sıralamam şöyle idi
camry 3,0 veya  3,5
infinity ı30
maksima
şeklinde idi ama sonra camry de karar kıldım.Ben 3,5 motor ve 2007 -2008 almayı planlıyorum.Sercislerin satan müşteriyi haber vermedikleri doğru ama gayri resmi yoldan  sizi aramaları gerek. Sanki tüm kurallara uyan var ! :)

İnfinity iyi bildiğimi söyleyemem  ancak kısa süreli bir seyahatim oldu.Bursa-Kocaeli arasında yaptığımız yolculukta ben kullandım ve limuzin hissi ve keyfi aldım.Hafta sonu binmek için tercih edilecek bir araba.Benim vazgeçme sebebim İstanbul dışında yaşıyorsanız nissan servisleri yetersiz kalıyor ve bakım için büyük şehirlere gitmek gerekiyor.İkinci sebep ise araç bana çok büyük geldi.Adeta limuzun kullanıyor gibi geliyor bana.

İlandaki camry çok güzel ama fiyatta uçmuş .
Yaptığınız tercih sıralaması 3,5 camry hariç birebir bende de aynı. infinity i30 çok bakmıştım ama hiç kullanmadım. Aradığım model ise 98-99 modelleriydi. 97 sonrası ufak bir makyaj yapılmış kasa. Acaba siz hangi modelini kullandınız.
Toyota Camry 98-00 arası kasalarda aklıma takılan ufak tefek şeyler var. Kısa süreli kullandığımda soru işaretleri şunlar; direksiyona oturma pozisyonu biraz yukarıda gibi, yada koltuklar birazcık yüksek konumlandırılmış. Ön siper camından dışarıyı görüş biraz daha ferah olabilirdi. Bu yüksek süratlerde hızı belli etmeye sebep olabilen bir şey.
İnfinity i30 98-99 modelleri İstanbulda bakmak zor olmayacaktır kendi adıma. Şanzımanları zannedersem camry kadar kuvvetli değil. En azından 96-97 modellerinde şanzıman problemi yaşayan bir kişi tanıdım. Beyaz yada açık mavi bir infinity çok harika duruyor gerçekten.
Daha önce kıyaslamak adına bir başlık açmıştım bu forumda. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35807.0
Mehmet Ali bey yeniden hatırlattınız bana, ne güzel netleşmiştim halbuki  :) Saygılar...
SAAB 9.3 LPT