Gönderen Konu: Toyota ve BMW İşbirliğinde yeni bir dev adım  (Okunma sayısı 5231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Toyota ve BMW İşbirliğinde yeni bir dev adım
« : Ocak 24, 2013, 20:12:43 »

Toyota ile BMW Grup, Aralık 2011’den bu yana sürdürdükleri mevcut stratejik işbirliğini daha da genişletme yönünde bağlayıcı bir anlaşmaya imza attılar. Bu anlaşma uyarınca; hidrojen yakıt hücreli araç sistemlerinin ve altyapılarının ortak geliştirilme çalışması, yeni spor otomobillerin tasarımı ve komponentlerinin geliştirilmesi, araç gövdeleri için hafif ağırlık teknolojilerinin geliştirilmesi yönünde ortak Ar-Ge çalışmaları ve lityum hava pillerini geliştiren post-lityum pil çözümleri ile yoğun enerji temini konularında uzun dönemde yoğun stratejik işbirliğine gidilecek. Bu anlaşma ile gelecek nesil lityum iyon pillerin ikinci aşaması ile ilgili çalışmalar da başlatılmış oldu.
Uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşmasına göre; Toyota ve BMW, 0 emisyon hedefiyle hidrojen yakıt hücreli sistemleri hayata geçirmek amacında. Bu yönde teknoloji paylaşımı ile Toyota ve BMW, hidrojen tankı, motor ve pil de dahil olmak üzere temel bir yakıt hücreli araç sistemini 2020 yılına kadar kullanıma sunmak istiyor.

Toyota ve BMW aynı zamanda orta sınıf bir spor araç üretimine yönelik platform konsepti için fizibilite çalışmalarının yapılıp 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması konusunda da anlaşmaya vardılar. Karşılıklı olarak birbirlerinin teknoloji ve bilgi birikiminden yararlanarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak amacında olan Toyota ve BMW, spor araç geliştirme vizyonunu daha da ileri taşımak istiyor.
Toyota ve BMW, spor araç gövdeleri öncelikli olmak üzere diğer araç gövdelerinde de kullanılacak hafif ağırlık teknolojilerinin geliştirilmesi ve yine gelecekte lityum pillere oranla çok daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip lityum hava pillerinin üretimiyle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarını da sürdürme kararındalar.
Toyota Başkanı Akio Toyoda , mevcut otomotiv teknolojilerini daha da ileri götürmek amacıyla BMW ile yapılan stratejik işbirliğinde son bir yılda önemli br gelişme kaydettiklerini belirterek “Şimdi çalışmalarımızın meyve vereceği bir döneme girmiş bulunuyoruz. İşbirliği anlaşmamızı imzaladığımız tarihten bu yana yaklaşık bir yıl geçti. Her geçen gün BMW ile olan ilişkimiz güçlenerek devam ediyor. Biz bu süreçte çizdiğimiz yolda kararlı bir şekilde yürüyoruz. BMW ve Toyota olarak sürekli daha iyi araçlar üretmek amacındayız” dedi.
BMW Grup Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer de, sürdürülebilir ulaşım için Toyota ile aynı stratejik vizyonu paylaştıklarını belirterek “Teknolojik değişikliklerin ışığında otomotiv endüstrisi büyük mücadeleler ile karşı karşıya iken biz bu durumu bir fırsat olarak görüyoruz. Bu işbirliği ile her iki şirket gelecekte başarılı olmak için önemli bir adım atmıştır.” şeklinde konuştu.

http://www.otomobildunyam.com/toyota-ve-bmw-isbirliginde-yeni-bir-dev-adim/
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

Toyota ve BMW İşbirliğinde yeni bir dev adım
« : Ocak 24, 2013, 20:12:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ve BMW İşbirliğinde yeni bir dev adım
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2013, 00:00:52 »
Neden bu kadar sıkı fıkı oldular anlamadım açıkcası.
Yakında her şeyi beraber yapacaklar gibi.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2013, 00:11:38 »
ar-ge calısmaları cok maliyetli işler her nakadar dunya şirketleri olsalarda mali acıdan zorlanıyorlar.kendi kananımlarını bir havuzda topluyarak bu malıyeti düşürmeye calısıyorlar
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2013, 03:01:05 »
bence birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmak istiyorlar.. bmw nin yılların verdiği spor otomobil tarzını toyotanın sağlamlığı ile birleştirmek bence gayet mantıklı.. bence c segmentinde ortak platform geliştirseler fena olmaz :D.. toyotanın sağlamlığı ve ekonomisi bmw nin ataklığı ve dinamizmi .. mükemmel bir iş çıkar :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2013, 03:52:19 »
bmw beceremedi tabi, japonlara yanaştı mecbur, japonlar yine güzellik yapacaklar, bmw nunda verimli bir motoru olsun artık.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 26, 2013, 03:53:43 »
Toyota BMW hissesi satın alırsa hiç şaşırmayalım :D Zaten ekonomik güç olarak Toyota BMW ye göre çok daha iyidir herhalde 2012 de 9.7 milyon araç satmak nedek kardeşim :alkis: :alkis: :alkis: Bu arada 1.6 dizeli çabuk verin la alman bozuntuları :D
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 26, 2013, 04:49:30 »
Şirketler hidrojen mevzusunun üzerinde neden bu kadar duruyor anlamadım.Ben en azından 20-30 yıl içerisinde hiç umutlu değilim bu teknolojiye karşı.0 emisyon filan iyide su buharı çıkışı atmosferi daha da berbat edebilir yaygın kullanılırsa.Senelerdir boşuna mıydı bu ''sera etkisi,küresel ısınma'' yaygarası ? Tabi dünyanın iki devi ar-ge çalışmalarında bunu düşünür kesinlikle.Hyundai gibi kaba taslak sürmezler piyasaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 26, 2013, 11:24:42 »
Aslında bende hem fikirim muhtemelen Bmw teknoloji konusunda tıkandı malum rakibi Mercedes alır yürür mecburen ciddi bir destek alması gerekiyor ki Toyotayla masaya oturuyor her defasında.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 26, 2013, 11:58:57 »
Aslında bende hem fikirim muhtemelen Bmw teknoloji konusunda tıkandı malum rakibi Mercedes alır yürür mecburen ciddi bir destek alması gerekiyor ki Toyotayla masaya oturuyor her defasında.
Haklısın asil teknolojiyi bmw toyota dan alıyor elektrikli arac konusunda ama toyota da dizeli bmwden alinca herkez toyota bmwye muhtaç gibi izlenim uyanıyor halbuki durum böyle değil kimse anlaşma esaslarını okumadan iskembeden sallıyacak :) spor otomobil çıkınca da bu haberi okumayanlar toyota bmwden copy paste yapmis dienleri göreceğiz. Brz yi çalmış gt86 yapmis dienleri gordukden sonra hiçbişeye sasirmayalim :s
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 26, 2013, 16:47:14 »
Arkadaşlar biraz abartmışsınız bence 2 dakikada BMW Toyota'ya muhtaç filan çıkarımında bulunanlar var. Komik olmayalım BMW yi ve teknolojisini bilen bilir ve bir Toyota kullanıcısı olarak takdir ediyorum BMW yi. Ortada olan durum sadece arge maliyetlerini azaltarak yeni teknolojilere daha çabuk ve ucuz ulaşabilmek. Malumunuz her markanın farklı ülkelerde farklı model ve satış stratejisi vardır. Toyota nın ülkemizdeki model sayısı ile amerika piyasasındaki model sayısını kıyaslarsanız anlarsınız. Toyota Türkiye için orta ve aCık orta üstü hitap eder. BMW ise çok net üst sınıfı hedef alır. Ancak farklı kesimlere hitap etmesi bir markanın kalitesiz Yada teknoloji üretme açısından özürlü olduğunu göstermez. Teknoloji kümülatiftir bitirerek çoğalır paylaşım da birikimi arttırır. Evet Toyota hybrid i paylaşır BMW dizeli ni paylaşır doğrudur ama iki markada kesinlikle birbirine muhtaç değildir.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 26, 2013, 16:58:14 »
Arkadaşlar biraz abartmışsınız bence 2 dakikada BMW Toyota'ya muhtaç filan çıkarımında bulunanlar var. Komik olmayalım BMW yi ve teknolojisini bilen bilir ve bir Toyota kullanıcısı olarak takdir ediyorum BMW yi. Ortada olan durum sadece arge maliyetlerini azaltarak yeni teknolojilere daha çabuk ve ucuz ulaşabilmek. Malumunuz her markanın farklı ülkelerde farklı model ve satış stratejisi vardır. Toyota nın ülkemizdeki model sayısı ile amerika piyasasındaki model sayısını kıyaslarsanız anlarsınız. Toyota Türkiye için orta ve aCık orta üstü hitap eder. BMW ise çok net üst sınıfı hedef alır. Ancak farklı kesimlere hitap etmesi bir markanın kalitesiz Yada teknoloji üretme açısından özürlü olduğunu göstermez. Teknoloji kümülatiftir bitirerek çoğalır paylaşım da birikimi arttırır. Evet Toyota hybrid i paylaşır BMW dizeli ni paylaşır doğrudur ama iki markada kesinlikle birbirine muhtaç değildir.

Siz yanlis anlamissiniz bmwnin kalitesi tabiki ortada iki markada anlasmalar olmasa bile birbirlerine muhtac degiller ancak uzman oldugu dallar farkli Toyota'nın elektrikli arac konusundaki becerisi deneyimi tartisilmaz bmwninde dizelde cok iddaali oldugunu biliyoruz cok fazla yakit ekonomisi yapabiliyorlar. ekonomik guc denince toyota bmwden daha iyidir bence sadece vurgulamak istediğim budur.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 26, 2013, 17:37:03 »
evlilikte keramet vardir.  ::) Hayirli evlatlar bekliyoruz Bmw ve Toyotadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 26, 2013, 21:18:57 »
Siz yanlis anlamissiniz bmwnin kalitesi tabiki ortada iki markada anlasmalar olmasa bile birbirlerine muhtac degiller ancak uzman oldugu dallar farkli Toyota'nın elektrikli arac konusundaki becerisi deneyimi tartisilmaz bmwninde dizelde cok iddaali oldugunu biliyoruz cok fazla yakit ekonomisi yapabiliyorlar. ekonomik guc denince toyota bmwden daha iyidir bence sadece vurgulamak istediğim budur.

Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim amacım kimseyi eleştirmek değil. Açıklamanız için teşekkür ederim.Saygılar...
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 27, 2013, 15:13:49 »
Benim yabancı kaynaklardan anladığım kadarıyla genelde alıcı BMW. İki ana konu üzerinde anlaşma yapılmış. Elektrik ve hidrojen pilleri ile, orta sınıf spor araba tasarımı. Motor alışverişinden bahsedildiğini görmedim. Bmw'nin cfrp projesi (Carbon Fibre Reinforced Composites) yeni z4 içinmiş ve bu konuda toyota ile ortak çalışacaklarmış. Toyota da bu çalışmadan elde ettiği çıkarımla yeni bir spor araç çıkarma ihtimali varmış; muhetemelen yeniden celica olarak adlandırılabilirmiş. Toyotanın hedeflerinden biri olan daha hafif ve 5 kata kadar daha uzun menzilli li-ion pilleri de anlaşmanın ana konularından. Anlaşma tarihi olarak da haziran 2012 görünüyor. Şahsi görüşüm BMW'nin toyotaya verecek herhangi üstün bir teknolojisi olmadığı yönündedir, ancak olay daha ziyade ekonomik giderler ile alakalı anladığım kadarıyla.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 27, 2013, 19:19:31 »
Corollanın 1.6 dizelini bmw ile ortaklaşa ürttikleri motorla çıkarsınlar hiç düşünmeden alırım

http://m.sakaryarehberim.com/haber-toyotanin-yeni-aracinda-buyuk-hedef-176078.html
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 27, 2013, 19:25:43 »
Corollanın 1.6 dizelini bmw ile ortaklaşa ürttikleri motorla çıkarsınlar hiç düşünmeden alırım

http://m.sakaryarehberim.com/haber-toyotanin-yeni-aracinda-buyuk-hedef-176078.html

Üretilmeye başlandı fakat sorun ülkemize gelip gelmeyeceği meçhul.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 28, 2013, 00:51:27 »
Üretilmeye başlandı fakat sorun ülkemize gelip gelmeyeceği.
sercan bey motordan bahsediyorsunuz degilmi? gerci corolladan concept haricinde bisey den haberim yokda
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 28, 2013, 01:33:17 »
sercan bey motordan bahsediyorsunuz degilmi? gerci corolladan concept haricinde bisey den haberim yokda

Evet, yeni kasa Aurisin çıkmasıyla birlikte 1.6 Dizel motoru araca yüklemeleri bir oldu ama yurt dışında yani Avrupada kullanılıyor diyeceğim ama biz de Avrupalıyız coğrafi olarak ama icraatta değiliz malesef.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 28, 2013, 02:05:40 »
Evet, yeni kasa Aurisin çıkmasıyla birlikte 1.6 Dizel motoru araca yüklemeleri bir oldu ama yurt dışında yani Avrupada kullanılıyor diyeceğim ama biz de Avrupalıyız coğrafi olarak ama icraatta değiliz malesef.

Nasil yani ben tam olarak anlamadım olayi avrupada 1.6 dizel auris motor seçenekleri arasindami satisdami yani ? biz üvey Avrupalıyız o apayrı bi konu hic girmiyeyim.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 28, 2013, 02:06:17 »
Nasil yani ben tam olarak anlamadım olayi avrupada 1.6 dizel auris motor seçenekleri arasindami satisdami yani ? biz üvey Avrupalıyız o apayrı bir konu hic girmiyeyim.

Aslında tam olarak anlamışsın ;)
Taklitlerden sakının