Gönderen Konu: Toyota ve BMW İşbirliğinde yeni bir dev adım  (Okunma sayısı 5232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ve BMW İşbirliğinde yeni bir dev adım
« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 02:09:15 »
Aslında tam olarak anlamışsın ;)
Yani almanyada 1.6 dizel auris satisdami eminmisiniz  :) yada fransada farketmez avrupanin herhangi bir yerinde.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 28, 2013, 02:09:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 28, 2013, 02:11:44 »
Yani almanyada 1.6 dizel auris satisdami eminmisiniz  :) yada fransada farketmez avrupanin herhangi bir yerinde.

Polonyada yanılmıyorsam.

İlk sayfada bir örneği mevcut(2013 Auris Testi konusunda) yurt dışı sitelerinden birinden almıştım şu an hatırlamıyorum tüketim değerleri mevcut arada 1.6 Dizelinkide yazıyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 28, 2013, 09:10:42 »
Polonyada yanılmıyorsam.

İlk sayfada bir örneği mevcut(2013 Auris Testi konusunda) yurt dışı sitelerinden birinden almıştım şu an hatırlamıyorum tüketim değerleri mevcut arada 1.6 Dizelinkide yazıyor.
ingilterede
1.33 vvt-i
1.6 valfmatik
1.4 D-4D
1.8 Hybrid

polonyada
1.33  vvt-i
1.6 valfmatik
1.4 D-4D
2.0 D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Ocak 28, 2013, 09:25:29 »
Polonyada yanılmıyorsam.

Sercan bey en alttaki 2.0 D4D 124 ps olan motor hatta gecende muhabbeti geçmişti 126 dan 124 gerieldi die opelin 1.6 dizel motor haberinde  :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 28, 2013, 13:52:44 »

İyi de 2.0 D4D ler 170 küsür beygir gücünde.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 28, 2013, 14:22:59 »

İyi de 2.0 D4D ler 170 küsür beygir gücünde.

Yanılıyorsun 2.0D-4D (124 HP) Avensisde teknik özelliklere bak istersen aurisde ve corollada da aynı motor avrupanın diğer ülklerinde kullanıldı. Türkiye ye sadece avensisde geldi. 170 küsür 2.2 D-CAT dizel motor bunlarda türkiyede yok 2.2 150 HP, 2.2 177HP olması lazım.
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 28, 2013, 14:38:55 »
Polonyada Dual VVT-i 100 (1,4 benzin) ve D4D 6 90 M/Tz DPF (1,4 dizel) olarak iki versiyon var, başka motor yok. Avrupanın tüm toyota sitelerine baktım, 1,6 toyota dizel motor göremedim. Avusturalya ve ABD'de yok, Japonca ve çince bilmediğimden onlara bakamadım. İşin garibi; bu bmw toyota ortaklığı ile ilgili de bir sürü yabancı haber okudum; yalnızca iki haber sitesinde yeni aurisin motor seçeneklerinden birinin 1.6 dizel olacağı ve bu motorun bmwden sağlanacağı belirtiliyor. Ama resmi toyota kaynaklarında böyle bir şey yok; iki markanın hangi konularda projeleri olduğu detaylı olarak anlatılıyor; piller vs. alttaki resim ingiltere toyota sitesinden...

cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 29, 2013, 01:49:02 »
Toyota ya 1.6 D-4D 130 Hp 320 nm tork taksınlar Türk piyasası satışları 2 ye katlamazsa neyim...
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 29, 2013, 21:19:16 »
iki dakikada bmw'yi toyotaya muhtaç ettiniz he :)
o bu değilde 1.6 dizel motordan haber yok sanırım :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 29, 2013, 21:28:14 »
merhaba
1,6 d4d ninde 1,4 d4d ye benzemeyeceği ne malum arkadaşlar? aman deyim...1,6 da da deneme yanılma yapmaya kalkarlar, sen işin oluruna bak ya bu deneme süreci bize denk gelirse. gelirmi vallahi bana denk gelir. havada uçan kuş gelir bana isabet ettirir.  :lol:
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 31, 2013, 19:47:39 »
Dünyanın en değerli iki otomobil markası Toyota ile BMW Grup, Aralık 2011’den bu yana sürdürdükleri mevcut stratejik işbirliğini daha da genişletme yönünde bağlayıcı bir anlaşmaya imza attılar.

Bu anlaşma uyarınca; hidrojen yakıt hücreli araç sistemlerinin ve altyapılarının ortak geliştirilme çalışması, yeni spor otomobillerin tasarımı ve komponentlerinin geliştirilmesi, araç gövdeleri için hafif ağırlık teknolojilerinin geliştirilmesi yönünde ortak Ar-Ge çalışmaları ve lityum hava pillerini geliştiren post-lityum pil çözümleri ile yoğun enerji temini konularında uzun dönemde yoğun stratejik işbirliğine gidilecek. Bu anlaşma ile gelecek nesil lityum iyon pillerin ikinci aşaması ile ilgili çalışmalar da başlatılmış oldu.

Uzun vadeli stratejik işbirliği anlaşmasına göre; Toyota ve BMW, 0 emisyon hedefiyle hidrojen yakıt hücreli sistemleri hayata geçirmek amacında. Bu yönde teknoloji paylaşımı ile Toyota ve BMW, hidrojen tankı, motor ve pil de dahil olmak üzere temel bir yakıt hücreli araç sistemini 2020 yılına kadar kullanıma sunmak istiyor.

Toyota ve BMW aynı zamanda orta sınıf bir spor araç üretimine yönelik platform konsepti için fizibilite çalışmalarının yapılıp 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması konusunda da anlaşmaya vardılar. Karşılıklı olarak birbirlerinin teknoloji ve bilgi birikiminden yararlanarak müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak amacında olan Toyota ve BMW, spor araç geliştirme vizyonunu daha da ileri taşımak istiyor.

Toyota ve BMW, spor araç gövdeleri öncelikli olmak üzere diğer araç gövdelerinde de kullanılacak hafif ağırlık teknolojilerinin geliştirilmesi ve yine gelecekte lityum pillere oranla çok daha yüksek enerji yoğunluğuna sahip lityum hava pillerinin üretimiyle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarını da sürdürme kararındalar.

Toyota Başkanı Akio Toyoda , mevcut otomotiv teknolojilerini daha da ileri götürmek amacıyla BMW ile yapılan stratejik işbirliğinde son bir yılda önemli br gelişme kaydettiklerini belirterek “Şimdi çalışmalarımızın meyve vereceği bir döneme girmiş bulunuyoruz. İşbirliği anlaşmamızı imzaladığımız tarihten bu yana yaklaşık bir yıl geçti. Her geçen gün BMW ile olan ilişkimiz güçlenerek devam ediyor. Biz bu süreçte çizdiğimiz yolda kararlı bir şekilde yürüyoruz. BMW ve Toyota olarak sürekli daha iyi araçlar üretmek amacındayız” dedi.

BMW Grup Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer de, sürdürülebilir ulaşım için Toyota ile aynı stratejik vizyonu paylaştıklarını belirterek “Teknolojik değişikliklerin ışığında otomotiv endüstrisi büyük mücadeleler ile karşı karşıya iken biz bu durumu bir fırsat olarak görüyoruz. Bu işbirliği ile her iki şirket gelecekte başarılı olmak için önemli bir adım atmıştır.” şeklinde konuştu.

http://www.turkeycarblog.com/2013/01/bmw-ve-toyota-isbirliginde-imzalar-atildi/
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona