Gönderen Konu: Geçim!?  (Okunma sayısı 3060 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Geçim!?
« : Ocak 20, 2013, 21:06:29 »
 Selam,
Geçim dendiğinde aklınıza ilk ne geliyor? Ben asıl olarak insanların arasındaki geçim ya da anlaşmazlıklardan bahsedeceğim.
 İnsanoğlu sosyal bir varlıktır ve değişik şekillerde topluluklar oluşturmaktadır. İş ortamında bizle belli derecede temasta olanlardan tutun, toplu ulaşımda aynı ortamı paylaştığımız ancak haklarında hiçbir şey bilmediğimiz, bize en başta tamamen yabancı olan eşten tutun da bir arkadaş ya da buradaki gibi hem arkadaş(Toyotaclubtr'nin en özel ve güzel özelliği) hem forum ortamına, topluluğuna kadar. Peki çevremizde, değişik mesafelerde bulunan tüm bu insanlar ile;
* nasıl geçindiğinizi,
* onlardan neler beklediğinizi,
* onları ne kadar tanıdığınızı,
* onlara neler verdiğinizi,
vs. düşündünüz mü?

Toyota Club Türkiye

Geçim!?
« : Ocak 20, 2013, 21:06:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Geçim!?
« Yanıtla #1 : Ocak 20, 2013, 22:24:34 »
ben insanlar ile olan geçim ya da irtibat düzeyini mümkün olan en düşük seviyeye indirdim. hayat ile daha güzel geçinmeye başladık. bir de evcil hayvan sahiplenebilirsem ilerleyen zamanlarda çok güzel olacak. aslında insanlar, "insan olmak" deyimini tam anlamıyla yerine getirse ya da yaratılışları itibari ile sahip oldukları bencillik duygusundan arınabilseler günlük hayatta daha güzel ortamlara ulaşmamız mümkün olabilirdi. en tehlikeli hayvan, insandır. dünyanın geldiği durumu biraz incelersek kolaylıkla görebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 21, 2013, 08:40:32 »
Nedendir bilemiyorum ama buaralar insanlardan cabuk SIKILIyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 21, 2013, 09:29:34 »
İnsanlarla geçimin bence en önemli unsuru, kişinin o anki psikolojik durumu.

Şahsım adına konuşuyorum;
Psikolojimin iyi olduğu zamanlarda, karşımdakinin ne söyleyeceğini dinlemek için uzun uzun dinlerim ve sonunda anlaşmaya çalışırım
Psikolojimin kötü olduğu zamanlarda, karşımdakinin ne söyleyeceğini dinlemem mümkün değil. Gayet tahammülsüz olabiliyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 21, 2013, 12:06:54 »
Bende kendime göre bir yorum yapayım.
Artık insanlar öyle bir hale geldiki kimin kim olduğu hiç belli değil. Bunu en iyi görenlerden biri de sizsinizdir sayın yöneticim. Şöyle ki insanlar çoğu zaman güzel, terbiye almış, topluma yararlı, iş güç sahibi, sevecen, güvenilir, kültürlü, akıllı ve karizmatik olarak görünüp kendilerini tanıtıyorlar. Sonra onun altından bir yaratık çıkıp geliyor ki işsiz güçsüz, milletin arkasından kuyu kazan, hiçbir işten anlamayan, ne yaptığını bilmeyen, asla güvenilmeyecek, yalanlarla bir dünyada yaşayan, aslında serseri ama üzeri örtülmüş bir insan çıka geliyor. Birilerinden birşey bekleyip, birilerini ne kadar tanıyacağımıza karar vermeden önce bence gerçek yüzünü görmek lazım insanların. Öyle insanlar var ki kimin kim olduğu kimin ne kadar adam olduğu hiç belli olmuyor...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #5 : Ocak 21, 2013, 15:08:35 »
İnsanlarla geçimin bence en önemli unsuru, kişinin o anki psikolojik durumu.

Şahsım adına konuşuyorum;
Psikolojimin iyi olduğu zamanlarda, karşımdakinin ne söyleyeceğini dinlemek için uzun uzun dinlerim ve sonunda anlaşmaya çalışırım
Psikolojimin kötü olduğu zamanlarda, karşımdakinin ne söyleyeceğini dinlemem mümkün değil. Gayet tahammülsüz olabiliyorum.
Bu gerçekten bence de çok önemli, insan sürekli sabit bir ruh halinde olamaz, ama genel ruh hali de önemli tabi.

Bende kendime göre bir yorum yapayım.
Artık insanlar öyle bir hale geldiki kimin kim olduğu hiç belli değil. Bunu en iyi görenlerden biri de sizsinizdir sayın yöneticim. Şöyle ki insanlar çoğu zaman güzel, terbiye almış, topluma yararlı, iş güç sahibi, sevecen, güvenilir, kültürlü, akıllı ve karizmatik olarak görünüp kendilerini tanıtıyorlar. Sonra onun altından bir yaratık çıkıp geliyor ki işsiz güçsüz, milletin arkasından kuyu kazan, hiçbir işten anlamayan, ne yaptığını bilmeyen, asla güvenilmeyecek, yalanlarla bir dünyada yaşayan, aslında serseri ama üzeri örtülmüş bir insan çıka geliyor. Birilerinden birşey bekleyip, birilerini ne kadar tanıyacağımıza karar vermeden önce bence gerçek yüzünü görmek lazım insanların. Öyle insanlar var ki kimin kim olduğu kimin ne kadar adam olduğu hiç belli olmuyor...
Bunu neden en iyi ben bilebilirim açıkçası anlamadım Bekir!, bu konuda bilgi sahibi olup olmadığımı bilmen için bence beni tanıyor olman gerekir ki, açıkçası birbirimizi yeteri kadar tanıdığımızı zannetmiyorum. Eminim biraz olsun insanları tanımayı bilebilen herkes benzer sonuçlara varabilir, daha çok açarsan eminim daha anlamlı olur. ;) Ama şu sözünün sonuna kadar arkasındayım ''Artık insanlar öyle bir hale geldi ki kimin kim olduğu hiç belli değil.'' Bununla ilgili bir çok canlı örnek mevcut. ;)

İnsanları gerçekten tanımak isteyen, kıskançlıklar, çekememezlikler, ön yargılar, içi boş yalanlarla, dayanaksız şekilde söylenmiş sözlere değil, gerçekten o insanı tanıyarak karar vermeli, tabi bunu yapabilmek her yiğidin harcı değildir. Gerek dini inanışlarda, gerek hukuki alt yapıda ''şahit'' denen bir olgu vardır. Diğer taraftan ise ''kulaktan kulağa'' şeklinde oyun. Bu yüzden kim olursa olsun birisini yargılarken olumlu ya da olumsuz ancak nesnel bilgi sahibi olmalıyız. Ha, bunları yapmayan ancak sahte ilişkiler ile geçimli görünen de bir çok insan tipi vardır. ;) Bu da ayrı bir başarı tabi, gerçek kimliği saklayıp ''mış'' gibi yapabilmek. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 21, 2013, 15:20:23 »
Arkadaşlar,
Bu konu biraz daha derine inersek felsefi bir yaklaşım gerektirecek. Çok da derine inmeye gerek yok gibi bence. Olayı kendi ruh halinize falan bağlamaya da gerek yok. Yapılması veya düşünülmesi gereken ilk ve en önemli şey; karşınızdaki kişinin bir birey olduğunu bilmeniz, kişiliğine (her ne olursa olsun, nasıl görünürse görünsün) saygı duymanız, karşınızdaki kişiyi kendi doğrularınızı baz alıp değiştirmeye çalışmamanızdır. Yani uzun lafın kısası karşınızaki kişiyi sizi taciz veya rahatsız etmediği sürece olduğu gibi kabul etmenizdir. Sizi rahatsız etmeye başladığında veya taciz ettiğinde ise öncelikle basit bir dille uyarmanız, ısrarcı olursa direk defterden silmeniz en doğrusudur. Uğraşmak, değiştirmeye çalışmak, ikna etmeye çalışmak öncelikle sizi üzüp yıpratacaktır. Hiç gerek yok.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Ocak 21, 2013, 15:26:16 »
Uğraşmak, değiştirmeye çalışmak, ikna etmeye çalışmak öncelikle sizi üzüp yıpratacaktır. Hiç gerek yok.

Aynen katılıyorum Seyit abi, bu dünyanın en anlamsız, boş ve sonuçsuz işidir. Bu yüzden Allah herkesin karşısına gönlüne göre insanlar çıkarsın inşallah. Çünkü kötü niyetli insanların tuzaklarına akıl sır erdirmek pek kolay değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2013, 15:54:43 »
İnsanlarla geçinebilmek için egolarımızdan sıyrılmamız ve empati yapabilmemiz şart. Bir davranış sergilemeden önce her zaman şu soruyu sorarım kendime: "Karşımdaki bana bu şekilde davransa rahatsız olur muyum?" Bu sorunun cevabına göre hareket ederim. Her durumda kişinin kendisine bu soruyu sorabilmesi çok önemli.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2013, 15:56:04 »
Nedendir bilemiyorum ama buaralar insanlardan cabuk SIKILIyorum.

Bende ... Bende....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2013, 16:00:57 »
Etrafımızdaki insanlar çoğunlukla bencil. Bu bazen eşimiz bile olabilir. Anneler fedakâr gerisi boş. Az menfaatleri bozulsun gerçek karakterler ortaya çıkar. Allah sonumuzu hayr etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2013, 16:07:13 »
Geçim = Saygı ve anlayış..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Ocak 21, 2013, 16:09:00 »
İnsanlarla geçinebilmek için egolarımızdan sıyrılmamız ve empati yapabilmemiz şart. Bir davranış sergilemeden önce her zaman şu soruyu sorarım kendime: "Karşımdaki bana bu şekilde davransa rahatsız olur muyum?" Bu sorunun cevabına göre hareket ederim. Her durumda kişinin kendisine bu soruyu sorabilmesi çok önemli.
Aslında öğrendiğimiz çok güzel Atasözlerimiz vardır;
''kendine yapılmasını istemediğini başkasına da yapma''
''iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır''
''en iyiyi bulmak için uğraşırken iyiyi kaybediyorsun'' (William Shakespeare)
''iyilik yap, denize at'' (hadi İstanbul'da bu imkan var da iç bölgelerde yaşayanlar ne yapacak :) )

İnsanoğlu olarak önce kendimizi tanımalı, sonra çevremizdekileri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Ocak 21, 2013, 16:11:39 »
Etrafımızdaki insanlar çoğunlukla bencil. Bu bazen eşimiz bile olabilir. Anneler fedakâr gerisi boş. Az menfaatleri bozulsun gerçek karakterler ortaya çıkar. Allah sonumuzu hayr etsin.
Hah işte, menfaat dünyası olmuş maalesef. İnsanlara iyi, anlayışlı davrananlar da zayıf görünür olmuş. Halbuki iyilik asalettendir. İnsanları içi ile değil, dışı ile yargılar olmuşuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 21, 2013, 17:33:49 »
Biri Hakkı Abi nin hesabına girmiş  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2013, 17:36:22 »
Biri Hakkı Abi nin hesabına girmiş  :wacko:

Nereden bu sonuca vardın ciğerim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2013, 18:31:11 »
Bak bak, nasılda Hakkı Abiymiş gibi yazıyor. Seni seniiii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 23, 2013, 10:19:11 »
Hakkı Abi forumu bırakmış diyorlar. Artık ilgilenmiyor diyorlar. Hesabını emanet etmiş diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Ocak 23, 2013, 15:27:53 »
Aslında buna da tamamen katılıyorum ancak günümüzde alttan aldığında bir çok insan daha çok üzerine gelir maalesef. ''Höd'' , ''Buyrun'' dan daha geçerli ve etkili bir ifade olmuş gibi sanki. :)
 Geçim'i bazı ülkelerin durumu gibi düşünelim. Ekonomik yönden genelde iyi, ortak bir amaç etrafında insanları toplamış devletlerin içinde bir çok etnik grup bir arada ve güzelce yaşayabiliyor. Bunda devletin kati yaptırımları da etkili tabi, yani her şey yumuşaklık ile doğru olmuyor. Diğer yandan yüzyıllardır aynı topraklarda yaşayan insanlar çok küçük sebeplerden birbirinden ayrışabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 23, 2013, 16:00:59 »
Hakancığım tespitin çok yerinde ama yine de buyurun demesen de hiç kaale almamak ve cevap vermemek de bir çeşit "Höd" demek olabiliyor.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,