0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hakancığım tespitin çok yerinde ama yine de buyurun demesen de hiç kaale almamak ve cevap vermemek de bir çeşit "Höd" demek olabiliyor.
Bence iklim sartlarida insanlarin huyunu etkiliyor.
Kesinlikle katılıyorum. Hangi iklim insanı gamsız yapar acaba? (oraya bilet lazım, tek yön. )
ne kadar absurt bir konu
Demek ki Kemal abinin geçim gibi bir derdi yok.
şükür hiç bir derdim yok
Geçenlerde, çok değer verdiğim bir arkadaş, çok önemli bir şeye dikkat çekti; bir çok insanın fikirde siyah ya da beyaz olduğunu ancak gri de olunması gerektiğini. Bu gerçekten de böyle, bir materyal, bir araç gerçekten sevilebilir. Ancak sırf ona sahip olunduğu için onu sevmek ve diğerlerini kötülemek çok rasyonel bir yaklaşım olmaz. Keza bu şekilde davranan insanlar, altlarındaki aracı başka marka ile değiştirdiğinde de bu sefer o eski markayı dahi, tüm geçmişi unutup kötüleyebilmekte. Elbetkide herşeyin olumlu ya da olumsuz eleştirilebilecek yönleri her zaman vardır ve bu kişiden kişiye de değişebilir. Yine insanlar, sıtf bu kesin ayrımdan ötürü bir insanı gözünde göğe çıkarabiliyor ya da yerin dibine sokabiliyor, yani hep radikal yaklaşımlar ile seviliyor ya da yeriliyor. Dün evli olup, çocuk sahibi olanlar, yarın bibirlerine yapmadıklarını bırakmayabiliyorlar. Belli noktaya gelmiş insanlar olarak bunlardan kaçınmalıyız ve kendimiz kadar aynı ortamı paylaştığımız diğer insanları da düşünmeliyiz. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, zaten sevgi o kadar basit bir şey de değil. Ancak saygıyı herkes hakeder, saygı gösteren de saygı görür. Birisinin siyahı, başkasının da beyazı olabilir, bunu bilmek, saygının başlangıcıdır, her zaman olmasa da gri olabilmek te bir meziyettir. İnsan ne kafar bilgili, ne kadar mükemmel vs de olsa, geçinmeyi bilmiyorsa daha gidecek yolu, düşünecek ve keşfedecek şeyleri var demektir. Herkese saygılı diyaloglar diliyorum arkadaşlar.