Gönderen Konu: Geçim!?  (Okunma sayısı 3059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Geçim!?
« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2013, 16:09:18 »
Hakancığım tespitin çok yerinde ama yine de buyurun demesen de hiç kaale almamak ve cevap vermemek de bir çeşit "Höd" demek olabiliyor.
Kendi adıma; farketmeden böyle yaptığım olabiliyor ya da bazen, çok farklı sebeplerden, burada gerçek niyet önemli bence. Başkasını hor görmek için mi, kendini korumak, üzülmemek için mi oluyor buna bakmak lazım. Yine kendi adıma çok net söyleyebilirim ki; bana bir adım atana hiç çekinmeden, karşılığını veririm ve bende adımımı hatta adımlarımı atarım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 23, 2013, 16:09:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 24, 2013, 16:55:22 »
Bence iklim sartlarida insanlarin huyunu etkiliyor.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Ocak 24, 2013, 17:02:57 »
Bence iklim sartlarida insanlarin huyunu etkiliyor.

Kesinlikle katılıyorum. Hangi iklim insanı gamsız yapar acaba? :) (oraya bilet lazım, tek yön. :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 24, 2013, 17:10:52 »
Kesinlikle katılıyorum. Hangi iklim insanı gamsız yapar acaba? :) (oraya bilet lazım, tek yön. :) )

Tayland. Burada herkes cok sakin ve rahat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 24, 2013, 17:37:37 »
Geçim konusu için bende birşeyler söylemek istiyorum kendimce.

Eskiden normal seviyede bir kitap okuruydum. Ayda en az 2 kitap bitirirdim, bu sayı bazen 4-5' i bulurdu. Sadece sevdiğim müzikleri dinler, diğerlerine kulak tıkardım. Her filmi izlemez, ön yargılı davranırdım.

Askere gidip geldikten sonra çok değiştiğimi farkettim.

Artık okuduğum kitap sayısını minimum 4'e çıkardım. (Tabi kitabın boyutuna göre değişiyor, gerekirse 1 kitabı 2 ayda da bitirebiliyorum)
Hayatıma belgesel izlemek diye birşey koydum. Haftada en az 4-5 tane belgesel izliyor, notlar alıyorum. Bu bana çok şey kattı. Yaşadığım dünyanın, evrenin, yaşam koşullarının detaylarını öğrendim. İçtiğim suya olan bakışım dahi tamamen değişti. Bunlar bana olgunluk kattı.

Artık kimseye karşı değilim. Eskiden gerek siyasi olsun, gerek dini olsun adam kayırırdım. Sağcı bir yapım vardı diyebilirim. Ama artık öyle değilim. Karşıt olduğunu düşündüğüm insanları kimsenin etkisinde kalmadan araştırma yaparak ne olduklarını öğrendim. Ve meğerse karşıt olan hiçbir şeyin olmadığını görünce "Bu dünya hakikaten faniymiş." dedim. Bir sol partiyle sağ partinin aslında aynı şeyleri istediğini ama bunu henüz kavrayamadıklarını anladım. Ve eminim günü gelince 100 yıl sonra bu yıllar için "Siyasi Cahiliye Devri" ismi konulacağına inanıyorum.

Ve mesela artık her türlü müziği dinliyorum. Arabesk, pop, rock, dini müzik ve alternatif türlerde dahil dinleyebiliyorum. Eskiden "Hayko Cepkin dinlemem!" der geçerdim. Şimdi "Hayko Cepkin - Melekler"  parçasını dinleyebiliyorum "Ferdi Tayfur - Sabahçı Kahvesi" nden sonra. Dolayısıyla buda bana bir olgunluk kattı.

Dini ayırımcılık yapmıyorum artık. Elhamdülillah müslümanım ama hristiyanın düşmanı filanda değilim. Eskiden gayrimüslimlere karşı bir antipatim vardı, artık yok. Bununda bana birçok yaşamsal getirisi olduğunu gördüm.

Bugünlerde harcadığım parayada dikkat eder oldum. Araştırma yapmadan birşey almamayı öğrendim. Bunun sayesinde son 6 ayda belki +1000 TL kadar tasarruf ettiğimi gördüm. Mesela anneme bir ütü alacaktık, fiyat araştırması yaptığım için piyasa fiyatından 80-90 TL aşağısına ütüyü satın aldım. Bu gibi birçok tasarruflar sağladım kendime. Böylece paramın değerini arttırmış oldum. Eskiden ise böyle değil tam tersine fiyat bile sormadan "Nasıl olsa ihtiyaç, mecbur alıncak" diyip alır giderdim. Ne safmışım ve ne büyük paralar harcamışım...

Tüm bunları hayatıma sokunca geçim konusu çok boyutlu olarak pozitife oldu. İnsanlar arası diyalog anlamında da, aile-arkadaş içi diyalog anlamında da, maddi geçim anlamında da kazanımlar sağladım. Yaşam standardım yükseldi desem yanılmış olmam.

Tavsiyelerimde var sizler için, belgesel izlemeyi kendinize kural edinin. Kitapçılardaki "En çok satanlar" kısmına değil, dünya klasiklerine, temel eserlere bakın. Emekle yazılmış kitapları okuyun. Herkesin elinde bulunan herhangi kitapları evinize dahi sokmayın. Onlardan daha zararlı birşey bilmiyorum ben. Araştırmacı olun, daha çok araştırın, ne yaptığınızı, ne yiyip içtiğinizi sorgulayın. Sonuçları seveceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 24, 2013, 18:11:58 »
ne kadar absurt bir konu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 24, 2013, 18:56:33 »
ne kadar absurt bir konu
:D Abi hoş geldin :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Ocak 24, 2013, 20:45:23 »
ne kadar absurt bir konu
Demek ki Kemal abinin geçim gibi bir derdi yok. :)

Hasan, seni öncelikle tebrik ediyorum. Diğer yandan da; okumak çok iyidir ama onunda dozu önemli. İnce, detaycı olmak da çok iyidir ama çevre bunun değerini görmezse sıkıntıya dönüşür.
 Hatırlarsınız, Lost dizisinde makul olan değil, serseri ruhlu olan adam karşı cinsi cezbediyordu.

Bir zamanlar, bir arkadaşımın kız arkadaşından duyduğum bir şey vardı(dedikoduya girmez sanırım :) ) "hep rahatsız, memnuniyetsiz görüneceksin ki peşinde koşturasın."
Acı ama gerçek gibi... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 24, 2013, 20:58:55 »
Demek ki Kemal abinin geçim gibi bir derdi yok. :)

şükür hiç bi derdim yok :D

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Ocak 26, 2013, 21:42:49 »
şükür hiç bir derdim yok :D
Derdi olanlar düşünsün... :)

Aslında araçlarımıza, kıyafetimize, evimize ve bedenimize gösterdiğimiz ilginin hiç olmazsa bir kısmını ruhumuza göstermek gerek. Ara sırada kendini ve çevresini analiz etmeli insan, bunu kaçımız yapıyor ki? Halbuki temel öğretiler insanlara bunu tembihlemez mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 26, 2013, 22:22:24 »
Zaman zaman farklı kültürlerden insanlarla tanıştım.Karşımdaki insanla kültürler uyuşmuyorsa geçinmede zorluk çekebiliyorum.Kesinlikle mevsimler,havalar,o an ki ruhsal durum buna bağlı olarak dinlediğiniz müzikler bile etkileyebilir geçimi :)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Ocak 27, 2013, 00:19:10 »
 Hergün tv de değişik geçim örneklerinin sergilendiği haberlere denk geliyoruz maalesef.  Bu konuda eğitim şart ve bundan kastım kesinlikle öğrenim düzeyi değil. İnsanlar çok bildiğini zannettikçe daha geçimsiz bir hal alıyor sanki.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Şubat 02, 2013, 23:02:00 »
 Zengin birisinin esprisine! her zaman gülen insanlar bulunur. ;) :)
 Açıkçası insanların birbiri ile geçinmesinde materyalist düşünceler ağırlık kazanmış gibi günümüz İleri! Yeni Çağ'ında. Güç, zayıf insanların en büyük arzusudur.
 Geçen akşam şu koltukların hareketli olduğu yarışma programında gördüm de. Yunanlı bir kız ve Türk bir adam, meblağ nispeten büyük olduğu halde birbirlerine güvendiler ve düğmeye basmadılar. Hala ümit vaad eden insanlar olduğunu görmek çok güzel.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Mart 03, 2013, 21:34:08 »
 Geçenlerde, çok değer verdiğim bir arkadaş, çok önemli bir şeye dikkat çekti; bir çok insanın fikirde siyah ya da beyaz olduğunu ancak gri de olunması gerektiğini.
 Bu gerçekten de böyle, bir materyal, bir araç gerçekten sevilebilir. Ancak sırf ona sahip olunduğu için onu sevmek ve diğerlerini kötülemek çok rasyonel bir yaklaşım olmaz. Keza bu şekilde davranan insanlar, altlarındaki aracı başka marka ile değiştirdiğinde de bu sefer o eski markayı dahi, tüm geçmişi unutup kötüleyebilmekte. Elbetkide herşeyin olumlu ya da olumsuz eleştirilebilecek yönleri her zaman vardır ve bu kişiden kişiye de değişebilir.
 Yine insanlar, sıtf bu kesin ayrımdan ötürü bir insanı gözünde göğe çıkarabiliyor ya da yerin dibine sokabiliyor, yani hep radikal yaklaşımlar ile seviliyor ya da yeriliyor. Dün evli olup, çocuk sahibi olanlar, yarın bibirlerine yapmadıklarını bırakmayabiliyorlar.
 Belli noktaya gelmiş insanlar olarak bunlardan kaçınmalıyız ve kendimiz kadar aynı ortamı paylaştığımız diğer insanları da düşünmeliyiz. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, zaten sevgi o kadar basit bir şey de değil. Ancak saygıyı herkes hakeder, saygı gösteren de saygı görür.
 Birisinin siyahı, başkasının da beyazı olabilir, bunu bilmek, saygının başlangıcıdır, her zaman olmasa da gri olabilmek te bir meziyettir.
 İnsan ne kafar bilgili, ne kadar mükemmel vs de olsa, geçinmeyi bilmiyorsa daha gidecek yolu, düşünecek ve keşfedecek şeyleri var demektir.
 Herkese saygılı diyaloglar diliyorum arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 04, 2013, 14:46:27 »
Geçenlerde, çok değer verdiğim bir arkadaş, çok önemli bir şeye dikkat çekti; bir çok insanın fikirde siyah ya da beyaz olduğunu ancak gri de olunması gerektiğini.
 Bu gerçekten de böyle, bir materyal, bir araç gerçekten sevilebilir. Ancak sırf ona sahip olunduğu için onu sevmek ve diğerlerini kötülemek çok rasyonel bir yaklaşım olmaz. Keza bu şekilde davranan insanlar, altlarındaki aracı başka marka ile değiştirdiğinde de bu sefer o eski markayı dahi, tüm geçmişi unutup kötüleyebilmekte. Elbetkide herşeyin olumlu ya da olumsuz eleştirilebilecek yönleri her zaman vardır ve bu kişiden kişiye de değişebilir.
 Yine insanlar, sıtf bu kesin ayrımdan ötürü bir insanı gözünde göğe çıkarabiliyor ya da yerin dibine sokabiliyor, yani hep radikal yaklaşımlar ile seviliyor ya da yeriliyor. Dün evli olup, çocuk sahibi olanlar, yarın bibirlerine yapmadıklarını bırakmayabiliyorlar.
 Belli noktaya gelmiş insanlar olarak bunlardan kaçınmalıyız ve kendimiz kadar aynı ortamı paylaştığımız diğer insanları da düşünmeliyiz. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, zaten sevgi o kadar basit bir şey de değil. Ancak saygıyı herkes hakeder, saygı gösteren de saygı görür.
 Birisinin siyahı, başkasının da beyazı olabilir, bunu bilmek, saygının başlangıcıdır, her zaman olmasa da gri olabilmek te bir meziyettir.
 İnsan ne kafar bilgili, ne kadar mükemmel vs de olsa, geçinmeyi bilmiyorsa daha gidecek yolu, düşünecek ve keşfedecek şeyleri var demektir.
 Herkese saygılı diyaloglar diliyorum arkadaşlar.

Çok güzel özetlemişsiniz.Mesele tam da budur. Sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorundayız. Saygı varsa geçim de vardır.Fikirler uyuşmasa bile. "önce saygı" ve sevgi dolu günler.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"