0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlarDışarı çıktığımızda genelde fast food hamburger menüleri, iskender kebap, adana - urfa dürüm, döner gibi şeyler yeriz. Geliri normal olan halk kitlesi için bütçe olarakta bunlar uygun sayılıyor sonuçta. Mesela dolu dolu bir fast food menü 10 ila 25 TL arası alınabiliyor. İskender kebap deseniz 10-30 TL arası, adana-urfa dürüm fiyatları 8-15 arası, döner fiyatlarıda 3-5 TL civarlarında. Şimdi elbette fiyatlardan ziyade benim merak ettiğim şeyler var. Sağlıklı beslenemediğimiz kesin ama sağlıksız olan bu yiyecekler arasında tercih edilebilecek en sağlıklı yiyecekler hangileridir? Bu konu aslında çok mühim, çünkü sağlığımız gerçekten tehdit altında. Bir fast food menü yiyerek tek seferde 100-150 gr yağ alıyoruz. Aldığımız kalori ve kolestrol oranları, içtiğimiz asitli içeceklerin zararları ve şeker oranları hariç. Bu şekildeki beslenme şeklinin bizi güzel günlere götürmeyeceği kesin.Herkesin bilgi dolu paylaşımını rica ediyorum.
Ben dışarıda yememeyi tercih ediyorum. Diğer yandan bazı özel şeyleri de illaki dışarıda yemek gerekiyor, kokoreç, ıslak hamburger vs. Ama onları da her yerde yemem.
Ben mümkün olduğunca sade sossuz şeyler yemeye çalışıyorum.Mesela eğer hamburger menü alıyorsam tavuk menülerini,döner vs yiyorsamda yağsız olmasına özen gösteriyorum.Ama ne yazıkki yanında mutlaka kola içmem gerekiyor.Bağımlısı oldum resmen,özellikle canım sıkılmaya başladoğında 1.5 luk şişenin sonu geliyor.Bazen dışarıdada ev yemeği tercih etmeyi düşünüyorum hatta önüne kadarda gidiyorum ama gelin görünki dönerciler falan aklımı çeliyor ve yine aynı tas aynı hamam durumu.Sanırım aile yapısıyla ilgili bir durum bu.Çocukluğunda ne şekilde beslenmeye alışıyorsa insan sonrasındada o şekilde gidiyor.2 öğün sebze yemeği yersem mesela 3. öğün mutlaka et yemeklerini arıyorum.Aslında çok çok kötü bir beslenme şekli ama ne yazıkki alışmışız bir kere.Tek tesellim şimdilik kilom yok hatta baya zayıfım,kolesterol şeker falanda yok.ama ilerde olmayacağının garantiside yok ne yazıkki
Kolestrol meselesine gelince, benim annemde hiç kilo yok. Ama çok yüksek kolestrol seviyesi çıktı tahliller sonucu ve tesadüfen öğrendik. Üstelik annemde hiçbir şikayet yok onca kolestrole rağmen. Bence dikkatli olun derim.
Yapay içeceklerin hiç birini tüketmemeye özen gösteriyorum.Gazlı içeceklerin tümü ve meyve sularını tüketmiyorum.Hem midemden rahatsızım hem de kronik faranjit'im olduğu için gazlı içecekler daha fazla zarar veriyorlar.Yemek yediğim belli başlı yerler vardır.Dışarıdayken mümkün mertebe kırmızı et tüketmemeye özen gösteriyorum.Yediğim yemeklerin ızgara olmasına dikkat ediyorum.Bu nedenle Ankara'da tek bir yerde balık yiyiyorum.Kızartma yemekleri ne evde ne de dışarıda tüketmiyorum.Fast-food tarzı yemek olarak sadece Kfc'yi tercih ediyorum.Onu da 2-3 ayda bir.Ph oranı yüksek su,iyi demlenmiş bir çay ve ayran vazgeçilmezimdir...
Yok belirli aralıklarla test yapıtırıyorum.Ama yinede dediğiniz gibi dikkat etmek lazım.Meyve suyu bile içsem kola içmezsem eğer yediğim yemekten bile tat alamaz oluyorum.Elimden geldiğince yemeklerde 1 bardak kola doldurup şişeyi kaldırıyorum.yoksa farkında olmadan anca şişe bittiğinde anlıyorum içtiğimi.
Öğlen yemeklerinde malesef çoğu zaman yukarıda sayılan gıdaları tüketiyoruz. Kış mevsiminde ODTÜ çarşı içinde hamsi tava ve palamut ızgara gibi seçeneklerim olduğu için haftada bir kez balık yemeye özen gösteriyorum. Bu arada 100. yılda balık pişirme evi olarak çalışan bir yer var toplantı olmayan günler oraya da gidiyoruz. Gazlı içecek konusunda son 2-3 yıldır kendimiz dizginlemiş durumdayım eskiden çok tüketirdim şimdileri şalgam, ayran, ice tea gibi içecekleri tercih ediyorum. Arada sırada kolaya devam ama Hanım çalışınca akşamları da dışarıda yemek gerekebiliyor işte o günlerde göbek bölgeme 1 cm daha ekliyorum
Aynı sizin gibi kola bağımlısıydım ben. Ama size şunu tavsiye edeyim, kola isteğinizi %90 azaltacak. Bir bardak kola doldurduysanız bir bardakta su doldurun. Koladan bir fırt alınca ardından hemen yarım bardak su için. Kola isteğiniz saniyesinde kayboluyor.
Birazdan bende yine burgerkinge gidicem.Yani çok zor benim için bırakmak.bir ara günde 1 bardak içiyordum.Sonra sınavlar falan başlayınca stresten yine eski seviyesine geldi.Ama dediğinizi deniyim bir bakalım nasıl olcak.
Kesinlikle deneyin, bizzat ben kolakolik olarak bu şekilde iyi sonuçlar elde ettim. Koladan bir fırt, yarım bardak su. Sonuçları bildirin mutlaka
Vay ben öleydim ((((( Şehrin güzide pasta evi/cafe lerinden birinde işletmeci olarak çalışıyorum şu an 2şubemiz var ve yakında waffle şube açıcaz inşallah . Sizin soruyu cevaplayayım "içerde" nadiren yiyorum hep dışarda
Benim ki göz açlığı sürekli atıştırma halindeyim
Et döner ya da kebap türü yiyeceksem güvendiğim firmalara gider yerim.Ya da hiç yemem.O an param yetmiyorsa tavuk döner yerim.Güvenemiyorum her yerde satılan kırmızı ete. Onun dışında Pino var burada çok güzel fastfood markası (Türk) ,Burger kingin patatesleri,Pinonun hamburgeri
formuma çok dikkat ederim dışarda yemek yemem....