0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2002 vvt ilar zaten yag eksiltiyor.Siz aracın bakımını falan boşverin düz bir yerde yagını kontrol edin.Aküyle felan alakası oldugunu düşünmüyorum.Segman atarajk bu araçların yag eksiltmesini önlüyorlar.Yada arkada yag bidonu ile gezeceksiniz.
Evet, aslında bu ataçlardan ilk yıllarda bu sorunla servise gidenlere müdahale yapılmıştı. Servis kayıtlarından kontrol etmekte fayda var.
Araç 110 binde, yani on bin bakımı derken bakım periyotlarından söz ediyorum. Yakın zamanda akü değiştim.Düz yerde birkaç defa kontrol ettim yağ eksik değil. Üstelik "Yağ eksiltir bu model dikkat!" uyarılarına rağmen 8bin km'dir hiç yağ eksiltmemesi de ilginç.Özel bir serviste bakımını yaptırmıştım orjinal parça kullandıklrını sanmıyorum. İlginize teşekkürler.
Peki durumun aciliyeti nedir, yani on bin bakımına daha üç bin kilometre daha var. Filtreyi değiştirmişken on bin bakımını yapayım mi yoksa böyle idare edip üç bin sonra mı değiştireyim.
Öncelikle herbirinize ilginiz için teşekkür ediyorum. Arabayı 95 binde tanıdığımız bir usta ile aldık. 30 bin bakımına kadar Toyota Netaş'ta bakımı yapılmış. Sonrasında özel servislere gidilmiş. Usta aracı test etti çok beğendi. Aldığımız kişi yağını ve filtrelerini ve ön balatalarını 600 kilometre önce değiştiğini söyledi, usta da filtreleri, yağı falan kontrol etmiş ve yeni olduğunu söylemişti. Ancak ben 5 bin kadar bindikten sonra özel bir servise götürüp yağını, yağ filtresini, hava ve polen filtresini değiştirdim, kontrollerden sonra arka balataların hala orjinal balataları olduğu ve bitmek üzere olduğu söylendi ve değiştirildi. On bin sonra geleceksiniz ve bu bakımı yenileyeceğiz başka da bir şeye gerek olmaz dediler. O yüzden ben de habire 10 bin bakımı diyip duruyorum Bu arada araba otomatik.
Otomatiklerde 60000 km de bir şanzıman yağı değişir manuelden farkı bildiğim kadarıyla.Bunun dışında diğer bakımları aynı.Şimdi 110000 km bakmı yapılacak yanılmıyorsam bu bakımda yağ ve yağ filtresinın dışında değişecek bir şey yok.Fakat şu var örneğin v kayışı falan ne zaman değişmiş bir bakın.Servisten kayıtlarını isterseniz görürsünüz detaylı olarak.Birde mutlaka hava filtreniz ve yağ filtreniz orjinal olmalı yoksa istenmeyen sonuçlar çıkabilir.Forumda arabasının yağ filtresi tıkanıp yatak saran oldukça arkadaşımız var.Arabanın bakımından asla kısmayın(her zaman en kaliteli ürünü kullanın).Unutmayın sizin ona baktığınız kadar oda size bakar mahçup etmez.Bende geçen 120000 bakımını yaptırdım.Dışarıdan aldım bütün herşeyi,buji hava filtresi yağ filtresi servisten aldım.Özel serviste işçilik ücreti verip işlemi hallettim.Hem orjinal parça oldu hemde yarıdan daha ucuza geldi.
Şu manifold problemi için TOYOTRONİCe gideceğim gibi. Orada parça bulur muyun, Servisten alıp gitsem usta trip yapar mı?
Onu biliyorum canım manifold 825 tl. Ben filtreleri kendim servisten alsam usta trip yapar mı, ya da onda var mıdır diye sormuştum.