Gönderen Konu: Yokuşta yağ lambası yanıyor.  (Okunma sayısı 15709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Yokuşta yağ lambası yanıyor.
« : Ocak 12, 2013, 17:58:49 »
Yokuşta yağ lambası yanıyor. Bu aralar bizim modellerde yaşanan manifold problemi de yaşıyorum acaba ilgili olabilir mi?

Not: manifold çok sesli çıkarıyor ama ustalar ses dışında bir problem olmayacağını söylüyor. On bin bakımı yapalı yedi bin falan oldu, yağ normal seviyesinde ve kalitesi de iyi görünüyor. Lamba çok kısa sürelerde yanıp sönüyor. Araç imzamda.
Corolla 1.6 Sol 2001

Toyota Club Türkiye

Yokuşta yağ lambası yanıyor.
« : Ocak 12, 2013, 17:58:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yokuşta yağ lambası yanıyor.
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2013, 21:03:06 »
 Bakım dediğiniz ilk 10 bin mi? Burada bir yanlışlık mı var, ben mi yanlış anlıyorum?

Yağ lambası, eğer yağ seviyesi normal ise ya yağ aşırı köpük yaptığı için( her yağ köpük yapar ama yağ kalitesi önemlidir) ya da yağ pompası yağı iyi basamıyordur. Yağ pompası ya da yağ özelliklerinde sorun olabilir, yağ filtresi tıkalı ya da uygun kalitede olmayabilir. Çok nadir de olsa yağ ve yağ filtresi değişimi sonrası yağ filtresi doğru şekilde yerine oturtulmaz ve bu da önemli sorunlara yol açabilir.
 Motor yağ seviyesini düz yerde ve motor soğukken, uygun şekilde mi ölçtünüz?
 Emme manifold sorunu ise başka bir durum ve sitemizde tamir, değişim için faydalı başlıklar mevcut, arama yapabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2013, 21:08:22 »
2002 model dediğinize göre bence olması muhtemel ama bilemiyorum yinede akünüzü değiştirdiniz mi hiç ? Eğer değişmediyse ondan kaynaklıda olabilir.Anlık voltaj değişimlerinde yağ ışığı,p/s ışığı ve abs gibi sensörler anlık olarak arıza ışığı yakabiliyor.Birde aracınızın yağ filtresi orjinal mi eğer değilse tıkanmış olabilir ve yan sanayi filtrelerde by-pass kanalı olmadığından az miktarda yağ geçer ve yine yağ lambasına neden olabilir.Bunun dışında Hakan Bey'in dedikleride geçerli tabi.Bence basitten zora doğru bir kontrol şart.Akü kontrolü,filtre ve yağ değişimi,sonrasında olmazsa yağ pompası kontrolü şeklinde bir baktırın.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 12, 2013, 21:12:25 »
2002 vvt ilar  zaten yag eksiltiyor.Siz aracın bakımını falan boşverin düz bir yerde yagını kontrol edin.Aküyle felan alakası oldugunu düşünmüyorum.Segman atarajk bu araçların yag eksiltmesini önlüyorlar.Yada arkada yag bidonu ile gezeceksiniz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 12, 2013, 21:18:54 »
2002 vvt ilar  zaten yag eksiltiyor.Siz aracın bakımını falan boşverin düz bir yerde yagını kontrol edin.Aküyle felan alakası oldugunu düşünmüyorum.Segman atarajk bu araçların yag eksiltmesini önlüyorlar.Yada arkada yag bidonu ile gezeceksiniz.
Evet, aslında bu ataçlardan ilk yıllarda bu sorunla servise gidenlere müdahale yapılmıştı. Servis kayıtlarından kontrol etmekte fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 12, 2013, 22:21:20 »
Evet, aslında bu ataçlardan ilk yıllarda bu sorunla servise gidenlere müdahale yapılmıştı. Servis kayıtlarından kontrol etmekte fayda var.
toyota nasıl böyle bir hatayı yapıyor anlamıyorum yenilerde de aynı olay sıfır araç alıyorsunuz 30 bin -40bin sonra yağ yakma problemi ve motor sökülüyor akıl işi değil bence büyük bir hata bu 2002 model termemiz arkadaşta var oda boru gibi yağ yakıyor ...
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2013, 23:03:04 »
Araç 110 binde, yani on bin bakımı derken bakım periyotlarından söz ediyorum.

Yakın zamanda akü değiştim.

Düz yerde birkaç defa kontrol ettim yağ eksik değil. Üstelik "Yağ eksiltir bu model dikkat!" uyarılarına rağmen 8bin km'dir hiç yağ eksiltmemesi de ilginç.

Özel bir serviste bakımını yaptırmıştım orjinal parça kullandıklrını sanmıyorum.

İlginize teşekkürler.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 12, 2013, 23:14:55 »
Araç 110 binde, yani on bin bakımı derken bakım periyotlarından söz ediyorum.

Yakın zamanda akü değiştim.

Düz yerde birkaç defa kontrol ettim yağ eksik değil. Üstelik "Yağ eksiltir bu model dikkat!" uyarılarına rağmen 8bin km'dir hiç yağ eksiltmemesi de ilginç.

Özel bir serviste bakımını yaptırmıştım orjinal parça kullandıklrını sanmıyorum.

İlginize teşekkürler.
Yağ filtresi orjinal bulunmuyor servis dışında.Servisten alıp dışarıda taktırın bakımda mutlaka.Zaten çok fark yok aralarında fiyat olarak(kaliteli olanlar tabiii)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 12, 2013, 23:41:39 »
Peki durumun aciliyeti nedir, yani on bin bakımına daha üç bin kilometre daha var. Filtreyi değiştirmişken on bin bakımını yapayım mi yoksa böyle idare edip üç bin sonra mı değiştireyim.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2013, 23:44:43 »
Peki durumun aciliyeti nedir, yani on bin bakımına daha üç bin kilometre daha var. Filtreyi değiştirmişken on bin bakımını yapayım mi yoksa böyle idare edip üç bin sonra mı değiştireyim.
10000 bakım diye bir şey yok.Önce bunu düzeltelim.Her bakımda farklı şeylere bakılır.40000 kmde  bir temel olarak buji,hava filtresi,fren hidroliği falan değişir mesela.Ama bence risk almayın motordan olmakta var işin sonunda.bir yağ ve filtre değişseniz fazladan 100 liranız gider,motor giderse kaç 100 lira gider.Şuanda araç kaç km de tam olarak en son kaç km de bakım yapıldı ne değişti şimdiye kadar bunları söylerseniz bir fikir yürütürüz diye düşünüyoum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2013, 23:49:26 »
  büyük ihtimalle filtrede problem olabilir. en iyisi servisten filtreyi al castrol edge 5w40 yağıda koy sorun kalacağını sanmıyorum. bu arada yağ müşirini ve kablosunuda kontrol ettir.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ocak 13, 2013, 00:48:34 »
Öncelikle herbirinize ilginiz için teşekkür ediyorum.

Arabayı 95 binde tanıdığımız bir usta ile aldık. 30 bin bakımına kadar Toyota Netaş'ta bakımı yapılmış. Sonrasında özel servislere gidilmiş. Usta aracı test etti çok beğendi. Aldığımız kişi yağını ve filtrelerini ve ön balatalarını 600 kilometre önce değiştiğini söyledi, usta da filtreleri, yağı falan kontrol etmiş ve yeni olduğunu söylemişti. Ancak ben 5 bin kadar bindikten sonra özel bir servise götürüp yağını, yağ filtresini, hava ve polen filtresini değiştirdim, kontrollerden sonra arka balataların hala orjinal balataları olduğu ve bitmek üzere olduğu söylendi ve değiştirildi.

On bin sonra geleceksiniz ve bu bakımı yenileyeceğiz başka da bir şeye gerek olmaz dediler. O yüzden ben de habire 10 bin bakımı diyip duruyorum :) Bu arada araba otomatik.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2013, 02:41:50 »
Öncelikle herbirinize ilginiz için teşekkür ediyorum.

Arabayı 95 binde tanıdığımız bir usta ile aldık. 30 bin bakımına kadar Toyota Netaş'ta bakımı yapılmış. Sonrasında özel servislere gidilmiş. Usta aracı test etti çok beğendi. Aldığımız kişi yağını ve filtrelerini ve ön balatalarını 600 kilometre önce değiştiğini söyledi, usta da filtreleri, yağı falan kontrol etmiş ve yeni olduğunu söylemişti. Ancak ben 5 bin kadar bindikten sonra özel bir servise götürüp yağını, yağ filtresini, hava ve polen filtresini değiştirdim, kontrollerden sonra arka balataların hala orjinal balataları olduğu ve bitmek üzere olduğu söylendi ve değiştirildi.

On bin sonra geleceksiniz ve bu bakımı yenileyeceğiz başka da bir şeye gerek olmaz dediler. O yüzden ben de habire 10 bin bakımı diyip duruyorum :) Bu arada araba otomatik.
Otomatiklerde 60000 km de bir şanzıman yağı değişir manuelden farkı bildiğim kadarıyla.Bunun dışında diğer bakımları aynı.Şimdi 110000 km bakmı yapılacak yanılmıyorsam bu bakımda yağ ve yağ filtresinın dışında değişecek bir şey yok.Fakat şu var örneğin v kayışı falan ne zaman değişmiş bir bakın.Servisten kayıtlarını isterseniz görürsünüz detaylı olarak.Birde mutlaka hava filtreniz ve yağ filtreniz orjinal olmalı  yoksa istenmeyen sonuçlar çıkabilir.Forumda arabasının yağ filtresi tıkanıp yatak saran oldukça arkadaşımız var.Arabanın bakımından asla kısmayın(her zaman en kaliteli ürünü kullanın).Unutmayın sizin ona baktığınız kadar oda size bakar mahçup etmez.Bende geçen 120000 bakımını yaptırdım.Dışarıdan aldım bütün herşeyi,buji hava filtresi yağ filtresi servisten aldım.Özel serviste işçilik ücreti verip işlemi hallettim.Hem orjinal parça oldu hemde yarıdan daha ucuza geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2013, 11:23:11 »
Otomatiklerde 60000 km de bir şanzıman yağı değişir manuelden farkı bildiğim kadarıyla.Bunun dışında diğer bakımları aynı.Şimdi 110000 km bakmı yapılacak yanılmıyorsam bu bakımda yağ ve yağ filtresinın dışında değişecek bir şey yok.Fakat şu var örneğin v kayışı falan ne zaman değişmiş bir bakın.Servisten kayıtlarını isterseniz görürsünüz detaylı olarak.Birde mutlaka hava filtreniz ve yağ filtreniz orjinal olmalı  yoksa istenmeyen sonuçlar çıkabilir.Forumda arabasının yağ filtresi tıkanıp yatak saran oldukça arkadaşımız var.Arabanın bakımından asla kısmayın(her zaman en kaliteli ürünü kullanın).Unutmayın sizin ona baktığınız kadar oda size bakar mahçup etmez.Bende geçen 120000 bakımını yaptırdım.Dışarıdan aldım bütün herşeyi,buji hava filtresi yağ filtresi servisten aldım.Özel serviste işçilik ücreti verip işlemi hallettim.Hem orjinal parça oldu hemde yarıdan daha ucuza geldi.
aferin Ertan kardeşim.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2013, 12:12:32 »
Şu manifold problemi için TOYOTRONİCe gideceğim gibi. Orada parça bulur muyun, Servisten alıp gitsem usta trip yapar mı?
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2013, 13:06:23 »
Şu manifold problemi için TOYOTRONİCe gideceğim gibi. Orada parça bulur muyun, Servisten alıp gitsem usta trip yapar mı?

O işin parçası yok sadece vida atılacak tek parça yeni manifold oda 1000 tl civarında.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2013, 13:39:07 »
Onu biliyorum canım manifold 825 tl. Ben filtreleri kendim servisten alsam usta trip yapar mı, ya da onda var mıdır diye sormuştum.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2013, 13:44:07 »
Onu biliyorum canım manifold 825 tl. Ben filtreleri kendim servisten alsam usta trip yapar mı, ya da onda var mıdır diye sormuştum.
Hayır asla bir şey diyemezler.Zaten o tarz sorun çıkaran bir yere gitmenizde doğru değil.Yarın öbür gün bir parça bozulsa kendisinde en kötü malda olsa dışarda şu var bundan takalım demiyecek ve kandıracak sizi.Ben son 3 bakımımı dediğim gibi sadece filtreyi bırakın yağları bile kendim alıp götürdüm.Hatta adam kaça aldığımı sordu ve valla bize gelmiyor o fiyata demişti.Yani kesinlikle orjinal filtreleri servis dışında bulamıyorsunuz.Çünkü zaten çok pahalı parçalar değiller (en pahalısı 35 lira civarında) yan sanayi takacağınızda 20 liradan aşağı olmayacak.Farka değmez kesinlikle servisten alın gidin.Baktınız en ufak bir şey söylüyor hiç ikiletmeyin alın parçalarınızı çıkın ondan size hayır gelmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2013, 14:37:02 »
bence de beklemeyin 3000 i falan çok büyük masraflarla karşı karşıya kalabilirisiniz aksi taktirde , manifoltun tam neresinden kaçırıyor ? çatlak falanmı var ,yoksa contanın oradanmı kaçırma yapıyor bakınca anlaşılır zaten kaçıran yerde bir siyahlık olması gerek
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2013, 16:02:40 »
yağ lambası kolay kolay yanmaz. içinde çok çamur varsa filtre 10 bin olmadan dolmuş olabilir. filtreyi değiştirip üstüne yarım litre yağ ekleyip 3000km daha gidebilirsiniz.