Gönderen Konu: Yokuşta yağ lambası yanıyor.  (Okunma sayısı 15705 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Yokuşta yağ lambası yanıyor.
« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2013, 16:05:08 »
bence de beklemeyin 3000 i falan çok büyük masraflarla karşı karşıya kalabilirisiniz aksi taktirde , manifoltun tam neresinden kaçırıyor ? çatlak falanmı var ,yoksa contanın oradanmı kaçırma yapıyor bakınca anlaşılır zaten kaçıran yerde bir siyahlık olması gerek

Kaçırma yok 2000-2002 vvt-iların klasik özelliği manifoltun içindeki parça sabit kalmıyor 2 parça birbirine vurup dizel gibi ses çıkartıyor kaçak yok.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2013, 16:05:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Ocak 13, 2013, 21:25:56 »
http://www.ozenticaret.com.tr/asp/listgroup.asp?brand=Denso&group=0753

Mesela burada buji fiyatları servis fiyatlarının yarısından daha ucuz. Buralardan alınır mı, tecrübe eden var mıdır?
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 13, 2013, 21:41:51 »
yazıldımı bilmiyorum fakat yağ pompası yeterli basıncı vermiyorsa ondan dolayı yanabilir. ayrıca filtre ve müşir kontrolünü de arkadaşlar söylemişler zaten
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Ocak 13, 2013, 23:37:40 »
İki hafta sonra tatile girince ustaya gitsem diye düşünüyorum. (Toyotronici bana 30 km)İstanbulda günlük ortalama 30 kilometrelik bir kullanımda 2 hafta gibi bir kullanım o zamana kadar problem çıkarır mı dersiniz. Zira ışık çok seyrek ve çok kısa süreli yanıyor.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 14, 2013, 01:17:57 »
İki hafta sonra tatile girince ustaya gitsem diye düşünüyorum. (Toyotronici bana 30 km)İstanbulda günlük ortalama 30 kilometrelik bir kullanımda 2 hafta gibi bir kullanım o zamana kadar problem çıkarır mı dersiniz. Zira ışık çok seyrek ve çok kısa süreli yanıyor.
Yağ pompasında veya filtresinde sıkıntı varsa çıkabilir.Garantisi yok sonuçta bu işin.Zaten bir sorun çıkarsa siz ne olduğuna anlayana kadar çoktan iş işten geçer.O yüzden riske girmeyin derim.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 14, 2013, 11:15:00 »
  eğer gerçekten yağ basıncı (filtre veya herhangi bir sebepten) düşüyorsa, şimdiden bir çekiciyle anlaş, tamirhaneye arabayı üstüne koyarak götürürsün. inanamıyorum, yağ lambası yokuşta yanıyor hala vakit kaybediliyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ocak 14, 2013, 19:43:11 »
Vallahi fena korktum, çarşamba öğleden sonra Toyotronic yollarına düşüyorum tez elden. İnşallah sağ salim hallederim, içime fena bir korku düştü doğrusu.  :o
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Ocak 16, 2013, 18:52:16 »
Süzgeç temizlenecek, büyük ihtimalle problem çözülecekmiş.

Bu arada, oraya gelen bir aracın yağ kontrolü yapıldığında araçta hiç yağ kalmadığı anlaşıldı. Benim acelem olduğu için -çok merak ettiğim halde- kalıp soramadım. Bu araca bir şey olmuş mudur?  Gayet iyi görünüyordu, sürücü de hiç hissetmemiş, sadece benimki gibi arada bir ışık yanmış.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 16, 2013, 19:14:25 »
Süzgeç temizlenecek, büyük ihtimalle problem çözülecekmiş.

Bu arada, oraya gelen bir aracın yağ kontrolü yapıldığında araçta hiç yağ kalmadığı anlaşıldı. Benim acelem olduğu için -çok merak ettiğim halde- kalıp soramadım. Bu araca bir şey olmuş mudur?  Gayet iyi görünüyordu, sürücü de hiç hissetmemiş, sadece benimki gibi arada bir ışık yanmış.
Hiç yağ kalmadığı halde yağ ışığı yanmamışşa sürekli olarak o zaman sensördede sorun var demektir.Yağsız çalışan aracın motorunda elbette hasar oluşur.Şöyle düşünün ellerinizi birbirine kuru olarak bir süre sürterseniz kızarır değil mi?Ama yağ veya benzeri kayganlaştırıcı bir madde sürerek yaparsanız çok çok daha uzun süre sonunda kızaracaktır.Motorun parçalarıda aynı şekilde birbirine sürterek çalışıyor.Yağ olmadığında birbirini yontan parçalar olacaktır ve bu parçaların parçacıklarıda yanma odasına veya diğer kısımlara ulaşarak onlarıda bozacaktır.Yani anlaşılmasa bile bir süre sonra kesinlikle belli eder kendini.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 16, 2013, 23:06:19 »
eksik yağ ile dolaşmak bile sakıncalı çünkü ne kadar pompa yağ bassa bile krank yağa vurduğu zaman bol bol sıçratması gerekir yağı tam olarak sıçramassa yağ piston etekleri yeteri kadar yağlanmaz buda motorun ömrünün kısalması demek ;bazıları yok yarım kilo -1 kilo yağ kalmış motorda diyor öyle gidiyorlar sanki iyi birşeymiş gibi övünenler bile var , ayrıca bundan önceki aracım 94 şahindi 45 binde almıştım 400 bin de artık yağ bidonuyla dolaşıyordum ama o kadar da devirli kullanmama rağmen ...
Kısacası motor un yağı her zaman tam maximum da olacak ,hararet yapmayacak ,ayrıca motor soğukken kesinlikle ısına na kadar yüksek devir yapmadıktan sonra ; inanıyorum ki toyota ların motorları 800 bin -1milyonu yapar ..!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 17, 2013, 00:30:23 »
Araç o ışığı yaktıktan sonra hiç mi kontrol etmediniz yağınızı ? Bu biraz sizin sorumsuzluğunuza gitmiş kusura bakmayın ama öyle.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ocak 17, 2013, 00:44:33 »
Yok benimki yağ olduğu halde ışık yakıyordu zaman zaman. Süzgeç falan temizlenecekmiş, vermedi usta arabayı bugün  :D
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ocak 17, 2013, 22:07:25 »
Süzgeç temizlendi problem çözüldü gibi inşallah.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 17, 2013, 22:37:53 »
süzgeç nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 17, 2013, 23:09:04 »
sorun çözüldümü bak bizde burda merak ediyoruz çözülmediyse aklıma başka bir şey geldi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 17, 2013, 23:14:54 »
eyvallah Atilla abi teşekkürlerimi borç bilirim ...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ocak 17, 2013, 23:44:19 »
sorun çözüldümü bak bizde burda merak ediyoruz çözülmediyse aklıma başka bir şey geldi :)

Meraklı çoçuklar büyüyünce büyük adam olurmuş, devam et sen.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 18, 2013, 00:24:17 »
Meraklı çoçuklar büyüyünce büyük adam olurmuş, devam et sen.

Akif Bey, gerginlik cikarmaniza gerek olan bir yorum yapilmamis.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ocak 18, 2013, 00:30:50 »
Gerginlik falan yaratmıyorum, arkadaş sorunumun çözülüp çözülmediğini dert etmiş; ben de bu olumlu özelliğini taktir ettim.

Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #39 : Ocak 18, 2013, 00:53:32 »
  eğer gerçekten yağ basıncı (filtre veya herhangi bir sebepten) düşüyorsa, şimdiden bir çekiciyle anlaş, tamirhaneye arabayı üstüne koyarak götürürsün. inanamıyorum, yağ lambası yokuşta yanıyor hala vakit kaybediliyor.

Teşekkür ediyorum. Uyarınız beni hareke geçirdi. Usta da sizinle aynı şeyi söyledi :) Benim çıkardığı sesten dolayı daha çok dert ettiğim manifold probleminin pek mühim olmadığını, ama yağ lambası yanarken araç kullanmanın büyük risk olduğunu ifade etti. Tabii ki ben bu riski duyarsızlığımdan, cesaretimden yahut bankalara doldurup hesabını bilmediğim paramdan(!) dolayı almadım. Tamamen cahil cesareti. E pek tabii bu cesaret bazı arkadaşları bayağı eğlendirmiş görünüyor :)
Corolla 1.6 Sol 2001