0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Engin Bey ve Ufuk Bey,Yazışmalarınızı gerçekten zevkle ve öğrenerek okudum. İkinize de çok teşekkürler. Engin Bey, yalnız şu "senede bir" lafınıza takıldım. Ben yeni yeni Yaris kullanıcısıyım. Arabayı aldığımda servis periyodu olarak 10000 km veya 6 ayda 1 dediler. 6 ayda 1 bana çok sık geldi. Bunu 10000 km veya yılda 1 yapsak servis-garanti sorunu oluyor mu acaba?
ufuk bey size bir şey soracaktım bende 1997 model 162 binde Corolla gli var ben her 5 binde balıkesirde yetkili Toyota servisine girer bakım yaptırırım her seferindede 10 -40 yağ koyuyorlar benim araç lpg sistemide mevcud romano sıralı sistem sizce ben hangi yağı kullanmalıyım hngi yağı önerirsiniz modeli düşük olabilir ama ben arabamı çok seviyorum daha uzun yıllarda kullanmak istiyorum bundan sonra hangi yağı kullanmalıyım önereceğiniz yağ ne ve fiyatı nedir belirtirseniz sevinirim
Engin bey,Yarisin kullanma kitapçığını kurcalarken gördüm paylaşayım dedim. Kitapçıkta da gerçekten motor yağı olarak 5W30 öneriliyor. (Ufuk bey de önermişti zaten) Servisler neden başka yağ kullanma ihtiyacı hissediyor ki.
Kar
Bende dün 50.000 bakımımı Sonkar Yenibosna da yaptırdım. Yağı kendim götürdüm ve bakım için 150 TL verdim servise. Ancak kötü bir de haber aldım. Servisteki arkadaşın dediğine göre ön fren balatalarım bitmiş ve fren disklerimi aşındırmış. Ön fren diskleri ve balatalarının değişmesi gerekiyormuş. Toplamda 750 TL gibi bir maliyet çıkardılar. İşin ilginç yanı ise bu zamana kadar frenlerde problem yaşamadım sürtme sesi dahi çıkarmadı. Ne önerirsiniz ne yapayım?
50 bin km erken degil mi fren disk vebalataların aşımı için. ?Bence Ufuk beye aracınızı gösterin.
Bizdeki maliyeti;Orjinal Ön Fren Disk Takımı: 310TLOrjinal Ön Fren Balatası: 190TLÖn Fren Disk ve Balata Değişimi: 60TLToplam: 560TLNİBK Japon Ön Fren Disk Takımı: 120TLRemsa Ön Fren Balatası: 80TLÖn Fren Disk ve Balata Değişimi: 60TLToplam: 260TL
50 bin km'de ki aşınma icin ne diyorsunuz Ufuk bey.. Normal mi sizce ?
Fren ve debriyaj konusu tamamen kullanım ile alakalı bir durum olduğu için kullanılan ürünler ile alakalı yorum yapmak zor ama deneyimlerim avrupa üretimi (üretiminde avrupa menşei parçalar kullanılan) araçların bu aksamlarının daha çabuk aşındığı yönünde.Örnek vermek gerekirse;2007 sonrası benzinli corolla araçların fren sistemi üreticisi Japon ADVICS (AISIN iştiraki), bu araçların hemen hemen tüm kullanıcılarda disk ve balataları 100.000km'leri görüyor.2007 sonrası dizel corolla (ve benzinli dizel farketmeksizin Auris,Yaris,Verso, T25 Avensis) fren sistemi üretcisi BENDIX (her ne kadar Amerika menşeili olsa da otomotiv fren sistemlerini Fransa da üretiyor), bu araçların hiç benzinli corolla'lar kadar uzun gittiğine şahit olmadım, tesadüf olabilir mi?
Ayni kullanim kosullarinda yari yariya fark var diyorsanız ciddi kalite farkı..Ufuk bey bir görmeli bence derken amac fiyat ogrenmek degil sizce Rıdvan bey'in fren balata ve disklerinin durumu nasıl onu görmeniz ve yorum yapmanızdı. Servis gercekten haklımı ve yoksa Rıdvan bey anamsız bir masrafamı sokulmak isteniyor hepimiz öğrenebilirdik.Bu arada cok fransız sıfır arac kullandim ve 80-90 binden önce hic degisiştirmedim disk ve balataları.. Bu da belki bir tesadüftür.