Gönderen Konu: Yaris'e kapı içi ses yalıtımı  (Okunma sayısı 10155 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Yaris'e kapı içi ses yalıtımı
« : Ocak 04, 2013, 20:39:32 »
arkadaşlar Yaris'in ses yalıtımı malum,yol sesini gayet güzel içeri alıyor
bu durum bende takıntı haline gelmişti ne yapabilirim diye düşünürken Mesut abinin bi aralar peugeot 207'sine yaptığı yalıtım aklıma geldi tabi hemen malzeme arayışına girdim aynısından bulamadım ama ses yalıtımı için sünger tarzı bir ürün buldum 1 m2 ebatlarında ve 1 cm kalınlığında (daha incesi ve kalını mevcut) ve üstelik 7,5 lira ;) hemen  4 adet aldım birde yapıştırmak için gerekebilir diyerek silikon aldım ama silikona gerek kalmadı

montaj aşamalarını fotoğrafladım

kullanılacak aletler

civataları söktükten sonra panzotu uygun yerlerinden tutup kendinize çekerseniz kolayca çıkıyor

yalıtım için bulduğum 1 cm'lik sünger

panzotu söktükten sonra süngeri üstüne yayıp kalıbını çıkarttım

kapattıktan sonra fazladan kalınlık yapmaması için kenarları daha düzgün hale getirdim

arka kapılarda yoktu ama ön kapılara zahmet edip malzeme koymuşlar :D

son olarak naylonu kesip bariyer kısmının içine de biraz sünger koydum,cam modülünü engellememesi için de biraz silikonla hafifçe yapıştırdım,kapatmadan camı kontrol ettim iniş- kalkışta sorun yok ve kapattım panzotları
toplamda yaklaşık 3,5 saat harcadım sanırım baştan biraz acemilik ve ne yapacağını bilememek vardı ama sonradan hem elim alıştı hemde işi öğrenmiş oldum

ve tabi kısa bir deneme sürüşünden sonra işe yaradığını söyleyebilirim hatta kapıların sesi bile değişti daha bir tok ses veriyor ama uzun yolda denemeden net bir şey söylemek doğru olmaz
sonra ki planım ise ön çamurluk davlumbazlarını söküp iç yüzeyine çatı izolasyon malzemesi uygulayıp lastik sesini de kesmek eğer başarırsam ve işe yararsa Yaris'e sınıf atlatmış olacağım   :alkis:
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Toyota Club Türkiye

Yaris'e kapı içi ses yalıtımı
« : Ocak 04, 2013, 20:39:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris'e kapı içi ses yalıtımı
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2013, 23:24:34 »
Helal olsun güzel çalışma.
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2013, 01:09:06 »
Güzel çalışma tebrikler,
buna benzer bir maddeden bende yapmıştım. Şimdi bitüself yapacağım içten saca yapıştıracağım :)
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 05, 2013, 01:52:41 »
sağolun arkadaşlar umarım işe yarar,şu bitüself olayına baktım ama aynısını bulamadım benzeri olan yerli bir marka bulmuştum hemen yan tarafta ses yalıtımı için olan bu malzemeyi bulunca tercihim bu oldu.
ferdi benzer maddeden kullandım ama şimdi bitüself uygulayacağım diyorsun yetersiz mi kaldı sence? henüz arabayı yolda deneyemediğim için ne derece işe yaradı bilemiyorum
biraz araştırdım bitüself ısı yalıtımına katkısı var ama bizim işimize yarayan kısmı metali sardığımız için titreşimi önlüyormuş hatta başka bir forumda birisi önce bitüself sonrada akustik ses yalıtım süngeri kullanmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 05, 2013, 12:18:49 »
Eyüp benim kullandığım malzeme seninkinin yarısı inceliğinde ve çok daha basit bir yalıtım malzemesi olmasına rağmen işe yaradı. Seninkinin daha çok etkili olacağını tahmin ediyorum. Bitüself yapma nedenim yüksek ses açınca kapılardaki ve arka pandizottaki zırıltıyı minumuma indirmek istiyorum. Bu arada bitüself bulamadım onun yerine muadil bir ürün aldım havalar ısınınca uygulayacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2013, 19:09:55 »
güzel çalışma ellerinize sağlık ,versolarda da ses içeri çok geliyor ,hangisi daha iyi bitüself mi yoksa siyah singer mi?
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2013, 23:03:00 »
Eyüp bu malzemeyeyi nereden ne diyerek buluruz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2013, 13:51:45 »
güzel çalışma ellerinize sağlık ,versolarda da ses içeri çok geliyor ,hangisi daha iyi bitüself mi yoksa siyah singer mi?

sağolun,aslında ikisini de uygulamak sanırım en iyisi olacaktır başka bir forumda tesadüfen gördüm kapının dış sacına içeriden bitüself uygulayıp panzotun içine benim gibi siyah sünger (asıl adı akustik süngermiş) koymuş sonuç süper diyor.
sonuç olarak bitüself ısı yalıtımı içi kullanılan malzeme ama biz araçtaki metalin titreşimini kesmek için kullanıyormuşuz ;) boş tenekeyle bitüself kaplı tenekeye vuruyorlar biri resmen çınlıyor diğerinden tok bir ses geliyor,benim kapıların resimlerinden görüldüğü üzere dış saca rahat ulaşıpta bitüself uygulamamın pek bir imkanı yok :( zaten yapan kişinin arabasında kocaman bir cam modülü vardı onu sökünce kolaylıkla saca ulaşıyordu o şekilde yapmış.
dün akşam kaba asfaltta (zift üzerine mıcır dökülüp yapılan) 65 km yol yaptım eskisine göre oldukça iyiydi özellikle müzik kalitesi arttı "bas" çok güzel vuruyor artık yaptığıma değdi bence ah birde bitüself yapaydım süper olacaktı.

Eyüp bu malzemeyeyi nereden ne diyerek buluruz?

ferdi ben tekzen'den  yalıtım malzemeleri bölümünden aldım 1 cm kalınlığında  1m2'si 7,5 tl daha incesi ve kalını mevcut ama anladığım kadarıyla süngerin pek sıkışmaması gerekiyor aklımadayken silikon kullanma :D ben çok az sıktığım halde arabanın içi kokmuştu bir de bitüself yok ama yerli markası vardı 10 m2'si 60 lira

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 06, 2013, 14:17:26 »
Ses alma sorunu bnm corolladada var ama nasıl yapıcam bu yalıtım işini zor bişey mi . ve bu yalıtım malzemesini internetten mi aldınız link verebilirmisiniz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. bnm özellikle arka hoporlerlerin olduğu yerden geliyor ya bozuk yollarda çok oluyor genellikle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 41 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 06, 2013, 14:50:29 »
10m2 60 lira çok iyiymiş :( Buradaki tekzen de neden yok bu tip malzemeler  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2013, 15:40:30 »
Ses alma sorunu bnm corolladada var ama nasıl yapıcam bu yalıtım işini zor bişey mi . ve bu yalıtım malzemesini internetten mi aldınız link verebilirmisiniz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. bnm özellikle arka hoporlerlerin olduğu yerden geliyor ya bozuk yollarda çok oluyor genellikle

cantekin yaris oldukça kolay söküldü birde daha önceden eski kasa avensisin nasıl söküldüğünü ve oldukça kolay olduğunu forumda bir arkadaş resimli olarak anlatmıştı muhtemelen corollada zor değildir elin biraz yatkınsa sende yapabilirsin,malzemeyi internetten almadım tekzen bayiden kendim aldım büyük bir nalburda yalıtım malzemeleri bölümünde de bulursunuz muhtemelen,akustik sünger veya ses yalıtım süngeri diye sorabilirsiniz
ayrıca internette bitüself diye arama yapıp görseller bölümüne bakarsanız daha detaylı bitüself ve yalıtım uygulamaları göreceksiniz
adamlar aşmış ya kimisi araç içi komple koltuklar,taban ve taban döşemelerini sökerek bitüself yapıştırıp kapılara da  akustik sünger uygulamışlar :D söylediklerine göre % 10 ses yalıtımı sağlamışlar ki böyle bir yalıtım el üretimi özel araçlarda ancak var diyorlar (ferrari,masserati,aston martin... v.b.) bu arada % 10'luk ses yalıtımı muhteşem diyorlar.
kendime güvensem sökeceğim tüm döşemeyi yapıcam yalıtımın kralını ama arabaya kıyamıyorum :( bir de beceremeyip kaş yapayım derken göz çıkartmak var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2013, 19:27:11 »
kardeş eline sağlık , çok iyi yapmışsın. kapılardan gerçekten çok ses geliyor.

%10 ses yalıtımı değildir bence, 10 db desibel ses yalıtımı yapmışlardır. 10 desibel gerçekten kayda değer bir ses yalıtımı demektir çünkü hissedilen 3 kat daha az ses olacaktır.

iç döşemeleri sökmenizi hiç tavsiye etmem. mutlaka biryerler kırılıyor veya altına yerleştirilen kalınlık yüzünden tam oturmuyor. vidalar olmazsa içerde daha fazla ses oluyor.

davlumbazları ben söktüm ve yarım santimlik malzeme koydum. ancak oradada vida yerleri tutmadı.  tam bir gün harcadım..

içten yalıtım yapmak daha mantıklı bence. üstelik büyük metalleri firex ile bir miktar kaplarsanız titreşimden doğan ekstra sesleri biraz kesebilirsiniz. tam kaplama yapmasanızda olur..

ben birde ön tekere gelen yerin açıklığından şikayetçiyim. sanırım silikonla doldurmak mantıklı olacaktır.. yakında süngeri bulursam girişirim...

herkese kolay gelsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2013, 23:22:09 »
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:Süper bir çalışma olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2013, 23:39:57 »
Bituself yapacak herkese tavsiye ederim 2. senesine girecek acaip memnunuz kapılar da ağırlaşma acaip tok bir kapanma sesi hoparlör kalitesinde yüksek oranda artış ve önlerden 1 gram ses gelmemesi :)

Elinize sağlık çok güzel olmuş :)
Kapının açılmış içinin boş hali :)

Bitmesinden önceki adım döşeme sacında tek boş yer kalmadı :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2013, 00:29:56 »
cantekin yaris oldukça kolay söküldü birde daha önceden eski kasa avensisin nasıl söküldüğünü ve oldukça kolay olduğunu forumda bir arkadaş resimli olarak anlatmıştı muhtemelen corollada zor değildir elin biraz yatkınsa sende yapabilirsin,malzemeyi internetten almadım tekzen bayiden kendim aldım büyük bir nalburda yalıtım malzemeleri bölümünde de bulursunuz muhtemelen,akustik sünger veya ses yalıtım süngeri diye sorabilirsiniz
ayrıca internette bitüself diye arama yapıp görseller bölümüne bakarsanız daha detaylı bitüself ve yalıtım uygulamaları göreceksiniz
adamlar aşmış ya kimisi araç içi komple koltuklar,taban ve taban döşemelerini sökerek bitüself yapıştırıp kapılara da  akustik sünger uygulamışlar :D söylediklerine göre % 10 ses yalıtımı sağlamışlar ki böyle bir yalıtım el üretimi özel araçlarda ancak var diyorlar (ferrari,masserati,aston martin... v.b.) bu arada % 10'luk ses yalıtımı muhteşem diyorlar.
kendime güvensem sökeceğim tüm döşemeyi yapıcam yalıtımın kralını ama arabaya kıyamıyorum :( bir de beceremeyip kaş yapayım derken göz çıkartmak var

kapıyı söktüm bugün baktım turuncu poşetle kapatılmış kapılar. bu yalıtım malzemesini poşetin üstünden mi yapıcam altından mı ? :) demiremi yapıştırcam yoksa plastik yere mi ve yapıştırma var mı sadece kesip içine mi koyucam :) ilk kez yapıcamda bu işi kusura bakmayın çok soru sordum ama :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2013, 01:48:03 »

kapıyı söktüm bugün baktım turuncu poşetle kapatılmış kapılar. bu yalıtım malzemesini poşetin üstünden mi yapıcam altından mı ? :) demiremi yapıştırcam yoksa plastik yere mi ve yapıştırma var mı sadece kesip içine mi koyucam :) ilk kez yapıcamda bu işi kusura bakmayın çok soru sordum ama :D

Bahsettiğin yeri anladım poşetin üstüne değil poşeti çıkartacaksın sonra kapı sacına yapıştıracaksın Cantekin :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2013, 01:58:55 »
anıl davlumbazlara yaptığın yalıtım işe yaradı mı? uğraşmaya değer mi?

estağfurullah cantekin yardımcı olabilirsek ne mutlu,o poşetleri yırtma veya zarar vermemeye çalış gerçi bitüself türü bi şey yapacaksan mecburen yırtmak zorunda kalacaksın.Süngeri kapıdan söktüğün döşemenin içine yerleştirip uygun şekilde keserek uygulayacaksın (bende yapıştırmaya gerek kalmamıştı) şimdiden kolay gelsin

bu arada döşemeleri sökmeye kalkarsam çok zarar görecek o yüzden vazgeçtim ama bagaja bir şeyler düşünebilirim ;) oradan da çok ses geliyor yaparsam resimleri eklerim arkadaşlar

ercüment aynı anda yazmışız yahu :) senin resimler süper tam olması gerektiği gibi yapıştırmışsın
peki yapıştırırken herhangi bir ısıtıcı kullandın mı? yoksa kendi yapışkanlığıyla mı duruyor?
birde o boşluklar uygulama için yeterli mi,rahat çalışabildin mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2013, 02:11:26 »
anıl davlumbazlara yaptığın yalıtım işe yaradı mı? uğraşmaya değer mi?

estağfurullah cantekin yardımcı olabilirsek ne mutlu,o poşetleri yırtma veya zarar vermemeye çalış gerçi bitüself türü bir şey yapacaksan mecburen yırtmak zorunda kalacaksın.Süngeri kapıdan söktüğün döşemenin içine yerleştirip uygun şekilde keserek uygulayacaksın (bende yapıştırmaya gerek kalmamıştı) şimdiden kolay gelsin

bu arada döşemeleri sökmeye kalkarsam çok zarar görecek o yüzden vazgeçtim ama bagaja bir şeyler düşünebilirim ;) oradan da çok ses geliyor yaparsam resimleri eklerim arkadaşlar

ercüment aynı anda yazmışız yahu :) senin resimler süper tam olması gerektiği gibi yapıştırmışsın
peki yapıştırırken herhangi bir ısıtıcı kullandın mı? yoksa kendi yapışkanlığıyla mı duruyor?
birde o boşluklar uygulama için yeterli mi,rahat çalışabildin mi?

Abi valla açıkçası zor çalışılıyor içinde 2 tane koruma demiri var fitil oldum dar alanlarda çalışmaktan zaten nefret ederim ama sonucu güzel olacağı için mecburen yaptım :) Şimdi kendi yapıştırıcısıyla duruyor hiç uğraşmadım ısıtıcı falan ki yaptıktan sonra direk kuşadasına gittik ordan izmire falan oralarda direk güneş altında kaldığı için yayılmıştır diye düşünüyorum ki zaten 2 yaz geçti üzerinden iyice yer bellediler orayı :) Ve ayrıca bu attığım fotoğraflar bitmemiş hali abicim beyaz hiçbir yer kalması döşeme sacı ve kapı sacı dahil olmak üzere ön 2 kapı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2013, 02:45:55 »
bak gaza getirdin beni ercü yaa  :islik:
zor olacak ama dediğin gibi sonuç iyi olacağından katlanmak gerek. o dar alana ısıtıcı sokamayacağım ve sağlıklı bir yapıştırma olması için mecburen havaların ısınmasını beklemem gerek,dar falan demeyip yapmak lazım ama yaza kadar bekleyeceğiz çaresi yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2013, 03:50:57 »
bak gaza getirdin beni ercü yaa  :islik:
zor olacak ama dediğin gibi sonuç iyi olacağından katlanmak gerek. o dar alana ısıtıcı sokamayacağım ve sağlıklı bir yapıştırma olması için mecburen havaların ısınmasını beklemem gerek,dar falan demeyip yapmak lazım ama yaza kadar bekleyeceğiz çaresi yok

Sen bilirsin abi ama tabi yazın rahat yaparsın süper olur kışın olmaz o işi el üşür üzerinde mont falan rahat olamazsın bir kere o yüzden yazın en garanti iş :)