0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
güzel çalışma ellerinize sağlık ,versolarda da ses içeri çok geliyor ,hangisi daha iyi bitüself mi yoksa siyah singer mi?
Eyüp bu malzemeyeyi nereden ne diyerek buluruz?
Ses alma sorunu bnm corolladada var ama nasıl yapıcam bu yalıtım işini zor bişey mi . ve bu yalıtım malzemesini internetten mi aldınız link verebilirmisiniz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. bnm özellikle arka hoporlerlerin olduğu yerden geliyor ya bozuk yollarda çok oluyor genellikle
cantekin yaris oldukça kolay söküldü birde daha önceden eski kasa avensisin nasıl söküldüğünü ve oldukça kolay olduğunu forumda bir arkadaş resimli olarak anlatmıştı muhtemelen corollada zor değildir elin biraz yatkınsa sende yapabilirsin,malzemeyi internetten almadım tekzen bayiden kendim aldım büyük bir nalburda yalıtım malzemeleri bölümünde de bulursunuz muhtemelen,akustik sünger veya ses yalıtım süngeri diye sorabilirsinizayrıca internette bitüself diye arama yapıp görseller bölümüne bakarsanız daha detaylı bitüself ve yalıtım uygulamaları göreceksinizadamlar aşmış ya kimisi araç içi komple koltuklar,taban ve taban döşemelerini sökerek bitüself yapıştırıp kapılara da akustik sünger uygulamışlar söylediklerine göre % 10 ses yalıtımı sağlamışlar ki böyle bir yalıtım el üretimi özel araçlarda ancak var diyorlar (ferrari,masserati,aston martin... v.b.) bu arada % 10'luk ses yalıtımı muhteşem diyorlar.kendime güvensem sökeceğim tüm döşemeyi yapıcam yalıtımın kralını ama arabaya kıyamıyorum bir de beceremeyip kaş yapayım derken göz çıkartmak var
kapıyı söktüm bugün baktım turuncu poşetle kapatılmış kapılar. bu yalıtım malzemesini poşetin üstünden mi yapıcam altından mı ? demiremi yapıştırcam yoksa plastik yere mi ve yapıştırma var mı sadece kesip içine mi koyucam ilk kez yapıcamda bu işi kusura bakmayın çok soru sordum ama
anıl davlumbazlara yaptığın yalıtım işe yaradı mı? uğraşmaya değer mi?estağfurullah cantekin yardımcı olabilirsek ne mutlu,o poşetleri yırtma veya zarar vermemeye çalış gerçi bitüself türü bir şey yapacaksan mecburen yırtmak zorunda kalacaksın.Süngeri kapıdan söktüğün döşemenin içine yerleştirip uygun şekilde keserek uygulayacaksın (bende yapıştırmaya gerek kalmamıştı) şimdiden kolay gelsinbu arada döşemeleri sökmeye kalkarsam çok zarar görecek o yüzden vazgeçtim ama bagaja bir şeyler düşünebilirim oradan da çok ses geliyor yaparsam resimleri eklerim arkadaşlarercüment aynı anda yazmışız yahu senin resimler süper tam olması gerektiği gibi yapıştırmışsın peki yapıştırırken herhangi bir ısıtıcı kullandın mı? yoksa kendi yapışkanlığıyla mı duruyor?birde o boşluklar uygulama için yeterli mi,rahat çalışabildin mi?
bak gaza getirdin beni ercü yaa zor olacak ama dediğin gibi sonuç iyi olacağından katlanmak gerek. o dar alana ısıtıcı sokamayacağım ve sağlıklı bir yapıştırma olması için mecburen havaların ısınmasını beklemem gerek,dar falan demeyip yapmak lazım ama yaza kadar bekleyeceğiz çaresi yok