Gönderen Konu: 2011 1.6 A/T Elegant Benzinli Tam Otomatik Aracın Yakıt Sorunu  (Okunma sayısı 8435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2011 model Corolla 1.6 A/T Elegant Tam Otomatik vites araç aldım. Uzun zamandır benzinde araç kullanmadığım için yakıtın normal olup olmadığını bilmiyorum. 700 km uzun yolda 220 TL yaktı yani km ye 31,4 kr. Ama şehir içinde 60 kr yakıyor. Bu normal mi. Aracım 18500 km de 20000 bakımından sonra BRC LPG taktırmayı düşünüyorum. Benzinde ki bu yakıt sarfiyatı normal mi? Otomatik bir aracı ekonomik kullanmanın püf noktaları varmıdır? Aslında ilk defa otomatik araç kullanıyorum. Gerçekten çok rahatlıkmış. Herkese taviye ederim. Bu arada aslını isterseniz daha 3-2-L Viteslerinin espirisini henüz çözemedim :) Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
2011- TOYOTA COROLLA 1.6 ELEGANT A/T

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
aynı aracın comfort u var bende. 17800 km de. ben arabayı lpg li aldım. ş.dışı düz vites arabayla aynı yakıtı yakıyor. ama ş. içi biraz fazla.
benzinde hiç denemedim :D gözüm korktu valla lpg siz. 3-2-L zamanla kullanırsınız. D yi ş.dışı kullanıyorum, 3 le saıkışık olmayan ş.içi kullanımda,2 yi sıkışık trafikte 50 km/h e kadar kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Mustafa Bey LPG de Ş.içi ne yakıyor.
2011- TOYOTA COROLLA 1.6 ELEGANT A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
adıyaman da kışın çok soğuk olmuyor havalar ama sabahları yine de soğuk. ortalama 1 lt ile 7-8 km gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Otomatik vites benzinli için şehir içi normal değerler.Aynı motora sahip auris kullanan arkadaşım lpg taktırdı.Şimdilik memnun.Benzinde sizin değerlerde idi tüketimi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
Otomatik vites benzinli için şehir içi normal değerler.Aynı motora sahip auris kullanan arkadaşım lpg taktırdı.Şimdilik memnun.Benzinde sizin değerlerde idi tüketimi.
ben lpg ile demeyi unuttum. bu değerler benzinli değil lpg ile yaptıklarım. benzinliyi deneyecek fırsat olmadı. %3 zamla fulleme hayal oldu  :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 2011 1.6 A/T Elegant Benzinli Tam Otomatik Aracın Yakıt Sorunu
« Yanıtla #6 : Şubat 01, 2013, 01:04:22 »
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce 2011 model Corolla 1.6 A/T Elegant Tam Otomatik vites araç aldım. Uzun zamandır benzinde araç kullanmadığım için yakıtın normal olup olmadığını bilmiyorum. 700 km uzun yolda 220 TL yaktı yani km ye 31,4 kr. Ama şehir içinde 60 kr yakıyor. Bu normal mi. Aracım 18500 km de 20000 bakımından sonra BRC LPG taktırmayı düşünüyorum. Benzinde ki bu yakıt sarfiyatı normal mi? Otomatik bir aracı ekonomik kullanmanın püf noktaları varmıdır? Aslında ilk defa otomatik araç kullanıyorum. Gerçekten çok rahatlıkmış. Herkese taviye ederim. Bu arada aslını isterseniz daha 3-2-L Viteslerinin espirisini henüz çözemedim :) Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
4

ben getzi kullanırken otomatik kullandım
3-2-L arabayı devirli kullanmanın gerektiği durumlarda (yokuş çıkarken ve inerken) vites düşürüp (örn:2de 1.vitese geçer 2.vitese atmaz deviri sonlayabilirsin) devirli gitmeni sağlar. muhabbeti bu
2012 corolla comfort extra D4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 01, 2013, 01:08:49 »
60 kuruş dediğiniz 100 km'de yaklaşık 12-13 litre eder yanılmıyorsam...
otomatik de olsa bu değer bana oldukça fazla geldi...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 01, 2013, 01:26:01 »
Arkadaşlar, öncelikle her hafta yakıta zam gelen bir ortamda ve istasyondan istasyona fiyat farkı olan bir ortamda yakıt sarfiyatını krş olarak hesaplamak pek akıl karı değil ve rasyonel olmaz. Bence aldığınız yakıt miktarını yaptığınız kilomereye oranlayıp hesaplayın derim. Ben şehiriçinde 100 km de ortalama 8,9-9,1 lt benzin sarfediyorum. Şehirlerarası yolda ise 100 km de 6,5 lt ile 7,5 lt arasında sarfediyorum. Aracım imzamdan da anlaşılacağı üzere 2011 Corolla Comfort Extra 1,6 A/T CC
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 01, 2013, 02:20:16 »

Şehir içi değerleriniz biraz yüksek görünüyor ama bu kullanım tarzınızla alakalı olabilir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 02, 2013, 16:46:17 »
Şehir içi değerleriniz biraz yüksek görünüyor ama bu kullanım tarzınızla alakalı olabilir.

Ali, haklısın. Kullanımın yanında bakım ile de ilgili olabilir. Benim aracın 30.000 bakımı geldi. Şu anda 29.000 civarlarında ve resmen yakıt sarfiyatının normalin üzerine çıktığını hissediyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 07, 2013, 17:20:40 »
Aynı yıl ve model aracı kullanıyorum.Ankara da sabah ve akşam yoğun trafikte kullanıyorum sürekli.Genel olarak çok sakin kullandığım söylenemez.Aracım benzinde 10 litre civarında geziniyor.Lpg de ortalama 12 litre civarında yakıyorum.Ama bu dediğim gibi sabah ve akşam yoğun trafikte ve güzergah olarak Yenimahalleden Kızılay oradan Balgata gidiş akşam tam tersi dönüş.Yani şu anki hesabımla benzinde 45 kuruş lpg de 30 kuruş civarında bir tüketimim var.Sizin söylediğiniz değer ciddi yüksek rakamlar.Teknik bir sıkıntıda olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 07, 2013, 17:32:51 »
Çok güzel bir arabaya denk gekmişsiniz.Yakıt değerlerini düşürmek için gaza fazla basmayanız.Şehir içi trafikte ayağınızı frenden çekip çok hafif gaza dokundurmanız yeterli.700 km bir depo için normal lpg ye dönerseniz litre bazında aynı fakat litre fiyatından % 30 gibi bir tasarrufunuz olur.Lpg tavsiyem prins veya brc
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 08, 2013, 15:01:33 »

1.33 motor Corolla ile 25 Ocak'ta Bursa'dan Düzceye 255 km yolda 5.4 lt yaktı 12-13 lt ş.içi de olsa çok bence
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 08, 2013, 23:05:35 »
bende 2009 tam otomatik 1.6 var bir müddet benzinde kullandım 10.000 km kadar şehir içi yakıtı malesef fazla 55-60 krş arası yakıyor sonunda dayanamadım atikerin obd ve süper kit li bir modeli var özellikle dual vvt motorla çok güzel uyum sağlıyo diye söylenmişti ondan takdırdım dünya varmış :) uzun yolda 23-24 krş ş.içi 27-28 krş yakıyor çok memnunum açıkçası tavsiye de ederim
By Ulupınar_

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 17, 2013, 00:33:27 »
dun ıtıbarıyle tekirdagdan 2010 model 1.6 comfort manuel vıtes benzınlı bır arac aldım aracı ılk aldıgımda ortalama yakıt tuketımıne baktım 8.4 gosterıyordu, tem ıstanbul ayagında baya bır yogunluk vardı gunduz olmasına ragmen ( sanırım yagmurdan kaynaklı ) baya bır trafık sıkısıktı gerede den ıtıbaren yaklasık 150 km de kar yagısı vardı  cokda hız yaspma sansım olmadı samsuna kadar yaklasık 830 km yolu 250 lıralık yakıtla  bıtırdım , samsunda bır gece kaldım ve bugunde trabzona geldım ne yaktım  ona bakmadım , arac su an ortalama 6.8 gosterıyor daha dogru durust sehır ıcıne gırıpte kullanmadım dırek eve geldım :) yol boyu 100-120 km hız aralıgında geldım merak ettıgım konu su aracın uzun yolda gosterdıgı 6.8 lıtrelık yakıt ortalaması nasıl ? oncelık kasko yapacagım maddı duruma gore de sonra tup taktırırım  manuel vıtes kullananlar ıcın bu dgeer normalmı ?

bırde arac 58.400 km de aldıgım eleman aracın servıs faturalarını bı zarfda toplamıs sımdı onları ınceledım 2012 yılı 4. ayda servıse gıttınde  aracın dıreksıyonda saga sola cevırdıkce laklak dıye ses gelıyo alt tarafada servısce dıreksıyon kolunun degısmesı lazım demıs bu dıreksıyon kolu dedıgı mafsal mı oluyor ? ayrıca 51.000 km de ıken servıse gıttıgınde servıste aracın dısklerının degısmesı lazım demıs ama on arka belırtmemıs  aracın dısklerının degısmesı ıcın 51,000 km normal mı yoksa servıs ısguzarlık mı yapmıs ?

aracın frenlerıne baktıgımda bıraz zayıf gıbı geldı bana ama on balatalar bıtmeye yakın acaba frenlerın bıraz zayıf olmasının nedenı balata olabılırmı ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 118000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 17, 2013, 00:39:30 »
söylenilen değerler bana çok yüksek geldi açıkçası. 2003 2.0 motor o.v. avensisim bile şehiriçi 50 kuruşu geçmiyor. 1.6 corolla nasıl bu kadar çok yakıyor anlamıyorum.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 17, 2013, 00:42:23 »
kullanıcıya göre değişir..1,6 avensis 45 kuruş yakıyor babamın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 17, 2013, 01:31:43 »
2012 Corolla Elegant A/T aracım 5500 km'de. Haziran 2012'den beri kullanıyorum. Klima açık 90 km. geçmeyecek şekilde 100 km'de 4.6'yı görebiliyorum. Bozüyük merkezli Eskişehir ve İzmit yolculuklarında depoyu yolculuğun başında ve bitişinde tamamen doldurarak(pompa otomatik attığında zararlı olabileceğini de düşünerek yeter doldurmayın diye  müdahele ediyorum) test ettim. Bence şehirler arasında müthiş bir rakam bunlar. SARAR'daki servis yetkili servis elemanı arkadaşıma yakıt ortalamasına baktırdım, "mükemmel  bir kullanım" dedi. Ama namussuz (!) motor şehir içinde resmen sürahiden boşaltırcasına da içiyor.12-13 litre ortalamayı inanın gördüm arkadaşlar. Bozüyük'te şehir içinde en uzak yere yaya olarak 30 dk. yetişebiliyorsunuz .Genelde yaya olarak takılırım, alış-veriş yaptığım zamanlarda ise toplu taşımayı tercih ediyorum. Dönüş için 1.25 TL ücret ödeyrek çok ekonomik oluyor. Allah benzin fiyatını güncelleyenlerden (!) razı olsun(?) Tam iki yıldır uyguladığım bu yöntemle 104 kg'den 84 kg'ye indim. Aracımı sadece  şehirler arası kullanıyorum desem yeridir.  Gaz ve fren pedallarını çok yumuşak kullanmak gerekiyor. Yolun engebeli olduğu yerlerde "Cruise Control" sistemini kullanmıyorum. Otomatik vitesli araç kullanmak çok keyiflidir ancak sakin kullanmak hem şanzımanın hem de cebin sağlığı için çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 100000
  • 12 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 17, 2013, 13:39:04 »
arkadaşlar mesajıma bır cevap yazacak arkadaş varmı ?
2010 Toyota Corolla Comfort Benzin/Lpg

Bize Heryer ....     :)