Gönderen Konu: park ederken dikkat etmenin faydaları :)  (Okunma sayısı 2286 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
park ederken dikkat etmenin faydaları :)
« : Ocak 02, 2013, 23:28:29 »
değerli arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar. aralık 2012 ayında Ankara GATA' ya işlerimden dolayı gitmiştim. aracımı bayiiden satın alalı daha 1 ay bile olmamıştı. aracımı GATA' nın kapalı otoparkına 2 aracın ortasına park ettim. araçtan indiğimde sol yanımda bulunan fiat uno marka hücre büyüklüğünde ki aracın yerdeki çizgilere çapraz şekilde park ettiğini farkettim. içime bir kuşku düştü ne olur ne olmaz dedim ve her iki aracında plakaları görünecek şekilde fotoğrafını çektim. işlerimi hallettmek üzere hastane kısmına geçtim. yaklaşık 1 saat sonra otoparka geri döndüğümde unonun yerinde olmadığını gördüm o esna da arka tamponun sol tarafında ki derin çizik gözüme battı. maalesef aracı çıkaran gereksizin tamponu çizdiğini anladım. çektiğim fotoğrafta plaka olduğu için (şahsi çabalarımla) şahsın telefonuna ulaştım. bayan bir sürücü çıktı telefona durumu anlattım cevap aynen 'aaaaaaaaaa hiç haberim yok' oldu. Otoparkın kamera kayıtları var deyince hemen süzülüverdi tabi. velhasılıkelam şöyle böyle derken durumu hallettik. ancak sizlere tavsiyem yeri geliyor eşimizle bile kavga ediyoruz arabamız için ama böyle sığırcıklar çıkıp aaaaaaaaa hiç haberim yok diyerek çiziveriyor. bu nedenle park ederken sağınıza solunuza lütfen dikkat edniniz :(

bu kazadan evvel:

bu da kazadan sonra :

Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Toyota Club Türkiye

park ederken dikkat etmenin faydaları :)
« : Ocak 02, 2013, 23:28:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: park ederken dikkat etmenin faydaları :)
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2013, 23:33:20 »
geçmiş olsun
istediğiniz kadar dikkat etseydiyseniz bile o cevabı veren kişi yine aynı şeyi yapardı
arabanın yanına gelirken sağına soluna boşuna bakıyoruz diyeceğim ama bayanmış
bence nazarlık kalsın derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2013, 23:47:12 »
geçmiş olsun  :( birde otoparklarda yandaki araçtakiler kapıyı tak diye açıp kapıyı zedeleyenler var :(
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2013, 23:50:37 »
sakınan göze çöp batarmış ... geçmiş olsun ... bende çok dikkat ederim hepte bir müsibet gelir başıma ... babamda tam tersimdir lambur lumbur her yere bırakır arabayı birşey de olmaz onun arabasına
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2013, 23:54:36 »
Geçmiş olsun,bizler ne kadar dikkat edersek edelim.Bu tür hareketler maalesef oluyor.Aynalarımı park ederken katlayıp bırakıyorum ki çarpmasınlar diye,geldiğimde ya tamamen açık,ya da yarı açık buluyorum.Geçenlerde de bu sefer açık bırakayım, nasıl olsa açmaya çalışıyorlar dedim.Geldiğimde aynamın birisi bu sefer dışa doğru açıktı. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2013, 07:07:37 »
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.evet maalesef ne kadar dikkat edersek edelim karşıdaki dikkat etmedikten sonra gerisi boş. sakınan göze çöp batmak için çeşitli bahaneler buluyor :) boyatmayı vs düşünmüyorum nazarlık kalsın dedim artık :(
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 39650
  • Model Yılı: '12
  • 96 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2013, 09:16:06 »
Geçmiş olsun aynı sorun istanbulda kuruçeşme polis otoparkında benimde başıma geldi. ancak ben sizin kadar şanslı değildim kamera açısı dışında kalıyor dendi ve bunun gibi bir sürü bahane sonucu polisle tartışmayada girsem bana otoparkta çarpanı bulamadım :( ve aurisim daha 370 km de idi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2013, 11:47:33 »
Geçmiş olsun..Malesef kapalı otoparklarda genelde rastlanan olaylardan biri..Normalde kapıyı hep çarparlar ama size tampon olarak yansımış..Sizin tamponu çizicek açıda çıktığına göre,solundaki aracıda çizmişti(Eğer varsa)..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2013, 11:47:55 »
Geçmiş olsun. Mâlesef bir çok olay kontrolümüz dışında gerçekleşiyor. Vizcdanlarımıza iş kalıyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2013, 11:54:39 »
Çok geçmiş olsun, haklısınız size katılıyorum malesef bazı kişilerin umurlarında olmuyor araçları ama bazılarımızında evladı yerinde neredeyse,keşke herkes sizler bizler gibi duyarlı olsa kazadır olabilir dalgınlığımıza gelir ya da göremeyiz vs. ama başkalarının sorumluluğuda üstümüzde bunu bilmek gerekir yani sadece kendimizi düşünmemek gerek.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2013, 12:17:52 »
Geçmiş olsun ben böyle otoparklarda uzağa otoparkın en tenha yerlerine park ederim . Bunu yapan yine bilmeyerek istemeden yapmış .

Bundan önceki aracımı kapalı bir otoparkta bir aracın yanına park ettim .Öküz oğlu öküz kapıyı nasıl açmışsa benim arabanın sağ kapısını çökertmişti . Bende otopark görevlisini çağırdım ama ne fayda arabayı öyle kullanmaya devam ettim ve öylede sattım .

Memlekette park özürlüğü olduğu müddetçe hep en uzağa tenhaya park edeceğim bazen arkadaşlarla avm ye gideriz bana hep en ön boş niye arkaya park edip bizi yürütüyon diye yakınıyorlar . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2013, 12:19:37 »
iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.evet maalesef ne kadar dikkat edersek edelim karşıdaki dikkat etmedikten sonra gerisi boş. sakınan göze çöp batmak için çeşitli bahaneler buluyor :) boyatmayı vs düşünmüyorum nazarlık kalsın dedim artık :(

benimde carrfurun otoparkında başıma böyle bi olay geldi ve aracın içindeyim üstelik :) hatun geldi göz göre göre sis farının üstündeki hafif çıkıntıya sürttü ve yanıma park etti bide gayet lakayıt bi şekilde indi markete geçyior dedim sen napıoysun aaa sürttümü  dediiim aaa sürrtüüü nolcak ya ascık boyası kalkmış diyor dedim polisi çarıralım tamponu değiştrcem ayyy benim kaskom bozulcam sonra zamnlı ödüyorum dio dedim beni alakadar etmez aramızda halledelim dedi ara dedim servizi lokal boya kaç para sor aradı 100 dediler diyo senin araba ford dedim benimki japon 200 lira ver ödeşelim ık mık yaptı 200 bayıldı bende kaskodaki mini hasardan belki yaptırırım belkide onur bey sizin gibi nazarlık olur bi rütuşla geçiştirimm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2013, 12:27:38 »
sakınan göze çöp batarmış ... geçmiş olsun ... bende çok dikkat ederim hepte bir müsibet gelir başıma ... babamda tam tersimdir lambur lumbur her yere bırakır arabayı birşey de olmaz onun arabasına

Bizim patron sıfır bmw 316 almıştı. Aynı dönemde de ben doblo almıştım çiziksiz ikinci el. Patron arabayı o kadar hor kullanırdı ki anlatsam inanmazsınız. Her yere parkederdi arabayı zerre kadar acımazdı. Her bulduğu yere rastgele parkedip giderdi ve araca hiçbir şey olmazdı. Hemde araba çekilen yerde bile olsa ne tesadüftür ki arabasını kimse çekmezdi. Bende tam tersi hep dikkat ederdim, park yerini gözüm tutmazsa başka yerler arar oraya bırakırdım. Ama buna rağmen aracıma hep birileri sürttü, vurdu, kırdı. Bir kez geldiğimde sol kapının tamamen ezilmiş olduğunu görmüştüm. Şu kesin gerçek, sakınan göze çöp batıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2013, 12:40:53 »
Onur; sonra ne yaptın o 'aaaaaaaaaa hiç haberim yok'  diyen sığırcık'a

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2013, 13:28:45 »
ben şunu anladım ki hep başıma gelmiştir ne kadar üstüne durursan okdar zarar görürsün sonrada nazar değdi der geçersin aslında nazarı sen kendin etmişsindir:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyo
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 03, 2013, 13:37:17 »
+1 :) örnekler çoğaltılabilir bknz ; Ömer Türker :))
Hayat bir şarkı bam telinden çalıyorum söz ve müzik bana ait ben böyle yaşıyorum corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 03, 2013, 14:03:58 »

Buyrun bende başka bir sığırcığın yaptığını göstereyim . :) gözüm gibi baktım nokta leke,çizik,ezik,büzük yok derken . sakınan göze çöp battı :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 03, 2013, 21:27:51 »
Buyrun bu da benden o zaman..:) Hazır yeri gelmişken de sorayım.. Kapıyı mini hasardan yaptırdım, çamurluk mini hasara girmediğinden ve  çok derin çizik olmadığı için (kaskoyu bozmak ve para ödemek istemediğimden ) yaptırmadım.. paslanma vs yapar mı acaba?
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 03, 2013, 21:40:33 »
Buyrun bu da benden o zaman..:) Hazır yeri gelmişken de sorayım.. Kapıyı mini hasardan yaptırdım, çamurluk mini hasara girmediğinden ve  çok derin çizik olmadığı için (kaskoyu bozmak ve para ödemek istemediğimden ) yaptırmadım.. paslanma vs yapar mı acaba?

pasta cilayı denediniz mi?
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 03, 2013, 21:56:07 »

diğer arabanın boyası ise pasta cila veya sanayide bir oto boyacısı tinerle bile silebilir..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)