Gönderen Konu: Corona motor modifiyesi?  (Okunma sayısı 10690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
Corona motor modifiyesi?
« : Temmuz 05, 2008, 18:54:21 »
Selam abilerim, 1993 model corona 2.0 gli aracın motoruna ne gibi modifikasyonlar yapılabilir,ne kadar güç alabilirim, ne kadarlık bir yakıt tüketimi olur merak ediyorum? Corona araçlar için pek bir konu rastlayamadığım için yazma ihtiyacı duydum beni bilgilendirirseniz sevinirim.."ayrıca belirtmek isterim alındığı yıllarda 250km lik kadranda  220 km ye ulasabilen bu araç günümüzde bir güç düşüşü yaşıyor 180-190 max yapabiliyor anca bunun nedenleri nelerdir..?"

Toyota Club Türkiye

Corona motor modifiyesi?
« : Temmuz 05, 2008, 18:54:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona motor modifiyesi?
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2008, 14:34:44 »
sa celil abi sen gel bana bu işler için sen bi bütçe söle sana en ii sini yapım ben sana parça fala sölim yakıt a katkısını falan sen bul tak sen yatarki max fiyet ver bana sana arabayı uçirim aracın ibresi 250 ise saba 260 yaptirim ben sen yeterki fiyat ver senle bu işi hallederiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2008, 14:40:59 »
180-190 max hız
sebebi lpg olabilir
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2008, 20:14:44 »
Bir de artık pistonlar aşınmıştır.190 yapabiliyorsa gene iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2008, 21:26:50 »
selam celil abi...corona motoruna yüklenen görmedim ben pek...varsada bilmiyorum...ama yok illa ben bu arabayı yükliicem diyosan swap yap başka bi toyota motora geç böle parçası güçü çok olan bişi mesela :) sonrası senin istek ve bütçene bakar....yakıt içinde alırsın bi apex FCD işletim sistemi ordan ne kadar yakıt istersen gönder :) ama coronaları çok severim böle sıra dışı bi tane lazım aslında ;) bide o kadar arbartmicam diyosan beyin proğramı filtre alt borular falan derken hem motoru okşamış olursun hemde 15-20 bişi alısın tahminimce
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2008, 01:03:15 »
eger motor mod u ıstıosan bı kere yakıt ı dusunmeyecen.her araca gore yaptıgın mod lar yakıtını etkıler.sen bı 7-8 mılyar harca canavar olur o arac.headers,turbo-ıntercooler,chıps,aır-kıt,eksoz,kapak taslama falan yaptıırsan arac ucak olur
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2008, 08:57:50 »
  Selam.
 Bence motorun iyi bir elden geçmesi bile farkedilir performans artışı sağlar size. Yoksa en uç olarak Turbo uygulatabileceğiniz gibi, eğer daha güçlü Toyota motorlarıyla benzer alt yapıyı paylaşıyorsa motorunuz (mesela daha güçlü Carina vb) bunların üst kapak, egzantrik mili vb. parçalarının aracınıza uygulaması ile belirgin güç artışı oluşturabilirsiniz. Ancak her durumda süspansiyon ve frenleride güçlendirin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 08, 2008, 11:15:12 »
vay be gençliğimi hatırladım , o yıllarda bunlardan birtanesini 4 yıl boyunca kullandım çok ama çok güzel bir arabaydı , ayrıca modifikasyon yaptırmanada gerek yok bence, hava/ateşleme/motor ve egzost sistemlerinin bakımını yaptırırsan sanırım bunlarda işini görür, motorlan ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum , bizdeki aracı 470 000 Km kulladık hiç bir sorunu yoktu , bazen yağını suyunu bile değiştirmeyi  unutuyorduk zavallının
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 09, 2008, 20:39:24 »
argin abi haklı ama ergin abicim aracı modifiye etmeyi adam kafaya takmış bizde olabildiğimiz kadar yard olcaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2008, 20:56:20 »
sa celil abi sen gel bana bu işler için sen bi bütçe söle sana en ii sini yapım ben sana parça fala sölim yakıt a katkısını falan sen bul tak sen yatarki max fiyet ver bana sana arabayı uçirim aracın ibresi 250 ise saba 260 yaptirim ben sen yeterki fiyat ver senle bu işi hallederiz :)
bu işler için 5-10 bin ytl gibi para ayırdım ama siz bu kadar paraya neler yapılabilir onu söyleyebilriseniz sevinirim? yani bir döküm çıkarsak hangi parça ne kadar gelir ona göre kendimi planlarım bende..

180-190 max hız
sebebi lpg olabilir

lpg yok araçta ;)

Bir de artık pistonlar aşınmıştır.190 yapabiliyorsa gene iyi.
söylediğiniz mantıklı çünkü hiç rektefiyeye alınmadı motor araç alındığından beri.

selam celil abi...corona motoruna yüklenen görmedim ben pek...varsada bilmiyorum...ama yok illa ben bu arabayı yükliicem diyosan swap yap başka bi toyota motora geç böle parçası güçü çok olan bişi mesela :) sonrası senin istek ve bütçene bakar....yakıt içinde alırsın bi apex FCD işletim sistemi ordan ne kadar yakıt istersen gönder :) ama coronaları çok severim böle sıra dışı bi tane lazım aslında ;) bide o kadar arbartmicam diyosan beyin proğramı filtre alt borular falan derken hem motoru okşamış olursun hemde 15-20 bişi alısın tahminimce
evet bende görmedim türkiyede o yüzden sorma ihtiycı hissetim belki aranızda bu aracın motoruna çeşitli mod uygulamaları yapan biri varmı diye fakat yok sanırsam.Ayrıca motoru değiştirmek baya bir pahalıya mal olacak gibi filipinlerdeki coronaclub sitesinde celica motoru takmış bir elemana bile rastlamıştım yaklaşık 10-15 milyar motora yatırım yapmıştı sanırsam tabi durmak için fren kiti de taktırmıştı araca yatırdığı para inanılmazdı yani onun gibi bir uygulamayı yaptırabilmek için baya bir varlıklı olmak lazım :D Yanlız şöle bir problem var bu araçlarda chip yok yani belirli bir işletim sistemi yok eski teknoloji alet chip taktırmak neyi değiştirir bilemiyorum.?

eger motor mod u ıstıosan bı kere yakıt ı dusunmeyecen.her araca gore yaptıgın mod lar yakıtını etkıler.sen bı 7-8 mılyar harca canavar olur o arac.headers,turbo-ıntercooler,chıps,aır-kıt,eksoz,kapak taslama falan yaptıırsan arac ucak olur
motora mod yapmak istiyorum fakat istediğim zaman spor özellikleri istediğim zaman ekonomik kullanımı aktive eden bir yapıda olmasınıda istiyorum.bu uygulama yapılabilirmi bide turbo olayının sakata bağladığını duymuştum normal motorların ömrünü tüketiyormuş ve aşırı basıçtan dolayı motor bloğunu çatlatma gibi durumları varmış.ne kadar doğru ne kadar yanlış benim motor kaldırırmı kaldırmaz mı bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz?

Selam.
 Bence motorun iyi bir elden geçmesi bile farkedilir performans artışı sağlar size. Yoksa en uç olarak Turbo uygulatabileceğiniz gibi, eğer daha güçlü Toyota motorlarıyla benzer alt yapıyı paylaşıyorsa motorunuz (mesela daha güçlü Carina vb) bunların üst kapak, egzantrik mili vb. parçalarının aracınıza uygulaması ile belirgin güç artışı oluşturabilirsiniz. Ancak her durumda süspansiyon ve frenleride güçlendirin derim.
merhaba,Motoru elden geçirteceğim zaten ama bununla birlikte uygun parçalara göre elden geçirmeyi planlıyorum yani tamamiyle yeni bir yüze kavuşmasını istiyorum.Bu arada Carina motoru coronanın motoru zaten temel olarak hatta carina coronadan 5 hp daha düşük diye biliyorum ben.En önemli problemide dile getirdiğiniz için teşekkürler motor tamam bir canavar oldu fakat frenleme ve yol tutuş tamamiyle değişeğinden bunlar içinde belirli uygulamalar yapmak lazım.Fren kitleri ve süspansiyonlar için tafsiyelerinizide bekliyorum..

vay be gençliğimi hatırladım , o yıllarda bunlardan birtanesini 4 yıl boyunca kullandım çok ama çok güzel bir arabaydı , ayrıca modifikasyon yaptırmanada gerek yok bence, hava/ateşleme/motor ve egzost sistemlerinin bakımını yaptırırsan sanırım bunlarda işini görür, motorlan ilgili bir sorun olduğunu zannetmiyorum , bizdeki aracı 470 000 Km kulladık hiç bir sorunu yoktu , bazen yağını suyunu bile değiştirmeyi  unutuyorduk zavallının
Engin abi bilmiyorum ama coronadan sonra diğerleri yavan gelmiştir size gibi geliyor bana valla 93 te babama bunu alalım bunu alalım diye yalvardığım anlar gözümün önüne geldi benimde 15 yıl olmuş hakketen kimin aklına gelirdi hala bizde olacağı ve bana kalacağı anısı büyük bende bu aracın..Hayatım boyuncada ciddi bir durum olmadıktan sonra satmayıda düşünmüyorum valla bu yüzdende gerekli hak ettiği şekilde bir bakım kendimden izler taşımasını istiyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2008, 23:24:50 »
celil abi bu fyat çok ii bir fiyat bu fiyata
1-Turbo (kaliteli perfomans için)
2-Egzoz (spor)
3-Hava Filitresi
4-Bilmiyom ama sizin aracta ecu varmı varsa ondan çekin modifiyeyi limitörleri kaldır
5-araç dengesini ayarlatırsın hafifletme denge sağlama falan
6-Jant değişimi
7-yapılcak bazı şeylerde var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 20, 2008, 04:52:17 »
Şimdi bu turbo olayını yapmış olan yok mu sitede yaparsak neler yapacaz işinde sağlam motor ustasını nerden bulacaz gidip konuşayım bari
ustayla edindiğim bilgilere göre pistonlar,gömlekler, sekmanlar, biyel kolları,krank mili krank ana yatakları kapak contası ve kapak revizesi ayrıca hava alış ve egsoz sisteminin vb.. de değişmesi gerekiyormuş ben bu parçaların hepsinin benim araca uygun olanlarını nasıl bulacağım???+ sasi bağlantıları kule gergileri süspansiyon ve yüriyen aksamda değişecek gibi vallahi ben bir çıkış yolu bulamadım bunlara..profesyönel bir çalışma yapmak lazım turbo için şakası olmayan bir durum hatta ilk motordan başlamayıp yürüyen aksamdan mı modifiyeye başlasam diye düşünmeye başladım sonuçta daha kullanacam aracı süspansiyon,frenler,jant,akslar vb.. değiştirip hafif olarak motordada bujiler,eksoz,hava filitresi,chip gibi uygulamaları yaptırdıktan sonra mı motora iyice yüklensem?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 20, 2008, 10:57:19 »
celil abi eğer gt45 falan turbo takıp 1-2 bar basmiicaksan öle piston krank kol yapmanaya gerek yok....orta seviye bi turboyla 0,6-0,7 bar basarsın üstüne intercooler,komple egzost,(mecbur) bi açık fitre :) blowoff bide benzin ihtiyacı artıcağından enjektör alırın 400cc fln,buji ve kabloları ile i bi ateşleme olsa yeter işte :) burda çok mal var gibi ama kaba bi hesapla
turbo:hurdacı yada büyük turboya geçenlerden eskiyi alıdığımızı düşünsek 300YTL dielim
intercooler:büyük bişi olmasına gerek çok yok o yüzden 300YTLde bu olsun
komple egzost:bu biraz para edicek çnk turbo manifolt olcak özel yapım ve borularıda+i bi egsozt(benim tavsiyem hks carbon-ti)1200YTL
filtre:100YTL
blowoff:300YTL
enjektör:4 tanesine 400YTL desek
buji ve kablolar:150YTL tutsa
toplam :2750YTL güç:+60-70 arası olur tahminimce çünkü 2 litre motordan bahsediyoruz sanırsam :)
unutmadan bide durmak için bişiler lazım:D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Temmuz 20, 2008, 10:59:26 »
bide yazmayı unuttum...işletim sistemi yoksa evc türü bişilerde alman lazım ki karışımları ayarlayabilesin dicem ama beyin yok nereye bağliicaz bide onu :D....buna bi kulp takamadım yalnız abi kusura bakma :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 21, 2008, 06:45:07 »
Teşekkürler bilgiler için Ufuk en makul turbo taktırma fiyatları hakkında bir bilgi sahibi oldum sayende.Sence bu işlemler benim ayağımı yerden kesmeye yeterli olur mu? bide 2.0 bara kadar çıkarsak maliyet ne kadar artar yani motoru tamamen revize etmek gerekecek anladığım kadarıyla bu tip yüksek performans ekipmanlarını türkiyede temin edebilirmiyiz?
frenler,kule gergileri,süspansiyon ve yaylar için hangi üreticileri tafsiye edersiniz ve fiyatlar nelerdir? aslında bütün bu performans parçaları TRD de vardı ama sanırsam onunda bayisi yok türkiyede   :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Temmuz 21, 2008, 21:14:09 »
rica ederim abi ne demek bence o kadar uçmicaksan yeter hemde baya i gidersin....orjinal kaç beygir bilmıyrum ama 230HPlere çok rahat çıkarsın bu dediklerimle.....eğer 2 bar yapıcaksan o zaman kol piston krank yatak gömlek egzantrik milleri ve kasnakları vs vs.....die uzayan bi liste olur ve maliyette çift haneli rakamlara ulaşır :) fren için stoptech kule gergisi hangi markalrda var bilmiyorum suspansiyonda bu kadar para harcıyosan coilover derim ve ilk marka tein sonra d2 eğer benim gibi hiç bi markadan bulamazsan ksport(çok memnunum) derim :) bide eğer ilk yazdığım sadece turbo yapıcaksana frenlerde şu modifiyeler yeter bence:brembo diskler ebc balatalar çelik hortumlar ve dot5 fren yağı yeter sanırım durdurur seni :)....fiyatları bakmak lazım abi parayı freni kit olarak alırsan o kaldırır :) coiloverda 1000$ civarında.. TRD çok ağır modifiye parçası uretimiyo ama celil abi onuda söliyim daha çok sportiflik onların tarzı....istersen bi kaç amerikadan site atabilirim alışveriş yapmak için ama orda var mı tanıdık bunları göndercek bilmem ??
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 21, 2008, 21:22:43 »
abicim başta diim 2b çok fazla onu okadar yapmak istiyorsan abimizin dediği gibi yeni karanklar rot miller falan pistonlar motoru kökten değişmen lazım buda türkiyede çok pahalı iki üç sey yap yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 21, 2008, 21:27:06 »
bunları yapınca kule gergisi yapmayı unutma :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 21, 2008, 21:28:01 »
peformans bujileri ve kablosu almayıda unutma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 21, 2008, 23:00:33 »
http://got-jdm.com/9499-jdm-3sgte-celica-st205-20l-complete-engine-with-turbo-p-106.html
vallahi bana fiyatları uygun gibi geldi acaba yeni motor mu alsam nedir ::)
Ufuk kule gergisi TRD de vardı hala varmı bilmiyorum japon bir siteden bulmuştum 1-2 yıl önce ama şimdi o siteyide bulamıyorum öle bir sorun var başka bir alternatif bulmak lazım bide sadece önlere değil arkalarada uygulana biliyordu galiba arka süspansiyonlar için ayrı mı oluyar acep?
Stoptech frenler demişsin ben kit olarak rastlamadım hiç bu frenleri ithal eden firma var mı türkiyede?bide benim arka frenler kampana bunları disk yapabilirmiyiz tabikide en önemli sorunlardan bir taneside abs nin olmaması yani tamam belki fren duracak ama arabanın duracağı mechul :D "brembo diskler ebc balatalar çelik hortumlar ve dot5 fren yağı yeter" demişsin Ufuk  kit bulabilirsem bunlara gerek yok sanırım diymi?
süspansiyon işinide pek anlamadım coilover kit olarak bulunur mu?internetten baktım şu şu araçlar için uygundur filan yazıyor hep bunların benim araca uyumluluğuna nasıl kannaat getirecez bilmiyorum valla..benim araba sanayiye girdimi çıkmıyacak gibi bir his oluşmaya başladı bende Ufuk  :D