Gönderen Konu: Corona motor modifiyesi?  (Okunma sayısı 10689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Corona motor modifiyesi?
« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2008, 03:13:09 »
celil abim www.eliftuning.com a gir orada gergi bulursun ön arka farklı tabi ufuk abi sen egzoz fiyatını varmişinde o paraya biraz daha ekleyip az bi miktar tabi o kadar fazla değil borla egzoz sistei takarsın yani bide ecu yaptır araca denge ayarı yaptır bunlardan sonra aracın 4 tekere orantılı ağırlık dağılımını sağla çok önemli bu bence 60 bg falan değilde daha fazla olabilir rahalıkla 1.5 bar lık turbo intercoller blowoff tek başına 70 bg den fazlalık bir artış gösterior 2.5 litrede 100 bg den fazla artırdığına göre

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 22, 2008, 03:13:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 22, 2008, 03:14:31 »
bu araca bide yara tutunuş çin spor corona süspansiyon yay amortisör lazım şart durdurmak ve savrulmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Temmuz 22, 2008, 11:16:02 »
bencede abi yeni motor iyidir:D 3sgte zaten 750HPlerede çıkıo gördüm onaylandı :) abi bu sürü markada var kule gergisi....arkayda istiyosan o zaman http://www.ultraracing.com.my/ultraracing/New_Products_Page.asp
bu siteden bakabilirisin her türlü şasi güçlendirme parçalrı var...
http://www.ultraracing.com.my/images/UR%20chassis.JPG
bu resimde corolla için ürettikleri var...senin arabanın japonyadaki adını biliyomusn yalnız abi o var(örnek yaris=vitz)
balmumcuda aldı oto var sadece fren kitleri satıyo....çevrilir abi diske bende musait olunca yapcam o işi zaten ama zamanım olmuo işte :) dediğim parçalar ile kit arasndaki tek fark kitlerde büyük kaliperler var.....yani kit bulunursa bunlara gerek yok ama bulamazsan bunlarda  durdurur...bu arada bi tane kit buldum 12 pistonlu(orjinalde 1 tane var) kaliperi var 16 inç disk var ve fiyatı 6000$ :D
abi zaten coilover 4lü olarak satılır ve amortisör ve yay içindedir....http://img77.imageshack.us/img77/550/04072008006tf1.jpg
örenek olaraka benimkilerin resmini veryim abi fikir olsun.....
bu arada coilover bulamadım ben abi ama sende yaz googleye corona coilover die boş zamanlarda bi bak vardır elbet :)
yok çıkar abi çıkar ne arabalar çıkıo seninki neden çıkmasın ki aslan gibi çıkar :)
bu arada buda benim motorum abi :D http://got-jdm.com/9498-jdm-2jzgte-twin-turbo-engine-6spd-trans-ecu-uncut-p-100.html
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Temmuz 22, 2008, 11:33:16 »
ardacım yalnız şöle bişi var 1 barın üstüne çıkarsak pistona girmediğimiz var sayaraktan o araba 2 hafatda bi piston kırar ama bu ayrıntıyı kaçırma :) 0,6 bardan bahsediyorum burda o yüzden düşük bi rakam söledim....şöle bi hesap vardı galiba turbodan alıncak güçü kapaca hesaplamak için:ortamın basıncı x basılcak basınç x motor güçü(1x0,6x110=176(corolla için)).....bide şimdi aklıma geldi coilover almanın avantajı her türlü ayarı elle yapıo olabilmen...çünkü yüksek güçlerde sert süspansiyon gerekir sadece yay yetmez.....
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 22, 2008, 20:29:51 »
yüksek güçte taş gibi yay süspansiyon vb lazım abicim ve aracla drift yapcaksan veya yarışmayı düşünceğin zaman sertleştirmen lazım yolculukta yumşatıp yükseltmen lazım coilover kaliteli bişi ise al bide o piston kırma olayı 2 haftada bir değil gaza çok yüklenip deviri yükselttiği anda bolowoff engine meftasın gülüm olur motor :D tabi bunuda kimse istemez senin motorda çok ideal bence modifiye temek isteyenler bir düşümsün çokta pahalı değil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Temmuz 22, 2008, 23:11:20 »
arda kardeşim 1000HP ye %100 sert süspansion koyarsan patlar o coiller :) orda lafın gelişi die bi tabir kullandım 2 hafta derken.....zaten onu anlamak için pek bi zorluk yok ne kadar diplersen o kadar kasar ve sonunda engine down ile baş başa kalıp alırız motoru kucağa :D coilleri şuanda en softta kullanyorum ve araba bu halde bile sekiyo yolda.....benim motor zaten senin avatarın motoru 2jz :D bi önceki mesajda yaptığım bi hatayıda düzeltmek isterim sert süspansiyon lazım derken kuru kuru yay yetmez demek istemiştim ama yalnış türkçe kullanımı olmuş kusuruma bakmayın :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Temmuz 23, 2008, 00:14:06 »
ufuk abi ben zaten onu demedim taş gibi olursa araç yoldan kesilir zaten okadar sertde fazla ben senin oradaki 2 haftalık değimini anladımda anlamayan olur die düşündüm benim avatardaki aracın motoru 800 hp ve onun videolarını izledim virajlarda arac 1bilemedin 2 cm çokme oluyo yayda amortisör

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Temmuz 23, 2008, 00:47:26 »
yok dediğim motor supra motoru demek istedim arda :) supraları iyi bilirim bu arada herşeyiyle hastyım ona ve bi tane alıcam çok çok yakındır artık bunuda ekliyim hatta yapılcakların listeside var elimde :) neyse konu fazla dağılmasın corona modluyoruz şuanda :) (istersen o arabanın üstündeki vidalara kadar parça listesni gönderiyim biraz araştır??ki pek isteklisin bu konularda belli kendimi göryorum :D )
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 23, 2008, 00:51:58 »
ufuk abim supralara bende bayılırım hatta fanatiğiyimdir yarış konusunda ama genelde celica yı daha çok seviyorum supra tam bir drift makinası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Temmuz 23, 2008, 02:14:06 »
suprayla drift çok zor ardacım yüksek tork var o yzden tutulması zor...drfit için devir lazım rb26t skyline motoru tam drfit için....tabi bunlar benim görüşüm :) kardeşim senin fikirlerin başka olabilir saygı duyarım tabiki....senin yaşındayken hep hevesimdi artık şok yaklaştım amacıma :D.....dur ya çok sapıttık konuyu.....celil abi sana coil buldum isc die bi markanın ünlüdür drift arabaları falanda yapar...1500$+yol(250$civarı) ama......bence motordan önce yürüyen aksamla başla...fikirler var ama reeliteye bakarsak burdan başlamanı tavsiye derim....ardaylada konuştuğumuz gibi bende yüksek güçleri seviyorum ama önce malı sağlama alalım sonra açar kaputu koyarız beygirleri 10ar 20şer :D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #30 : Temmuz 23, 2008, 20:08:56 »
Ufuk sağolasın valla kaç gündür parça arıyorum valla netten ve tunningçilerden dediler bu aracın parçasını bulman samanlıkta iğne aramak gibi hakketende öle bu arada senin verdiğin sitede bana kule yok kardeşim yav japon ismi ilede baktım,eu ismiylede,"caldina ve corona bide premio var galiba" ama yok ciddiden hasta oldum corollanın barlarına keşke benimkinede uygun bulabilsem diye iç geçirdim hakketen hepsi uygulanırsa çok sağlam bir alet çıkar ama dediğim gibi benim coronaya uygun kule bile bulamazken hepsini bulmak biraz zor gibi.Bir yere sordum bu gün coil over için adamlar yay taksak yeterli olur dedi zeten coilover bulamazsın senin araca dedi vallahi helal diyorum sana Ufuk adamları solda sıfır bıraktın nereden buldun bu arada bende göz atayım bir..
Bende motordan önce yüriyen aksamı düşünüyorum zaten çok ufak şeyler yapıcam motorda oda eksoz,hava filitresi gibi seyler olucak sonra dediğim gibi 3sgte motorunu babalar gibi yavaş yavaş onu elden geçirip bittiği zaman arabaya takıcam bence baya mantıklı geldi..
bu arada yürüyen aksam dedik madem fren olayında 12 pistonlu fren demişsin Ufuk :blink:  uçak mı bu araç ne gerek 12 pistonluya 2 pistonlu yetmez mi zaten bütçemi alt üst eder 12 pistonlu :wacko: + zaten jant 15" :D

bu arada kiowa jantlar nasıldır bir fikriniz var mı yada nasıl bir jant alayım kesinlikle hafif olsun diyorum ama en hafifleri volk ve racinghard galiba içlerinde 17" olarak görünüşleride güzel ama adam 6000$ ı gözden çıkar dedi  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Temmuz 23, 2008, 21:18:47 »
Celil kardesim, gumruk isterler mi, isterlerse ne kadar olur bunu bir ogren bence. Bir de gormeden koskoca motoru ithal etmek biraz riskli bir is.
Japonya'dan bazi siteler araciligiyla araba bile ihrac ediyorlar. Fiyatlari da cok ucuz. Ama gormeden, surmeden banka hesaplarina para yatirmak riskli. Kredi karti da kabul etmiyorlar. Yani kredi kartinin size verdigi guvence de yok. Bir de begenmezsek geri gonderme durumu da yok. Geri gondermene musaade etseler bile nakliye ucretini bizim karsilamamiz istenir. Konteyner ile yapiliyor tasimacilik.

Motorda da bunlar gecerli aynen.

Dedigim internet yoluyla satis yapan sirketlerden birisi su:   http://www.japan-partner.com/stocklist.html

Burada da motor vs parcalarin listesi: http://www.japan-partner.com/parts-stocklist.html

Sadece ne tur araclar/motorlar satiyorlar ornek olsun diye. Yoksa ben direkt bunlarla alisveris yapmam. Garantisi olmadigi icin.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #32 : Temmuz 23, 2008, 21:28:25 »
abi googleye corona coilover yaz bi sürü link çıkıo ordan girip girip bakıcan artık :) ben bu coiloverları aylarca aramadan sonra buldum....e abicim o zaman alcan ele kaynak makinesini alcan 2-2,5 cm boruyu sen yapcan gergini :) http://www.isc-warehouse.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=183&zenid=57bf3415db8466404b8c5f5f3338c253
coil sitesi burası abi bak burdan sen sonra amerikadan tanıdık bulmak lazım ama :D abi adamlar yay demiş ama sen dedin mu en az 500HP olcak bu araba die :D :D zaten o maximum olan ki en az 20 inç jantla kullanılıo zaten o yzden o olmaz 6-8 piston var 17inç jantla anca oluo onlar durdurur anca....volk,gramlight,rays gibi markalrı boşver en iyisi abi onlar bizi aşar :) ben bi ara tenzolara bakmıştım 7 kilo civarı şimdi enkei rpf1 bakıom 6,8 kg dio......burda bulmak lazım bide pahalı değiller....bide motoru nasıl getircen celil abi gümrükleme olcak ve dünya para isterler....bi başlayalımda motoruda gelir abi aslında zor değil o yani istemek lazım :)
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Temmuz 23, 2008, 21:37:28 »
ahmet abi bişi diicem sen amerikadasın dimi??ordan gönderirisin sen bize malları olmaz mı??:D abi yalnız burası amerikadan farklı bilirsin kullanılmış araba ithal edilmio :S motor içinde artık tanıdık gümrükçe bulmak lazım onlar halledio burda....ahmet abi bide zaten sadece blok kalcak herşey değişcei için bi sorun olmaz bence....bu arada adamlar supraları çekirdek çöpü gibi satıyo sinirim bozuluo benimde :D:D:D
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 23, 2008, 21:57:43 »
:D

Dogru, Ufuk. Burdayim da dedigim motorlari Japonya'dan aliyorlar buradaki tamirciler/araba sahipleri de. Bunun sebebi olarak da sunu gosteriyorlar: Japonya'da araba kullanmak/araba sahibi olmak maliyetli, yilda 500 dolar-1000 dolar park parasi oduyorlarmis adamlar...evlerinin onune parketseler bile. Yer sikintisi var orada, kucucuk ulke, nufusu da herhalde TR'nin iki kati kadar vardir. Ulkenin onemli bir kismi zaten daglik.

Eger gumruk problemini asarsan ve de guvenilir, yeri yurdu olan (sadece internette satis yapmayan), sabit adresi/telefonu olan bir yerden cok dikkatli bir arastirma ile motor alinabilir o zaman. Hem de ABD'den farki, cok kullanmadiklari icin, ve de cabuk degistirdikleri icin motorun uzerinde 50-60,000 km oluyor. Bu da motor omru acisindan iyi. Tek sikinti motorun saglikli calisip calismadigini test etmeden gozu kapali almak. Kucuk seyleri ben de aliyorum internetten ama motor hem agirlikta hem de pahada agir. Ama dedigim gibi buradaki tamirciler ithal ediyor Japonya'dan. Sanzimani genelde dahil etmiyorlar fiyata, sadece motoru satiyorlar. Bir de onun montaj isi var. Arabanin motoru olmedikten sonra bana gore gereksiz. Yapanlar zaten performans icin degistiryorlar...

Bir de su var(gerci sen kullanilmis araba ithal edilmiyor dedin ama) : Japonya'daki araclarda direksiyon sagda.

Supra'lara gelince...Bence Hyundai Tiburon gorunus olarak cok benziyor Supra'ya (en azindan 94 model supra'ya). Motor gucu, performans farkini bilemem tabii.

Bu, 94 model bir Supra.

Bu da Hyundai Tiburon:

Hyundai Toyota'dan cok daha ucuz.

Tiburon Supra'yi solda sifir birakiyor(mus) :)

watch?v=9Bs5waqwXmw (http://www.zend2.com/ yoluyla)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Temmuz 24, 2008, 00:25:23 »
zaten adamlarda arabada ucuz dünyanın en büyük narkaları orda olduğu için doaldır :D.....bi kaç tane site var aslında bildiim...zaten eğer ciddi olarak alıcı olursak video falan gönderirler sonuçta bi satış yapıcaklar onlarda.....ithalatta bazı koşullarda var hatta sarı sağdan dreksiyonlu supra var istanbulda.....olsun be abi supra her zaman supradır...tiburonun karşısındaki suprada bi arıza vardır yoksa o supra ki 1600HPlere çıkar f1leri yer yani :D ahmet abi bazı parçalar alsam bana gönderirmisin ordan??
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Temmuz 24, 2008, 05:03:14 »
Kucuk bir seyse olur. Ama nasil guveneceksin? Ben olsam guvenmem. Cunku kac defa hem de yuzyuze alisveriste kandirildim :) Ekrani kusurlu bir telefon aldim gecen craigslist'te ilanini gorup. Gidip adami buldum, telefonu aldim ama eve gelince bir baktim ekranda bir nokta var. Sadece koyu renkli arkaplanda gorebiliyorsun. Adam T-Mobil (Turkcell gibi operator) beyaz renkli arkaplanini secmis ve belli olmuyor. Almadan once satis sozlesmesi de hazirlayip imzalattim. Kusursuzdur diye altina imza atti ama gel gor ki dava acma ucreti aldigim telefondan kat be kat fazla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #37 : Temmuz 24, 2008, 13:04:15 »
pek küçük bişi değil aslında  :D zaten güvenilir yerlerden alışveriş yapmak tercihimdir...3 kuruş fazla veririm ama garanti olsun maksat....o kadar kusurdan bişi olmaz aslında abi ya noclak sonuçta :P
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ağustos 09, 2008, 19:05:41 »
neyse konuyu dağıtmayalım biz yine abime yardım edelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ağustos 09, 2008, 23:03:15 »
evet konu baya saptı aslında :) celil abi nerdesin gelde güncel durumlardan bahsedelim
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın