0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Piyasada gerçekten 4 mevsim lastik diye bir kavram yok deniyor ama Benim gibi Ankara da yaşıyorsanız İstanbulda yaşıyorsanız yani yılda en fazla6-7 kere kar yagıyorsa 4 mevsim lastik işinizi görür .Goodyear vecktor 4 gerçek 4 mevsim lastiktir ve birçok daldada ödül almış bir lastiktir.Kış lastigi olarak düşünürsen bence Goodyear ultragrip 8 veya michelin alpin al derim..Yazlık olarakta Bristone ER300 veya Mıchelin energy veya pilot serisi düşünebilirsin.Veya benim bütçem yok arkadaş dersen benim gibi yapacan çekerlere 2 tane PETLAS çakacan w651 snowmaster bakma petlas felan ama yorumlar gayet olum hafiften sert ama fena lastik degil hani .Yazlık olarak hele yaz gelsin onuda düşünürüz
Çok ugraşma kardeş piyasada araçların üzerinde en çok hangi lastigi görüyorsan bilki o lastik iyidir Çünki iki şeyin adı çıkar ya çok iyi olanın yada çok kötü olanın .Ama yazlık alacaksan gene er300 al derim güzel lastik
ER 300 gürültülüdür.Michelin alın ..
Evet arkadaşlar, az evvel Brigestone'den temsilci bir bayan benim attığım mail üzerine beni telefonla aradı. Bana brigestone ER300 serisini önerdi, performans lastiği olduğunu ve bu sebeple sert olduğunu söyledi. Tabi bunun bir miktar ses yapacağınıda inkar etmedi. Güvenle kullanabileceğiniz en iyi lastik diye tekrar tekrar söyledi. Fiyat olarak 245 TL diyor, Lassa marka lastikte (impetus revo serisi) bulunuyormuş kendilerinde, onun fiyatınıda 215 TL olarak belirtti. Brigestone'nin bu ilgili geri dönüşü beni etkiledi bu arada. Araştırmaya devam...
Yaklaşık 1 kadar önce 4 adet 215 55 17, petlas'ın starmax kış lastiklerini tanesini 250 TL ye aldım, biraz sert ama diğer kış lastiklerinden aşağı kalır yanı yok, gerçi daha kar v.s denemedim ancak yağışlı havalar da iyi. Bu arada aracına koyduğunuz yağı merak ettim. Benim 2011 elegant extra ya da olur mu, ya da hangi marka yağ? Sağlıcakla kalın, mutlu yıllar, iyi seneler...
İmpetus revoyu kullanıyorum avede.. bir sıkıntı yok şu anda bakalım
lastik olarak sessizlik ve konfor arayanlar sırasıyla-michelin-nokian -sayron,şu an sayron kullanıyorum ve çok memnunum,michelinin artıları-sessizlik,konfor..... eksileri-yumuşak olduğu için balon yapması ve çabuk yıpranması... hız serileri mecburen sert olmak zorunda, iki yaz-kış ve sertleşiyorlar.
Hasan bey kardeşim bundan iki sene kadar önce aracıma yokohama c drive serisi 185/60/14H serisi lastik aldım performans olarak memnumum frenleme yol tutuş ıslak zeminden ama araç kaynaklımıdır yoksa lastik mi yol sesi fazla gelmeye başladı bu bir daha değiştirirsem continental markasını düşünmeye başladım bakalım ondan sana mail yada arama gelecek mi merak la bekliyorum bu güzel paylaşımın içinde teşekkürler...