Gönderen Konu: Avensis detaylı lastik araştırması  (Okunma sayısı 16528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis detaylı lastik araştırması
« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2012, 13:04:43 »
Arkadaşlar bu kadar araştırmayı sizin için buraya aktarıyorum, bilgilerinizi aktarırsanız başka arkadaşlarda faydalanır. Avensis kullanıcılarını konuya davet ediyorum.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 31, 2012, 13:04:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 31, 2012, 13:49:09 »
Arkadaşlar Goodyear'ın yakıt ekonomisiyle ilgili bir vidyosu

Goodyear EfficientGrip Yakıt Tasarrufu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 02, 2013, 15:02:35 »
Arkadaşlar dün Michelin Energy Saver lastiği inceledim. Fiyat olarak 220 TL verdiler. Lastiği inceledim, ama hiç güvenli gelmedi. Ekmek hamuru gibi yumuşacık, lastiğe elimle bastırdım resmen yamuluyor elle. Aynı dükkanda Michelin Pilot Sport modelini inceledim. Yapı olarak daha kaliteli geldi bana. Fiyat olarak 240 TL verdiler. Bu fiyatların daha aşağısına internette lastikler buldum. Bu lastik araştırma konusunu sizler için elimden geldiği kadar araştırıp buraya yazacağım. Ve lastik almak isteyenler bu konu başlığından faydalanabilecekler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 02, 2013, 22:32:27 »
Hasanım lastik araştırmalarında benim lastik 8. gelmiş bu faydalı bilgilerin için teşekkürler sağolasın artık kafamdaki marka continental dir bir dahakine onu alacağım nasip olursa :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 03, 2013, 11:13:27 »
Hasanım lastik araştırmalarında benim lastik 8. gelmiş bu faydalı bilgilerin için teşekkürler sağolasın artık kafamdaki marka continental dir bir dahakine onu alacağım nasip olursa :)

Hocam continental için çabuk aşındığını ve bir süre sonra ses yaptığını okudum internet yorumlarından. Ocak ayı bitimine kadar araştırmaya devam edeceğim ve Şubat başı gibi lastikleri takacağım. 3 hafta filan daha devam araştırmaya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 03, 2013, 13:55:02 »
Arkadaşlar Adac Yaz Lastikleri 2012 sonuçlarını paylaşıyorum:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 03, 2013, 14:01:18 »
Test sonuçlarına göre 1. gelen lastik Continental ContiPremiumContact 5 serisi. Yol sesi haricinde değerleri gerçekten üst seviyelerde. İnternetteki bazı yorumları şu yönde:

"Ben yeni yeni kullanıyorum bu lastiği. Eski bir cpc 2 sahibi olarak, gerek yol tutuşu gerekse konforu açısından oldukça geliştirilmiş cpc 2 ye göre. Fiyatıda cpc 2 ile aynı şua aralar. Mutlaka değerlendirmeye alınmalı.."

"Ben de 7000 km dir kullanıyorum. Gayet memnunum. 205 55 16 91V 4 adet 870 tl ye aldım. Tavsiye ederim."

"yaklaşık 1000kmdir megane 1 aracımda kullanıyorrum almadan önce 1 ay gibi süreyle pek çok marka araştırması yaptım...içlerinden en cazib olanı cpc 5 idi iyiki almışım ses olayı yok orta yumuşaklıkta konforlu iyi bir lastik kuru ve ıslak zeminde çok iyi.yüksek hızlarda adeta yola yapışıyosunuz , tavsiye ederim.satış fiyatı 228 imiş peşin 195 olur dediler bosch çalışanlarının anlaşmalı oldugu bosch car serviceten 182 tlye aldım 195.60.15 ..mıchelinden dayanıklılık yönündede bir adım önde"

"Contipremiumcontact 5 2 ay oldu alalı....4 tanesini 660 tl aldım 195*60*15 ölçülerinde Opel astra 2004 arabam...yol tutuş çok iyi...aracın içeri giren sesini keser demişlerdi ama ben sesin değişiminde pek değişiklik farketmedim..."

Bu da detaylı bilgileri:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 03, 2013, 14:11:04 »
Testin 2. galibi Goodyear OptiGrip serisi. Kuru-Islak zeminde güvenilebilecek iyi lastiklerden. Ancak yol sesinde lider değil. İnternetteki bazı yorumları şunlar:

"İstanbuldaki aşırı yağışta test ettim.70km/s hızla giderken maalesef derin sayılabiliecek bir su birikindisine girdim ve araba hiç sarsılmadı.Fren mesafesi çok iyi.Yol tutuş ıslam zeminde sorunsuz.Boş bir yolda zigzag yaptım arabada arka atma kesinlikle yok.Lastikler şimdilik mükemmel derecesinde.Sessiz,yola aşırı derecede hakim bir tutuş sergiliyor.Araştırma yapan arkadaşlar bu lastiğin çift katmanlı bir lastik olduğunu bilirler.30000 KM sonra lastiğin içinden 2. katmanı beliriyor."

"Goodyear optigrip kullanıyorum ve şuan 40.000 km yaptım. Performansından çok az kaybetti. Hala eski güveni veriyor. Fren mesafesinde, ıslak zeminde ve yol tutuşu gayet başarılı. 10bin km sonra yenisini taktıracağım ve yine seçimim optigrip olucak."

"Arkadaşlar 500 KM'yi doldurdum.Performansından hiçbir şey kaybetmedi.500 km test için çok küçük bir mesefa ama bu mesafe içinde yakıt tüketimin az da olsa azaldığını söyleyebilirim."

Bu da detaylı bilgileri:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 03, 2013, 14:16:09 »
Adac testine göre 3. Sıradaki lastik Dunlop SP Sport Fast Response modeli oluyor. Yine yol sesi konusunda biraz zaafiyeti var ancak güvenilebilir lastik seçeneklerinin başında geliyor. İnternetteki yorumları şunlar:

"bu lastik bize inanılmaz sessiz geldi..
yol sesi yok gibi bişey,ayrıca yol tutuşu çok iyi..
bundan yaklaışk 2 ay önce Ereğliye gittik,yolda 3 mevsimi birden yaşadık
güneşli,yağmurlu,karlı..
hepsinde de başarılıydı,özellikle Düzce-Akcakoca arasında karlı yolda,sayesinde yokuşları çıktık..

ben kesinlikle tavsiye ederim"

"Deseni çok şık, sessisz sayılır ama en önemlisi yol tutuşu çok çok iyi...bildiğim kadarıylada en önemlisi bu lastiklerin "run on flat" yani patlasada baya gider olması , sanırım yanakları çift kat takviyeli."

"35 bin km oldu çatlama, dişlerinde kopma, aşırı bir sertleşme yok. Performansı iyi, özellikle ıslak zeminde. Araç yumurta kasa accent yani yalıtım zayıf buna rağmen sessiz bir lastik. Yol tutuş da iyi. Tek olumsuzluğu yazın ses yapıyor şehir içi keskin dönüşlerde."

Bu da detaylı bilgileri:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 03, 2013, 17:56:38 »
Bence desen ve tırnak yapısına bakacak olursak ben goodyear tercih ederim.Neden diyecek olursa bu testler sadece asvalt yola göre yapılmış testler .Şahsen ben yeri geliyor köyede gidiyorum araziyede gidiyorum hadi çamurlu bir yola girdin tırnak olmayan bir lastik istediği kadar ödül alsın bir halta yaramaz ama optirip belki diğerlerinden ses endeksi yksek olabilir ama bence türkiye şartları için on numara lastik
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 04, 2013, 00:45:54 »
Hocam continental için çabuk aşındığını ve bir süre sonra ses yaptığını okudum internet yorumlarından. Ocak ayı bitimine kadar araştırmaya devam edeceğim ve Şubat başı gibi lastikleri takacağım. 3 hafta filan daha devam araştırmaya :)

yokohama içinde aynısını diyorlardı 25 bin km dir her bakım zamanında lastikciye uğruyorum rotasyon yapalım mı diye bakıyor gerek yok devam et diyor aklıma geliyor acaba beni başından mı kovalıyor diye başla lastikciye götürdüm oda gerek yok dedi bilemiyorum fiyat olarak 150 -200 tl arasında herhalde conti 5 serisi ?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)