0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım, bir hafta önce auris 1,6 comfort extra aldım. Araçtan genel olarak memnunum ama yakıt konusunu bir türlü anlamadım. Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 11 lt altına düşmüyor . Araç 132 hp , düz vites.Bir de vites aralıkları çok düşük geldi bana 80 km hızda 6 vitesi istiyor. normal mi?Teşekkürler.
Şaka mı yapıyorsun .Çok garip ben 2005 sol hb var şu an kış şartları 9 litre gösteriyor yazın 7,3 -7,4 felan gösteriyordu ayrıca 80 km hızı 2 vites yapar altındaki araba benim arkadaşımda var aynısı benzinde 380-400 civarı yakıyor diyor çok memnun.Bence aracın motorunu biraz zorla motor açılsın belli süre sonra yakıtın düşecektir.
Araç 14500 km de zaten. Shift ışığı yanınca değiştiriyorum vites . Bana da garip geldi. Yani 2000 devri biraz geçince vites istiyor.
corolla 2005 hb günde en fazla 3-5 km yapıyorum hafta içi, yakıt ortalaması 8,5 şu an, yani bu soğuk havalarda motor ısınmadanyol bitiyor. 11 lt çok yüksek bir değer.
1 haftada ne kadar yakıyor aracınız. Bende 4 km yapıyorum.
pzt den cumartesiye (6 gün) günde 4 km yol yapıyorum. Yol bilgisayarına göre 9-10 tl (8-8,5 lt/100 km) filan yakıyor. Motor ısındığında yol bitmiş olduğundan bu tutarın biraz üstünde oluyordur diye tahmin ediyorum. Pazar günleri belli olmuyor, bazen toplamda 100-150 km, bazen de 30-50 km yapıyorum.
İlk yakıt testimi yaptım. 244 km de 110 TL benzin yaktı. 45 kr gibi rakama denk geliyor. Dizel Fiestadan sonra çok ağır geldi bu tüketim bana.
2500 rpm civarı değiştirin ama çok fazla basarak değil gaz yavaş yavaş yiyerek basın yavaş basın gaza biraz çok devirsiz kullanmakta fazla tükettirebilir 2250 2500 arası idealdir. Ayrıca hava filtresi ne durumda temiz mi ?