0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2250-2500 devir yorar arabayı gaza daha çok basarsın gitsin diye.Dizel değil sonuçta gerçi dizel için bile düşük sayılabilir 3000 civarı vites değiştirmek her zaman avantajlıdır.Hem devir çok düşmez hem gaza daha az basarsınız.Yokuşlardada bayılmaz yani yokuşta ayrı düzde ayrı bir stil uygulamanız gerekmez.2500 de vites değişirseniz bir üst viteste kafadan 1800-1900 devirlere gelecektirki buda benzili araçta ölü demektir ya vites düşüceksiniz yada gaza yükleneceksiniz canlansın diye ikiside yakıtı artırır.
Bu şekilde şehiriçi 1.6 7.5 - 8 litre yakıyoruz ertan abi ki benzinli lpg yok
Bende 3000 devirde vites değiştirerek 7-7.5 arası tutturuyorumki bizim buralar hep yokuş ve trafiğide yoğun.3000 devir çok avatajlıdır hep üst vitese geçişte hemde ayağını gazdan çektiğinde hemen bayılmaz araba.2500 devirde ayağını çeksen bayılır,büyütsen zaten yandın
Valla hiç bilmiyorumda bayılma yaşamadım hiç şehiriçinde 3000e kadar çıkartabilecek birşey yok bizde hemen kırmızı ışık kasis yayalar aradan çıkan araçlar vb durumlar olduğu için ne kadar erken vites yükseltirsek o kadar avantaj oluyor burda
Araç yeni aylardan kış gayet normal
Evet benim de aynen öyle hafta içi pek kullanmıyorum günde 2 km ancak. Motor ısınmadan arabadan iniyorum. Uzun yolda da test etme şansım hiç olmadı. Ama şunu çok merak ediyorum açıkçası, uzun yolda 150 km hızla sabit hızla giderken de 10 lt-11 lt gibi değerlere çıkar mı tüketim.
pardon
Arkadaşlar bir sorum olacak. Aracım 2500 kmde. 1000 kmden beri bilerek shifte uymuyorum ve motorun açılması için yüksek devirlerde kullanıyorum. Vites değişimini 3000lerde yapıyorum. Normalde shifte uyulsa 60da 6. Vitese atmak gerekiyor fakat ben 60da 3. Yada 4. Viteste oluyorum. Belli bir süre bu şekilde kullanmak mı mantıklı yoksa shifte uymak mı? Yakıt açısından değil performans açısından motorun açılması açısından soruyorum. Bir 5000 km bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum?
dostum ben antalyadayım arabam 2012 benzinle iken normal kullanım 7 litre şehir içi sadeceama iş durumlarım degişti çok yol yapmaya başladım lpg takdırdım prins şuanda 400 km yolu 91 liralık gazla gittim Şaka gibi geldi.Ama böyle
"Aynı araç Ankara'da şehir içi sıkışık trafikte 8.5 litreyi geçmedim." DEMİŞ İSMAİL ABİAbi bende ANKARA da yaşıyorum 1 hafta keçiören trafiginde sabah kızılaya gidip akşam dönelim eger 8,5 litre görelim yemin ederim arbamı hemen satıp auris alacam .Abi corolla sol var gaz ayagım tireyerek basıyorum 10-10.5 litre yakıyor 8,5 litre olayına yanlış anlama ben inanmıyorum ha şu olur sabah istasnbul yoluna çıkar trafik yokken 90-100 e sabitler gider gelirsen bizimkilerde yakar sıkıntı yok .
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım, bir hafta önce auris 1,6 comfort extra aldım. Araçtan genel olarak memnunum ama yakıt konusunu bir türlü anlamadım. Yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 11 lt altına düşmüyor . Araç 132 hp , düz vites.Bir de vites aralıkları çok düşük geldi bana 80 km hızda 6 vitesi istiyor. normal mi?Teşekkürler.