0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle bütün forum sakinlerine iyi akşamlar. 2007 corolla hb kullanıcısıyım. arabam 85 bin de. 1-2 gündür arabam hafif rampada vitesdeyken kayma yapıyor. Şöyle ki; Arabamı vitese alıyorum araba çok hafif kayıyor, akabinde azıcık araç içinde sallandığımda 15-20 cm kayıyor ve duruyor. Tekrar aracı salladığımda biraz daha kayıp duruyor. El frenini de kış şartlarında çok kullanan birisi değilim..Sizce neden böyle yapar ? Baskı balatadan kaynaklandığı kesin ama bu kadar da arabayı tutmaması garip değil mi ? Bilgi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim..
El frenini neden kullanmıyorsunuz?
Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim. Araba düz vites. Benim bahsettiğim durum araba çalışmaz haldeyken oluyor. Yani arabamı hafif rampa bir yere bıraktığım da, arabayı stop ettirdiğimde ayağımı debriyajdan ve frenden çektiğim zaman araç 10-20 cm arası kayıyor. Bu ilkini normal diyebiliriz. Ancak aracı çok az sallasam bile araç aynı kayma hareketini yapıyor. Bana baskı balatadan kaynaklanıyor gibi geliyor, açıkçası çok da anladığım bir durum değil. Hafta sonu bir ustaya götüreceğim bakalım.. Ordu'nun Gölköy ilçesindeyim. Bazı sabahlar - 10 derecelerekadar düşüyor. Belki donma yapabilir diye el freni genelde çekmiyorm.Kompresyon değeri düşmemesiyle nasıl bir alakası olur anlayamadım ?
debriyajın kaçırıp kaçırmadığını anlamak için çek el frenini al 1. vitese topuğunla frene sağlam bas 3000 devirde gaz ver çek debriyajdan ayağını o sıra da da gaz ver biraz daha araba debriyajdan ayağını çektiğin halde bile stop etmiyorsa debriyaj kaçırıyordur ; en basit yöntemi budur deniyebilirisin bu şekilde ..
Donmasın diye sanırım..Yokuşun dikliğine bağlı olarak biraz kayması normal bence..
otomatik mi düz vites mi ?
Kompresyon değerinin düştüğünü varsayarsak arabanın gücünde de azalma olmazmı ?
yağ yakıyor mu
Arabanın hiçbir sorunu yok. Performansından da çok memnunum. Yağ da yakmıyor. Acaba ben mi abartıyorum. Telefonda 1-2 kişiye anlattım, çok rampa bir yerde bırakdıysan kerkinmesi normal diyorlar. Arabayı bıraktığım yerde eğim % 40 civarıdır..