Gönderen Konu: Corolla Hb vitesdeyken araba kayıyor !  (Okunma sayısı 5687 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Hb vitesdeyken araba kayıyor !
« Yanıtla #20 : Aralık 25, 2012, 00:00:19 »
aracı bıraktığınız yerdeki eğime bağlı olarak değişir sorun olup olmadığı. %40 demişsiniz ama biraz uçuk olmuş o değer foto falan olsa daha iyi yorum yapılır sanki
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 25, 2012, 00:00:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 25, 2012, 11:18:54 »
Çok dik rampaya bıraktıgınızda her araç bu şekilde kaçırma yapar .Bunun motorun kompresyonu ile alakası var illaki ama dik rampaya bırakılan her araç bu şekilde kaçırma yapacaktır .konu başlıklarından birinde arkadaş da belirtmiş servis motorun yapısı ile alakalı bir durum demiş.Şimdi bu araçlardaki akıllı motoru   kuşserisi veya eski tip motor yapıları ile kıyaslamak hata olur .Baskı balta olayına gelecek olursak kardaş  eger km ren orjinal 85 bin ise emin ol aracında herhangi bir anormallik yoktur ayagın debriyajda yol almıyorsan .Benim kendi aracım 125 binde hala orjinal balatası taksiciler 150 -160 binden önce bunların baskı balatasını degiştirmiyor .Ben sana şunu söyleyim kardeş baskı balatanı test etmek istiyorsan hiç boşuna el freni gibi test yöntemlerini deneme çünki bunlar saglam olan baskı balatanada zarar verir.Aracına 4-5 kişi bindir hafi kilolu hafif dik bir rampada dur ve normal şekilde kalkmayı dene eger aracın zorlanmadan çıkıyorsa sıkıntı yok .eger araç kalkamıyor kaçıyor balata kokusu geliyorsa baskı balata bitik .patinaj çekerek çıkıyorsa baskı balatan çok iyi demektir
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 25, 2012, 13:17:05 »
Arabanın hiçbir sorunu yok. Performansından da çok memnunum. Yağ da yakmıyor. Acaba ben mi abartıyorum. Telefonda 1-2 kişiye anlattım, çok rampa bir yerde bırakdıysan kerkinmesi normal diyorlar. Arabayı bıraktığım yerde eğim % 40 civarıdır..

%40 nedir ? 40 derecemi ?   arazi araçlarının bile tırmanma açısı 40 45 derece civarındadır ki bu off road araçlar içindir siz normal aracı böyle bir rampaya bırakıyorsanız kaçırma çok çok çok doğaldır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 25, 2012, 13:19:06 »
Çok dik rampaya bıraktıgınızda her araç bu şekilde kaçırma yapar .Bunun motorun kompresyonu ile alakası var illaki ama dik rampaya bırakılan her araç bu şekilde kaçırma yapacaktır .konu başlıklarından birinde arkadaş da belirtmiş servis motorun yapısı ile alakalı bir durum demiş.Şimdi bu araçlardaki akıllı motoru   kuşserisi veya eski tip motor yapıları ile kıyaslamak hata olur .Baskı balta olayına gelecek olursak kardaş  eger km ren orjinal 85 bin ise emin ol aracında herhangi bir anormallik yoktur ayagın debriyajda yol almıyorsan .Benim kendi aracım 125 binde hala orjinal balatası taksiciler 150 -160 binden önce bunların baskı balatasını degiştirmiyor .Ben sana şunu söyleyim kardeş baskı balatanı test etmek istiyorsan hiç boşuna el freni gibi test yöntemlerini deneme çünki bunlar saglam olan baskı balatanada zarar verir.Aracına 4-5 kişi bindir hafi kilolu hafif dik bir rampada dur ve normal şekilde kalkmayı dene eger aracın zorlanmadan çıkıyorsa sıkıntı yok .eger araç kalkamıyor kaçıyor balata kokusu geliyorsa baskı balata bitik .patinaj çekerek çıkıyorsa baskı balatan çok iyi demektir

Yücel kardeşim bu bahsettiğin 5 kişi ile rampada durup kalmada el freni ile yapılanın aynısı 5 kişi bulamayan 5 kişiyi el freni ile simüle ediyor .  her ikisinde de debriyaj aynı oranda zarar görür ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 25, 2012, 13:54:28 »
Mesut abi  el freni ile yapılan işlemde arka kampanalar ve gergilerde zorlanıyor frenle sabitlenmiş bir aracı zorlamak la yüklü bir aracı kaldırmak aynı şeyle degil bence karar bence kendinin ama bence baskı balata bu tip deneme tarzı ile kendini daha iyi belli eder diyorum.Ama şunu deyim bence aracınızda bir sıkıntı yok hüsnü kuruntu ediyorsunuz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 25, 2012, 13:58:57 »
Yücel  o konudada haklısın ama millet el freni çekerek dönüyor sokak aralarında bilerek birsürü salak gördüm böyle bunların arabaları bozulmuyor :S  ben 1 2 kere el freni çekmek zorunda kalıyorum içim cız ediyor biz arabalarımıza çok fazla duygusal yaklaşıyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 25, 2012, 15:49:25 »
bizimkisi karşılıksız aşk kardeş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 25, 2012, 19:57:55 »
Yücel  o konudada haklısın ama millet el freni çekerek dönüyor sokak aralarında bilerek birsürü salak gördüm böyle bunların arabaları bozulmuyor :S  ben 1 2 kere el freni çekmek zorunda kalıyorum içim cız ediyor biz arabalarımıza çok fazla duygusal yaklaşıyoruz :D
Aynen abi biz kıyamıyoruz. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Aralık 26, 2012, 22:08:28 »
Bahsettiğim 40 Derecelik eğimdi arkadaşlar. Yani tahminen söylüyorum bunu. Sanırım ben biraz endişe yaptım : ) Bugün taksici arkadaşlarla konuştum. Arabanın kaydığı yeri de gösterdim, o kadar kaymanın normal olduğunu söylediler. Sanırım ben bu zamana kadar arabanın eğimli bir yerde viteste kaydığına hiç dikkat etmemiş de olabilirim.
2007 corolla hatchbach 1.6 plus-line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 26, 2012, 22:47:57 »
Bahsettiğim 40 Derecelik eğimdi arkadaşlar. Yani tahminen söylüyorum bunu. Sanırım ben biraz endişe yaptım : ) Bugün taksici arkadaşlarla konuştum. Arabanın kaydığı yeri de gösterdim, o kadar kaymanın normal olduğunu söylediler. Sanırım ben bu zamana kadar arabanın eğimli bir yerde viteste kaydığına hiç dikkat etmemiş de olabilirim.
Aracın ve yayaların güvenliği için el frenini çekmenizi öneririm. Araba vitesten çıkıp kayabilir. Allah korusun bir yayayı falan ezebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 26, 2012, 22:53:58 »
Baskı balatanın kolay yöntemi var yaptığınız test biraz arabanın ve sizin canını yakacak cinsten uzun ve dik bir bayıra 60-70 km ile yaklaşıp yokuşta aniden gaza basın devir artıyor km artmıyorsa balata kaçırıyor demektir eğer ya sabit yada hızlanıyorsa sıkıntı yok devam edin. Ki 75-80 000 kmde balata kolay kolay bitmez şayet 143 200 oldu hala aynı balata canınızı sıkmayın dik bayırlarda kaçırmasıda normaldir el frenini kullanmanızı öneririm.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Aralık 26, 2012, 23:24:49 »
Aracın ve yayaların güvenliği için el frenini çekmenizi öneririm. Araba vitesten çıkıp kayabilir. Allah korusun bir yayayı falan ezebilir.

Hikmet Bey öneriniz için teşekkürler. Sadece kış günlerinde el frenini çekmiyorum. Yaşadığım yerde geçen sene sabahları - 12 leri gördüm. El freninin donma ihtimali var. El frenini çeksem de arabanın direksiyonunu hafif kaldırım yönüne kırarım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 26, 2012, 23:27:22 »
Hikmet Bey öneriniz için teşekkürler. Sadece kış günlerinde el frenini çekmiyorum. Yaşadığım yerde geçen sene sabahları - 12 leri gördüm. El freninin donma ihtimali var. El frenini çeksem de arabanın direksiyonunu hafif kaldırım yönüne kırarım..
Evet, karadeniz kışın çok soğuk olur. Sizde haklısınız. Önlem aldıysanız problem olacağını sanmıyorum.
İyi Forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Aralık 26, 2012, 23:30:21 »
Baskı balatanın kolay yöntemi var yaptığınız test biraz arabanın ve sizin canını yakacak cinsten uzun ve dik bir bayıra 60-70 km ile yaklaşıp yokuşta aniden gaza basın devir artıyor km artmıyorsa balata kaçırıyor demektir eğer ya sabit yada hızlanıyorsa sıkıntı yok devam edin. Ki 75-80 000 kmde balata kolay kolay bitmez şayet 143 200 oldu hala aynı balata canınızı sıkmayın dik bayırlarda kaçırmasıda normaldir el frenini kullanmanızı öneririm.

Ercüment Bey dediğinizi özellikle denemedim ama deneyimlerimden yola çıkarak sıkıntı yaşamadım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.6 HB Corolla (Terra)
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 13, 2013, 17:49:14 »
Arabamı alalı çok fazla zaman olmamakla birlikte oturduğumuz binanın önü rampa olduğundan aracı buraya park etmek zorunda kalıyorum. Aracı park ettikten sonra el frenini çekip viteside geri vitese takıyorum. (aracın önü rampa aşağı geldiği için) Sabahları kalktığımda araç icindeki gösterge dışarıyı  -2 derece gösteriyor ama el freninde donma vs birşey söz konusu değil. Birde benim anlamadığım şey şu park halinde el frenini çekmek araçlar için zararlımı çünkü ben düz yolda bile aracımı park etsem vitesi bire alıp el frenini çekiyorum
2006 1.6 HB Corolla (Terra)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 13, 2013, 19:14:38 »
Arabamı alalı çok fazla zaman olmamakla birlikte oturduğumuz binanın önü rampa olduğundan aracı buraya park etmek zorunda kalıyorum. Aracı park ettikten sonra el frenini çekip viteside geri vitese takıyorum. (aracın önü rampa aşağı geldiği için) Sabahları kalktığımda araç icindeki gösterge dışarıyı  -2 derece gösteriyor ama el freninde donma vs birşey söz konusu değil. Birde benim anlamadığım şey şu park halinde el frenini çekmek araçlar için zararlımı çünkü ben düz yolda bile aracımı park etsem vitesi bire alıp el frenini çekiyorum

Düz yolda yolda köküne kadar çekmenize gerek yok 3-5  çıt çekseniz yeter viteste mutlaka kalsın araba
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)