0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabanın hiçbir sorunu yok. Performansından da çok memnunum. Yağ da yakmıyor. Acaba ben mi abartıyorum. Telefonda 1-2 kişiye anlattım, çok rampa bir yerde bırakdıysan kerkinmesi normal diyorlar. Arabayı bıraktığım yerde eğim % 40 civarıdır..
Çok dik rampaya bıraktıgınızda her araç bu şekilde kaçırma yapar .Bunun motorun kompresyonu ile alakası var illaki ama dik rampaya bırakılan her araç bu şekilde kaçırma yapacaktır .konu başlıklarından birinde arkadaş da belirtmiş servis motorun yapısı ile alakalı bir durum demiş.Şimdi bu araçlardaki akıllı motoru kuşserisi veya eski tip motor yapıları ile kıyaslamak hata olur .Baskı balta olayına gelecek olursak kardaş eger km ren orjinal 85 bin ise emin ol aracında herhangi bir anormallik yoktur ayagın debriyajda yol almıyorsan .Benim kendi aracım 125 binde hala orjinal balatası taksiciler 150 -160 binden önce bunların baskı balatasını degiştirmiyor .Ben sana şunu söyleyim kardeş baskı balatanı test etmek istiyorsan hiç boşuna el freni gibi test yöntemlerini deneme çünki bunlar saglam olan baskı balatanada zarar verir.Aracına 4-5 kişi bindir hafi kilolu hafif dik bir rampada dur ve normal şekilde kalkmayı dene eger aracın zorlanmadan çıkıyorsa sıkıntı yok .eger araç kalkamıyor kaçıyor balata kokusu geliyorsa baskı balata bitik .patinaj çekerek çıkıyorsa baskı balatan çok iyi demektir
Yücel o konudada haklısın ama millet el freni çekerek dönüyor sokak aralarında bilerek birsürü salak gördüm böyle bunların arabaları bozulmuyor :S ben 1 2 kere el freni çekmek zorunda kalıyorum içim cız ediyor biz arabalarımıza çok fazla duygusal yaklaşıyoruz
Bahsettiğim 40 Derecelik eğimdi arkadaşlar. Yani tahminen söylüyorum bunu. Sanırım ben biraz endişe yaptım : ) Bugün taksici arkadaşlarla konuştum. Arabanın kaydığı yeri de gösterdim, o kadar kaymanın normal olduğunu söylediler. Sanırım ben bu zamana kadar arabanın eğimli bir yerde viteste kaydığına hiç dikkat etmemiş de olabilirim.
Aracın ve yayaların güvenliği için el frenini çekmenizi öneririm. Araba vitesten çıkıp kayabilir. Allah korusun bir yayayı falan ezebilir.
Hikmet Bey öneriniz için teşekkürler. Sadece kış günlerinde el frenini çekmiyorum. Yaşadığım yerde geçen sene sabahları - 12 leri gördüm. El freninin donma ihtimali var. El frenini çeksem de arabanın direksiyonunu hafif kaldırım yönüne kırarım..
Baskı balatanın kolay yöntemi var yaptığınız test biraz arabanın ve sizin canını yakacak cinsten uzun ve dik bir bayıra 60-70 km ile yaklaşıp yokuşta aniden gaza basın devir artıyor km artmıyorsa balata kaçırıyor demektir eğer ya sabit yada hızlanıyorsa sıkıntı yok devam edin. Ki 75-80 000 kmde balata kolay kolay bitmez şayet 143 200 oldu hala aynı balata canınızı sıkmayın dik bayırlarda kaçırmasıda normaldir el frenini kullanmanızı öneririm.
Arabamı alalı çok fazla zaman olmamakla birlikte oturduğumuz binanın önü rampa olduğundan aracı buraya park etmek zorunda kalıyorum. Aracı park ettikten sonra el frenini çekip viteside geri vitese takıyorum. (aracın önü rampa aşağı geldiği için) Sabahları kalktığımda araç icindeki gösterge dışarıyı -2 derece gösteriyor ama el freninde donma vs birşey söz konusu değil. Birde benim anlamadığım şey şu park halinde el frenini çekmek araçlar için zararlımı çünkü ben düz yolda bile aracımı park etsem vitesi bire alıp el frenini çekiyorum