0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amortisörleriniz özelliğini kaybettiğinden tıs tıs sesleri gelmemeye başlamış Amortisörleri değiştirip bir de 3,5 yay attırın yol tutuş değişir kanımca
Selam Adana'lı...Bence sen denge kolu lastiklerini,burçları bir gözden geçir bakalım.Bizim Passat'ın burçlarının ikisi de dikiş ipi kalınlığında çatlamıştı.Hem dediğin gibi aracın denge sorunu ortaya çıkmış,hem de yamuk yerlerden geçerken kasılma sesi çıkıyordu.Doğuşa gittiğimde bana dışarı da değiştirmemi önerdiler(dost tavsiyesi).Çünkü bu lastiklerin orijinal de olsa yan sanayi de olsa deforme olasılığı birbirine yakınmış.Serviste 360 TL olan tamiratı Dörtnal Toyota'ya gidip çok uygun bir fiyata değiştirdim.Sen dediğim denge kolu lastiklerini bir kontrol ettir.Arabanın altında,pedal grubuna denk gelen yerde bu lastikler...
Tamam abicim bu söylediğin parçaları not aldım tek tek kontrol ettirecem zaten yetkili servise gitmem psikolojikmen pek sevmiyorum Bide senin bu söylediğin şeyler de sıkıntı olsa bile konforu bu kadar düşürür mü Özcan abi amortisörler bildiğin sert çünkü pıslamıyor da o aklıma takıldı benim... ?
Ben pıs'la ma ya da tıslama hiç duymadığım için bu konuda bir şey diyemeyeceğim.Zaten bizim Passat'ta 18" jant,40 yanak lastik vardı.Araçta konfor vardı diyemem...
amortisörler konusuna bir şey diyemem bilgim yok havalı amortisörler konusunda fakat yol tutuşu konusunda koskoca passatın focus kadar yola tutunmadığını yazmışsınız.. ben hızlandıkça yola yapıştığı iddia edilen passat nasıl focustan geri olur onu anlamadım.. öyle ise herkes focus alır başka araca bakmazdı diye düşünüyorum
Tamam işte bu yanlış düşünceni değiştirmen için sana yardımcı olayım. Koskoca falan demene gerek yok passat için, neden dersen onun da kendine göre akranları var... Eğer şaşkınlığını ikiye katlamak istersen bin passata izin verilmeyen yüksek süratlere çık ve bir müddet o hızda ilerle aracın rüzgar direncine bak ve daha sonra in focusa bin yine aynı süratlere çık ve bir müddet devam et arada ki farkı ölç ve daha sonra o küçücük focus'un o koskoca passattan iki kat daha iyi yola yapıştığını hisseder ve segment farkının yol tutuş ile hiç bir alakası olmadığını görmüş olursun ve doğru bilinen yanlışları düzeltmiş oluruz Bu arada passat'ın yola yapışma olayın da haklısın evet yapışır ama benim araç yapışmıyor o yüzden amortisörler de sıkıntı olduğunu düşünüyorum Lakin yapışsa bile yine de on numara bir yol stabilitesi yok çünkü bu benim 3. passatım
Focusun ve genel olarak Fordların ön ve arka takımları rakiplerine göre oldukça iyidir. Fordun senelerdir çok iyi yaptığı şeylerin başında gelir yürüyen aksamlar. Focus kiraladığım zamanlar virajlarda bu kendini belli eder hep.Amortisör değişimi düşünürseniz Bilstein bakın derim ben. Pek bulunmuyor ama çok kaliteli ve alman araçlar için tavsiye edilen amortisörlerdir. 3.5mm yay alacaksanız da özel üretim orjinalden 3.5mm kısa amortisörleri var, tabi onlar konfordan ziyade yol tutuşu için... ve evet, Eibach en tavsiye edilen yayların başında geliyor.
ford bir kez daha gözüme girdi şimdi .. helal olsun adamlara.. donanımı da koyuyorlar yol tutuşu da müthişmiş.. söyleyecek ne kaldı ki.. fordçu olmamak için kendimi zor tutuyorum
Amortisörler konusunda yorum yapamayacağım lakin yolda gezme konusunda lastikler sorun olabilir, yönlü lastiklerde yüksek hızlarda yolda gezme olduğunu duymuştum fakat bizzat yaşamadım.
Oğuz hız lastikleri gezme yapar bende 5 6 yıl kullandım hep hız lastiği ve yoldaki en ufak kusurda direskiyon o yöne hemen çekiyor bunu sadece direksiyonu sıkı tutarak önleyebilrisin.
Sömestrda gelcem abi görüşürüz
abartmış olmak istemem ama kullandığım araçlar arasında bana da en dengeli araç markası ford geldi. 98 honda civic ve 2000 Subaru legacy aracım vardı onlar hariç...şuan 2010 fiesta ve 2000 saab 9,3 aracım var. saabla değil yapmak düşünmediğim şeyleri, fiesta gözü kapalı yapıyor. son hızına kadar çok dengeli gidiyor ve virajlarda çok çevik. vesselam focus herhalde çok daha iyidir.
Öncelikle şu iki durumu belirtmekte fayda var. Birincisi aracında sorun var mı, yok mu onun tespiti, ikincisi ise çıktığın süratlerin senin, trafiği paylaştığın diğer insanlar ve en son aracın için ne kadar sağlıklı olduğu!? Aracını kural ve güvenlik hız sınırları içinde kullandığını düşünürsek, ve aracında sorun varsa sırası ile lastiklerin ve onların havaları, balans ve rot ayarları kontrolü gerekir. Amortisörden neden ses beklediğini ise anlayamadım, bunu araç içinde duyman iyi değil, sorun göstergesidir. Bunlardan sonra Mesut yöneticimizin söylediği gibi aracın altına az hava aldırman ve alta giren havayı düzgün ve basıncını azaltacak şekilde yönlendirmendir. Bunun için özel kitler mevcuttur. Motorun alt muhafazasını da kontrol etmeni öneririm, alttan motor bölümüne uygun olmayan hava akımları giriyorsa söylediğin burun kaldırma olayına raslanabilir.