0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
erdem abi bende çanakkaleliyim istanbulda yaşıyorum ama yılın en az iki ayı ordayım bigaya yakın bir köydenim ama çanakkaleye çok gider gelirim benim auriste dizel ama bizim yollarda aşırı ekonomi bekleme yol musait değil çünkü araç yeni olduğu için ilk iki üç depo fazla yakar ben ilk aldığımda 6.5 in altına 1000 km sonra indi şimdide duruma göre istanbul şehir içinde 4.7-5.5 arası gidip geliyorum lastik olarak bende ultragrip alacaktım sonra vazgeçtim yine dört mevsim aldım ama çanakkalede şart o lastik lapseki tarafına mı gidiyorsun ezine tarafına mı
Hemşeri görmek ne güzel kardeşim. Ben yenice taraflarındayım. Malesef lapseki, ezine tarafları olsa bu kadar olmaz. UG8 bakıyorum internetten de. Satın alınabilecek yerler nereler acaba internetten?
1. El freni çektiğinde hareket etmemesi lazım2.Dizeli totalden alıyorum bir sorun çıkarmadı. Diğerleri hakkında yorum yapamam3. Goodyear ug8 ile 2. yılım. Dün sabah çok hafif rampada kırmızı ışıkta önümdeki araçlar buzdan dolayı gidemedi ama ben aralarından geçip gittim. ug8 çok iyi. Michelin marka zaten. Brigstone üzerinde gelen lastikler sert bu yüzden çok ses yapıyor. Brigstonun kış lastikleri de sert diye duymuştum ama hiç kullanmadım. 195 takmayın.4. Kış aylarında olduğumuzdan ve yolunun durumu sebebiyle yakıt normaldir. 10000 den sonra çok düşmesini bekleme5. Race chip hakkında yorum yok. (forumda fazlasıyla bahsediliyor oradan inceleyebilirsiniz).
Yeni aracınız hayırlı olsun öğretmenim. Meslektaşız bu arada. Sorularınıza dilimin döndüğünce cevap vereyim;1- El freni park halinde aracın hareketini engeller. Araç eğimli bir yerde bile olsa el freni tam çekildiğinde kaymaması gerekir. Bunu yapmıyorsa servise gidilmeli. Ancak siz, hareket halindeki aracı durdurmak için kullanmaya çalışmışsınız, ben bunu hiç denemedim, yorum yapamayacağım.2- Petrol ofisinden hiç yakıt almadım. Ben aracımı aldığımdan 1-2 depo Shell V-Power kullandım, memnundum. Artık Shell V-Power+GTL kullanıyorum daha da memnunum. Size de tavsiye edebilirim. 3- Kış lastiği bulunduğunuz yerde anladığım kadarı ile hayati öneme sahip. Bütçenizin el verdiği en iyi lastiği alın derim. Ben bir kaç hafta oldu sanırım, hankook w442 kış lastiğini aldım. Kar da 120 km kadar kullandım(Bursaya ilk yağan kar ile), benim ihtiyaçlarıma yeterince cevap verdi. Ama bütçem daha iyi olsaydı, goodyear veya michelin alırdım.4- Özelikle eğimli bir yerde araç kullanmaktasınız ve mevsim kış. Bu nedenle yakıt tüketim değerleriniz normal bence.5- Aracın bakımlarını zamanında yaptırırsanız, zaten göreceksiniz, Allah izin versin aracınızı uzun yıllar kullanırsınız. Ben race chip gibi uygulamaları kullanmadım ama bedava bile olsa aracıma taktırmam. Bu benim kişisel düşüncem. Sizinde bahsettiğiniz gibi, bizlerde toyotanın sorunsuz araçlar yapmasından ötürü tercih ettik. Ancak aracın motorunda orj. yapıyı değiştirecek her uygulama benim kafamda soru işareti oluşturacaktır. Acaba yolda kalır mıyım? diye düşüneceğime bu tür uygulamalardan uzak dururum. Sizede tavsiye etmiyorum.
arkadaslar bende kar lastıgı almayı dusunuyorum babamın dedıgı 50 tl icin ucuz almayalım goodyear ug8 nasıl onu tavsiye ediyolar bir arastır dedi bende kendımı foruma attım alan arkadaslar hangı fıyatlardan aldı yardıncı olursanız sevınırım
Erdem Bey servis dediğiniz toyota yetkili servisi midir? Eğer öyleyse, onlar lastiği biraz tuzluya satmazlar mı? Dışarıdan fiyat araştırması yaparak gidin derim.