Gönderen Konu: Yeni Aurisim Hakkında Merak Ettiklerim  (Okunma sayısı 3846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Yeni Aurisim Hakkında Merak Ettiklerim
« : Aralık 22, 2012, 04:06:11 »
Merhabalar,
Öncelikle bu forumdaki ikinci mesajım. İlki doğal olarak tanışma mesajımdı. 14 Kasım'da Auris 1.4 D-4D Dizel Comfort Plus sıfır araç satın aldım. Yaklaşık 1 aydır kullanmama rağmen araca alışabildiğim söylenemez. Daha önce Peugeot 206+ 1.4 Sportium Benzin+LPG li 2011 model aracım vardı. 206+ ilk aracımdı. Bu ikinci aracım ancak ilk defa dizel araç kullanıyorum. Aracımla ilgili merak ettiklerim, kafama takılan sorular var. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

1. Aracım el freni çekili olduğu halde hareket edebiliyor. Lambalarda göstergelerde bir sorun yok. El freni çekili olduğunda ışık ve ikazlar yanıyor ancak, dün sabah, aracımı el freni çekik olmadığı halde soğuktan dolayı, 1. viteste bırakmıştım. Aracımı çalıştırdım ve el freninin çekik olmadığını unutarak debriyajı bıraktım, araç hareket edince refleks olarak el frenini çektim ancak hareket devam etti. Debriyaj frenle önümdeki traktör kasasına çarpmadan zor durabildim. Daha önce de el freni ile arabanın kalkış yapabildiğini de yine unutkanlık ile test etmiştim. Bu normal mi?

2. Aracımda eski aracımdan kalma alışkanlıktan dolayı, Petrol Ofisinin Eurodizelini kullanıyorum yakıt olarak. Forumda bazı arkadaşlar Shell V-Power tavsiye etmişler. Vakti zamanında ilk arabamı aldığımda babam "Aklı kelden, benzini Shellden al" demişti. Aynı durum dizel için de geçerli mi? Hangi markanın hangi yakıtını kullanmalıyım?

3. Malum kış ayı geldi ve senenin ilk karı Çanakkaleye yağdı. Mesleğim öğretmenlik ve evim ile okulum arası 50 km. Bu yolu sabah akşam gidip geliyorum. Yolum malesef engebeli. Dağ aşıp iniyorum. Yolumun üzerinde 3 veya 4 tane buzlanmanın olduğu bilinen nokta var. Hatta eski aracımla bu noktaların bir tanesinde spin atmışlığım da var. Yolumun bazı bölümlerinde hem eğim çok fazla hem de buzlanma görülüyor. Ayrıca okulum köy okulu ve biraz dağın tepesinde bir yer. Kar ve yağış yolumun diğer kısımlarına göre daha fazla oluyor. Eski aracımda Michelin Alpin kış lastiği mevcuttu. Yeni aracıma uymadığı için satmıştım. Forumda kimi arkadaşlar Nokian tavsiye ediyor. Servis ise Bridgestone ve Michelin tavsiye ediyor. Hatta Bridgestonenu daha fazla tavsiye etti. Konu güvenlik olunca çok fazla esnemek istemiyorum. Çünkü can kıymetli, mal da canın yongası. Ancak aracım aksesuarları ve kaskosuyla birlikte 52 000 TL ye mal oldu. Para da önemli aynı zamanda. Ancak dediğim gibi, konu güvenlik olunca herşey değişiyor. Hangi markanın hangi lastiğini kullanmalıyım? Kış benim için gerçekten sert geçiyor.

4. Aracımın yakıt tüketiminin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Bir depo ile 700 km yol gidemiyorum. Dediğim gibi engebeli bir arazideyim. İnişler çıkışlar fazla. Böyle bir durumda aracım ortalama olarak 100 km de 6.7 lt ile 7.1lt arasında değerler gösteriyor. Bunlar normal mi? Dizel araçlar ilk 10000km de fazla yakar diyorlar. Dediğim gibi bu benim ilk dizel aracım ve dizel motorlar hakkında hiçbirşey bilmiyorum. Dizel aracı devirsiz kullanma diyorlar. Devirli kullanınca çok fazla yakıt tüketiyor. Bu konuda beni aydınlatabilir misiniz?

5. Aracımızı alırken 10 yıl kullanırız diye aldık. O yüzden araca çok iyi bakmak istiyorum. Çünkü iki yılda bir araba değiştirirsem, bütün birikimlerimi arabaya yatırmış olacağım. Toyota sağlam ve güvenli diye tercih ettik. Özellikle eşim çok fazla Toyotada ısrar etti. Aracının motor gücünü arttırdığını söyleyen Race Chip gibi modüller duydum. Böyle şeylerden uzak durmalı mıyım? Aracıma uzun vadede zarar verir mi? Çünkü az çok fizikten anladığım için ortaya bir enerji veya güç çıkartıyorsanız, mutlaka bunun bir karşılığının olması gerekir. Garantimi bozmak istemiyorum. 5 yıllık garantim var. Bu konuda nasıl bir tutum içerisinde olmalıyım?

Aklıma takılan sorular bunlar. Kendi deneyimlerinizden ve bildiklerinizden istifade etmek istiyorum açıkçası. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Toyota Club Türkiye

« : Aralık 22, 2012, 04:06:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Aurisim Hakkında Merak Ettiklerim
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2012, 06:54:39 »
Kis lastigi konusunda ben goodyear ug8 tercih ettim. Daha kar yagmadi kar testi yapamadim. Nokian da cok onerilen bir lastik. tercih etmememin nedeni tamamen ekonomik.(325 tl fiyat istediler)
Tuketim konusunda hemen hemen ayni tuketim degerlerine sahibiz. 6.2-7.2 surekli sehir ici inisli cikisli yollarda. devir olarak da 1900 ile 2300 devir arasi kullanmaya calisiyorum. Bence ideali bu. Mazotu opetten aliyorduk depoya benzin doldurdular akabinde hemen shell e gectik. Ne cekiste ne yakista fark goremedim. Chip vs konusunda uzun vadede motor omrunu kisaltacagini dusunuyorum ki 10 sene bineceginizi yazmisiniz bu sure icinde motor sikinti cikarabilir. Tabi benim ki bir varsayim. Hicbirsey de olmayabilir. Taktirip uzun sure kullananlara sormak lazim. Ben bunu begenmedim diye geri veremeyeceginize gore bence keyfini surmeye calisin. İyi yonlerinden bakin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2012, 08:26:35 »
Kış sizin için ağır geçiyorsa Goodyear UG8 yada Nokıan ın karlastiklerini kullanın derim :)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2012, 12:44:56 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kış lastiği konusunda düşüncelerim epey olgunlaştı. Ancak merak ettiğim Goodyear UG8 aracımla uyumlu olacak mıdır?  Servis Nokianlar için alt seviye lastik tabiri kullanmıştı. Nokian konusunda ise kafam epey karmaşık!  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2012, 13:14:30 »
erdem abi bende çanakkaleliyim istanbulda yaşıyorum ama yılın en az iki ayı ordayım bigaya yakın bir köydenim ama çanakkaleye çok gider gelirim benim auriste dizel ama bizim yollarda aşırı ekonomi bekleme yol musait değil çünkü araç yeni olduğu için ilk iki üç depo fazla yakar ben ilk aldığımda 6.5 in altına 1000 km sonra indi şimdide duruma göre istanbul şehir içinde 4.7-5.5 arası gidip geliyorum lastik olarak bende ultragrip alacaktım sonra vazgeçtim yine dört mevsim aldım ama çanakkalede şart o lastik lapseki tarafına mı gidiyorsun ezine tarafına mı :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2012, 13:29:21 »
erdem abi bende çanakkaleliyim istanbulda yaşıyorum ama yılın en az iki ayı ordayım bigaya yakın bir köydenim ama çanakkaleye çok gider gelirim benim auriste dizel ama bizim yollarda aşırı ekonomi bekleme yol musait değil çünkü araç yeni olduğu için ilk iki üç depo fazla yakar ben ilk aldığımda 6.5 in altına 1000 km sonra indi şimdide duruma göre istanbul şehir içinde 4.7-5.5 arası gidip geliyorum lastik olarak bende ultragrip alacaktım sonra vazgeçtim yine dört mevsim aldım ama çanakkalede şart o lastik lapseki tarafına mı gidiyorsun ezine tarafına mı :D

Hemşeri görmek ne güzel kardeşim. Ben yenice taraflarındayım. Malesef lapseki, ezine tarafları olsa bu kadar olmaz. UG8 bakıyorum internetten de. Satın alınabilecek yerler nereler acaba internetten?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2012, 14:00:03 »
Kış lastiği olarak kesinlikle UG8 Ankara'nın karlı ve buzlu yollarında hiç üzmedi.Yakıt kilometre ilerledikçe düşecektir el frenini servise göstermenizde fayda var ancak el freni üç kademelidir bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2012, 14:04:45 »
Hemşeri görmek ne güzel kardeşim. Ben yenice taraflarındayım. Malesef lapseki, ezine tarafları olsa bu kadar olmaz. UG8 bakıyorum internetten de. Satın alınabilecek yerler nereler acaba internetten?

Öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın aracınızı, kışlık lastik için maalesef biraz geç kalmışsınız şuanda piyasada çok ciddi kışlık lastik sıkıntısı var. İnternetten almak isterseniz Hepsiburada lastik konusunda alışveriş yapılabilecek bir sitedir. Daha önce birkaç kez lastik alışverişimiz oldu herhangi bir sorun yaşamadık fakat orada da 205 55 16 da sadece nokian lastik satışı var. Diğer markaların hepsi yakın zamanda tükendi. O da bugün yarın stoklarda kalmayabilir. Ben Ankarada yaşıyorum ve petlas kullanıyorum lastiği erken sertleşmesi haricinde bugüne kadar herhangi bir şikayetim olmadı. Hepsiburada'daki lastiğin linkini aşağıda paylaşıyorum. Eğer bu lastiği almaya kalkarsanız bana mesaj atarsanız size fiyat konusunda söylemek istediğim birşey olacak.

http://www.hepsiburada.com/liste/nokian-205-55-r-16-91-h-nokian-wr-g2-kis-lastigi-uretim-tarihi-2012-yili/productDetails.aspx?productId=otkmtt441614&categoryId=259720&SKU=OTKMTT441614&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotkmtt441614%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253d205%255cu002055%255cu002016%252f208910%253d%257bk0131015f%257d%26fh_refview%3dsearch
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2012, 14:19:58 »
Bir de, aracımın lastik ebatları 205/55/16 acaba 195/55/16 mı alsam, yoksa orjinal ebatta mı alsam? karar veremedim bir türlü!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2012, 14:26:30 »
Her zaman orjinal ebatta lastik kullanmakta fayda vardır.Aracınızın kullanım klavuzuna bakınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2012, 16:09:19 »
Erdem bey chip olayi benim de aklimda, chipin guzel yani daha dusuk devirlerde arac daha iyi tork verebiliyor..servise gitmeden cipi cikarmak gerekiyor yoksa garanti ucar..

Yalniz su aklima geldi chip olayi bizim dizel partikul filtrelerinde soruna yol acar mi?? Gerci ciple yanma daha iyi oluyor deniyor ama??

Bu arada shell vpower kullaniyorum bende, gerci bir depodur gtl kullaniyorum..fuel save den uzak durun shell de olsa.. Ara sira 1-2 depo gtl attirirsaniz dpf ye faydasi olur diye yorumlar okumustum bir ara..

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2012, 22:23:15 »
1. El freni çektiğinde hareket etmemesi lazım
2.Dizeli totalden alıyorum bir sorun çıkarmadı. Diğerleri hakkında yorum yapamam
3. Goodyear ug8 ile 2. yılım. Dün sabah çok hafif rampada kırmızı ışıkta önümdeki araçlar buzdan dolayı gidemedi ama ben aralarından geçip gittim. ug8 çok iyi. Michelin marka zaten. Brigstone üzerinde gelen lastikler sert bu yüzden çok ses yapıyor. Brigstonun kış lastikleri de sert diye duymuştum ama hiç kullanmadım. 195 takmayın.
4. Kış aylarında olduğumuzdan ve yolunun durumu sebebiyle yakıt normaldir. 10000 den sonra çok düşmesini bekleme
5. Race chip hakkında yorum yok. (forumda fazlasıyla bahsediliyor oradan inceleyebilirsiniz).
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2012, 23:59:51 »
Yeni aracınız hayırlı olsun öğretmenim. Meslektaşız bu arada. Sorularınıza dilimin döndüğünce cevap vereyim;
1- El freni park halinde aracın hareketini engeller. Araç eğimli bir yerde bile olsa el freni tam çekildiğinde kaymaması gerekir. Bunu yapmıyorsa servise gidilmeli. Ancak siz, hareket halindeki aracı durdurmak için kullanmaya çalışmışsınız, ben bunu hiç denemedim, yorum yapamayacağım.
2- Petrol ofisinden hiç yakıt almadım. Ben aracımı aldığımdan 1-2 depo Shell V-Power kullandım, memnundum. Artık Shell V-Power+GTL kullanıyorum daha da memnunum. Size de tavsiye edebilirim.
3- Kış lastiği bulunduğunuz yerde anladığım kadarı ile hayati öneme sahip. Bütçenizin el verdiği en iyi lastiği alın derim. Ben bir kaç hafta oldu sanırım, hankook w442 kış lastiğini aldım. Kar da 120 km kadar kullandım(Bursaya ilk yağan kar ile), benim ihtiyaçlarıma yeterince cevap verdi. Ama bütçem daha iyi olsaydı, goodyear veya michelin alırdım.
4- Özelikle eğimli bir yerde araç kullanmaktasınız ve mevsim kış. Bu nedenle yakıt tüketim değerleriniz normal bence.
5- Aracın bakımlarını zamanında yaptırırsanız, zaten göreceksiniz, Allah izin versin aracınızı uzun yıllar kullanırsınız. Ben race chip gibi uygulamaları kullanmadım ama bedava bile olsa aracıma taktırmam. Bu benim kişisel düşüncem. Sizinde bahsettiğiniz gibi, bizlerde toyotanın sorunsuz araçlar yapmasından ötürü tercih ettik. Ancak aracın motorunda orj. yapıyı değiştirecek her uygulama benim kafamda soru işareti oluşturacaktır. Acaba yolda kalır mıyım? diye düşüneceğime bu tür uygulamalardan uzak dururum. Sizede tavsiye etmiyorum.

2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 23, 2012, 00:30:32 »
1. El freni çektiğinde hareket etmemesi lazım
2.Dizeli totalden alıyorum bir sorun çıkarmadı. Diğerleri hakkında yorum yapamam
3. Goodyear ug8 ile 2. yılım. Dün sabah çok hafif rampada kırmızı ışıkta önümdeki araçlar buzdan dolayı gidemedi ama ben aralarından geçip gittim. ug8 çok iyi. Michelin marka zaten. Brigstone üzerinde gelen lastikler sert bu yüzden çok ses yapıyor. Brigstonun kış lastikleri de sert diye duymuştum ama hiç kullanmadım. 195 takmayın.
4. Kış aylarında olduğumuzdan ve yolunun durumu sebebiyle yakıt normaldir. 10000 den sonra çok düşmesini bekleme
5. Race chip hakkında yorum yok. (forumda fazlasıyla bahsediliyor oradan inceleyebilirsiniz).

Yeni aracınız hayırlı olsun öğretmenim. Meslektaşız bu arada. Sorularınıza dilimin döndüğünce cevap vereyim;
1- El freni park halinde aracın hareketini engeller. Araç eğimli bir yerde bile olsa el freni tam çekildiğinde kaymaması gerekir. Bunu yapmıyorsa servise gidilmeli. Ancak siz, hareket halindeki aracı durdurmak için kullanmaya çalışmışsınız, ben bunu hiç denemedim, yorum yapamayacağım.
2- Petrol ofisinden hiç yakıt almadım. Ben aracımı aldığımdan 1-2 depo Shell V-Power kullandım, memnundum. Artık Shell V-Power+GTL kullanıyorum daha da memnunum. Size de tavsiye edebilirim.
3- Kış lastiği bulunduğunuz yerde anladığım kadarı ile hayati öneme sahip. Bütçenizin el verdiği en iyi lastiği alın derim. Ben bir kaç hafta oldu sanırım, hankook w442 kış lastiğini aldım. Kar da 120 km kadar kullandım(Bursaya ilk yağan kar ile), benim ihtiyaçlarıma yeterince cevap verdi. Ama bütçem daha iyi olsaydı, goodyear veya michelin alırdım.
4- Özelikle eğimli bir yerde araç kullanmaktasınız ve mevsim kış. Bu nedenle yakıt tüketim değerleriniz normal bence.
5- Aracın bakımlarını zamanında yaptırırsanız, zaten göreceksiniz, Allah izin versin aracınızı uzun yıllar kullanırsınız. Ben race chip gibi uygulamaları kullanmadım ama bedava bile olsa aracıma taktırmam. Bu benim kişisel düşüncem. Sizinde bahsettiğiniz gibi, bizlerde toyotanın sorunsuz araçlar yapmasından ötürü tercih ettik. Ancak aracın motorunda orj. yapıyı değiştirecek her uygulama benim kafamda soru işareti oluşturacaktır. Acaba yolda kalır mıyım? diye düşüneceğime bu tür uygulamalardan uzak dururum. Sizede tavsiye etmiyorum.

Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.

El freni konusunda servisi aradım. Servisteki arkadaş "İlk kalkışta el freninin tutmaması normaldir. Araç hareket için beyin motora fazladan tork ürettiriyor. El freni ayarlarından daha fazla sıkılaştırırsak, balatanız çabuk biter. Bu bir sorun değil." dedi.

Araç el freninde iken kayma yapmıyor. Arka tekerlekler normal dönme hareketini yapıyor ancak bu hareket arkadan birisi arabayı tutuyormuş da hızlanamıyormuş gibi bir hareket. El freninde iken açıkçası yokuşlarda hareket eder mi diye boştayken denemedim.

Açıkçası el freninde iken ilk kalkışı yapabilen aracı kendimde gördüm.  :o Ne daha önceki Peugeotum ne de babamın Broadway, ne clio, ne de astra, corsa...  Pazartesi servise götüreceğim arabayı. Göstereceğiz artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı olmak ayrıçalıktır
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 23, 2012, 16:31:01 »
arkadaslar bende kar lastıgı almayı dusunuyorum babamın dedıgı 50 tl icin ucuz almayalım  goodyear ug8 nasıl onu tavsiye ediyolar bi arastır dedi bende kendımı foruma attım alan arkadaslar hangı fıyatlardan aldı  yardıncı olursanız sevınırım   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Yeni Aurisim Hakkında Merak Ettiklerim
« Yanıtla #15 : Aralık 23, 2012, 18:27:34 »
arkadaslar bende kar lastıgı almayı dusunuyorum babamın dedıgı 50 tl icin ucuz almayalım  goodyear ug8 nasıl onu tavsiye ediyolar bir arastır dedi bende kendımı foruma attım alan arkadaslar hangı fıyatlardan aldı  yardıncı olursanız sevınırım
225tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 23, 2012, 21:47:00 »
arkadaslar bende kar lastıgı almayı dusunuyorum babamın dedıgı 50 tl icin ucuz almayalım  goodyear ug8 nasıl onu tavsiye ediyolar bir arastır dedi bende kendımı foruma attım alan arkadaslar hangı fıyatlardan aldı  yardıncı olursanız sevınırım

Dostum, ben de uzun bir araştırma içindeyim. Elde ettiğim kamuoyu araştırmamı itina ile sunayım: :D

- Goodyear için söylenenler: Ev sahibim, lastiğin çok çabuk yıprandığını söylüyor. Kendi arabasına takmış, 1 yılda telleri kopmuş lastiğin. Servisin söylediği ise, geçen sene 1 müşterilerine takmışlar. Bu sene lastiğin teki patlamış ve değiştirmek zorunda kalmışlar ancak aynı seriden lastiği bulamadık dedi. Mecburen 2 lastiği birden değiştirmişler. Desenleri bile tutmuyor geçen seneki lastik ile diyor. Açıkçası bu markaya çok sıcak bakmıyorum.

- Michelin geçen sene kullandım. Yumuşak bir lastik. Lastikten yana şikayetim yok ancak bulunduğum yerdeki Michelin bayisi ile geçen sene baya bir papaz olduk. Şöyle ki; adam bana 2006 üretimi lastik satmış biz de ucuz diye aldandık aldık. Yine lastiklerin genişliği az daha büyüktü. (Cahillik işte, servis bişey olmaz demişti) Ancak çukurlarda falan arka tekerlekler araba esneyince çamurluklara sürtüyordu. Adam değiştiririz dedi ama bir türlü lastik gelmedi. Ben de markaya ayar oldum.  ;)

- Aslında servis bulabilirse Nokian düşünüyorum ancak lastikler yumuşak mıdır, değil midir? Dayanınıklığı ne kadardır tam olarak bilmiyorum. Kullananların memnun olduğunu gördüm.

- Servis Bridgestone diyor. Elinde de 1 takım olduğunu söylüyor. Açıkçası Nokian ile arasında kaldım. Yarın servise gideceğim. Nokian için alt sınıf lastik diyor servis. Bakalım. Servise bir gidelim, artık orda karar vereceğiz.

Lastikde aradığım özellikler ise;
- Dayanıklı olsun. Uzun yıllar kullanabileyim.
- Yumuşak olsun. Özellikle buzda hareket kabiliyeti iyi olsun.

Allahtan başka daha isteyeyim ki?  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2012, 22:27:15 »
Erdem Bey servis dediğiniz toyota yetkili servisi midir? Eğer öyleyse, onlar lastiği biraz tuzluya satmazlar mı? Dışarıdan fiyat araştırması yaparak gidin derim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2012, 01:19:30 »
Erdem Bey servis dediğiniz toyota yetkili servisi midir? Eğer öyleyse, onlar lastiği biraz tuzluya satmazlar mı? Dışarıdan fiyat araştırması yaparak gidin derim.

Hocam evet Toyota yetkili servisi. Yarın Çanakkaleye gideceğim. Artık orada bakacağız. Ne buluruz ne bulamayız bilmiyorum. Dediğin gibi Faruk hocam servis biraz daha pahalı oluyor ancak piyasaya hiç bakamadım daha. Yarın bakayım, son çare yine servis :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 24, 2012, 02:05:21 »
Hocam lastiği uzun yıllar kullanmak istiyorsunuz tabiiki de ancak 3. kıştan sonra kış lastiğinin pek özelliği kalmadığı kanaatindeyim. Bundan önceki kış lastiklerim Continental idi. İlk 2 yıl çok iyiydi. 3. yıl yol tutuşunda azalma olduğunu farkettim. 4. yıl da aynı şekilde. 5. kış ise keşke hiç kış lastiklerini taktırmasaydım demiştim. Geçen kış UG8 aldım. Bu 2. kışım ve lastiklerde bir sıkıntı yok şimdilik. Michelin konusunda lastik değil lastikçiye kızmışsınız ama suç sizde bence. Neden bakmazsınız ki lastik alırken üretim tarihine? Ayrıca lastiğin biraz geniş olmasını anlamadım. Aracınızın lastik ölçüleri bellidir zaten. Koskoca çanakkalede michelin bir kişi mi satıyor? Başka bayii ye gidin. Servisin bridgestone demesi doğal çünkü onları satıyorlar. Ayrıca arkadaşların dediği gibi servis pahalıya satar. Bridgestone alacaksanız servis dışını da araştırın. Nokian markasından kullananlar memnun şikayet duymadım hiç.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI