0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dostum, ben de uzun bir araştırma içindeyim. Elde ettiğim kamuoyu araştırmamı itina ile sunayım: - Goodyear için söylenenler: Ev sahibim, lastiğin çok çabuk yıprandığını söylüyor. Kendi arabasına takmış, 1 yılda telleri kopmuş lastiğin. Servisin söylediği ise, geçen sene 1 müşterilerine takmışlar. Bu sene lastiğin teki patlamış ve değiştirmek zorunda kalmışlar ancak aynı seriden lastiği bulamadık dedi. Mecburen 2 lastiği birden değiştirmişler. Desenleri bile tutmuyor geçen seneki lastik ile diyor. Açıkçası bu markaya çok sıcak bakmıyorum.- Michelin geçen sene kullandım. Yumuşak bir lastik. Lastikten yana şikayetim yok ancak bulunduğum yerdeki Michelin bayisi ile geçen sene baya bir papaz olduk. Şöyle ki; adam bana 2006 üretimi lastik satmış biz de ucuz diye aldandık aldık. Yine lastiklerin genişliği az daha büyüktü. (Cahillik işte, servis bişey olmaz demişti) Ancak çukurlarda falan arka tekerlekler araba esneyince çamurluklara sürtüyordu. Adam değiştiririz dedi ama bir türlü lastik gelmedi. Ben de markaya ayar oldum. - Aslında servis bulabilirse Nokian düşünüyorum ancak lastikler yumuşak mıdır, değil midir? Dayanınıklığı ne kadardır tam olarak bilmiyorum. Kullananların memnun olduğunu gördüm.- Servis Bridgestone diyor. Elinde de 1 takım olduğunu söylüyor. Açıkçası Nokian ile arasında kaldım. Yarın servise gideceğim. Nokian için alt sınıf lastik diyor servis. Bakalım. Servise bir gidelim, artık orda karar vereceğiz.Lastikde aradığım özellikler ise;- Dayanıklı olsun. Uzun yıllar kullanabileyim.- Yumuşak olsun. Özellikle buzda hareket kabiliyeti iyi olsun.Allahtan başka daha isteyeyim ki?
Erdem bey öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bende benzer zamanda 1.4 dizel comfort plus satın aldım. Sorularınızı yanıtlamaya çalışıyım,4.Yakıt konusunda bende ilk aldığımda dertliydim. Şöyleki forumlarda falan hep 4.2 4.8 gibi ortalamaları gördükten sonra, ortalama 7 litre olunca insan ister istemez düşünüyor araçta bir sorun mu var diye.. Benim araçta ilk aldığımda ortalama 700-750 ancak gidiyordu. Arazi engebeliyse, havalarda soğuk olduğundan yakıt fazla çıkıyor, araç yeni olduğundan dolayı da yakıt fazla çıkar. Son 100 km dir, inişli çıkışlı yolda 4.9 ortalama yakaladım. Eğer bu yol düz biraz daha düşük değerler elde edebilirdim. Tabi aracı nasıl kullanmak gerektiğini öğrendikçe yakıtta düşüyor. Özellikle gaz pedalına pamuk gibi dokunun eski aracımın pedalı sert olduğundan alışkanlık, pedala fazla basıyordum, şimdi çok daha yumuşak basıyorum. buna da dikkat edin derim..yardımcı olabildiysem ne mutlu..
Bir de ne kadar gaz pedalına abanırsam abanayım, düz yolda 3400 devir/dakikayı geçmiyor araç. o da 160 165 km/sa hıza ancak takabül ediyor. Daha önceki aracım Peugeot 206+ Sportium 75 Beygir LPG li idi. 5. viteste aynı yolda 175 180 km/sa hızı yakaladığımı biliyorum. Agresifim dediysem, o kadar da çok abartı hız meraklısı değilim. Ancak aracımın sınırları nedir onu öğrenmek istiyorum. Benim beklediğim o araca göre bunun 190 ila 200 km/sa lik bir hız yapmasıydı açıkçası. Sonuçta ikisinin de motor hacimleri aynı, auriste 90 beygir ve turbo var. Aralarındaki en temel fark yakıt tipleri. Anlamadım ben bu işi hala
Dediğiniz hızları aracım gayet seri bir şekilde çıkıyor.Bence sizin araçta bir sorun var.
Araçlarınız (1.4 D-4D) olması gerektiğinden çok fazla yakıt tüketiyorsa motoru hatalı üretilen serilerden olabilir. Konu ile ilgili forumlardan VIN numaralarını kontrol edin öncelikle.
Aynen öyle, size şaka gibi gelebilir ama o sizin maksimum ulaştığınız hıza ben yokuş tırmanırken çıkıyorum.
Özer bey, VIN numarası nedir? Bununla ilgili numaraları nereden kontrol edebilirim? Telefondayim su anda aramalarda herhangi birşey bulamiyorum. Açıkçası neyi nasil arayacağımi da bilmiyorum.
Erdem bey VIN numarası aracın şası numarasıdır. Ruhsatta yazar. Forumda tbs bülteni linkleri var. Bulamazsanız bende gönderebilrim. Ancak aracınız yeni olduğundan muhtemelen etkilenen araçlar içerisinde yoktur. Ama yinede paçayı yırttınız anlamına gelmiyor. Banada böyle dediler. Umarım yağ yakma problemi yaşamadan uzun yıllar binersiniz.
Değerli görüşleriniz için teşekkürler Faruk bey. Yağ yaktığımızı nasıl anlariz? Forumdan VIN numaraları ile ilgili kısımları buldum ve inceledim. Sıkıntı yok. Hala korkum yağ yakması.