Gönderen Konu: ön fren balatası değişimi yardım  (Okunma sayısı 8172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
ön fren balatası değişimi yardım
« : Aralık 18, 2012, 23:15:48 »
daha önce bahsetmiştim ön frenlerden bir uğultu geliyordu test ettik baktık ön fren balatasından yapıyor trw sipariş ettim yarın elimde olur büyük ihtimal.ön fren balatasını ben değiştirebilirmiyim yani basit mi kendi imkanı ile değiştiren var mı yoksa bir frenciye gidip onamı değiştirsem
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

ön fren balatası değişimi yardım
« : Aralık 18, 2012, 23:15:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: ön fren balatası değişimi yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2012, 18:59:50 »
arkadaşlar bugun ön fren balatalarını söktüm değişim için ama yeni balataları taktıktan sonra kaliper sığmadı yani anlam veremedim el frenini sonradan bıraktım at olduğu için araba P konumundaydı.benim ne yapmam gerekiyor acil bilgisi olan arkadaşlar yardım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2012, 19:19:21 »
arkadaşlar bugun ön fren balatalarını söktüm değişim için ama yeni balataları taktıktan sonra kaliper sığmadı yani anlam veremedim el frenini sonradan bıraktım at olduğu için araba P konumundaydı.benim ne yapmam gerekiyor acil bilgisi olan arkadaşlar yardım
Yeni balataları taktıklan sonra bir levye yardımıyla kaliperin ortasından bastırarak sıkıştırmanız gerekiyor.Kaliper sığmadı derken nasıl bir sığmama bu anlayamadım.Bir fotoğraf eklerseniz yardımcı olabilirim.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2012, 19:26:06 »
Ertan bey ön parçayı söktüm fren yağ hortumu bağlı olan parçayı sonra yeni balataları taktım.yerine takayım dedim arasına sığmadı fotoda çekmedim sonra eski balataları takıp yerine oturtum.ama orda bir boşluk var yağ haznesi gibi bende anlayamadım yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2012, 19:30:29 »
Ertan bey ön parçayı söktüm fren yağ hortumu bağlı olan parçayı sonra yeni balataları taktım.yerine takayım dedim arasına sığmadı fotoda çekmedim sonra eski balataları takıp yerine oturtum.ama orda bir boşluk var yağ haznesi gibi bende anlayamadım yani
O dediğim gibi geriye ittirmediğiniz için sığmadı sanırım.Tam olarak bir fikir yürütemiyorm ancak dediğin şeyden olma ihtimali çok yüksek.Bir foto eklerseniz daha net bir fikir verebilirim.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2012, 20:09:20 »
balataları tam oturtturdum diske yapıştı sanırım söktükten sonra el frenini indirdiğim için hava yaptı ve o dediğim yer geri çekilme yapmadı sanırım ondan yarın bir daha deneyeceğim yada bir frenciye gidip taktıracağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2012, 20:11:38 »
balataları tam oturtturdum diske yapıştı sanırım söktükten sonra el frenini indirdiğim için hava yaptı ve o dediğim yer geri çekilme yapmadı sanırım ondan yarın bir daha deneyeceğim yada bir frenciye gidip taktıracağım
   En sağlıklısı bilen birine yaptırmak.Sonuçta fren bu olmasada olur diyebileceğimiz bir şey değil.Balatanız olduğuna göre takmasına en fazla 20 lira alırlar bu parada bence fren gibi önemli bir konuda görülmemesi gereken bir miktar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2012, 20:19:27 »
ben parasında değilim de takamadığım için kendime kızıyorum her şeyi yapıyorum bunua yapayım dedim ama en iyisi yarın bir frenciye gidip taktırmak.birde orjinal balata üstünde kanal ve tam ortasında  aldığım balatalarda bu yok nedeni ne olabilir acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2012, 20:32:03 »
ben parasında değilim de takamadığım için kendime kızıyorum her şeyi yapıyorum bunua yapayım dedim ama en iyisi yarın bir frenciye gidip taktırmak.birde orjinal balata üstünde kanal ve tam ortasında  aldığım balatalarda bu yok nedeni ne olabilir acaba
O kanal yanlış hatırlamıyorsam toz kanalı idi.Yani balata tozunun tahliyesi için.Yan sanayi balatalar hem diski bozabilir hemde aşırı balata tozu içerir ve fren performansını etkiler.Eğer illa dışarıdan alacağım derseniz trw(aracınızın modelini belirtseydiniz tam bişi söyleyebilirdim) markasının balatasını almalısınız.Ben yerinizde olsam servisten alırdım balataları arasında çok fiyat farkı yok ben geçen kış ön arka takım için 200 lira ödemiştim.İndirim vardı o zaman şuan fiyatlar ne seviyede bilemiyorum.Aracınızın modelini tam olarak belirtirseniz almanız gereken marka modeli söyleyebilirim.   

Edit resimden modelinizin e12 olduğunu gördüm   trw nin ön için GDB3288 arka için GDB3289 kodlu balatası aracınız için uygun balata.Başka marka ve model kullanmayınız diskinizi bozar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 19, 2012, 20:35:20 »
 Selam,
Öncelikle yeni balatanın sizin araca uygunluğundan emin olun.
Fren balataları aşındıkça, fren hidrolik kabındaki hidroliğin azaldığını farketmişsinizdir. Bunun nedeni, incelen balatayı diske iten pistonların en dibe kadar geri gelmemesidir. Yeni balata daha geniş et kalınlığına sahip olduğundan ve pistonlar nispeten diske itili olduğundan ilk etapta sıkışma olmuş olabilir. Bence de balataları pistonlara doğru itmeyi deneyin.
 Bizlerin verdiği bilgiler genel tahminden ibarettir, konu hakkında, profesyonel birisinden bilgi alırsanız çok daha sağlıklı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2012, 23:33:48 »
20 lira ver değişsinler.takarken fren pabuçlarını tutan metal var.bazısı takmıyor parça artırıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 19, 2012, 23:40:51 »
Hakan bey bir video izledim sökmeden önce bir levye yardımıyla itiliyor sonra çıkartılıyor onuda denedim ama olmadı yani anlamadım.Ertan beyinde dediği gibi sanırım toz tahliyesi var orda kablo var ucunda ama içine sığmıyor.Bu arada balatalar dediğiniz gibi orjinal trw GDB 3288 ön fren diski.değiştirme nedenim yüksek hızlarda aşırı bir uğultu ama fren balataları gayet iyi ve orjinal balata acaba temizleyip yerine taksam birde öyle denesem mi.sıfıra yakın çünkü et kalınlığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2012, 00:11:04 »
Fren diski değişiminde balata da değişmesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 20, 2012, 01:18:58 »
Mustafa bey ben arka fren balatamı kendim değiştirdim. Öncelikle balatalarınızı karşılaştırınız.http://webshop-cdn.tecdoc.net/trw/?#
 Ölçüler aynı ise.
1- kaliperin üst cıvatasını sökerek aşağı sarkıtın.
2-Fren hidrolik deposunun kapağını açın.
3- işkence yada herhangi bir aletle kaliperdeki pistonu her tarafına eşit basınç gelecek şekilde geri itiniz. bunun için eski balatanızı araya koyarsanız basınç eşit dağılır contaya hasar vermezsiniz.
4- daha sonra yeni balatalarınızı yerine yerleştiriniz.
5-Kaliperi disk üzerine getirip sabitleme cıvatasını uygun şekilde torkla.
6-fren hidrolik deposu kapağını tak.
7-lastiği vs. takıp önce 100-150 mt mesafede sık sık fren yaparak test ediniz. ilk 200km. ani frenden kaçınınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 20, 2012, 09:11:32 »
teşekkürler Selçuk Bey bugun o şekilde tekrar deneyeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 20, 2012, 11:13:27 »
değiştirmek istediğim balatalar orjinal ve etli yani sanki 10000 km yapılmamış gibi ama acayip bir uğultu yapıyor acaba bu balataları çıkarıp ince bir zımpara yapıp tekrar taksam ve denesem düzelme ihtimali olurmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 20, 2012, 12:27:33 »
değiştirmek istediğim balatalar orjinal ve etli yani sanki 10000 km yapılmamış gibi ama acayip bir uğultu yapıyor acaba bu balataları çıkarıp ince bir zımpara yapıp tekrar taksam ve denesem düzelme ihtimali olurmu
Uğultu derken nasıl bir uğultu bu.Bu uğutunun nedenleri bilyelerdende olabilir.Balataları düzgün şekilde aşındırmanız lazım.Yani alt kısmı üst kısmından kalın kalırsa ses yapar ve tam etkili frenleme olmaz.Ancak bunu bilgisayardı zımpara yapan yerlerde eşit kalınlıkta olacak şekilde yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 20, 2012, 12:36:42 »
serviste çalışn bir arkadaşımla görüştüm balatadan dedi ama söktüğüm balatalar eşit gözle göründüğü kadar.bu uğultu 100 120 km hızla frene bastığımda yapıyor içeri kadar giriyor ses ve rahatsız edici

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 20, 2012, 12:46:37 »
serviste çalışn bir arkadaşımla görüştüm balatadan dedi ama söktüğüm balatalar eşit gözle göründüğü kadar.bu uğultu 100 120 km hızla frene bastığımda yapıyor içeri kadar giriyor ses ve rahatsız edici
Anladım ancak diskleriniz ne durumda bunlarıda incelemek lazım.Madem arkadaşınız serviste çalışıyor.Bir gün uygun olduğunda baktırın ona.Hem daha net bi çözüm bulunur hemde eğer balatadan değilse boş yere balatanızı aşındırmamış olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 20, 2012, 13:25:31 »
arkadaşım farklı bir serviste çalışıyor toyota değil yani yolda giderken sesi duydu bilya polya vs değil dedi balata olduğunu söylemişti