Gönderen Konu: ön fren balatası değişimi yardım  (Okunma sayısı 8171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: ön fren balatası değişimi yardım
« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2012, 13:27:52 »
arkadaşım farklı bir serviste çalışıyor toyota değil yani yolda giderken sesi duydu bilya polya vs değil dedi balata olduğunu söylemişti
O zaman değiştirin daha önceki mesajlarımda belirtmiştim balata modelini.Mutlaka o ve orjinal trw olsun.Dikkat edin çok fazla sahtesi dolaşıyor piyasada.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 20, 2012, 13:27:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 20, 2012, 13:32:34 »
Toz tahliye kanalı olmayadabilir. Disk onun üzerinde hat oluşturmuştur muhtemelen.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 20, 2012, 15:17:26 »
O zaman değiştirin daha önceki mesajlarımda belirtmiştim balata modelini.Mutlaka o ve orjinal trw olsun.Dikkat edin çok fazla sahtesi dolaşıyor piyasada.
Ertan Bey balatam orjinal trw toyota uyumlu kodunu unuttum ama orjinal yani direk maslakta trw bayisinden aldım
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 20, 2012, 16:09:45 »
Ertan Bey balatam orjinal trw toyota uyumlu kodunu unuttum ama orjinal yani direk maslakta trw bayisinden aldım
Anladım ancak toyota uyumlu olması yetmiyor.Çünkü her modelde farklı kodlu olanı kullanılmış.Hatta bazılarında bosh kullanıldığını biliyorum.Daha önceki mesajlarımda yazdığımla mutlaka karşılaştırın.Farklıysa değiştirin aldığınız yerden.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 20, 2012, 16:49:53 »
Anladım ancak toyota uyumlu olması yetmiyor.Çünkü her modelde farklı kodlu olanı kullanılmış.Hatta bazılarında bosh kullanıldığını biliyorum.Daha önceki mesajlarımda yazdığımla mutlaka karşılaştırın.Farklıysa değiştirin aldığınız yerden.
  aldığım balata doğru GBD 3288 kodlu onda bir sıkıntı yok ama o pistonu geri itmem gerekiyordu sanırım.bugun garajda bakacaktım ama acayip bir kar var anadolu yakasında ve garaja bile giremeyeceğim havalar düzelsin bir bakacağım yine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Aralık 20, 2012, 16:53:46 »
  aldığım balata doğru GBD 3288 kodlu onda bir sıkıntı yok ama o pistonu geri itmem gerekiyordu sanırım.bugun garajda bakacaktım ama acayip bir kar var anadolu yakasında ve garaja bile giremeyeceğim havalar düzelsin bir bakacağım yine
anladım daha öncede söylemiştim zaten o pistonları bir levye yardımıyla ittirmezseniz takamazsınız. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 20, 2012, 17:02:22 »
evet demiştiniz.ama o parçayı söktükten sonra nasıl iteceğim halen onu merak ediyorum el ile bastırmakla olmaz sanırım kastırmam lazım yani dimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 YARİS SOL M/T /2008 COROLLA ELEGAN. 1.4 M/T
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 20, 2012, 17:21:31 »
Papağan pense yardımıyla pistonu sıkıstırıp geri itmeniz lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 20, 2012, 18:01:52 »
evet demiştiniz.ama o parçayı söktükten sonra nasıl iteceğim halen onu merak ediyorum el ile bastırmakla olmaz sanırım kastırmam lazım yani dimi
Levye ile veya işkenceler var onlarlada ittirebilirsiniz.İnternette oldukça video mevcut hemde aynı araç için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 20, 2012, 19:14:20 »
evet işi iyicene öğrendim araştırma yapınca nasıl olduğunu peki olduda fazla ittim ve kaliperi takınca balata ile piston arasında boşluk oldu bir sorun oluyormu yoksa takma işlemi bittikten sonra fren pedalına basınca vs keni kendini düzeltiyormu o piston

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 20, 2012, 19:23:42 »
evet işi iyicene öğrendim araştırma yapınca nasıl olduğunu peki olduda fazla ittim ve kaliperi takınca balata ile piston arasında boşluk oldu bir sorun oluyormu yoksa takma işlemi bittikten sonra fren pedalına basınca vs keni kendini düzeltiyormu o piston
Taktıktan sonra bütün sistemi topluyorsunuz(kaliperi kapatıyorsunuz vs) sonra hiç çalıştırmadan freni birkaç kere pompalayın olması gereken seviyeye gelecektir.Sonuçta piston sıkıştırmak amacıyla var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 20, 2012, 20:26:29 »
Mustafa kardeş,
İnternetten insanların yorumlarıyla fren gibi hayati önem taşıyan bir olaya müdahale edilir mi ..?
kaça mal olursa olsun git serviste taktır
aman haaa..... şakaya gelmez bu olay
arabaya led ışık tamıyorsun
arabaya hoparlör takmıyorsun
Fren bu yawvv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Aralık 20, 2012, 23:06:21 »
Kemal bey doğru diyorsunuz aslında ama serviste benim yaptığımı yapacak sonuçta yani elime ilk defa anahtar alan bir kişi değilim arabayı komple dağıtıp toplayabilirim sadece inceliklerini öğrenmem gerekiyor ki bunuda öğrendim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 24, 2012, 10:07:05 »
dün söktüm balataları temizleyip yerine taktım bakalım aynı sesi yapacak mı yaparsa eğer o zaman yenilerini takacağım ama ilginçtir ki bir şey farkettim sol balatalar daha etli sağ balatalar daha çok aşınmış ve incelmiş nedeni ne olabilir acaba ve üzerindekiler orjinal toyota balata

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 24, 2012, 12:41:36 »
dün söktüm balataları temizleyip yerine taktım bakalım aynı sesi yapacak mı yaparsa eğer o zaman yenilerini takacağım ama ilginçtir ki bir şey farkettim sol balatalar daha etli sağ balatalar daha çok aşınmış ve incelmiş nedeni ne olabilir acaba ve üzerindekiler orjinal toyota balata
merkezler eşit şekilde çalışmıyor söküp temizlenmesi gerek diye düşünüyorum ama aradaki fark çok azmı ? yoksa çokmu ? az bir farksa sıkıntı olmayabilir ama belirginse temizlenmesi ve yağlanması gerekir birde şu var aşırı ısıdan kalipırlar şişiyor oda eşit çalışmasını önlüyor ortaya bu sorun çıkıyor kalipırlarların temizlendikten sonra sorun çözülmesse değişmesi de gerekebilir birde frene basınca çekme varmıydı ?
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 24, 2012, 12:55:02 »
frenlemede ne çekme ne direksiyonda titreme var sadece sorunum ses yapması uğuldu gelmesi içeri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 26, 2012, 23:32:46 »
evet balataları söktüm ve trw balatalarımı taktım sağ taraf balataları acayip bir şekilde yıpranmıştı tozlar ve çizikler vardı sanki disk bile çizikti ama yeni balataları taktım yine devam ederse ses o zamanda diskleri değiştireceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 26, 2012, 23:46:52 »
Öncelikle elinize sağlık.
Aracın viraj içindeki frenlemede de yöne göre sağ ya da sol balatalara farklı oranda iş düşebilir. Yine aracınızda Ebd(fren gücü dağıtıcı) varsa, virajlarda sağ ve sol tekerlere farklı dozda fren gücü uygulanır, bu da farklı aşınma oranlarını açıklar bence.
 Balata et kalınlığı iyi olsa dahi balata yanmasından dolayı sürtünme materyali özelliğini kaybedebilir ve işini tam olarak yerine getiremez.
 Disk değişiminde, balatalar ne kadar yeni de olsa onların da değişmesi tercih edilir.

İşlem sonrası disk yüzeyinin temizleyici sprey yardımı ile temizlenmesi de iyi olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
Ynt: ön fren balatası değişti
« Yanıtla #38 : Aralık 27, 2012, 09:22:27 »
bu arabalarda ebd yok bidiğimiz klasik abs.şu an gayet iyi görünüyor fren tabi kısa mesafe gidip geldim ani frenlemede çekme vs yok uzun bir km yapmam gerekir balataların oturması için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 27, 2012, 10:54:56 »
bu arabalarda ebd yok bidiğimiz klasik abs.şu an gayet iyi görünüyor fren tabi kısa mesafe gidip geldim ani frenlemede çekme vs yok uzun bir km yapmam gerekir balataların oturması için

Aracınızda ebd bulunmaktadır. 2001deki vvt-ilardan itibaren ebd destekli abs vardır. Düz abs dediğiniz sistem 98 ae101 gli-xei special 99-00 arasındaki ae111 serilerinde bulunmaktadır. Aracınız ebd destekli abs vardır.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)