0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mmt vitesin yaptığı da bu zaten.
0.0 lt / km yakıt tüketimi sadece teorik olarak yol bilgisayarında görülüyor olmasın ? yanma odasına hiç yakıt gitmediğini sadece hava gittiğini düşünsenize ? cut-off sisteminin olduğunu ve yakıtı kestiğini biliyorum ancak 0 yani yakıtı tamamen kesmesi ? Düşündürücü...
Utku ya katılıyorum, yakıt ekonomisi için eni iyi devirler 2000-2200 d/d dır, zaten manuellerde vites değişim göstergesi (yeşil ışık) bu devirlerde sizi uyarıyor. Birçok otomatik vitesli arabada da bu devirlerde vites atıyor (düz yolda), ama tabi rampa ve yokuş çıkıyorsanız 2500-2700 devirlere çıkmak zorundasınız... MMt şanzımanın da rampa çıkarken bu devirlere girmesi motor ve aktarma organlarının ömrü açısından hiç de iyi değil (motorun takırdaması belirgin bir şekilde hissedilir) geçenlerde ben de arabamı test ettim, 54.6 km de 4.8 lt yakıt harcadı, (depoyu fulletip, kilometreyi sıfırladım, sonra tekrar fullettim) bu da 8.8 lt/100 km (şehiriçi) değerine tekabûl ediyor. Ama benim kullandığım güzergahda çok yokuş vardı, ayrıca sık sık kavşaklarda fren yapıp durmak zorunda kaldım.