Gönderen Konu: 2008 Corolla, 1.6 Benzinli, 0 Km > Şehiriçi 6.7lt/100km Tüketim  (Okunma sayısı 7730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Bugün müşteriye araç teslimine giderken, şehiriçi yakıt tüketimini test ettim. Gittiğim yolda, kasiste vardı, yokuşta vardı. Hızım çok düşük idi ve yol bilgisayarı ortalama 28km gösteriyordu. Cut Off'un nimetlerini sonuna kadar kullandım ve şehiriçi 6.7lt/100km gibi bir değer elde ettim. (Yol bilgisayarı verisi)
Bence sıfır km bir araba için oldukça güzel. Zamanla daha düşük değerler verecektir  ;)

Bilginize arkadaşlar

Araç > 2008 Model, 1.6 Benzinli, Comfort Donanımlı Corolla
Bodrum

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 2008 Corolla, 1.6 Benzinli, 0 Km > Şehiriçi 6.7lt/100km Tüketim
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2008, 18:50:55 »
merhaba cut off da ne utku hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2008, 20:59:27 »
Bayır aşağı viteste gaza basmadan ilerlediğinde belli bir motor devrinde devreye giren ve yakıt ekonomisi sağlayan bir sistem. Bu sistem sayesinde başaşağı ilerlemelerde vitesi boşa atmazsan  KM de sıfır litre ile yakıt ekonomisi sağlarsın. Aşağıdaki linki incele.
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/cut-off-sistemi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2008, 23:56:08 »
hidayet beyin belirttiği bir sistem

ayrıca bunu şehiriçinde kullanmak çok avantaj sağlıyor. kırmızı ışığı gördüğünüzde ayanığınızı gazdan çekip, tasarrus sağlarsınız. ben yukarıdaki değeri öyle elde ettim
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 08, 2008, 22:56:04 »
aracın yeni olduğu olduğu düşünülürse güzel rakam
94 Toyota Corolla XLI Extra 1.6 16V

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2008, 11:18:49 »
selam  bende 2008 1.6 elegan depoyu fülledim yol bilgisayarı aracın 492 km yol gideceyini gösterdi arac 580 km de arkadaşlar sizce bu normalmi depo kapasitesi 55 lt  ilerleyen zamamlarda yakıt düşermi acaba  şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2008, 11:28:07 »
Aracın motoru değil kullanım stili yakıt tuketimini etkiliyor.
Yeri gelir  Bir BMW M3 , honda hybridden az yakar...
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 12, 2008, 23:50:34 »
yeni işime başlıyalı 1.5 ay oldu. 30a yakın test sürüşü yaptırdım. şunu farkettim ki insanlar araçlarını hep yüksek devirde kullanıyor, yani 3000-4000 devir civarı. kimsenin aracını ekonomik kullanmak için düşük devirde sık vites değiştirme gibi bir alışkanlığı yok ve bu insanlar yakıtlarının çokluğundan şikayetçi. yanlış kullanım tarzını göz önünde bulundurmuyorlar. dolasıyla benim bu elde ettiğim değeri yakalamak için bilinçli bir kullanıcı olmak gerekiyor. sürekli vites değiştirmek ve vites büyütme devrini 2000-2200 devirde yapmak gerekiyor(düz ve eğimde).
(bu konuya ek bilgi olsun)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 13, 2008, 07:53:01 »

mmt vitesin yaptığı da bu zaten.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 14, 2008, 17:32:58 »

mmt vitesin yaptığı da bu zaten.

evet bu, ama mmt şanzımanın hatası bunun yokuş çıkarkende yapmak istimesi
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 25, 2008, 18:17:29 »
utku bey selamlar.bu cut off dediğiniz sistem sadece 2008 lerde mi var.benim arabam 2006 corolla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2008, 02:49:39 »
Bu değerin nerde edildiğine bağlı, yol durumu. hava şartları en önemlisi trafik sıkışıklığı çok etkiliyor.
gel istanbula, büyükdere caddesine, beşiktaşa gitmeye çalış 9 dan aşağı düşemezsin.
bence sizin aracın sürüşü resmen şehirdışı olmuş gibi.
sürekli düşük devirde araba kullanmak aracınıza ciddi zararlar verebilir.
İki gün önce yenilevent'ten sarıyer'e gittim. Yol bilgisayarım 6.0 gösterdi.
ama aracımda eko66 var.

corolla 1.6 Terra (2006) Benzinli
Şüphe aklın yarısıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2008, 22:54:02 »
Hayr Cut Off Cogu Arabda Wardır Örnegn bizm araba 2007 Corolla D4-d Bnu da Denk Geldi Ögrendm.Bayır Asagıya Gidrkn Dikkat Edin Yol Bilgisayarını Arcı Vitese Takıp Gaza Basmadan Giderseniz 0.0 lt olarak gösteriyo Aynı Olayı Aracı Bosa Takıp Yaptıgınzda Yol Bilgisayarı 0.6 lt gibi Bi Değer Gösteriyo Bna Biraz Fzla Gibi Geldi Ama Klma Acıktı^^
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2008, 23:00:15 »
0.0 lt / km  yakıt tüketimi sadece teorik olarak yol bilgisayarında görülüyor olmasın ? yanma odasına hiç yakıt gitmediğini sadece hava gittiğini düşünsenize ? cut-off sisteminin olduğunu ve yakıtı kestiğini biliyorum ancak 0 yani yakıtı tamamen kesmesi ? Düşündürücü...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İllede Japon olsun
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2008, 03:37:06 »
Benim düldül (2008 Model Mayıs çıkışlı, Corolla Manuel) şu ana kadar 12,000km yol yaptım 10,000km'si şehir içidir, 3000d/d 'de vites değiştiririm yakıt sarfiyatı 7,3lt (sehir içi) yakıt sarfiyatından gayet memnunum.
İlle de JAPON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2008, 21:04:26 »
0.0 lt / km  yakıt tüketimi sadece teorik olarak yol bilgisayarında görülüyor olmasın ? yanma odasına hiç yakıt gitmediğini sadece hava gittiğini düşünsenize ? cut-off sisteminin olduğunu ve yakıtı kestiğini biliyorum ancak 0 yani yakıtı tamamen kesmesi ? Düşündürücü...

niye düşündürücü olsun ki?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
İki gün önce Eskişehir'e gittim ve bugün geri döndüm, giderken 70 - 80 km ile ortalama 3.9 lt tükettim (koklaya koklaya gittim yani), gelirken 100 km ortalama ile geldim 4.5 lt tükettim. Arabam Corolla 2008 D-4D muti mode
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
Utku ya katılıyorum, yakıt ekonomisi için eni iyi devirler 2000-2200 d/d dır, zaten manuellerde vites değişim göstergesi (yeşil ışık) bu devirlerde sizi uyarıyor. Birçok otomatik vitesli arabada da bu devirlerde vites atıyor (düz yolda), ama tabi rampa ve yokuş çıkıyorsanız 2500-2700 devirlere çıkmak zorundasınız... MMt şanzımanın da rampa çıkarken bu devirlere girmesi motor ve aktarma organlarının ömrü açısından hiç de iyi değil (motorun takırdaması belirgin bir şekilde hissedilir) geçenlerde ben de arabamı test ettim, 54.6 km de 4.8 lt yakıt harcadı, (depoyu fulletip, kilometreyi sıfırladım, sonra tekrar fullettim)  bu da  8.8 lt/100 km (şehiriçi) değerine tekabûl ediyor. Ama benim kullandığım güzergahda çok yokuş vardı, ayrıca sık sık kavşaklarda fren yapıp durmak zorunda kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • みにかー
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
birçok yerde yazdım ama konu gelmişken yaris d4d 1.4 2008 model 75-85 arası düz yolda 100 km de 3 litre tüketiyor.cut off konusu çok tartışıldı.1998 yılından bu yana bildiğim ve bilinçli olarak kullandığım bir sestem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Utku ya katılıyorum, yakıt ekonomisi için eni iyi devirler 2000-2200 d/d dır, zaten manuellerde vites değişim göstergesi (yeşil ışık) bu devirlerde sizi uyarıyor. Birçok otomatik vitesli arabada da bu devirlerde vites atıyor (düz yolda), ama tabi rampa ve yokuş çıkıyorsanız 2500-2700 devirlere çıkmak zorundasınız... MMt şanzımanın da rampa çıkarken bu devirlere girmesi motor ve aktarma organlarının ömrü açısından hiç de iyi değil (motorun takırdaması belirgin bir şekilde hissedilir) geçenlerde ben de arabamı test ettim, 54.6 km de 4.8 lt yakıt harcadı, (depoyu fulletip, kilometreyi sıfırladım, sonra tekrar fullettim)  bu da  8.8 lt/100 km (şehiriçi) değerine tekabûl ediyor. Ama benim kullandığım güzergahda çok yokuş vardı, ayrıca sık sık kavşaklarda fren yapıp durmak zorunda kaldım.

Arkadaşlar bu siteden öğrendim ki benzinli ve dizel motorların devir konusu farklı oluyor. bu yüzden 2000-2200 devir arasında değiştirmek gerekir gibi yorumda bulunurken aracınız dizel mi benzinlimi belirtirseniz daha mı faydalı olur sanki. 3000-3500 devirler benzinli motorlar için kendini toparladığı devirlerken, dizel motor için 3500 devir yavaş yavaş soluğunun kesilmeye başladığı bir değer olarak biliyorum.