0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçen akşam yolda giderken arabayı hep sakin kullanırım malum istanbulda sürat mümkün değil biraz sıkıştırmak istedim gece saat 12 civarı yollar boştu bir dip gaz yapmamla beraber bildiğiniz arkamda sis tabakası oluştu ve hemen gazı kestim daha sonra 4 5 defa daha yaptım en sonuncusunda çıkan o dumanımsı şey azaldı arabayı genelde 1600-2000 devir aralığında kullanırım hiç sıkıştırmam bu dumanın sebebini araştırdığımda enjektörlede kurum biriktiği için olduğu söylendi arabam daha 45.000 de sizce bu arkadan çıkan ve ilkinde nerdeyse sis gibi tüm yolu kaplayan dumanın sebebi neydi
2011 model 10 Ocak çekişte ivmelenmede bir sıkıntı yok
araç dizel mi ?
Mesut abi 1600-2000 devirde kullanıyorum dediğine göre %99 dizel . Bu devirlerde benzinli motor yürümez.
mavi renkli değil yağ eksiltme konusunda da şu ana kadar her serviste yağ değişiminden önce arabanın yanında bizzat bulunup kendim ölçtüm hiç eksilmede olmadı ama bir servise uğrayacağız anlaşılan bu arada araç dizel
Mahmut kardeşim ilk mesajda arabayı hep sakin kullanırım demiş Emre, o yüzden sordum dizel mi diye.. dizel araçların en iyi torku verdiği devir aralığı da zaten 1750 d/dak.
mazotu tek istasyondan hep aynı yerdeki shellden alıyorum başka yerden asla koymam benim araç yarı otomatik 70 e gelice kendi vitesi 5 e alıyor bende 70 80 arası kullandığım için hep o aralıkta kalıyor araba sanırım kurum yaptı biraz devirli kullanıp temizlenmesi lazım zaten dün en sonlara doğru duman baya azaldı ama bir serviste de komtrol ettirsem kafamda daha rahat olucak gibi
Arada bir temizlik çalışması şart Ben enjektör temizleyicisi doldurup 5000-6000 devir aralığında 2.vitesten itibaren 3 ve 4.viteslerdede yapmak şartıyla bir 5 dk kadar uyguluyorum.Araç resmen canlanıyor.Ama her zaman yapmamak lazım benzini içiyor çünkü
Bende merak ediyorum bu temizleyicileri gerçekten işe yarıyormu? anlatılana göre burda ciddi derecede fark var. 120 bin albea dizel 2006 toyota dizel var 100 binde bunlar için uygulamak istiyorum marka ve fiyat verirseniz nerde buluna bilir öğrenmek istiyorum.
benim aracımda 2006 model 1.4 d-4d terra 179,000 km. ilk sahibiyim.benim aracımda da 90 km hız üzerinde (manuel-otomatik viteste fark etmiyor) seyir halinde iken yavaşlamak için ayağımı gazdan çekip,tekrar gaza basınca gazın sonuna kadar bassan basmasan da fark etmiyor.araba gaz yemiyor ve aşırı derece siyah duman atıyor.bu arada araba kendi rolanti hızıyla devam ediyor ben müdahale edemiyorum.ancak arabayı boş vitese alıp tekrar gaza bastığımda gaz yiyor ama vitese tekrar taktığımda yie gaz yemiyor araba kafasına göre taklıyor ne zaman canı isterse o zaman normale dönüyor.90 km hızın altında küçük devirlerde herhangi bir sorun yok.Arıza lambası yanmıyor,bilgisayarda arazı kaydı yok herhangi bir arıza göstermiyor.10 tane ustaya gösterdim servis dahil sorunu çözebilen yok. ayrıca mazotu shellden alıyordum bu olaydan sonra total aldım yine devam ediyor.DERDİME DERMAN OLACAK BİR TOYOTACI ARANIYOR...