Nedenini acıklarsan bızde dogrusunu ogrenmıs oluruz 
Sinan kardeşim öncelikle senden şu avatarını değiştirmeni rica ediyorum mesajlarını her okuduğumda ekranı kırasım geliyor .

Diğer yandan anormal bir durum olmadıkça siyah duman atma normal değildir . Siyah dumanı araba zengin karışımdan dolayı atar . Duman eğer mavimsi ise yağ yakıyordur .
Mesela benim arabada chip olmasına rağmen aşırı bir duman yok . Hatta dumanı göre bilmek için çok dikkatli bakmak gerekiyor aksi halde dumanı görmeniz çok zor .
Fakat şuda var. Senin dediğin duman gücün göstergesidir cümlesi de sonuna kadar doğru ve bu chip tuning işi yapanların bir deyimi . Aracı sınırlarında çalıştırarak çok iyi değerler elde ediliyor bunun ana kaynağı turbo basıncını yükseltmek buda motora fazla hava gitmesi demektir . Motora fazla hava gitmesi iyi birşey fakat bu motorun fakir çalışmasına sebebiyet verir buda motorun aşırı ısınmasına sebep olur . Bunun önüne geçmek için motora fazla yakıt püskürtülerek zengin çalışması sağlanır bu motorun ısınmasını önlerken egzozdan siyah duman atılmasına sebep olur ve motor daha erken kurumlaşır . Chip tuningçilerin duman = güç demesinin sebebide budur . Örnek veriyorum motora giden havayı 1 birim artırdıklarında yakıtı 1.2 arttırırlar ki motorun ısınmasını önlesinler buda fabrikanın belirlediği hava yakıt oranını bozar .