0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, geçen gün arabayı çalıştırma esnasında akünün bitmiş olduğunu anlayınca, gidip değiştireyim bari dedim. Yol üstünde, Mutlu Akü tabelası da olan bir olan Brigstone bayi görünce fiyat sormak için durdum. İçeri girdim baktım ki akü var fakat Mutlu değil Esan diye bir akü. Satıcı bayağı övdü, şimdiye kadar hiç şikayet gelmedi falan derken, ben adını ilk defa duyduğum için emin olamadım ve tam gidiyordum ki, araba çalışmadı. Bir iki defa denedim falan yok. Tabii adamın kapısının önünde bozulunca biraz da mecburiyetten nur topu gibi bir 75 Ah Esan akümüz oldu. Fiyat 250 Tl. Bu akü hakkında bilgisi olan arkadaş var mı acaba ?
Aki ömrü sadece akü kalite ve teknolojisi ile ilgili değildir, kullanom şartarı ve şekli de bunu etkiler.
merhabalar,2012 toyota auris D4D aracımın 70b bakımında servis akü değerinin 9v olduğunu ve değiştirilmesinde fayda olduğunu söyledi. bu konu hakkında özellikle bilgisi olan arkadaşlardan ricam akünün değişmesi gerçekten gerekli mi? yaklaşık 1 aydır aracı deniyorum öyle çalıştırırken falan zorlanma yok. hoş kuru akü olduğundan aniden bitecektir. ikinci olarak hangi aküyü kullanmak gerek. Servis 340 lira dedi 77A akü kullanmak lazım diye de bilgi verdiler. Oradan çıktıktan sonra bir Akü bayisine uğradım 72A yeter dediler, Mutlu için 340 inci için 260 gibi bir rakam verdiler.Bilgi verecek olanlara şimdiden teşekkür ederim.
Eylül 2013 üretimli akümüz araç tam 65001 km de bitti. Şarj etmeyi denediler ama olmamış. Sanayide varta için 300 lira fiyat verdiler. Hepsiburada da 245 lira aynı akü (ölçüleri 3-5 mm farklı). Banner akü arıyorum ama bulamadım internette. Distribütör ile görüştüm bursa bayisine yönlendirecekler beni. Cumartesiye kadar almam lazım ufak bi yolculuk var. Siz ne tavsiye edersiniz? İnternetten alınır mı?
Bende aynı araca geçen yaz 60 A mutlu akü aldım.Daha önceki araçlarımızdada mutlu akü kullandık hiç sorun yaşamadık.72 A almanız size daha çok marş sayısı,soğuk havalarda düşen gerilimin daha az etkilemesi gibi getirileri olurken diğer yandan; 72 A ile 60 A nın boyutları aynı değildir muhtemelen ve yerine sığmayabilir.Şarj işlemi uzun sürer ve alternatörü yorar buda şarj dinamosunda veya diğer elemanlarda sorun çıkarabilir.Ben olsam yine 60 A alır devam ederdim.Sonuçta 60A aküde hemen bitecek bir akü değil.
Dün yeni akü aldım. Banner Starting Bull tercih ettim. Akünün üzerinde 62 amper yazıyor. Distribütöre ulaşıp Bursada alabileceğim yeri sordum, yönlendirdikleri yere gidip aldım. Hayırlı olsun diyelim