Gönderen Konu: En kullanışsız otomobil teknolojisi..  (Okunma sayısı 2502 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Toyota Club Türkiye

En kullanışsız otomobil teknolojisi..
« : Aralık 13, 2012, 11:46:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: En kullanışsız otomobil teknolojisi..
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2012, 11:58:04 »
Laf olsun torba dolsun diye haber yapmışlar. Park sensörü, yağmur sensörü, start stop, sürüşe duyarlı farlar hepsini önemsiz görmüş. Teknoloji bu? Ne bekliyorsun yani? Saçmalanmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2012, 12:01:33 »
zaten toyota da harita lambası hariç hiç biri yok. demek ki boşuna hayıflanıyormuşuz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2012, 12:04:00 »
madem gereksiz neden insanlar onca para veribde o araçları alsınlar ki, tofaş,şahin veya brodway e binsinler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2012, 15:49:55 »
Laf olsun torba dolsun diye haber yapmışlar. Park sensörü, yağmur sensörü, start stop, sürüşe duyarlı farlar hepsini önemsiz görmüş. Teknoloji bu? Ne bekliyorsun yani? Saçmalanmış...
:) :) Popular Mechanics in haberine lafolsun torba dolsun haberi demişsiniz ya..Bravo..Katılırsınız katılmazsınız,ama lafolsun demek biraz saçma kusura bakmayın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2012, 15:54:10 »
:) :) Popular Mechanics in haberine lafolsun torba dolsun haberi demişsiniz ya..Bravo..Katılırsınız katılmazsınız,ama lafolsun demek biraz saçma kusura bakmayın..

Cemil Bey etikete mi itibar edeceğiz yoksa fikire mi? Onlar ne diyorsa doğrudur mu olacak? Bana göre çok mühim olan özelliklere gereksiz diye genelleme yapmışlar. Arkadaşlarım araba alırken bu özelliklerin bir çoğuna sahip olmak için ekstra paralar ödediler. O halde biz hepimiz gereksiz insanlarız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2012, 16:13:56 »
Bu araştırma 3-5 kişiye dayanan bir araştırma değil..Ordaki yetkilinin masa başındada yazdıgı bir sonuç değil..Benim size anlatmak istediğim genele anlamda bu sonuç çıkmış..3-5 kişinin fikrine veya araştırmasına göre değil..Bu seçenekler nelere göre seçildi ona bakmak lazım..Ülkemizde malesef düşük donanımlı araçlar verildiği için,bize bu özellikler çok iyi bir seçenekmiş gibi görünüyor..Ama bu dünyada ödülleri olan bir araştırma merkezinden bahsediyoruz..Buna saygı duymalısınız..Laf olsun torba dolsun haberi değil bu..Onu belirtmek isdedim..Konuda kesinlikle kişisel bir konu değil..Lütfen karıştırmayalım..Gereksiz insanları lafına istinaden söyledim..kimsenin gereksiz oldugunu gösteren bir yazı görmedim ben..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2012, 16:32:27 »
kim yapmışsa bu araştırmayı saçma sapan bir araştırma olmuş...
ama paylaşım için teşekkürler...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2012, 16:32:35 »
Bu araştırma 3-5 kişiye dayanan bir araştırma değil..Ordaki yetkilinin masa başındada yazdıgı bir sonuç değil..Benim size anlatmak istediğim genele anlamda bu sonuç çıkmış..3-5 kişinin fikrine veya araştırmasına göre değil..Bu seçenekler nelere göre seçildi ona bakmak lazım..Ülkemizde malesef düşük donanımlı araçlar verildiği için,bize bu özellikler çok iyi bir seçenekmiş gibi görünüyor..Ama bu dünyada ödülleri olan bir araştırma merkezinden bahsediyoruz..Buna saygı duymalısınız..Laf olsun torba dolsun haberi değil bu..Onu belirtmek isdedim..Konuda kesinlikle kişisel bir konu değil..Lütfen karıştırmayalım..Gereksiz insanları lafına istinaden söyledim..kimsenin gereksiz oldugunu gösteren bir yazı görmedim ben..

Kişiden kişiye değişir bu elbette Cemil Bey, üslup olarak kendimi tekrar okuyunca biraz sert yazmışım gibi gelmiş, kusuruma bakmayın lütfen. Yaşınıza ve görüşlerinize saygı duyduğumu belirtmek isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2012, 17:06:05 »
Direksiyondan vites hariç diğer bütün yazdıkları doğru
hepside gereksiz,  yararsız, kullanışsız özellikler
bazı meraklıların boşuna para vermesi için türetilmiş şeyler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2012, 17:07:18 »
Bahsi geçen özelliklerin çoğusu zaten estetik ya da lüks amaçlı yapılan şeyler, o yüzden kullanışlılığının tartışılması ve bunun için liste oluşturulması gereksiz olmuş bence hatta araştıracak listeleyecek konu bulamamışlar da yapmışlar gibi.. Yine de paylaşım için teşekkürler.
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 13, 2012, 17:11:49 »
Bahsi geçen özelliklerin çoğusu zaten estetik ya da lüks amaçlı yapılan şeyler, o yüzden kullanışlılığının tartışılması ve bunun için liste oluşturulması gereksiz olmuş bence hatta araştıracak listeleyecek konu bulamamışlar da yapmışlar gibi.. Yine de paylaşım için teşekkürler.

Senin arabada bunlardan yok diye kıskanıyormusun yoksa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2012, 17:17:46 »
Senin arabada bunlardan yok diye kıskanıyormusun yoksa :D

Kıskanmıyorum ama olsaydı kullanışlı olup olmadığını tartışanlara hatta bunlar için para verdiğimi eleştiren kişilere atarlanırdım yani..
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2012, 17:18:46 »
elektronık el frenı ınsıgna için geçerli galiba resim ona benziyor :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2012, 20:39:24 »
Direksiyondan vites hariç diğer bütün yazdıkları doğru
hepside gereksiz,  yararsız, kullanışsız özellikler
bazı meraklıların boşuna para vermesi için türetilmiş şeyler
Kemal amca, onlar olunca mecburen arabanı full+full almak istiyorsun. Satarken kolaylık bakımından. Satarken soruyorlar, hız sabitleyici var mı, cart var mı, curt var mı? Ama çoğu işe yarayan şeyler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2012, 21:24:03 »
popular mechanics diye bir yayın ilk defa duydum. bence kendisi gereksizmiş ki böyle bir araştırmaya yönelmişler. ayrıca haberde kullanışsız olduğu belirtiliyor. büyük bir hata. gereksiz olarak nitelendirilse yine bir nebze oluru varmış. şimdi burada start/stop motoru çalıştırma düğmesinin kullanışsız olduğunu kim söyleyebilir ? örneğin, cam açma düğmelerini insan elinin oturma konumunda ulaşabileceği yere konulmaması kullanışsızlıktır. cam açma düğmelerinin ışıksız olması belki kullanışsızlıktır ama tek dokunuşta camların kaldırılması kullanışsızlık değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 14, 2012, 11:39:34 »
popular mechanics diye bir yayın ilk defa duydum. bence kendisi gereksizmiş ki böyle bir araştırmaya yönelmişler. ayrıca haberde kullanışsız olduğu belirtiliyor. büyük bir hata. gereksiz olarak nitelendirilse yine bir nebze oluru varmış. şimdi burada start/stop motoru çalıştırma düğmesinin kullanışsız olduğunu kim söyleyebilir ? örneğin, cam açma düğmelerini insan elinin oturma konumunda ulaşabileceği yere konulmaması kullanışsızlıktır. cam açma düğmelerinin ışıksız olması belki kullanışsızlıktır ama tek dokunuşta camların kaldırılması kullanışsızlık değildir.
Hakan kardeşim konunun içeriğini okumadan,yorumlara bakıp ona göre yorum yapma..Senin bahsettiğin özelliklerden bahsedilmemiş zaten..Sırf polimik olsun diye yorum yapıyorsun..Ve o şirketi senin duymaman onun gereksiz bir şirket oldugunu göstermez.Sanki bütün yararlı özelliklerin gereksiz oldugunu yazmışlar gibi,ezbere konuşmuşsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 14, 2012, 11:59:26 »
Benimde şahşi görüşüm direksiyondan vites değişimi ve yağmur sensörü.. Manuel vitesi hic kullanmıyorum. Önceki aracimda yagmur sensörü vardı. Aynen bahsedildigi gibi en devreye girmesi gereken zamanda girmez veya girerdi.. Yoklugununda bir eksiklik hissetmedim. Ama otomatik farlardan cok memnundum. Hava karardıgı anda yanardı.. Kontagı kapatıncada farlar otomatik kapanırdı. Şimdi her seferinde aractan indikten sonra acaba farları kapattim mi diye geri dönüp bakıyorum :)
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 14, 2012, 12:45:32 »
Hakan kardeşim konunun içeriğini okumadan,yorumlara bakıp ona göre yorum yapma..Senin bahsettiğin özelliklerden bahsedilmemiş zaten..Sırf polimik olsun diye yorum yapıyorsun..Ve o şirketi senin duymaman onun gereksiz bir şirket oldugunu göstermez.Sanki bütün yararlı özelliklerin gereksiz oldugunu yazmışlar gibi,ezbere konuşmuşsun..

öncelikle bağlantınıza tıkladım. tek tek açtım hepsini. daha sonra yazımın son kısmındaki cümleler benim örnek göstermek amaçlı fikirlerimdir. önce kullanışsızlık ile gereksizlik arasındaki farkı bir öğrenin. bu arada yıllardır bilimsel çalışmaların içindeyim. tahmin edebileceğinizden fazla yayın biliyorum. herkes haksız, bir tek siz doğrusunuz sanırım. eleştirilere açık olmayacaksanız gelişi güzel paylaşımlarda bulunmayın. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 14, 2012, 13:43:10 »
cruise controle,far sensörüne,silecek sensörüne şuna yapabilirmiyim buna yapabilirmiyim diye hayıflananları gördükten sonra bana çok doğru bi araştırmaymış gibi gelmedi.
Biz tüketim toplumuyuz aga ne koyarsan koy daha yokmu diye sorarız :)
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !