Gönderen Konu: En kullanışsız otomobil teknolojisi..  (Okunma sayısı 2501 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ynt: En kullanışsız otomobil teknolojisi..
« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2012, 14:26:15 »
saçma sapan bir araştırma. park sensörü nasıl gereksiz olur ? afl farlar nasıl gereksiz olur. bu adamların kafası güzel...
...Wir Leben Autos...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 14, 2012, 14:26:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 14, 2012, 15:01:30 »
saçma sapan bir araştırma. park sensörü nasıl gereksiz olur ? afl farlar nasıl gereksiz olur. bu adamların kafası güzel...

Park sensörünün gereksizliğini belki yeni araclardaki geri görüş kamerasi yüzünden dile getirmiş olabilirler. Malum avrupanın gerisindeyiz donanım acısından.

Bende araci alirken hediye olarak taktılar ama hic gerek yokmuş. Kamera zaten gece görüşlü gibi. Bir yere vurmak çarpmak neredeyse imkansiz.. Keşke öne taktırsaymışım ama :)
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 14, 2012, 15:34:03 »
10ununcu kulanissiz sey neymis?
Listede 9 tane var.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 14, 2012, 15:35:23 »
Kim soyleyecek diye surekli bakiyordum Kadir abi =)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 14, 2012, 15:38:55 »
Arabada ne kadar elektronik ve sonradan fazla takılma şey varsa arabaya zara vereceğini düşünüyorum. Arabanın orjinali ne ise o. Benim için motoru, diskleri, egzos vs vs en önemli aksamlarının kaliteli ve uzun ömürlü olması önemli. Bu arada arabamda ki ekstra tek şey Navigasyon :D 4-5 ay sonrada park sensörü düşünüyorum kablosuz olanlarından. Ama sisteme zarar verecek diye düşünmüyor değilim. Bakalım.  Park konusunda iyiyimdir ama bazen kafa dönünce iyi olacak gibi.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 14, 2012, 15:49:50 »
Kim soyleyecek diye surekli bakiyordum Kadir abi =)

o da gereksiz oldugu icin kimse sormamis sanirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 14, 2012, 16:11:16 »
 Arkadaşlar, burada fikir sahiplerini değil, fikirleri tartışıyoruz. Bunu yaparken de birbirimizi kırmaya gerek yok. Burada herkes birbirinin tamamlayıcısı durumundadır farkındaysanız.
Konuya gelirsek; bence ihtiyaçlar kişiden kişiye değişir. Zamana ve yere göre de farklılıklar gösterebilir. Mesela ben otomatik vitese kesinlikle karşı iken, gerek otomatik şanzımanlardaki gelişme, gerek trafikteki çekilmez durum(yaşlandın ondandır diyen olursa karışmam! :) ) otomatik vitesi düşündürür olmuştur. Afl farlı bir araçla, karanlık bir dağ yolunda gidince onun da faydalarını görüyorsunuz. Yine yağmurlu bir havada, özellikle uzun yolda büyük bir aracı sollarken onun sıçrattığı suları bir anda, hızlanarak temizleyen otomatik sileceklerin konfor yanında güvenliğe olan etkisi tartışılmaz.
Her donanım potansiyel sorun fikri bence de doğru ama bunlara alışıpta geriye gidiş zor. Ayrıca sürekli gelişen bazı çevre, güvenlik vs. standartları gereği bazı özellikler tercih değil zorunluluk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 14, 2012, 17:45:11 »
Arka bahçede deli gibi parketmeyi öğrendim park konusunda gayet iyiyim park sensörüne ihtiyaç duymam ama bir park sensörünün şu boyutu var sesi çok gıcık olan araçlarda parketmeye çalıştım o ses gelirken stres olup kaşıntı tutuyor nedensiz bir şekilde sırf sesinden kaynaklı ama arkandan bir yaya geçmeye çalışsa siz bunu farketmezseniz sistem uyarırsa ve başkasına zarar vermekten kurtulursanız kullanışsızlığını ve gereksizliğini ortadan kaldırır. Yağmur sensörü ciddi ciddi gereksiz zamanlarda devreye giriyorsa sinir bozup dikkat bozacak boyuta geliyorsa gereksiz ama Hakan abinin dediği gibi yağmurlu havalarda kamyon araç vb sollarken cama gelen suları temizleme olayına girerse gayet gerekli insanı yormaz dikkat dağılmaz. Lüks bir otomobilim varsa caarrt diye bir el freni çekmek istemem açıkçası ama standart bir araca biniyorsam gayet güzel caaaartt diye çekmek zevkli oluyor açıkçası. Açıkçası  kemer takmayınca öten ikaz gayet mantıklı evet sinir bozucu bir ses ama insan bilinçliyse kemer tokasını alıp takmaz canını korumak için o kemeri takar en azından sesi kesilsin diye. Babam mesela şehiriçinde öldürsen takmaz ben yanındayken nereye gidecek olursak olalım takıyorum psikolojik olarak takıyor. Bu yapılan araştırmalar tespitler gereksiz olmuş. Cemil bey siz paylaşmışsınız size gelen bir laf yok ama açıkçası paylaştığınız populer mechanics dergisinin değerlendirmeleri okumaya değmez olduğu  için bize  kötü birşey yapmış olmuyorsunuz aksine iyi birşey yapıp neleri okuyup neleri okumayacağımızı gösterdiğiniz için teşekkürler.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 14, 2012, 17:56:33 »
yağmur sensörünü kullanıyorum.. olsaydı eğer elektronik freni de kullanırdım start stop özelliğinide dokunmatik navigasyonlu konsolu da .. teknoloji hayatı kolaylaştırır.. bunlar herşeye gereksiz demiş.. iyide bunların hepsi kullanımı kolaylaştıran şeyler..
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 14, 2012, 18:03:59 »
olayı sabah gazetesi çarpıtmış , en gereksiz 10 özellik başlığını atmış konuya .konunun aslı ; eskisi gibi rağbet görmeyen otomobil teknolojileridir...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 15, 2012, 20:22:44 »
adaptif far sistemine gereksiz dememıskı zaten.normal far sistemının dıreksıyonla bırlıkte hareket eden eskı teknolojıden bahsedılms.ıkısı farkllı sıstemler.tıpkı arbasına beyaz florasan taktırıp zenon far sistemı taktırdıgını dusunmek gıbı bısey bu.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 15, 2012, 22:09:34 »
Dİreksiyon olmayaydi iyiydi ya la
2011 d4d Corolla