Ne zaman vergi kacirmayi marifet saymayi birakiriz, o zaman akaryakitta normal fiyatlara doneriz.
Sukru Kizilot aciklamis yazisinda, neden dolayli vergilere yuklenildigini rakamlarla gormek isteyen asagidaki linkten o yaziyi okuyabilir:
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24648697.asp
Su lukoilden lpg alinirmi abi bizim yakinimizda hep indirimli veriyor lpg yi valla ne olur olmaz denemekte istemedik
Sakarya- Karasu yolundaki Lukoil e ara ara uğruyorum. Müşterileri gayet iyi, çalışanlar da olumlu tepki aldıklarını dile getiriyorlar. Özellikle Lpg de daha çok km yaptıkları gibi.
Aynı güzergahtaki PO ya göre daha çok müşterisi var gibi (kendi gözlemim)
Ancak her bayii aynı gazı mı satıyor ondan emin değilim.
Su lukoilden lpg alinirmi abi bizim yakinimizda hep indirimli veriyor lpg yi valla ne olur olmaz denemekte istemedik
Gulsum hanim Lukoil bayisi ve lukoil'in nasil ucuz yakit satabildigini aciklamisti gecmis sayfalarda.
Sakarya- Karasu yolundaki Lukoil e ara ara uğruyorum. Müşterileri gayet iyi, çalışanlar da olumlu tepki aldıklarını dile getiriyorlar. Özellikle Lpg de daha çok km yaptıkları gibi.
Aynı güzergahtaki PO ya göre daha çok müşterisi var gibi (kendi gözlemim)
Ancak her bayii aynı gazı mı satıyor ondan emin değilim.
O zaman tek care denemek

Gulsum hanim Lukoil bayisi ve lukoil'in nasil ucuz yakit satabildigini aciklamisti gecmis sayfalarda. 
Abi ne bilim iste bizim burda zamdan sonra 2,7 den asagi lpg yok ama lukoil 2,42den veriyor
Sanırım o konuyu okumadım

çünkü böyle bir durumu ve gerekçesini bilmiyorum. Gülsüm hanım fazla aktif değil herhalde forumda rastlamadım, sonuçta ben de foruma katılalı çok uzun zaman olmadı.
Öncelikle bu konuyu bulup bir göz atmak istiyorum.
Ama sebebi ne olursa olsun Lukoil fiyatları emsal teşkil ediyor diye düşünüyorum.
O zaman tek care denemek 
Abi ne bilim iste bizim burda zamdan sonra 2,7 den asagi lpg yok ama lukoil 2,42den veriyor 
Evet bir depo alıp denemek en güzeli bence de.
Bu fiyatlar bayilerle de çok alakalı, aynı şirketin aynı şehirdeki 2 bayisinden biri Lpg yi 2,35 ten satarken diğeri 2,51 den satıyordu. Bizzat sahipleriyle görüştüm ucuz satan rekabet sebebiyle satmak zorunda olduğunu söylerken, pahalı satan o fiyattan satarsa zarar edeceğini (satışının fazla olmaması sebebiyle) söyledi. Daha bir ay önce..
(Şirket PO,şehir Sakarya )Buarada daha ucuz satanlar bile vardı..2,29
Evet bir depo alıp denemek en güzeli bence de.
Bu fiyatlar bayilerle de çok alakalı, aynı şirketin aynı şehirdeki 2 bayisinden biri Lpg yi 2,35 ten satarken diğeri 2,51 den satıyordu. Bizzat sahipleriyle görüştüm ucuz satan rekabet sebebiyle satmak zorunda olduğunu söylerken, pahalı satan o fiyattan satarsa zarar edeceğini (satışının fazla olmaması sebebiyle) söyledi. Daha bir ay önce..
(Şirket PO,şehir Sakarya )Buarada daha ucuz satanlar bile vardı..2,29

Haklisin abi rekabet sistemi. Opet var masallah herkes ondan aliyor hala pahali satiyor genellikle bos pompa yok
fiyatları benzinden alıp lpg ye eklediler. nede olsa lpg daha çok satılıyor
İndirim deyince aklıma bir fıkra geldi, adamın birisi iç çamaşırı satan bir dükkan açmış. Günün birinde birisi acele ile gelmiş, hayırlı işler deyip don kaça atlet kaça diye sormuş? Esnaf "Don 5 tl atlet 10 tl demiş" adam fiyatları öğrenince dükkandan çıkmış gitmiş.. aradan 1 saat geçmiş yine aynı adam don kaça atlet kaça diye sormuş? Esnaf "Don 5 tl atlet 10 tl demiş" ve yine adam çekmiş gitmiş, Bu olay defalarca bu şekilde devam etmiş esnaf olan diğer esnaflara bu durumu anlatmış bir daha ki gelişinde bu adamı dövecem deyip dururken adam uzaktan görünmüş, esnaf arkadaşları müşteri velinimettir aman ellem falan deyip adamı yatıştırmaya kalkmışlar, neyse adam gelmiş ve yine o soru don kaça atlet kaça ? Esnaf "Don 2 lira Atlet 10 lira" demiş, adam şaşırmış "abi Donu neden indirdin?" Esnaf olanda " anan................ biiiippppp"
Durum bu iniyor çıkıyor, fark etmiyor yani sonuç

LPG taktırmayı düşünüyorum ama korkarım bu adamlar LPG ye ek vergi yada EK bilmem ne koyup durumu eşitlerler...
Fıkra çok iyiymiş

Devlet nerden çok para kazanırsa o ne olursa olsun ya vergiye uğrar yada zam yapılır. Dizel benzini gecicek yol haritası bunu gösteriyor. Bundan da en çok Prius gibi araçlar faydalanacak
sen hormonlu ürünü yurt dışına sattığında alan ülke diyorki bunda şu şu ilaçlar kullanılmış.. ben halkımı düşünüyorum halkım benim velinimetin iyi bakayım ki halkım gelişsin genişlesin senin sattığın ürünü sana iade ediyor sen ne yapıyorsun örnek pisayasada olan dometesin 1 lira gelen ürün elde patladığı için daha fazla sen zarara girme diye saba 0,50 kr ondan sonra halkım seviniyorbak ucuza aldık ihraç fazlasymış canım bunlar enflasyon düştü haberleri yapılır yeyin ha babam yeyin doya doya ....aradan aylar geçer hastalanırsın ulan dersin ne oldu yediğim mi dokundu diye hastane hastane dolaşırken bakarsın doktor sana kanser olduğunu söyler üzülürsün takdir ilahi dersin 1 - 2 sene sonra biz sağ sen selamet...
sorsan serbest piyasa ekonomisi canım....tarım bakanlıgı açıklar bişi yok sizde yiyin biz zaten yemişiz yediğimizi..
devletim var olsun varsın ben olmayayım ne olacak ki ülkede uyuyan çok uyanmaya niyetleri yok.
zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler zamanınızı aldım.
bu olay sıkça rastlanılan bir olaydır. kumaş ihrac ederken - sebze meyve, metal, bardak-çanak vs vs vs..
bunun birkaç sebebi var. ihrac eden şirketin amacı nedir?
bazı şirketler parayı umursamazlar çünki bilirlerki daha fazlasını kazanabileceklerdir.
sözün özü. bilerek ve isteyerek dışarıya kötü mal satan şirketler-firmalar var. tek amaçları Türkiyenin ihracatına balta vurmak.
dünya kumaş pazarı Türkiye nin elinde iken neden Türkiye nin kumaşları kötü ve geri döner olsun ki ?
ha bu arada kumaş demişken son 6 ayda kaç tane kumaş ve ürünleri ile ilgili toptancı-fabrika yandı hiç dikkat ettiniz mi?
Zurnanin zort dedigi noktaya getirdiniz olayi.
Benzine bindirim, Motorine indirim gelmiş anasayfada öyle yazıyor
Zurnanin zort dedigi noktaya getirdiniz olayi.
Ercüment yakında zurna zortlamaktan isyan edecek . Bizde daha tık yok .
Yok abi benzine birsey demedim Arif sahinin yazdigi seye dedim.onu :-D
Yok abi benzine birsey demedim Arif sahinin yazdigi seye dedim.onu :-D
Ok Ercüment . Ama bu maalesef dediğimi değiştirmiyor .
Arif beyin dediğinden de birşey anlamadım şirketler Türkiyenin ihracatına niye balta vursun. Balta vuran bir merci varsa oda hükümet adamlar hükümeti devraldığında komşularla 0 sorun vardı şu an bir savaşmadığımız kaldı ki savaşmadığımız içinde yönetenlerden kuduracak olanlar var . Madem bu kadar istekliler kendilerle birlikte oğullarını torunlarını alıp gidip savaşsınlar . Gerçi bunun konumuzla alakası yok ama neyse .
benzine, mazota, lpg ye zam gelince hep aynı gün geliyo da indirim olunca neden bu indirim sadece benzine ve motorine yansır hep...
bugün motorine de indirim geliyo lpg yine yok... böyle giderse lpg-benzin-motorin eşitlenecek galiba.
Benzin fiyatları, petrolde yaşanan gerilemeye paralel olarak son 20 gün içinde üçüncü kez indirildi. Sektör yetkilileri, benzine bu gece yarısından geçerli olmak üzere litrede 8-9 kuruş indirim yapılacağını bildirdi.
Benzin fiyatlarına Ağustos ayı sonunda Suriye gerilimi nedeniyle yükselen petrol fiyatları ve içeride de kur artışı nedeniyle 14 kuruş zam yapılmış ve benzin rekor kırmıştı. Ancak benzinde önce 3 Eylül, sonra 13 Eylül şimdi de bugün olmak üzere son 20 günde toplam 33 kuruş indirim yapılmış oldu.
Böylece benzin fiyatı zamdan önceki seviyesinin de altına indi.
Yeni tarife ile İstanbul'da 97 oktan kurşunsuz benzinin litresinin 4.82 TL'ye, 95 oktanın da 4.75 TL'ye inmesi bekleniyor.
Nebi bey, bu güzel haber için teşekkür ederim. En son yapılan indirimden sonra 1krş zam yaptılar ama indirimlerin oranları zamlardan daha fazla olduğu sürece hiç bir sorun olmaz.
Ülkemizin en pahalı yakıtı buralarda satılmakta; 97 V-Power Nitro+ 4.97/L