0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu fiyatlar şok fazla, arabaya binmeye çekiniyorum..
Bu daha ne ki diyenleri duyar gibiyim kardeşim.Ama mustehak, durmak yok yola devam..Allah sonumuzu hayır etsin
Normalde her türlü malın ihraç fiyatları yurt içi fiyatlardan düşük olur ama elbette bu kadar değil.Örnek: Araç üretim maliyeti kar dahil 50.000TL + Vergiler 10.000TL = 60.000 yurt içi fiyatı, Araç ihracat fiyatı 45.000TL + yurt dışı o ülkenin vergileri 10.000TL = 55.000 hemde daha donanımlı, aradaki fark ihracat yapılan o ülkede pazar payı kapmak için feda edilir. İhracat adetleri yerel tüketimden herzaman fazladır, sürümden kazanılır. Fakat yakıt konusunda malesef bir düşmanlık güdüldüğü açıktır.Hayvancılık, Tarım ve daha nice üretimler baltalanmaktadır. Eş başkanlık böyle bir şey..
Hayvancılık, Tarım ve daha nice üretimler baltalanmaktadır. Eş başkanlık böyle bir şey..
Normalde her türlü malın ihraç fiyatları yurt içi fiyatlardan düşük olur ama elbette bu kadar değil.
sen hormonlu ürünü yurt dışına sattığında alan ülke diyorki bunda şu şu ilaçlar kullanılmış.. ben halkımı düşünüyorum halkım benim velinimetin iyi bakayım ki halkım gelişsin genişlesin senin sattığın ürünü sana iade ediyor sen ne yapıyorsun örnek pisayasada olan dometesin 1 lira gelen ürün elde patladığı için daha fazla sen zarara girme diye saba 0,50 kr ondan sonra halkım seviniyorbak ucuza aldık ihraç fazlasymış canım bunlar enflasyon düştü haberleri yapılır yeyin ha babam yeyin doya doya ....aradan aylar geçer hastalanırsın ulan dersin ne oldu yediğim mi dokundu diye hastane hastane dolaşırken bakarsın doktor sana kanser olduğunu söyler üzülürsün takdir ilahi dersin 1 - 2 sene sonra biz sağ sen selamet...sorsan serbest piyasa ekonomisi canım....tarım bakanlıgı açıklar bişi yok sizde yiyin biz zaten yemişiz yediğimizi..devletim var olsun varsın ben olmayayım ne olacak ki ülkede uyuyan çok uyanmaya niyetleri yok.zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler zamanınızı aldım.
İşin ilginç yanı Lukoil de aylardır 4,75 - 4,85 civarı benzinin litresi, olumsuz bir tepki de duymadım kimseden. Ayrıca Lukoil ülkemizdeki bazı şirketlere de akaryakıt tedarik ediyor bildiğim kadarıyla.Akaryakıt şirketleri benzindeki 1 kuruşluk indirimde bile zarar ettiklerini gerekçe gösteriyorlardı (indirim yapmamak için). EPDK bir standart getirmeli artık, en azından tavan fiyat.Herkes gözünü vatandaşa dikmiş, hükümeti, özel sektörü...