Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #3520 : Mart 05, 2022, 19:16:05 »
Kaynak alabilir miyim 8000 kata ilişkin? Aynı şekilde "sadece 10 kat"a ilişkin. Ben şimdi yaşıyorum geçmişte yaşamıyorum. Şimdi neden 10 kat yükseldi  bunu açıklamak yerine geçmişteki yıkık dönemlerle kıyaslamanın kimseye bir faydası yok.

Verileri niye ben buluyorum orayı anlamadım? İddia eden kimse o getirip koyacak kaynağı önümüze, biz niye teyit ediyoruz, niye araştırıyoruz ki? O zaman her iddiayı araştıracaz diye çürürüz. Zira iddialar bitmiyor görüyorsunuz. "sadece 10 katmış"

Petrol piyasasındaki durum geçici demişsiniz. O zaman bu kötü günler geçince tekrar eski günledeki gibi tek haneli sayılara dönecektir, doğru mu anladım? Zira geçiciymiş diyorsunuz ya. Şöyle bir şey yapalım mı? Benzin 10 olursa ben susayım 25 olursa... neyse... Zaten bu durumda bile savunma yapan birinden 25 olunca hatta 35 olunca bile susmasını beklemeyiz.

Minnak beyinliymişiz, neden? Çünkü akaryakıt fiyatlarına ses çıkarıyoruz. Alım gücünün düşmesinden, paramızın değer kaybetmesinden, enflasyondan dışş mihrakları sorumlu tutmuyoruz.  Bunu bunu bunu buradan alalım bunu...

Velhasılı kişisel tartışmaya girmeyeceğim sizle, inanın size değil kastım...
Kaynay diyorsun devlet sırrı mı bu. Nette basit bir aramayla bulunuyor.
https://www.google.com/amp/s/www.dogrulukpayi.com/Page/Detail/bulten/turkiye-nin-tarihsel-olarak-kur-degisimleri%3famp=1
Burada döviz kurunun tarihsel değişimi var. 1982 de 160 tl olan kur 2002 de 1,5 milyon TL oluyor. Sitede 1.500 yazmış ama sıfırlar sığmadığı için. 2004 de 6 sıfır atıldı. Hadi 2002 de 1,5 tl olsun. Bugun için kabaca 10 kat oluyor.
Bakın bunları kaynak vererek sunuyorum ama tabi kabul etmek istemeyince yine kabul edilmeyecek. Geçmişteki yıkık donemler iş bilmez kişiler ve koalisyon dönemlerinde oldu. Simdi de onca birbirine benzemeyen parti birleşip ülke yönetecek. Birde şu var diyelim fakir bir aileden geliyorsunuz bir anda zengin olabilirmisiniz. Turkiye daha 2001 yılında kamu maaşlarını odeyemeyecek duruma gelmişti.
Ben kaynakları gösteriyorum. Size akaryakit alım gücü ile de ilgili kaynak göstersem de yine kafanızın içindeki inanmislik ile devam edeceksiniz.
Ben minnak beyin dedigim dış güçler yokmus gibi dalga geçen kapasitesi o kadar olanlar için dedim. Teror örgütlerinin kampları,  finansman kaynakları,  silah temin edenler sanki başka ülkeler değil. Gezi denen ayaklanmada bazı kesimleri yönlendiren destekleyen o ülkeler değil.

Benim sizinle kişisel bir meselem yok. Ama daha 2002 den günümüze dolar kac kat artmis onu bile bilmiyorsunuz. Ve burada birseyleri fanatik olarak savunuyorsunuz. Yaşınız genç ise bilemem ama o günleri bilen biri iseniz o zaman durum daha vahim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #3520 : Mart 05, 2022, 19:16:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3521 : Mart 05, 2022, 19:57:20 »
Zamlar nasıl gençler, eğleniyor muyuz? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3522 : Mart 05, 2022, 22:01:17 »
Petrol üretimi istenirse artırılabilir. Fiyatlar aşağı gelir. Ayrıca rusya petrolünü satmak veya elindeki dövizi bozmak için ucuz petrol satacaktır. Bu şartlarda petrol fiyatlarının artmasının ya bilinçli yapıldığını ya da bir süre sonra düşeceğini umuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3523 : Mart 05, 2022, 23:52:31 »
Düşünceleriniz den önce gelen daha büyük değerleri göz ardı etmeyin saygı ve sevgi gibi. Bir birinize kullandığınız ve kullanacağınız kelimelere lütfen dikkat etmenizi istiyorum.  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3524 : Mart 06, 2022, 08:57:21 »
Ersin Beyin hakaret sebebiyle almış olduğu ceza ile ilgili olarak, herhangi bir başvuru ve şikayette bulunmadım. Bu konuda suçlanmak istemediğim için bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum.

Forumdaki nezih ortamın farkındayım ve bunu bozmamak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Kendimi ciddi anlamda törpülüyorum. Yanlış bir söylemim olduysa da bütün üyelerden özür dilemekten çekinmem ve çekinmiyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 06, 2022, 23:33:45
Bilmiyorum ne kadar mümkün. Bir çoğumuz (en azından ben:D) 5'te işten çıkıp eve geçiyorum. Zamdan haberdar olunca geri çıkıp almak istemiyorum. O yüzden 5ten önce zam haberlerini paylaşsak, cep telefonumuza da bildirim gelse bunla ilgili. Var mı böyle bir şey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3525 : Mart 07, 2022, 07:55:03 »
Brent 132 dolar hedef umarım 185 dolar değildir. 😢
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3526 : Mart 07, 2022, 10:05:03 »
gemiler filminde bir replik vardı, şöyle bir şeydi herhalde tam hatırlamıyorum: sökerler kamil, hepimizi sökerler... akaryakıt oraya doğru gidiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 34000
  • Model Yılı: '18
  • 31 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3527 : Mart 07, 2022, 13:02:28 »
Ben artık LPG taktırmayı düşünüyorum.
Arada makas çok açıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3528 : Mart 07, 2022, 14:03:15 »
Petrol üretimi istenirse artırılabilir. Fiyatlar aşağı gelir. Ayrıca rusya petrolünü satmak veya elindeki dövizi bozmak için ucuz petrol satacaktır. Bu şartlarda petrol fiyatlarının artmasının ya bilinçli yapıldığını ya da bir süre sonra düşeceğini umuyorum

Aynen katılıyorum size. Dünyada petrol fiyatları her gün neredeyse litreye 1 lira zam gelecek şekilde artmıyor. Bence biraz bilinçli yapılmakta. Neredeyse  benzine ve mazota hergün 1er lira zam gelmekte?
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3529 : Mart 07, 2022, 17:29:19 »
Aynen katılıyorum size. Dünyada petrol fiyatları her gün neredeyse litreye 1 lira zam gelecek şekilde artmıyor. Bence biraz bilinçli yapılmakta. Neredeyse  benzine ve mazota hergün 1er lira zam gelmekte?

Brent petrolün litresine her gün 5-10 cent zam geliyor. Hesabı siz yapın. Tl olarak 1 lira civarı zam demek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3530 : Mart 07, 2022, 17:41:08 »
Büyük resme baktığımızda fosil yakıtlı araçların cazibesi bilerek bitirilip onların yerine elektirikli araçların teşvik edileceği görülmekte. Benzin istasyonları da bilerek iflasa sürüklenerek elektirikli şarz istasyonlarına dönüştürülmek isteniyor.

Çok Yakında bütün markalar artık fosil yakıtlı araç üretmeyeceklerini açıklayacak ve sonunda üretmeyecekler. Artık akıllı telefonlar mantığıyla araçlar üretilecek ( kullan at, batarya, şarz vs) Yani Mesele küresel aklın senaryosu aslında.

Umarım Toyota, hidrojen ve güneş enerjili araçlara ağırlık verir de sadece elektirikliye mahkum olmayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3531 : Mart 07, 2022, 19:47:49 »
Büyük resme baktığımızda fosil yakıtlı araçların cazibesi bilerek bitirilip onların yerine elektirikli araçların teşvik edileceği görülmekte. Benzin istasyonları da bilerek iflasa sürüklenerek elektirikli şarz istasyonlarına dönüştürülmek isteniyor.

Çok Yakında bütün markalar artık fosil yakıtlı araç üretmeyeceklerini açıklayacak ve sonunda üretmeyecekler. Artık akıllı telefonlar mantığıyla araçlar üretilecek ( kullan at, batarya, şarz vs) Yani Mesele küresel aklın senaryosu aslında.

Umarım Toyota, hidrojen ve güneş enerjili araçlara ağırlık verir de sadece elektirikliye mahkum olmayız.

Büyük resim; büyük patronlar rusya’nın yeraltı zenginliklerine göz dikti. Putin gidici yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3532 : Mart 07, 2022, 20:11:30 »
Zaten fosil yakıtlı en ucuza satılan arabaları zor satın alıyoruz. Elektrikli arabalar daha da pahalı. Ucuzlatsalar bile bizim corolla kadar ucuz olacak. Corolla 500 bin TL. Üstüne bir de yakıt biniyor. Elektrik ile hareket etmek ülkemizde hiç ekonomik değil. Bir cazibesi yok.
Bizlere dayatmalarının da bir mantığı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3533 : Mart 08, 2022, 09:27:06 »
Zaten fosil yakıtlı en ucuza satılan arabaları zor satın alıyoruz. Elektrikli arabalar daha da pahalı. Ucuzlatsalar bile bizim corolla kadar ucuz olacak. Corolla 500 bin TL. Üstüne bir de yakıt biniyor. Elektrik ile hareket etmek ülkemizde hiç ekonomik değil. Bir cazibesi yok.
Bizlere dayatmalarının da bir mantığı yok.

Bizim gibilerin araba alıp almaması onların umurunda değil ki zaten. Onların hedeflediği bir kitle var, o yüzden fazla da umurlarında da değil. Gerçek olan şu ki savaş ve ambargolar bitmese akaryakıt  fiyatları çok daha yükselecek. Umarım en kısa sürede barış sağlanır, ambargolar kalkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3534 : Mart 08, 2022, 10:28:38 »
Daha ne kadar gelecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3535 : Mart 08, 2022, 14:25:48 »
rusya - ukrayna düzeltme hareketi bitmeye yaklaştığında, rusya - diğer doğu avrupa düzeltme hareketleri başlayacak.

Bölge istenen kıvama geldiğinde ise çin - tayvan düzeltmesi başlayacak.

Diğer sürpriz şeyler henüz net değil.

Türkiye, daha çok zamlarla süreci takibe devam edecek.

Bu sebeplerle, bir şeylerin sonunda değiliz henüz çok başındayız.

Ekonomik önlemlerinizi çok iyi hesap edin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3536 : Mart 08, 2022, 17:19:25 »
Bugün yine zam var. Artık yakıta günlük zam geliyor. Eskiden 2-3 ayda bir, sonra ayda bir, haftada bir, 3-5 günde bir derken her güne döndü. Bu gidişle yakında beş vakite de döner.:D
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3537 : Mart 08, 2022, 22:57:21 »
Dünya ,Wuhan'dan başlayan kökeni ne olursa olsun, pandemi ile birlikte aslında üçüncü dünya savaşına girdi,çoğumuz farkında olamadık,ekonomiler ağır darbe aldı,ilk bölüm tamamlanır  bir döneme girecekmiş gibi değerlendirilirken,anlaşılıyor ki uzun zamandan beri hazırlanan küresel güçlerin planı olan konvansiyonel Ukrayna-Rusya savaşı başladı,yakınlarda bitmeyeceği anlaşılıyor,tetiklediği diğer savaşlar,güç gösterileri,iki yüzlülükler,kışkırtmalar ile devam edecek,dünya akıllı ve yetenekli önderlere yeterince sahip olamadığı için petrolde arz sorunu,doğalgazlarda kasıtlı kesilmeler,haklı haksız yaptırımlar,enerji darboğazları ile uzun lafın kısası çok daha büyük olaylara gebe..bu nedenle 5 vakit gelecek petrol zamlarına şaşırmayacağımız günleri bile görebiliriz,batı dünyası ile doğu ekseninde kalan ülkelerin bitip tükenmeyen rekabetleri daha da kızışacak,tam orta yerde olan bizim gibi ülkeler hiç hak etmedikleri halde sorunların ortasında kalacak,Tekin Bozbey beyin son cümlesi çok önemli;borçlanmayalım,ayağımızı yorganımıza göre uzatalım görüşündeyim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3538 : Mart 09, 2022, 10:36:37 »
Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 79 kuruş, motorine 2 lira 25 kuruş zam bekleniyor.

Bu geceki zamla birlikte, akaryakıt fiyatları peş peşe 7. günde zamlanmış olacak.

MOTORİN 25 TL’Yİ AŞIYOR
Bu geceki zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 21,14 TL’ye, Ankara’da 22,24 TL’ye, İzmir’de 22,26 TL’ye yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 25,06 TL’ye, Ankara ve İzmir’de 25,17 TL’ye yükselecek.

Tuzu kurular seviniyordur elbet trafik rahatlayacak diye ama bu millete yazık ediyorlar. Ot gibi yaşamaya şükretmeleri isteniyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3539 : Mart 09, 2022, 13:44:32 »
Bu zamlar bilinçli yapılıyor gibi artık bu kadar olmaz dedirtiyorlar,bazı durumların yatırımı gibi zamanı geldiğinde 100 yıllık kapitülasyonlar bitti artık ucuzladı diyecekler gibi duruyor,kapı komşumuz İran'da lt fiyatı

İran Benzin fiyatları, litre, 07-Mart-2022
İran Benzin fiyatları   Litre   Galon
IRR   15,000.000   56,781.150
USD   0.051   0.193
EUR   0.047   0.178
Kapı komşumuz da bu kadar ucuzken ve ambargo nedeniyle petrolünü Türkiye üzerinden satarken bizde bu kadar zamlanması hiç normal değil.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.