0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaynak alabilir miyim 8000 kata ilişkin? Aynı şekilde "sadece 10 kat"a ilişkin. Ben şimdi yaşıyorum geçmişte yaşamıyorum. Şimdi neden 10 kat yükseldi bunu açıklamak yerine geçmişteki yıkık dönemlerle kıyaslamanın kimseye bir faydası yok.Verileri niye ben buluyorum orayı anlamadım? İddia eden kimse o getirip koyacak kaynağı önümüze, biz niye teyit ediyoruz, niye araştırıyoruz ki? O zaman her iddiayı araştıracaz diye çürürüz. Zira iddialar bitmiyor görüyorsunuz. "sadece 10 katmış"Petrol piyasasındaki durum geçici demişsiniz. O zaman bu kötü günler geçince tekrar eski günledeki gibi tek haneli sayılara dönecektir, doğru mu anladım? Zira geçiciymiş diyorsunuz ya. Şöyle bir şey yapalım mı? Benzin 10 olursa ben susayım 25 olursa... neyse... Zaten bu durumda bile savunma yapan birinden 25 olunca hatta 35 olunca bile susmasını beklemeyiz.Minnak beyinliymişiz, neden? Çünkü akaryakıt fiyatlarına ses çıkarıyoruz. Alım gücünün düşmesinden, paramızın değer kaybetmesinden, enflasyondan dışş mihrakları sorumlu tutmuyoruz. Bunu bunu bunu buradan alalım bunu...Velhasılı kişisel tartışmaya girmeyeceğim sizle, inanın size değil kastım...
Petrol üretimi istenirse artırılabilir. Fiyatlar aşağı gelir. Ayrıca rusya petrolünü satmak veya elindeki dövizi bozmak için ucuz petrol satacaktır. Bu şartlarda petrol fiyatlarının artmasının ya bilinçli yapıldığını ya da bir süre sonra düşeceğini umuyorum
Aynen katılıyorum size. Dünyada petrol fiyatları her gün neredeyse litreye 1 lira zam gelecek şekilde artmıyor. Bence biraz bilinçli yapılmakta. Neredeyse benzine ve mazota hergün 1er lira zam gelmekte?
Büyük resme baktığımızda fosil yakıtlı araçların cazibesi bilerek bitirilip onların yerine elektirikli araçların teşvik edileceği görülmekte. Benzin istasyonları da bilerek iflasa sürüklenerek elektirikli şarz istasyonlarına dönüştürülmek isteniyor. Çok Yakında bütün markalar artık fosil yakıtlı araç üretmeyeceklerini açıklayacak ve sonunda üretmeyecekler. Artık akıllı telefonlar mantığıyla araçlar üretilecek ( kullan at, batarya, şarz vs) Yani Mesele küresel aklın senaryosu aslında.Umarım Toyota, hidrojen ve güneş enerjili araçlara ağırlık verir de sadece elektirikliye mahkum olmayız.
Zaten fosil yakıtlı en ucuza satılan arabaları zor satın alıyoruz. Elektrikli arabalar daha da pahalı. Ucuzlatsalar bile bizim corolla kadar ucuz olacak. Corolla 500 bin TL. Üstüne bir de yakıt biniyor. Elektrik ile hareket etmek ülkemizde hiç ekonomik değil. Bir cazibesi yok. Bizlere dayatmalarının da bir mantığı yok.