Bu zamlar bilinçli yapılıyor gibi artık bu kadar olmaz dedirtiyorlar,bazı durumların yatırımı gibi zamanı geldiğinde 100 yıllık kapitülasyonlar bitti artık ucuzladı diyecekler gibi duruyor,kapı komşumuz İran'da lt fiyatı
İran Benzin fiyatları, litre, 07-Mart-2022
İran Benzin fiyatları Litre Galon
IRR 15,000.000 56,781.150
USD 0.051 0.193
EUR 0.047 0.178
Kapı komşumuz da bu kadar ucuzken ve ambargo nedeniyle petrolünü Türkiye üzerinden satarken bizde bu kadar zamlanması hiç normal değil.
sistematik fakirlestirme (2018 den beri bilinçli olarak yaratılan kur atakları bunun kanıtı)
Bu zamlar bilinçli yapılıyor gibi artık bu kadar olmaz dedirtiyorlar,bazı durumların yatırımı gibi zamanı geldiğinde 100 yıllık kapitülasyonlar bitti artık ucuzladı diyecekler gibi duruyor,kapı komşumuz İran'da lt fiyatı
İran Benzin fiyatları, litre, 07-Mart-2022
İran Benzin fiyatları Litre Galon
IRR 15,000.000 56,781.150
USD 0.051 0.193
EUR 0.047 0.178
Kapı komşumuz da bu kadar ucuzken ve ambargo nedeniyle petrolünü Türkiye üzerinden satarken bizde bu kadar zamlanması hiç normal değil.
Ben bizim rakamlarla yazim bugünün kurundan
1 lira 2160 tümen
1 litre benzin 3000 tümen = 1.38 lira
birde devlet kart veriyor kartlı ayda 60 litre alabiliyorsun onda da 1500 tümen yani = 0,69 kuruş
CNG var orda,onda da dolduran şu kadar ver diyor

biraz keyfi farklı sistem gibi ama depoyu genelde 10,000 tümene dolduruyorlar yani 4.62 kuruş deposu

varsa İranla ilgisi veya merakı olan elimden geldiğince yanıtlarım arkadaşlar.
Akaryakıtta Zam
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Motorinde 2,25 TL ve Benzinde 79 kuruş zam beklenmektedir.
Akaryakıtta Zam
Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere Motorinde 2,25 TL ve Benzinde 79 kuruş zam beklenmektedir.
"Ben vergimi evimde ...... ödemek istiyorum" diyen vatandaş (Hamza Yılmaz) geldi aklıma
Kömürlü kamyonları bilir misiniz? Yakıt olarak kömür kullanan.
Mesaj Birleştirildi: 09 Mar, 2022 18:01
Başka tarihi bir kamyon konusu var da, ona sonra değiniriz.
Ben bizim rakamlarla yazim bugünün kurundan
1 lira 2160 tümen
1 litre benzin 3000 tümen = 1.38 lira
birde devlet kart veriyor kartlı ayda 60 litre alabiliyorsun onda da 1500 tümen yani = 0,69 kuruş
CNG var orda,onda da dolduran şu kadar ver diyor
biraz keyfi farklı sistem gibi ama depoyu genelde 10,000 tümene dolduruyorlar yani 4.62 kuruş deposu 
varsa İranla ilgisi veya merakı olan elimden geldiğince yanıtlarım arkadaşlar.
Arabayla gittin mi Barış abi? Ya da prosedürü biliyor musun?
Arabayla gittin mi Barış abi? Ya da prosedürü biliyor musun?
Selam Mutlu;
Arabayla daha önce gitmedim ama artık bu sene arabayla gitmeyi düşünüyoruz.Prosedür olarak vize yok ancak araç için triptik alıyorsun ve harcı var şu andaki güncel rakamları bilmiyorum ancak baya pahalılaştı diye biliyorum ,dolar ödüyorsun ama çıkışta geri alıyorsun parayı.
Mutlaka gidin görün herkese tavsiye ederim,çok güvenli,çok misafirperver insanlar ve çok ucuz özellikle ürettikleri hemen hemen her şey.arabayla tavsiye ederim çünkü birbirinden uzak şehirler ve araba kiralama yanlış hatırlamıyorsam çok ucuz değil ve tabi ne kadar süre ayırmayı düşündüğün de önemli.
Bu arada baktım ücretlere 200 dolar gibi rakamdı ama onlar da uçmuşlar

aracın kasko değerine göre 2500 dolar ile 20.000 dolar arası

iyi haber çıkışta alıyorsun parayı

Tebrizi baz alırsak 2 yetişgin 1 çocuk gibi hesaplar isek 12.000 lira gibi bir rakam civarında dolaşıyor uçak bileti
araçla gidersek de 1500 km sınır sonrası zaten benzin ucuz
Bunu uygun bir başlık altında konuşalım abi. sanki 200$ diyenler de vardı. 200$bile güzel parayken üstü aşırı zorlar her ne kadar geri alsan da. Aynen benzin ucuz olduğundan arabayla gezmek daha mantıklı. Zaten artık ya İran'ı gezeriz, ya da Rusya'yı, o da arabayla ve benzin fiyatları ucuz diye.
Sen başlığı kur ben yazarım

araba cidden 4 kişi isen çok hesaplı

yani uçağa göre tabi

200 dolar kesinlikle değil o konu kesin bilgi
Müjde, bu gece yapılacak zam geri çekilmiş.
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali
10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 0,79
Motorinde 2,25 TL/LT
olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir.
Brent petrol 111 dolara gerilemiş. 2 tl indirimin gelmesi lazım.
O biraz zor çıkan geri inmez bizde.
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Değişim İptali
10/03/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
Benzinde 0,79
Motorinde 2,25 TL/LT
olarak yapılan zamlar ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edilmiştir.
Kaynak bugün kontak kapatan dolmuş ve otobüs esnafı olmasın sakın

Ankara da olanlar için; Kennedy caddesi üzerinde yeni kurulan Kadoil İstasyonunda (TUnalıdan dönünce solda kalır) benzin 19.89 TL/Litre. Bu sabah aldım.
Bu düşüş spekülatif maalesef, arz'ı etkileyecek somut bir gelişme yok henüz, ath'a geri dönmese bile ~$130 seviyelerine geri dönecektir.
Kömürlü kamyonu merak eden yok!.
Yakın zamanda çok sayıda aküsü boşalmış araca denk gelinebilir. Bu konuyla bağlantısı ise tuhaf.
Kömürlü kamyonu merak eden yok!.
Yakın zamanda çok sayıda aküsü boşalmış araca denk gelinebilir. Bu konuyla bağlantısı ise tuhaf. 
Siz yazınca Kömürlü kamyon neymiş diye internette araştırdım. Tahmin ettiğim gibi buharlı sistemle çalışan kamyonmuş. Günümüzde tekrar o günlere dönermiyiz bilemem ama dünya genelinde ki bu kriz elektrikli araçların üretim ve satış hızını artıracaktır diye düşünüyorum.
Siz yazınca Kömürlü kamyon neymiş diye internette araştırdım. Tahmin ettiğim gibi buharlı sistemle çalışan kamyonmuş. Günümüzde tekrar o günlere dönermiyiz bilemem ama dünya genelinde ki bu kriz elektrikli araçların üretim ve satış hızını artıracaktır diye düşünüyorum.
Aynen, bu durum elektrikli araca geçişi beklenenden daha erkene alır. Aynen e ticaretin 5 yılda gelmesi gereken yere, salgın nedeniyle bir yıl kadar kusa sürede gelmesi gibi. Ama bu petrol olayı, petrol ülkeleri için hiç iyi değil. Fiyatları aşağı çekmezlerse, bazı petrole dayalı ülke ekonomileri çöküşe gider. Katar, B.A.Emirlikleri, Kuveyt, Rusya vb.
Aslında elektrikli kamyonların da kökeni çok eski (1900'lerin başları). Ülkeler kendi orijinal çözümlerini de bulmalı. Mesela eskiden havagazı vardı.
Mesaj Birleştirildi: 12 Mar, 2022 12:29
Dün de, bugün de, yarın ise daha çok temiz enerji gerekmekte.