Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #3500 : Mart 04, 2022, 11:48:26 »
Pardon Ümit bey, hakikatten ironi olduğunu anlamamıştım, gelen zamlara ( özellikle mazot zamları herşeyin fiyatını artıracağı için) o kadar canım sıkıldı ki sizin ironiyi gerçek sanıp patladım, hakkınızı helal edin
Estağfurullah Hüsnü bey,malesef bende aynı sizin gibi canım sıkılıyor ama elden gelen bişey yok dediğiniz gibi herşeyin fiyatı katlayacak yine,yarından umudum kalmadı artık geçmişte olduğu gibi zamlar tepemize binecek ve Ukrayna savaşı böyle devam ederse vaziyet dahada kötüleşecek gibi duruyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #3500 : Mart 04, 2022, 11:48:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3501 : Mart 04, 2022, 12:48:18 »
Geçen sene asgari ücretle 332 lt akaryakıt alabiliyorken bugün 212 lt yakıt alınabiliyor.
Maaşlara %50 zam yapılmıştı değil mi? Hissedebiliyor muyuz maaş zammını?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3502 : Mart 04, 2022, 14:23:07 »
Geçen sene asgari ücretle 332 lt akaryakıt alabiliyorken bugün 212 lt yakıt alınabiliyor.
Maaşlara %50 zam yapılmıştı değil mi? Hissedebiliyor muyuz maaş zammını?
Çok güzel hissettik ama cebimizi yakacak şekilde,eskiden en azından sosyal faaliyetlerde bulanbiliyorduk araç ile gezmeye gidebiliyorduk şuanda marş vurmaya korkar olduk.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3503 : Mart 04, 2022, 19:56:59 »
Satılık araçlarda ayrı bir fiyatlandırma olacaktır artık, "deposu dolu araç" segmenti. Üst donanım gibi geçecek.  :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3504 : Mart 04, 2022, 20:13:58 »
Satılık araçlarda ayrı bir fiyatlandırma olacaktır artık, "deposu dolu araç" segmenti. Üst donanım gibi geçecek.  :argh:
Güzeldi, on numara bir tespit. :alkis:
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3505 : Mart 04, 2022, 20:59:48 »
Ben,brent petrol 150 usd olur diyordum,ancak jp morgan değerlendirme firması 'savaş uzayacak 185 doları bulur 'şeklinde rapor yayımlamış,zamlar sanki bu sabah ilan edilen brent petrol fiyatı ile aynı saatlerde petrol ithal ediliyormuş gibi geliyor,ama petrol fiyatı düşecek olsa hiç bir şey değişmiyor,anlaşılıyor ki ötv gelirine ihtiyaç çok ve bir kısmından vazgeçmek bile imkansız,bir de en ucuz petrol fiyatı bizde şeklinde politik görüşler var,herhalde politikacılarda safları sıkılaştırmak için kendi seçmenlerine sesleniyorlar,herkesin neyin ne olduğunun bilincinde olduğunun onlarda farkındalar,dünya alem biliyorki ab' de 1000 euro olduğunu kabul ettiğimiz asgari ücretin karşılığı 16.000 tl,bizde 4350 tl, benzin,mazot 20.tl olunca kimin canı yandığı ortada..Bu durumda Antalya'da üretilen marulun bu mazot fiyatıyla İstanbul'a geldiğinde kaça satılacağını düşünmeliyiz,her vilayet kendi çevresinde ne üretiliyorsa sadece onu yiyecek.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3506 : Mart 05, 2022, 09:45:29 »
Evlilik programında kendisine talip olan beye, iki buçuk milyar maaş benim mazotuma yetmez diyen kadına gülüp geçiyorduk, kadına haksızlık yapmışız, kadın geleceği görmüş :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3507 : Mart 05, 2022, 09:50:14 »
Ben,brent petrol 150 usd olur diyordum,ancak jp morgan değerlendirme firması 'savaş uzayacak 185 doları bulur 'şeklinde rapor yayımlamış,zamlar sanki bu sabah ilan edilen brent petrol fiyatı ile aynı saatlerde petrol ithal ediliyormuş gibi geliyor,ama petrol fiyatı düşecek olsa hiç bir şey değişmiyor,anlaşılıyor ki ötv gelirine ihtiyaç çok ve bir kısmından vazgeçmek bile imkansız,bir de en ucuz petrol fiyatı bizde şeklinde politik görüşler var,herhalde politikacılarda safları sıkılaştırmak için kendi seçmenlerine sesleniyorlar,herkesin neyin ne olduğunun bilincinde olduğunun onlarda farkındalar,dünya alem biliyorki ab' de 1000 euro olduğunu kabul ettiğimiz asgari ücretin karşılığı 16.000 tl,bizde 4350 tl, benzin,mazot 20.tl olunca kimin canı yandığı ortada..Bu durumda Antalya'da üretilen marulun bu mazot fiyatıyla İstanbul'a geldiğinde kaça satılacağını düşünmeliyiz,her vilayet kendi çevresinde ne üretiliyorsa sadece onu yiyecek.
Baştan söyleyeyim hergun 40 km işe şahsi aracimla gidip gelmek zorunda olan biri olarak yazıyorum. Biz hangi donemimizde gelismis ulke alım gücüne sahip olduk. Karşılaştırmalar o kadar saçma ki. Gelismis ülkelerin alım gücü senden tabiki fazla olacak bu böyleydi hep. Ama şu bir gerçek petrol bir emtia. Bizde çok az çıkarılan ve neredeyse tamamını ithal ettiğimiz bir emtia. Dünyada dolar cinsinden bir değeri var. Hiçbir petrol üreticisi diğerine sende ortalama gelir daha az sana daha ucuza vereyim demiyor. Herkes aynı fiyattan alıyor ve işleme dağıtım maliyetleri neredeyse aynı. Bu durumda bile eskiye göre azaltılmış bir vergi ve döviz cinsi olarak düşük bir akaryakit fiyati var. Litre bazlı alım gücü karsilastirmasini ozellikle 2002 öncesine göre yapın ortaya nasıl bir tablo çıkıyor. Ve sunuda söylemek gerek pandemi dönemi düşen tüketim ve kapanan kuyular sonrası tüketimin artması ile arzın talebi karsilayamamasi, birde üstüne dünya petrol üretiminin %10 unu yapan rusyanin savaşı durumu bu hale getirdi. Bu süreç böyle gitmeyecektir. Çünkü suanda petrol fiyatları her ülke için büyük sıkıntı. Şöyle bir örnek ile bitireyim. Hollanda da 1 yilda Akaryakıta gelen zam %50 ancak asgari ücrete gelen zam %1.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3508 : Mart 05, 2022, 10:52:07 »
Pazartesi günü benzine 54 kuruş mazota 1 lira 44 kuruş zam varmış :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3509 : Mart 05, 2022, 10:54:56 »
İş dönüp dolaşıp siyasete geliyor. Brent fiyatlarının her ülkeyi etkilediği gibi bizi de etkilediğini anladık. Şimdi sıra neden bizim alım gücümüz düşük diye soruyoruz. Sonra hükümeti eleştiriyoruz. Haklıyız. Fakat şu gözden kaçıyor. Ben a partisinden b partisine geçen siyasi ağırlıklı bir kamu kurumundayım. Kendi gözümle gördüğüm olay şu; A partisi veya b partisi farketmeksizin siyasete tabandan giren ve bazı mevkilere gelen kişiler parti farketmeksizin düşük iq’lu. Ayrıca çıkarları her şeyin önünde.

O yüzden a’yı eleştirirken b daha iyi olur diyemiyorum. Herkesi kendiniz gibi görmeyin. Kimse kusura bakmasın ama siyaset içinde kimse zeka aramasın. Akıl aramasın. Yok.

Ülkemizde akıllı adam, dürüst adam siyasete girmiyor yani. Onu demek istiyorum. İstisnalar da kaideyi bozmuyor. Ülkece kafaları değişmedikten sonra hepsi boş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3510 : Mart 05, 2022, 11:04:04 »
Baştan söyleyeyim hergun 40 km işe şahsi aracimla gidip gelmek zorunda olan biri olarak yazıyorum. Biz hangi donemimizde gelismis ulke alım gücüne sahip olduk. Karşılaştırmalar o kadar saçma ki. Gelismis ülkelerin alım gücü senden tabiki fazla olacak bu böyleydi hep. Ama şu bir gerçek petrol bir emtia. Bizde çok az çıkarılan ve neredeyse tamamını ithal ettiğimiz bir emtia. Dünyada dolar cinsinden bir değeri var. Hiçbir petrol üreticisi diğerine sende ortalama gelir daha az sana daha ucuza vereyim demiyor. Herkes aynı fiyattan alıyor ve işleme dağıtım maliyetleri neredeyse aynı. Bu durumda bile eskiye göre azaltılmış bir vergi ve döviz cinsi olarak düşük bir akaryakit fiyati var. Litre bazlı alım gücü karsilastirmasini ozellikle 2002 öncesine göre yapın ortaya nasıl bir tablo çıkıyor. Ve sunuda söylemek gerek pandemi dönemi düşen tüketim ve kapanan kuyular sonrası tüketimin artması ile arzın talebi karsilayamamasi, birde üstüne dünya petrol üretiminin %10 unu yapan rusyanin savaşı durumu bu hale getirdi. Bu süreç böyle gitmeyecektir. Çünkü suanda petrol fiyatları her ülke için büyük sıkıntı. Şöyle bir örnek ile bitireyim. Hollanda da 1 yilda Akaryakıta gelen zam %50 ancak asgari ücrete gelen zam %1.5
hadi emtia kanadı dünyada yaşanan olumsuzluklardan arttı kabul, peki dolar geçen yıl bu zamanlar 7 lira civarındaydı neden şimdi 14.20 ? 18 liraya nasıl koşar adım gitti? Dolar bugün 9-10 bandında olabilirdi, öyle olmuş olsaydı mazot fiyatı 20 liraya gelmeyecekti, doların nasıl yukseldigini şartları kimin hazirladini cümle alem biliyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3511 : Mart 05, 2022, 11:16:02 »
Pazartesi günü benzine 54 kuruş mazota 1 lira 44 kuruş zam varmış :)

umarım şakadır :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3512 : Mart 05, 2022, 11:30:38 »
hadi emtia kanadı dünyada yaşanan olumsuzluklardan arttı kabul, peki dolar geçen yıl bu zamanlar 7 lira civarındaydı neden şimdi 14.20 ? 18 liraya nasıl koşar adım gitti? Dolar bugün 9-10 bandında olabilirdi, öyle olmuş olsaydı mazot fiyatı 20 liraya gelmeyecekti, doların nasıl yukseldigini şartları kimin hazirladini cümle alem biliyor....

Emin ol bunu en çok elestirenlerden biriyim. Ama rusyaya yapılan aleni ekonomik savaşın gizli kapaklısı yıllardır bize uygulanıyor. Yönetimsel hatalarda buna kaymak oluyor. Ayrıca kur korumalı mevduat sonrası doların eski hızında artmamasi da dövize iç talebinde etkili olduğunu gösteriyor. Yani biz kendi kendimizi bu duruma sokuyoruz birazda.
Konuya gelirsek dolar artmamis olsa bu seferde vergilendirme aynı kalacaktı. Ve fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı benzer seviyelere ulaşacaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3513 : Mart 05, 2022, 12:27:50 »
umarım şakadır :)
Beklenti fazlasıyla yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3514 : Mart 05, 2022, 13:34:47 »
Satışlar yüksek derecede düşmüş bu gidişle akaryakıt istasyonları kapatma kararı almaya doğru gidecek gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3515 : Mart 05, 2022, 13:39:09 »
Satışlar yüksek derecede düşmüş bu gidişle akaryakıt istasyonları kapatma kararı almaya doğru gidecek gibi.

Bu haber oldu zaten. 800 kapattı. 1500 tanesi kapatmaya hazırlık yapıyor. %75 satışlarda düşüş var deniyor. Büyük şehirlerde ticari araçlar fazla. Büyükşehirleri ayrı tutuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3516 : Mart 05, 2022, 14:39:37 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3517 : Mart 05, 2022, 15:57:01 »

Ülkemizin durumunun diğer ülkelerle (bakın gelişmiş ülkeler demiyorum) karşılaştırmasını siz yapın madem de saçma karşılaştırma yapanlar görsün bakalım o zaman :) 2002 öncesi dönemi de yapın görelim, öğrenelim, bilgilenelim.

Petrol fiyatları her ülke için sıkıntı doğrudur. Ama bizim için bu sıkıntıyı katmerleyen döviz karşısında paramızın çok değer kaybetmiş olması ve önlenmeyen (evet önlenemeyen değil önlenmeyen) enflasyon. Bizim derdimiz akaryakıta dünya çapında gelen zamdan ibaret değil, 1 dolarlık artışın bize 14 TL olarak yansıması ve asgari ücretin 300 dolar seviyelerinde olması. Böyle olmasaydı diğer ülkeler gibi bizde de kabul edilebilir bir artış olabilirdi akaryakıt fiyatlarında.

Bu arada ülkemiz ile gelişmiş ülkeler arasındaki karşılaştırmayı sıradan vatandaş yapınca sıkıntı ediliyor, hatta saçma bulunuyor. Ancak her gün ana akım medyada "avrupanın en ucuz akaryakıtı bizde" diye propaganda yapan siyasilere tek kelime laf yok. Niye çünkü Silivri soğuk. Nereden baksan tutarsızlık...

Ekşide buna benzer bir yorum okudum geçenlerde. Adamın teki Avrupadaki Burger King menü fiyatlarını TL'ye çevirmiş, diyor ki hem Avrupalılar bizden daha pahallıya karınlarını doyuruyor, hem de bizde ekonomi iyi olduğundan fiyatlar daha düşük. İnsan nasıl toynaklarıyla klavye kullanabiliyor bu tipler diye merak ediyor, orası ayrı:D Ama sizi temin ederim, bu pahalılığın sebebini başka yerde aradıkça bizi daha kötü günler bekliyor olacak.

Chewbecca savunması diye bir hamaset* tarzı var. Aha bu tam ona örnek. Diyorsun ki petrol fiyatları ülkemizde 1 yılda %200'den fazla arttı, diyor ki pandemi, savaş vb. sebebiyle bütün dünyada arttı. Oysa artış miktarı denizler altında nereden baksan %5-6 fersah. Bu tipler dolar yavaş yavaş yükselirken bütün dünyada dolar yükseliyor diye savunma yapıyorlardı. Ne zaman paramız bütün kurlar karşısında eridi o zaman sustular. Gerçi susmadılar dış minnaklar vb tarzı söylemlere yöneldiler. Aslında vatandaşı olmasan çok komik ve eğleneceli bir ülkede yaşıyoruz.

*Hamaset kelimesinin TDK'daki karşılığı: Dinleyenleri etkilemek veya heyecanlandırmak amacıyla yapılan abartılı anlatım.
Hemen bir örnek vereyim: "Helal olsun İmamoğluna, düşmanlarına cebinde *** taşıtıyor."
Bilmeyenler için:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3518 : Mart 05, 2022, 17:05:48 »
Ülkemizin durumunun diğer ülkelerle (bakın gelişmiş ülkeler demiyorum) karşılaştırmasını siz yapın madem de saçma karşılaştırma yapanlar görsün bakalım o zaman :) 2002 öncesi dönemi de yapın görelim, öğrenelim, bilgilenelim.

Petrol fiyatları her ülke için sıkıntı doğrudur. Ama bizim için bu sıkıntıyı katmerleyen döviz karşısında paramızın çok değer kaybetmiş olması ve önlenmeyen (evet önlenemeyen değil önlenmeyen) enflasyon. Bizim derdimiz akaryakıta dünya çapında gelen zamdan ibaret değil, 1 dolarlık artışın bize 14 TL olarak yansıması ve asgari ücretin 300 dolar seviyelerinde olması. Böyle olmasaydı diğer ülkeler gibi bizde de kabul edilebilir bir artış olabilirdi akaryakıt fiyatlarında.

Bu arada ülkemiz ile gelişmiş ülkeler arasındaki karşılaştırmayı sıradan vatandaş yapınca sıkıntı ediliyor, hatta saçma bulunuyor. Ancak her gün ana akım medyada "avrupanın en ucuz akaryakıtı bizde" diye propaganda yapan siyasilere tek kelime laf yok. Niye çünkü Silivri soğuk. Nereden baksan tutarsızlık...

Ekşide buna benzer bir yorum okudum geçenlerde. Adamın teki Avrupadaki Burger King menü fiyatlarını TL'ye çevirmiş, diyor ki hem Avrupalılar bizden daha pahallıya karınlarını doyuruyor, hem de bizde ekonomi iyi olduğundan fiyatlar daha düşük. İnsan nasıl toynaklarıyla klavye kullanabiliyor bu tipler diye merak ediyor, orası ayrı:D Ama sizi temin ederim, bu pahalılığın sebebini başka yerde aradıkça bizi daha kötü günler bekliyor olacak.

Chewbecca savunması diye bir hamaset* tarzı var. Aha bu tam ona örnek. Diyorsun ki petrol fiyatları ülkemizde 1 yılda %200'den fazla arttı, diyor ki pandemi, savaş vb. sebebiyle bütün dünyada arttı. Oysa artış miktarı denizler altında nereden baksan %5-6 fersah. Bu tipler dolar yavaş yavaş yükselirken bütün dünyada dolar yükseliyor diye savunma yapıyorlardı. Ne zaman paramız bütün kurlar karşısında eridi o zaman sustular. Gerçi susmadılar dış minnaklar vb tarzı söylemlere yöneldiler. Aslında vatandaşı olmasan çok komik ve eğleneceli bir ülkede yaşıyoruz.

*Hamaset kelimesinin TDK'daki karşılığı: Dinleyenleri etkilemek veya heyecanlandırmak amacıyla yapılan abartılı anlatım.
Hemen bir örnek vereyim: "Helal olsun İmamoğluna, düşmanlarına cebinde *** taşıtıyor."
Bilmeyenler için:

Bu forum arac formu ve burada siyasi tartışma en son yapmak istediğim şey. Neye inanıyorsanız o şeye inanın. Kimsenin düşüncesine karışmam mümkün değil.

Şöyle başlayayım teror orgutu üyesi olmadıktan sonra kimse Silivri veya hapse atılmıyor. Bu klişelerin malesef en komik olanı. Eleştirmek tabiki olacak ama gecen gün bir insanimsi gibi ülkenin yöneticisini büyükbaş yapmak eleştirme özgürlüğü değil.

Masallah herseyi biliyorsunuz ama akaryakıt fiyatlarının gecmis yıllar verilerini veya dünya verilerini bulamıyor musunuz. O zaman derim ki İnterneti verimli kullanın. Biraz araştırın.

1982 ile 2002 arasında dolar tl karşısında 8000 kat değerlenmiş. Yanlış yazmadım 8000 kat. 2002 ile 2022 arası ise sadece 10 kat. Ve bu durum begenilmiyor. 2013 yılına kadar sabitlenen kur ne hikmetse imf borcu sifirlandiktan ve milli savunma sanayisinde yerli projeler ortaya çıkmaya baslandiktan sonra uyduruk bir bahane ile başlanan bir isyan ve akabinde bir sürü olay. Siz bunlara minnak dersiniz ama o minnak olan bence beyinleriniz.

Dedigim gibi bu platformda siyasi söylem , tartışma asla amacım değil. Ama eksi sözlük denen cehalet yuvasından ezberlenmiş bir kac kelime ile burada konusulana da cevap veririm. Akaryakıt benimde cebimi yakıyor. Bende yonetimsel yanlış yapılan şeyler olduğunu söylüyorum. Ama yapıcı eleştirmek ayrı hamaset ayrı. Bakın etrafımız ateş çemberi ve çoğu ülkede seyri bizim silahlarımız değiştiriyor. Bu ürünler yapılırken iç ve dış düşmanlar illaki manipülasyon yapacak. Ekonomi, insanca yaşam herbir yurttaşın hakkı ama bunları yapmak için özgürlük ve gelecegimizden vazgeçmeyeceğiz.

Petrol piyasasının durumu geçici. Ekonomik durumumuzda elbette düzelecek. Bu ülke çok badireler atlattı. Onemli olan bizim birliğimizi devam ettirmemiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3519 : Mart 05, 2022, 18:07:13 »
Kaynak alabilir miyim 8000 kata ilişkin? Aynı şekilde "sadece 10 kat"a ilişkin. Ben şimdi yaşıyorum geçmişte yaşamıyorum. Şimdi neden 10 kat yükseldi  bunu açıklamak yerine geçmişteki yıkık dönemlerle kıyaslamanın kimseye bir faydası yok.

Verileri niye ben buluyorum orayı anlamadım? İddia eden kimse o getirip koyacak kaynağı önümüze, biz niye teyit ediyoruz, niye araştırıyoruz ki? O zaman her iddiayı araştıracaz diye çürürüz. Zira iddialar bitmiyor görüyorsunuz. "sadece 10 katmış"

Petrol piyasasındaki durum geçici demişsiniz. O zaman bu kötü günler geçince tekrar eski günledeki gibi tek haneli sayılara dönecektir, doğru mu anladım? Zira geçiciymiş diyorsunuz ya. Şöyle bir şey yapalım mı? Benzin 10 olursa ben susayım 25 olursa... neyse... Zaten bu durumda bile savunma yapan birinden 25 olunca hatta 35 olunca bile susmasını beklemeyiz.

Minnak beyinliymişiz, neden? Çünkü akaryakıt fiyatlarına ses çıkarıyoruz. Alım gücünün düşmesinden, paramızın değer kaybetmesinden, enflasyondan dışş mihrakları sorumlu tutmuyoruz.  Bunu bunu bunu buradan alalım bunu...

Velhasılı kişisel tartışmaya girmeyeceğim sizle, inanın size değil kastım...