0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Satılık araba ilan sayısında bakıyorum her geçen gün artış oluyor,balon fiyatlarda inme yok,zaten ne zaman yakıt fiyatı artsa araba fiyatlarına da zam geliyor,çok ilginç,gelen mazot zammı meyva sebze vs fiyatların da nakliye ücretlerinde artış doğrudan bize yansıyor,artık rakam 2 tl ,az veya çok çığrından çıktı,neden mazota bu kadar yükleniliyor ? acaba ötv getirisi daha mı yüksek?
Ben de dün citroen ami gördüm.. Sanırım boş paket olduğu için tek düze bir renkti..Reklamlardakinin ötesinde extra çirkin bence Ancak scooter olarak geçtiği için 16 yaştan itibaren b1 ehliyetli herkes kullanabiliyormuş..Ayrıca boyutları sebebiyle park sıkıntısı çekmezsiniz.. Gayet dik bir yokuş çıkıyordu..Bunlar güzel... Ama 75km menzil biraz düşük sanki.. Eğer şehrin göbeğinde yaşamıyorsanız 75 km biraz yetersiz sanki, hele istanbul için..
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı19/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;Motorinde 52 KRŞ/LTPompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
Sabah Bostanlı pazarına uğradık,yeşil biber 20 tl,kırmızı biber 15,domates 10, şevketi bostan 35,diğer ot çeşitleri de uçuk fiyatlarda ..her şey burada yetişiyor,ne bu arkadaş dediğinde 'abi nakliye mazot 'cevabını veriyorlar,kimseye bir şey söylenmiyor,vay halimize..
Hepsi yaz ürünü ama
Artık yaz kış farkı kalmadı hepsi serada yetişiyor,hepside Antalya ürünü satıcı doğru söylüyor akaryakıt nakliye bu kadar pahalı olursa olacağı bu.
Sizce 10 günde serada üretilen domates miktarı ile yaz mevsiminde 10 günde üretilen miktar aynı mı? Birilerini eleştirirken uydurma şeyler yazmayın. Yaz kış sebze üretim miktarlarını bilmiyorsanız yazmayın buraya. Açıkçası sallamayın yani. Aynıymış. Gerçekten mi?
Üslûbunuz hiç hoş değil. Dalga geçer gibi eleştiri yazmanızın bir faydası yok. İnsanların söylemlerinde illaki bir eksiklik ve hata olabilir. Bu durum tabiki de eleştirilebilir. Ama bunu yaparken, kibarlık ve saygı çerçevesinde eklemelerle düzeltmek daha hoş olmaz mı?
Sizin uslubunuza karşılık ben yinede yazayım,benim uydurma şeyler yazdığımı konu ile alakalı bilgi sahibi olmadığımı nereden biliyorsunuz,ben daha düne kadar pazarda esnaflık yapan bşrisiyim ve hâlâ arkadaşlarım var Antalya'dan sebze yükü sarmaya giden,o yolları sizden çok daha iyi bilirim,o kamyoncunun yolda ne çektiğini size İstanbul'a sebze yetiştirmek için Antalya'dan İstanbul'a sebzeyi belirli saatte endirmek zorunda olduğunu saati geçerse toptancılar hal pazarına giriş yapamayacağını çok iyi bilirim,Hepsi yaz sebzesi yazmışsınız siz o sebzelerin yazın açık alandamı yetiştiğini sanıyorsunuz kış gelince serada ürün miktarının çokmu düştüğünü sanıyorsunuz,o fiyatları belirleyen tamamen yakıt nakliye ve gübre fiyatlarıdır,İyi formlar.
Antalya İstanbul arası 720 km. Bir kamyon ortalama 100 km de 25 litre tüketir hadi 30 litre tuketsin. Tek yön 3000 tl yakar. Hadi giderken boş gitsin 6000 tl yapar. 20 ton taşıyan kamyonda kg başına 0,3 tl yakıt gideri olur. Yakit yarı fiyatına olsa 0,15 tl olacaktı. Yani 0,15 tl artış mi bu pahalılığı yapıyor. Malesef ülkemizin insan karakterinin ortalaması belli. Hepimiz şark kurnaziyiz. Bir birimizi nasıl düdükleriz derdimiz bu. Sonra çıkıp siyasi malzeme olarak kullanırız bunları. Avrupada ve abd de veya diğer ülkelerde de petrol 2 katı artti ama bunu bu denli fırsat bilen tek biziz sanırım. Bir ara dolar bahaneydi o bir miktar düştü ve stabil gidiyor artık ama bakıyorum fiyatlar tam gaz. İnsanlarda alım gücü bırakmayacak şekilde yuklensinler bakalim.
Evet çok haklısınız Amerika'da 3 galon benzin fiyatı iki katı arttı bu yüzden 0.97 cent