Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #3400 : Ocak 17, 2022, 21:10:30 »
Satılık araba ilan sayısında bakıyorum her geçen gün artış oluyor,balon fiyatlarda inme yok,zaten ne zaman yakıt fiyatı artsa araba fiyatlarına da zam geliyor,çok ilginç,gelen mazot zammı meyva sebze vs fiyatların da nakliye ücretlerinde artış doğrudan bize yansıyor,artık rakam 2 tl ,az veya çok çığırından çıktı,neden mazota bu kadar yükleniliyor ? acaba ötv getirisi daha mı yüksek?
Tokay Ceritoğlu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #3400 : Ocak 17, 2022, 21:10:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3401 : Ocak 17, 2022, 21:18:20 »
Satılık araba ilan sayısında bakıyorum her geçen gün artış oluyor,balon fiyatlarda inme yok,zaten ne zaman yakıt fiyatı artsa araba fiyatlarına da zam geliyor,çok ilginç,gelen mazot zammı meyva sebze vs fiyatların da nakliye ücretlerinde artış doğrudan bize yansıyor,artık rakam 2 tl ,az veya çok çığrından çıktı,neden mazota bu kadar yükleniliyor ? acaba ötv getirisi daha mı yüksek?
Abi şimdilik 40 krş yansıttılar ama arkası gelecektir,neden mazota yükleniyorlar sorusu çok açık evet ÖTV getirisi daha yüksek çünkü ağır vasıtalarda ve birçok motorlu taşıtta mazot kullanılıyor sarfiyatı benzinden ve LPG'den çok daha fazla hâl böyle olunca vergi getiriside yüksek oluyor,zaten bugün Polatlı da kamyoncular eylem yaptı yakıt fiyatları yüzünden.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3402 : Ocak 17, 2022, 22:02:01 »
BenzinLitre haberine göre ise;

Salı gece yarısı itibarıyla dizele 40 kuruş zam bekleniyor! Akaryakıt fiyatlarında artış hızla devam ediyor. Geçen hafta gelen zamların ardından bu hafta da beklentiler bulunuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3403 : Ocak 18, 2022, 19:04:08 »
Ben de dün citroen ami gördüm.. Sanırım boş paket olduğu için tek düze bir renkti..Reklamlardakinin ötesinde extra çirkin bence :)  Ancak scooter olarak geçtiği için 16 yaştan itibaren b1 ehliyetli herkes kullanabiliyormuş..Ayrıca boyutları sebebiyle park sıkıntısı çekmezsiniz.. Gayet dik bir yokuş çıkıyordu..Bunlar güzel...   Ama 75km menzil biraz düşük sanki.. Eğer şehrin göbeğinde yaşamıyorsanız 75 km biraz yetersiz sanki, hele istanbul için..
Evet, menzil çok düşükmüş. Şehrin bir ucundan bir ucuna gitmeye bile yetmez. Bugün de bir tane gördüm, sanki birden çıkmaya başladılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3404 : Ocak 18, 2022, 22:22:22 »
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı

19/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Motorinde 52 KRŞ/LT

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3405 : Ocak 18, 2022, 22:34:18 »
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı

19/01/2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Motorinde 52 KRŞ/LT

Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
Çok beklemediler daha dün şimdilik 40 krş yazdım bu günde 52 krş kadameli olarak yükleniyorlar.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3406 : Ocak 19, 2022, 12:52:23 »
Sabah Bostanlı pazarına uğradık,yeşil biber 20 tl,kırmızı biber 15,domates 10, şevketi bostan 35,diğer ot çeşitleri de uçuk fiyatlarda ..her şey burada yetişiyor,ne bu arkadaş dediğinde 'abi nakliye mazot 'cevabını veriyorlar,kimseye bir şey söylenmiyor,vay halimize..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3407 : Ocak 19, 2022, 13:09:59 »
Sabah Bostanlı pazarına uğradık,yeşil biber 20 tl,kırmızı biber 15,domates 10, şevketi bostan 35,diğer ot çeşitleri de uçuk fiyatlarda ..her şey burada yetişiyor,ne bu arkadaş dediğinde 'abi nakliye mazot 'cevabını veriyorlar,kimseye bir şey söylenmiyor,vay halimize..

Hepsi yaz ürünü ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3408 : Ocak 19, 2022, 13:28:37 »
Hepsi yaz ürünü ama :)
Artık yaz kış farkı kalmadı hepsi serada yetişiyor,hepside Antalya ürünü satıcı doğru söylüyor akaryakıt nakliye bu kadar pahalı olursa olacağı bu.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3409 : Ocak 19, 2022, 13:45:13 »
Bilmiyorsanız eğer, bu nakliye kamyonlarının parasız yolları kullanmaları yasak, o meşhur 5 müteahhidin paralı yollarından - köprülerinden geçmek zorundalar. Neden pahalı olduğuna bu yönden de bakın.
2. el araç fiyatları konusuna gelince, 1 aydır sarı siteyi belli model araç üzerinden takip ediyorum, fiyatını indirmeyen satıcı hiç yok, hatta bazıları 400 ile başlayıp şu an 320'ye indiler, satamıyorlar. İstemekle olmuyor, malının değeri alıcı ne kadar verirse o kadardır, yatırım için alanlar aldı, geçti o furya, bundan sonrası zarar yazar. Bu ay vergi zararı da üstüne koyar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3410 : Ocak 19, 2022, 16:09:59 »
Artık yaz kış farkı kalmadı hepsi serada yetişiyor,hepside Antalya ürünü satıcı doğru söylüyor akaryakıt nakliye bu kadar pahalı olursa olacağı bu.

Sizce 10 günde serada üretilen domates miktarı ile yaz mevsiminde 10 günde üretilen miktar aynı mı? Birilerini eleştirirken uydurma şeyler yazmayın. Yaz kış sebze üretim miktarlarını bilmiyorsanız yazmayın buraya. Açıkçası sallamayın yani. Aynıymış. Gerçekten mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3411 : Ocak 19, 2022, 16:29:11 »
Sizce 10 günde serada üretilen domates miktarı ile yaz mevsiminde 10 günde üretilen miktar aynı mı? Birilerini eleştirirken uydurma şeyler yazmayın. Yaz kış sebze üretim miktarlarını bilmiyorsanız yazmayın buraya. Açıkçası sallamayın yani. Aynıymış. Gerçekten mi?
Üslûbunuz hiç hoş değil. Dalga geçer gibi eleştiri yazmanızın bir faydası yok. İnsanların söylemlerinde illaki bir eksiklik ve hata olabilir. Bu durum tabiki de eleştirilebilir. Ama bunu yaparken, kibarlık ve saygı çerçevesinde eklemelerle düzeltmek daha hoş olmaz mı?
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3412 : Ocak 19, 2022, 17:34:32 »
Üslûbunuz hiç hoş değil. Dalga geçer gibi eleştiri yazmanızın bir faydası yok. İnsanların söylemlerinde illaki bir eksiklik ve hata olabilir. Bu durum tabiki de eleştirilebilir. Ama bunu yaparken, kibarlık ve saygı çerçevesinde eklemelerle düzeltmek daha hoş olmaz mı?

Olabilir. Fakat sürekli aynı şeyi görüyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olup bizle, akılla, mantıkla alay eder gibi dalga geçilmesi de benim hoşuma gitmiyor. Burası forum. Bilgi paylaşım platformu. Hiçbir bilgi sahibi olmadan yazı yazmak doğru değil. Amacım kimsesi kırmak üzmek değil. Yaptımsa özür de dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3413 : Ocak 19, 2022, 17:41:13 »
Üreticinin sattığı fiyatlar arkadaşlar.

Benzine de 46 kuruş zam var....
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3414 : Ocak 19, 2022, 19:48:17 »
Sizin uslubunuza karşılık ben yinede yazayım,benim uydurma şeyler yazdığımı konu ile alakalı bilgi sahibi olmadığımı nereden biliyorsunuz,ben daha düne kadar pazarda esnaflık yapan bşrisiyim ve hâlâ arkadaşlarım var Antalya'dan sebze yükü sarmaya giden,o yolları sizden çok daha iyi bilirim,o kamyoncunun yolda ne çektiğini size İstanbul'a sebze yetiştirmek için Antalya'dan İstanbul'a sebzeyi belirli saatte endirmek zorunda olduğunu saati geçerse toptancılar hal pazarına giriş yapamayacağını çok iyi bilirim,
Hepsi yaz sebzesi yazmışsınız siz o sebzelerin yazın açık alandamı yetiştiğini sanıyorsunuz kış gelince serada ürün miktarının çokmu düştüğünü sanıyorsunuz,o fiyatları belirleyen tamamen yakıt nakliye ve gübre fiyatlarıdır,
İyi formlar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3415 : Ocak 19, 2022, 20:11:30 »
Sizin uslubunuza karşılık ben yinede yazayım,benim uydurma şeyler yazdığımı konu ile alakalı bilgi sahibi olmadığımı nereden biliyorsunuz,ben daha düne kadar pazarda esnaflık yapan bşrisiyim ve hâlâ arkadaşlarım var Antalya'dan sebze yükü sarmaya giden,o yolları sizden çok daha iyi bilirim,o kamyoncunun yolda ne çektiğini size İstanbul'a sebze yetiştirmek için Antalya'dan İstanbul'a sebzeyi belirli saatte endirmek zorunda olduğunu saati geçerse toptancılar hal pazarına giriş yapamayacağını çok iyi bilirim,
Hepsi yaz sebzesi yazmışsınız siz o sebzelerin yazın açık alandamı yetiştiğini sanıyorsunuz kış gelince serada ürün miktarının çokmu düştüğünü sanıyorsunuz,o fiyatları belirleyen tamamen yakıt nakliye ve gübre fiyatlarıdır,
İyi formlar.

Jetçiler aleminin sıkıntısını kimse anlamaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3416 : Ocak 19, 2022, 20:22:09 »
Antalya İstanbul arası 720 km. Bir kamyon ortalama 100 km de 25 litre tüketir hadi 30 litre tuketsin. Tek yön 3000 tl yakar. Hadi giderken boş gitsin 6000 tl yapar. 20 ton taşıyan kamyonda kg başına 0,3 tl yakıt gideri olur. Yakit yarı fiyatına olsa 0,15 tl olacaktı. Yani 0,15 tl artış mi bu pahalılığı yapıyor. Malesef ülkemizin insan karakterinin ortalaması belli. Hepimiz şark kurnaziyiz. Bir birimizi nasıl düdükleriz derdimiz bu. Sonra çıkıp siyasi malzeme olarak kullanırız bunları. Avrupada ve abd de veya diğer ülkelerde de petrol 2 katı artti ama bunu bu denli fırsat bilen tek biziz sanırım. Bir ara dolar bahaneydi o bir miktar düştü ve stabil gidiyor artık ama bakıyorum fiyatlar tam gaz. İnsanlarda alım gücü bırakmayacak şekilde yuklensinler bakalim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3417 : Ocak 19, 2022, 21:08:42 »
Evet fiyatlar tam gaz devam ediyor. Benzine 46 kr zam geldi. :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2022, 21:12:30
Ersin Bey, yukarıda yazdığınız yazının son cümlesine tam oturdu, ne yazık ki. :D
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3418 : Ocak 19, 2022, 21:27:12 »
Antalya İstanbul arası 720 km. Bir kamyon ortalama 100 km de 25 litre tüketir hadi 30 litre tuketsin. Tek yön 3000 tl yakar. Hadi giderken boş gitsin 6000 tl yapar. 20 ton taşıyan kamyonda kg başına 0,3 tl yakıt gideri olur. Yakit yarı fiyatına olsa 0,15 tl olacaktı. Yani 0,15 tl artış mi bu pahalılığı yapıyor. Malesef ülkemizin insan karakterinin ortalaması belli. Hepimiz şark kurnaziyiz. Bir birimizi nasıl düdükleriz derdimiz bu. Sonra çıkıp siyasi malzeme olarak kullanırız bunları. Avrupada ve abd de veya diğer ülkelerde de petrol 2 katı artti ama bunu bu denli fırsat bilen tek biziz sanırım. Bir ara dolar bahaneydi o bir miktar düştü ve stabil gidiyor artık ama bakıyorum fiyatlar tam gaz. İnsanlarda alım gücü bırakmayacak şekilde yuklensinler bakalim.

Evet çok haklısınız Amerika'da  3 galon benzin fiyatı iki katı arttı bu yüzden 0.97 cent

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3419 : Ocak 19, 2022, 21:52:15 »
Evet çok haklısınız Amerika'da  3 galon benzin fiyatı iki katı arttı bu yüzden 0.97 cent

3 galon 11 lite yapıyor yani litresi 0.088 cent :/
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)