0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tek tesellim iyi ki hibrit almışım dedim. Benzin iki kart artarken vergi %25 arttı sadece. Benzinli corolla alsaydım 2000 TL az vergi ödeyecektim. Fakat şu an o fark 150 litre benzin ediyor. Ben istanbul’da yılda 700 litre tasarruf yapıyorum.
Pilleri bitince değişim parasını hesaba katmıyorsunuz. Bir Tesla sahibi arabasını yakmıştı geçenlerde.
, hem fren ekipmanları aşırı uzun ömürlü hem de motorun çalıştığı km göstergedekinin yarısı.
Elektrikli araç dolum istasyonları birim fiyatları ne alemde ? Son zamlar ile onlar nasıl etkilendi?
Hızlı şarj istasyonları felaket zamlandı. 50kw’a kadar - 3,9 TL/dk50kw-90kw - 5,9 TL/dk90kw üstü - 7,9 TL/dkBu ücretlerle tüketim ne oldu peki? Bir araba 15-20kwh/100km enerji harcıyor. Yani yarım saat 50kw hızlı şarj kullanırsak aracımız yaklaşık 23kwh dolar. Bununla da 135km falan gideriz. Yani km’de 85 kuruş ediyor. Felaket rakam. Ben hybrid corolla ile 4,5lt yakıyorum. Yani 58 kuruşEvden DC ile şarj yine ucuzdur muhtemelen. Ama o kadar saat şarjda tutmak herkesin yapacağı şey değil. İmkanlar dahilinde ancak
Konut fiyatlarını şuan kestiremiyorum ama interette dönen 300 lira gelen eve 507 lira gelecek diyor buna bakınca evden doldurmak ta zaman olarak bir kenara maliyet olarak ev elektriğini yüksek fiyattan ödemeye sebep olacak ...
Katılmıyorum. 60 yaşındayım , yaklaşık 10 araba eskittim, 100.000 üzeri çok araç kullandım , hepsini sıfırdan aldım, hayatımda fren balatası bile değiştirmedim, Yaris 70.000 de iken fren diskleri parçalandı. Hayret ettim. Uyduruk Tofaş arabalarda bile görmedim öylesini. Hatta bu konuyu daha önce de açtım, fotoğraf koydum.https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=86451.msg1098318#msg1098318
50kw’a kadar - 3,9 TL/dk50kw-90kw - 5,9 TL/dk90kw üstü - 7,9 TL/dkbu fiyatlara mı %130 zam gelecek yoksa gelmiş hali mi bu ?
Geçen ay ile bu ay bugün gelen fatura arasında 70 TL fark var.
Forum ahalisine bir sorum olacak Genelde elektirkli araçlar yarım saatlik hızlı şarj ile %80 doluluğa ulaşıyor. Pili bitik orta tarifedeki bir aracı düşünürsek 30 dk 177TL doldurdu. Yani azami menzilin %80i kadar gidebiliyor. Azami menzil 350 km desek 177 TL ile 280 km yok gidiyor. Bu da km'de 63krş yakıyor demektir.Hesabım kesin yanlış ama hatalı varsayımım nerede ?