0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hiç tahmin etmiyorum, dolar 14.5 olmuş neden indirsinler ki !
Herkesin artık sürüşünü gözden geçirmesi gerekiyor. Trafikte %90 insanlar sürekli gaz fren yapıyor. İleride kırmızı ışığı görmemize rağmen bana selektör yapan var. Yol veriyorum. Gazlayarak beni geçiyor, 100m ileride sert frenle duruyor. Ben de yanında duruyorum. İnsanlar hıncını alıyor resmen arabadan. Sakin sürüş şart. Uzun yolda sürekli hızlanma yavaşlama yapan çok. Adamın kafasına esiyor basıyor. Az ileride bakıyorum yine yan yana gelmişiz. Yavaşlamış. Bölünmüş yollarda bile çok fazla hızlanma yavaşlama yapan var. Şehir içinde rampa çıkarken gazı dibine kadar basıyorlar. Rampa çıkışta hızlanıyor adam. Gerek yok. Bunun gibi bir sürü örnek var. Sakin sürüşe geçilirse yakıt tüketimi herkesin 1/3 azalır
XBR ve USD paritesinde geri çekilme olmaması halinde benzin ve motorinde 20-40krş., otogazda 30-50krş. civarı artış olabilir, bilginize.
dün benzine 56 kuruş zam gelmişti. Bu gece yarısından itibaren benzine 69 kuruş daha, motorine ise 1 lira 13 kuruş zam geleceği bildirildi.
Bir dönem olmuştu,yakıt fiyatları artınca arabalar parka çekilmiş,araba satanlar çoğalmıştı,şimdi belki öyle olur,normal de 1 lt benzin 1 usd olacak,itiraz edenlere 1 lt benzin 1 euro olabilir,mazot konusunda ise şehirler arası gidecek kamyon tır benzeri araçlara kestiği irsaliye yerine göre kısmen indirimli pompa ayrılır,o kadar litre mazot satılır,ürün fiyatlarının az etkilenmesi için;başka da çözüm üretmek zor.Gelelim serbest piyasa var diye araba stoklayan,karaborsa satanlara,onlar da bir süre sonra ellerinde kalanları daha düşük fiyata satmaya çalışacaklar,bundan böyle arabaya binmek her babayiğidin harcına değil artık..
Bu dönemde zam geldiğinde parka çekmek yerine kullanım daha da artıyor abi.2020 Eylül Ayında Toplam Benzin (m3) 310.020Toplam Motorin (m3) 2.806.878Otogaz LPG (ton) 278.2102021 Eylül Ayında;Toplam Benzin (m3) 390.116Toplam Motorin (m3) 2.927.360Otogaz LPG (ton) 315.774Toplam Benzin (m3) 2020 Ekim Ayında: 274.782 2021 Ekim Ayında: 402.377 Toplam Motorin (m3)2020 Ekim Ayında: 2.811.402 2021 Ekim Ayında: 3.017.911 Otogaz LPG (ton) 2020 Ekim Ayında: 279.224 2021 Ekim Ayında: 285.649 Bu ülkemizdeki akaryakıt petrollerinde Toplam satış olan rakamlar Petder'den alınmıştır
Bu istatistiğe göre bile satılan yakıt miktarı bence azalmış zira 2020 Eylül ayındaki trafikteki araç sayısı ile 2021 Eylül ayındaki trafikteki araç sayısının oranı da göz önünde bulundurulmalı, ek olarak 2020 Eylül ayında pandemi kısıtlamalarını da göz önünde bulundurmak gerekli diye düşünüyorum.
Yarından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 62 kuruş, motorine de 55 kuruş daha zam yapılacak.
Sayın Moderatör,Herhangi bir emoji yaması görmedim mesajda. Şaka haber değil mi bu? Evet deyin de rahatlayalım hocam.