Türkiye'de sorun ekonomik gibi görünse de, aslında sorun çok başka. Çok önemli, temel sorunlar var ve bunların ekonomik yansımaları bir sonuç. Örneğin toplanan vergi türü, dolaylı verginin payının toplam vergi içindeki oranı nedense çok uzun yıllardır değişmez. Oysa ideal olarak bunun azalması beklenir.
Toplum olarak "Ben Merkez" cilliğe doğru hızlı bir kayış görünüyor. En basitinden; bir toplu taşıma aracına biniş ve inişlerde ki düzensizlik ve saygısızlığın bile toplamda çok büyük ekonomik maliyetleri oluyor.
Düşünce yapısı da gündelik, taktiksel hale dönmüş gibi, uzun dönemli, stratejik düşünce azalmış. Bunun en basit belirtisi; doğaya, çevreye, sanat yapılarına karşı gösterilen önemde görülebilir.
Genel anlamıyla tüketici bir topluma, sadece maddi değil, manevi tüketime de dönüşülmüş gibi. Üretme kaygısı pek görülemiyor hangi meslek grubunda olursa olsun. Hatta bazen insanlar haklı ya da haksız olsun, başka fikirleri (kişileri değil) eleştirirken saygı sınırlarını bile zorlayabiliyor.
Doğruyu savunurken yanlışı eleştirmenin bile bir adabı olmalı, kaldı ki yanlışı savunan bile bazen doğruyu bastırır olmuş günümüzde.
Yerli Malı Haftası gibi bir organizasyonun bile ne kadar önemli olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor sanırım.
Artık kime "Enayi!" dendiğine bakılırsa, durumun vehameti daha iyi anlaşılır sanırım.
Umarım çocuklar için, kadınlar için, erkekler için, ağaçlar için, hayvanlar için, düşünen, aklını işleten, barışa yönelik iş yapan tüm insanlar için daha aydınlık, güvenli, neşeli, sağlıklı, güzel günler olur.
artan petrol fiyatlarından dolayı benzine 46 kuruş,mazota 58 kuruş zam geldiği ancak pompa fiyatlarına yansımayacağı,farkın ötv den karşılanacağı söyleniyor.
Son 10 - 15 yıl haricinde, bu ülkede herzaman 1$ = 1L Benzin olmuştur.
Son 10 - 15 yıl haricinde, bu ülkede herzaman 1$ = 1L Benzin olmuştur.
Yanlış.
1$ o zaman 8,5₺ falan olmalı ama değil.
Her ikisinede güçlü devletimiz müdahale etti doların oynak olmasını o yüzden hissetmedik.
Ama petrolün o zamanki galon fiyatını da bilmek lazım bunu hesaplamak için
Dünyanın en pahalı benzini kullanma rekorunu elimizde tutuyoruz kimse madem bu zamana kadar ötv den emebiliyordunuz bu kadar ötv niye var 2 katı para niye ödüyoruz sormuyor
Bizim devletimizin apple ı microsoftu yok, teröre harcadığı 500 milyar doları var ondan ödüyoruz.
Yarından itibaren;
Benzin: 6,75₺
Mazot: 6,15₺
Lpg: 3,50₺ Den satılacak bilginiz olsun.
Sanırım indirilecek ötv kalmadı ötv zammı uygulanmış. Benzin 50 kuruş, mazot 45, kuruş lpg 30 kuruş arttırılmış.
Ne diyelim vatan sağolsun.
Bizim devletimizin apple ı microsoftu yok, teröre harcadığı 500 milyar doları var ondan ödüyoruz.
Yarından itibaren;
Sanırım indirilecek ötv kalmadı ötv zammı uygulanmış. Benzin 50 kuruş, mazot 45, kuruş lpg 30 kuruş arttırılmış.
indirilecek ÖTV de var KDV de var ama indiren yok akaryakıttan alınan vergi %61 dolaylarında evet vatan sağolsun
Arkadaşlar avrupa bizi kıskandığı için herşeye zam geldi

NOT: APPLE almıyoruz hatta elimizdekileri parçalıyoruz ama bilgisayardaki microsoft yazılımını kullanıyoruz
Arkadaşlar avrupa bizi kıskandığı için herşeye zam geldi
NOT: APPLE almıyoruz hatta elimizdekileri parçalıyoruz ama bilgisayardaki microsoft yazılımını kullanıyoruz 
biraz konu dışına çıkılmış sanırım,
yaptıkların içerisinde iyi projeler kıskanılacak cinsden ise kıskanılırsın ve takdir edilirsin,
bana göre kıskanma söyleminde problem yok fakat seçim zamanları her parti lideri kendine birşeyler katarak söylemler geliştirir,
yazılım konusunda da eksiklere rağmen umarım daha iyi konuma geliriz,
petrol konusunda yada herhangi bir üründe dışa bağımlılık olduğu müddetce bu zamların olmaması anormal olur...
Bence ÖTV kalmadı değil de,
Bayram geldi, herkes yollarda olacak...
Avrupa'da kimsenin ülkemizi kıskandığı yok. İnşaat sektöründe iyiyiz, plajlarımız iyi, döviz kuru nedeniyle Avrupalıya çok ucuz ülkemiz. İstediğinde geliyor 1 ay tatilini krallar gibi yapıyor niye kıskansın?
Asıl yaşam standartları onlarda, müstakil evler önünden dere geçen yerler bir sürü dolu. Hayallerimizdeki evlerde onlar yaşıyorken kim kimi kıskanıyor?
Mesaj Birleştirildi: 16 Ağu, 2018 18:34
Yakıt fiyatlarına gelirsek benzinde hollandada 85 kuruş, Almanyada 75 kuruş yakıyorum 90 a sabitleyip 6 lt yakarak. Lpgde bile 45 kuruş yakıyorum. Döviz kurları nedeniyle zaten olacaktı bu fiyat artışı ve bana göre az bile.
Artvinde karsta vatandaşlarımız gürcistana geçer ucuza benzin almak için. Aynı ülke bulgar ve yunanlar için biz olduk.
Bence ÖTV kalmadı değil de,
Bayram geldi, herkes yollarda olacak... 
haah nerde bizim demirbaş diyordum

insan biraz yaşlanır, hep aynı hep aynı

muhammet, alper başkanı kıskanıyor
ötv keşke hiç olmasa, güle oynaya geçinsek olmaz mı
Çok güzel, hafif bisikletler var.
ÖTV den karşılanma bitince sağlam zam gelecek gibi duruyor. Yerel seçimlerden sonra çomolokko
Avrupa'da kimsenin ülkemizi kıskandığı yok. İnşaat sektöründe iyiyiz, plajlarımız iyi, döviz kuru nedeniyle Avrupalıya çok ucuz ülkemiz. İstediğinde geliyor 1 ay tatilini krallar gibi yapıyor niye kıskansın?
Asıl yaşam standartları onlarda, müstakil evler önünden dere geçen yerler bir sürü dolu. Hayallerimizdeki evlerde onlar yaşıyorken kim kimi kıskanıyor?
Mesaj Birleştirildi: 16 Ağu, 2018 18:34
Yakıt fiyatlarına gelirsek benzinde hollandada 85 kuruş, Almanyada 75 kuruş yakıyorum 90 a sabitleyip 6 lt yakarak. Lpgde bile 45 kuruş yakıyorum. Döviz kurları nedeniyle zaten olacaktı bu fiyat artışı ve bana göre az bile.
Artvinde karsta vatandaşlarımız gürcistana geçer ucuza benzin almak için. Aynı ülke bulgar ve yunanlar için biz olduk.
bizim için nasıl gürcistan bedava ise avrupalılara göre de türkiye öyle
üstelik tarihi eser, kaynaklar ve denizi sahilleri ile en iyi ülke olmasına rağmen yinede bedava.
Bu gece itibari ile (17.08.2018 saat 00.02 civarı) benzini P.O. den 6,36 tl ye aldım.
Yarından itibaren;
Yarın değil, gün içinde zam geldi, ÖTV güncelendi

ÖTv güncellendiği için ÖTV den karşılama olmadı.
yazacak cok sey var aslinda ama ne yazsan ne desen bos. semsiye acilmiyor ama zorladikca zorluyorlar belki semsiyeyi acarim diye ha gayret
Bulunduğum yerdeki lpg fiyatı