0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mazot 3 benzin 3.bucuk lira olmali bana kalirsa standarti olmali bu isin fazlasi ve azi degil az olursa bu sefer herkes araba ile dolanmaya baslar
Iktisatta arz şoku derler.
Değil 25 dolar bize bedava verseler emin ol 3-3,5 tl den aşağıya yine vermezler. Bakma otoriterlerin öyle dediğine çoğu seçim yatırım birilerine uşaklık eden mahlukatlar. Ağzımıza 1 parmak bal çalıp kovanıyla geri isterler.Türkiyede 95 oktan benzinin en dip görebileceği fiyat 3,50 dir daha aşağısına mümkün olacağına ben inanmıyorum!
Arkadaşlar petrol fiyatlarının düşme sebebi tamamiyle siyasi. Ve uzun surmeyecek belli bi zaman sonra eski seviyesine yukselir. Batılı ülkeler ve katil Amerika Rusya'nın gücünü kırmak ve ekonimisinin buyuk kismi enerji ihrac ederek saglayan rusya ekonomisine darbe yapmak için habire indirim için arap ülkelerine baskı yapiyorlar. Tabi onlarda seve seve indirim yapıyorlar. Rusya'nın Ukrayna ve Kırım politikası ve Ukrayna'nın avrupaya yüzünü dönmesinin ardindan Rusya'nın bu ülkeyi işgal etmesi ve Rusya'nın gaz kartını avrupada karsi sürekli koz olarak kullanması ve hatta yeni boru hattını Türkiye üzerinden geçirip Avrupalı gaz talep eden müşterilerine bundan sonraki muhatabıniz turkiyedir diyip masadan kalkması petrolün bu derece düşmesine sebeb oldu. Buna en başta alman Merkel itiraz etti kabul edilemez bir şey cart curt.Ve dikkat edersek ardından türkiyeye satilan gaza indirim ve bu indirimin daha da artacağını rus yetkilileri bizzat açıklama yaparak soylemesi.ve sonrasında rus rublesi % 200 değer kaybetti hatta kimi sözde ekonomist diye geçinen kişiler olayları dahada manipüle etmek için gazetelere petrol 25 dolara düşecek diyor. Son zamanlarda Canım Memleketimden artan bombalama terör olaylari. Almanların ve diger avrupa ulkelerinin kuzey Irak askerlerine eğitim vermesi silah satması.Ben katarda çalışıyorum 5 yıldır burdayim is nedeniyle bütün ordadoguyu arap ülkelerini gezdim. Bunların petrol ve gazdan başka gelirleri yok. Afedersiniz don lastiği bile ithal geliyor hava şartları nedeniyle üretim sifir. Hal böyle olunca ne diye durduk yere üretim arttırıp indirime gidiliyor. son 2 aydır surekli Amerikalı ve İngiliz yetkililer geliyor buralara gazeteden okuyoruz. Enerji alanında yeni yatırımlar falanlar filanlar gazı Sıvılaştırılmış hale getirip daha büyük gemilerle avrupada taşıma vs vs daha çok üretim daha çok kazanç hep yaziyor. Hepsi rusya icin ya itaat et yada seni her türlü kistiririz politikasi.K.bakmayin biraz uzun oldu ama bunlar benim kendi dusuncelerim sizlerle paylaşmak istedim
Bu üretim tarafından olan açıklaması, bir de hani bir araya gelip, ortak karar alan vs. var ya, neyse söylemek istemiyorum şimdi. Bu arada su da önemli bir kaynak ve onu her yerin kullanımına sunmak global bir bakışın olmaz ise olmazı iken neden petrol bu grubu girmiyor diye de düşünüyor insan. Sonuçta her ikisi de kıt kaynak.
Benzinin varil fiyatına yapılan indirim aynı oranda neden pompaya yansıtılmıyor var mı bilen?
Nedeni açık vergi sistemi birde akaryakıtların zararını aza indirmek birgünde 1tl indirseler. Akaryakıt firmalı kagıt üzerinde zarar edeceklr. 1 günde 8 krs indirim yapıyorlar. Ellerindeki stoku bitirip indirimli alma fırsattarı var. Bu olay akaryakıt firmalarının zararlarını minimuma indiryor. Olan tabi ki bizlere oluyor. Her zamanki gibi
petrol ve kaya gazı sidik yarışı iyi gidiyor,şuan 6 yıldan itibaren ilk kez 50 usd nin altına geriledi... varl fiyatı 49,76 dolardan işlem görüyor,indirim boyunlarının borçudur...
Benzine indirim yok mu yaa
Dizele 1 kuruş zam yaptılar Motorin : 3,63Euro diesel : 3,65 oldu.Fiyatlar yarın geçerli olacak.
Us Dolar düşüyor, Brent düşüyor, bu ayarlamanın da elbet bir açıklaması vardır.
şuan 48,80 lerden işlem görüyor, bekliyoruz,indirim dedikce farklı seneryolar ortaya atılıyor, olmaz olmaz diye birşey yok, sıkmaya devam...edit bilgi12/01/15 10:52 Çin, petrol ürünlerinden alınan tüketim vergisini yarından itibaren arttırıyor.
bret pit 45,52 den işlem görüyor,eli kulağında minareye çıkıyor,yarının sabahında akşamında zil çalacaktır.haaa 8 kuruşmu olur yoksa 12 kuruşmu olur bilemeyiz...devlet zararda be kardeşim
Yarından geçerli olmak üzere;95 oktan 4,1197 oktan 4,13 oldu.Pusuya yatanlara duyurulur