Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461165 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1220 : Ocak 08, 2015, 01:43:45 »
Otoriteler 25 dolara düşeceğini söylüyorlar. Siz ne dersiniz?

25 dolara düşsün bize ne yansıyacak ? Bu sefer ötv kdv zamcığıyla birlikte yine aynı fiyata alıcaz değişen hiçbirşey olmayacak. Petrol 115 dolarken 5.19 petrol 50 dolar 4.17 adamlar dolar dolar düşürüyor bizde kuruş kuruş değişen hiçbirşey olmaz millettin bir tarafından kan alma zihniyet değişmediği sürece hiçbirşey farketmez. O brent petrol 1 dolar olsun biz yine 3.5tlye bineriz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1220 : Ocak 08, 2015, 01:43:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1221 : Ocak 08, 2015, 07:18:29 »
Gidip lpg kitini söktürürüm derim ne diyecem :D
Lpg dahada düşer bende lpg candır diyip devam ederim :D :rofl:
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1222 : Ocak 08, 2015, 09:25:46 »
Otoriteler 25 dolara düşeceğini söylüyorlar. Siz ne dersiniz?

Değil 25 dolar bize bedava verseler emin ol 3-3,5 tl den aşağıya yine vermezler. Bakma otoriterlerin öyle dediğine çoğu seçim yatırım birilerine uşaklık eden mahlukatlar. Ağzımıza 1 parmak bal çalıp kovanıyla geri isterler.
Türkiyede 95 oktan benzinin en dip görebileceği fiyat 3,50 dir daha aşağısına mümkün olacağına ben inanmıyorum!
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1223 : Ocak 08, 2015, 09:44:24 »
Değil 25 dolar bize bedava verseler emin ol 3-3,5 tl den aşağıya yine vermezler. Bakma otoriterlerin öyle dediğine çoğu seçim yatırım birilerine uşaklık eden mahlukatlar. Ağzımıza 1 parmak bal çalıp kovanıyla geri isterler.
Türkiyede 95 oktan benzinin en dip görebileceği fiyat 3,50 dir daha aşağısına mümkün olacağına ben inanmıyorum!

Birebir aynı düşünüyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1224 : Ocak 08, 2015, 10:01:24 »
Lpg dahada düşer bende lpg candır diyip devam ederim :D :rofl:

İlke yaz beni de listene  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1225 : Ocak 08, 2015, 10:25:06 »
25 dolara düşsün bize ne yansıyacak ? Bu sefer ötv kdv zamcığıyla birlikte yine aynı fiyata alıcaz değişen hiçbirşey olmayacak. Petrol 115 dolarken 5.19 petrol 50 dolar 4.17 adamlar dolar dolar düşürüyor bizde kuruş kuruş değişen hiçbirşey olmaz millettin bir tarafından kan alma zihniyet değişmediği sürece hiçbirşey farketmez. O brent petrol 1 dolar olsun biz yine 3.5tlye bineriz.

o değil de enescim şu zamcığı tabirine bayıldım ara ara kullanıcam şimdiden hakkını hela et :D
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1226 : Ocak 08, 2015, 10:33:50 »
işte size Levent Kırca'nın meşhur zamcık skeci :))

https://www.youtube.com/watch?v=aKPnjOkz3Io
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1227 : Ocak 08, 2015, 10:55:39 »
o değil de enescim şu zamcığı tabirine bayıldım ara ara kullanıcam şimdiden hakkını hela et :D
kullan tabi Yağız abinin paylaştığı levent kırcadan hep :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1228 : Ocak 08, 2015, 11:18:20 »

Evet, benzin 5.15 iken vergisi 1.93

İthal petrol %50 ucuzladı, buna göre bugün benzin satış fiyatı 3.54 olması gerekirken 4.15

İthal petrol bedava dahi olsa, yakıt kullanma vergisi adı altında 2.5TL/L alırlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1229 : Ocak 08, 2015, 12:26:29 »

İthal petrol %50 ucuzladı, buna göre bugün benzin satış fiyatı 3.54 olması gerekirken 4.15

İthal petrol bedava dahi olsa, yakıt kullanma vergisi adı altında 2.5TL/L alırlar.

Tekin abi vergisiz 1,15 şuanda. Satış 4,16
0,17 krş bayi karı
Geri kalanı devlet baba ve yandaşlarının >:( >:( >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1230 : Ocak 08, 2015, 16:02:46 »

skec izlenmiştir paylaşım için teşekkürler..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '24
  • 15 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1231 : Ocak 08, 2015, 16:10:37 »

Tekin hocam, ötv fiyatı şu şekilde:

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/otv_oranlari_tum/11062013.htm

ÖTV'ye %18 de kdv ekleyince benzinde 2.5TL, motorinde 1.8TL sabit vergi görünüyor. Petrol ucuzlayınca tahminen kullanım da artmıştır, verginin sabit kısmı belli (diğeri de bedel+kdv) dolayısıyla akaryakıttaki vergi geliri katlamıştır kendini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1232 : Ocak 08, 2015, 18:12:54 »
Dizelde 8 kuruş indirim geldi
motorin 3,62
Euro 3,64 oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1233 : Ocak 08, 2015, 19:00:06 »
Arkadaşlar petrol fiyatlarının düşme sebebi tamamiyle siyasi. Ve uzun surmeyecek belli bi zaman sonra eski seviyesine yukselir. Batılı ülkeler ve katil Amerika Rusya'nın gücünü kırmak ve ekonimisinin buyuk kismi enerji ihrac ederek saglayan rusya ekonomisine darbe yapmak için habire indirim için arap ülkelerine baskı yapiyorlar. Tabi onlarda seve seve indirim yapıyorlar.
Rusya'nın Ukrayna ve Kırım politikası ve Ukrayna'nın avrupaya yüzünü dönmesinin ardindan  Rusya'nın bu ülkeyi işgal etmesi ve Rusya'nın gaz kartını avrupada karsi sürekli koz olarak kullanması ve hatta yeni boru hattını Türkiye üzerinden geçirip Avrupalı  gaz talep eden müşterilerine bundan sonraki muhatabıniz turkiyedir diyip masadan kalkması petrolün bu derece düşmesine sebeb oldu. Buna en başta alman Merkel itiraz etti kabul edilemez bir şey cart curt.
Ve dikkat edersek ardından türkiyeye satilan gaza indirim ve bu indirimin daha da artacağını rus yetkilileri bizzat açıklama yaparak soylemesi.
ve sonrasında rus rublesi % 200 değer kaybetti hatta kimi sözde ekonomist diye geçinen kişiler olayları dahada  manipüle etmek için gazetelere petrol 25 dolara düşecek diyor.
Son zamanlarda Canım Memleketimden artan bombalama terör olaylari. Almanların ve diger avrupa ulkelerinin kuzey Irak askerlerine eğitim vermesi silah satması.
Ben katarda çalışıyorum 5 yıldır burdayim is nedeniyle bütün ordadoguyu arap ülkelerini gezdim. Bunların petrol ve gazdan başka gelirleri yok. Afedersiniz don lastiği bile ithal geliyor hava şartları nedeniyle üretim sifir. Hal böyle olunca ne diye durduk yere üretim arttırıp indirime gidiliyor. son 2 aydır surekli Amerikalı ve İngiliz yetkililer geliyor buralara gazeteden okuyoruz.  Enerji alanında yeni yatırımlar falanlar filanlar gazı Sıvılaştırılmış hale getirip daha büyük gemilerle avrupada taşıma vs vs daha çok üretim daha çok kazanç hep yaziyor. Hepsi rusya icin ya itaat et yada seni her türlü  kistiririz politikasi.
K.bakmayin biraz uzun oldu ama bunlar benim kendi dusuncelerim sizlerle paylaşmak istedim :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1234 : Ocak 08, 2015, 19:11:29 »
Çok açıklayıcı ve aydınlatıcı oldu. Teşekkür ederim kendi adıma :)  :saygi:
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '14
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1235 : Ocak 08, 2015, 19:38:54 »
Kör şeytan evin garajına at bi 5 tonluk depo doldur mazotu diyor  :islik: :rofl: :rofl:  kafadan 50 ay üzerinde yeter bana
Ya ben de böyle birşey dedim. bizimkiler de bana "nerden aklına geliyor böyle saçma şeyler"dedi. Şimdi bakıyorum benim gibi düşünen biri daha varmış [emoji56]

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2015, 09:27:28
Bir başka yönden bakmak gerekirse; demek ki bu fiyatlara da inebiliyormuş kolayca petrol. Şimdi bu iktisatta ne diye tanımlanır...
Iktisatta arz şoku derler. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1236 : Ocak 08, 2015, 19:43:10 »
Eyup Bey,son noktayi koydunuz.Rusya ne kadar dayanirsa herhalde bizde o surec kadar benzini ucuza alacagiz ;-)
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1237 : Ocak 09, 2015, 00:59:54 »
Evet dayan Rusya :)
birde işin garip tarafı petrol yerin altından çıkan bi maden. Bir sefere mahsus tesisi kurup  boru hattını dosuyorsun sonra pompala gitsin.  Zammı neye göre yapıyorlar ki? Ara sıra kurulan tesise ufak tefek yatırımlar olur bunun dışında ne gibi bir gider var ki zam yapıyorsunuz vicdansizlar bırakın millet araçlarının keyfini sursun.
bence mazot 1 tl  benzinde 2 tl olmalı  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1238 : Ocak 09, 2015, 01:19:54 »
Mazot 3 benzin 3.bucuk lira olmali bana kalirsa standarti olmali bu isin  fazlasi ve azi  degil az olursa bu sefer herkes araba ile dolanmaya baslar
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1239 : Ocak 09, 2015, 08:21:52 »
Evet dayan Rusya :)
birde işin garip tarafı petrol yerin altından çıkan bi maden. Bir sefere mahsus tesisi kurup  boru hattını dosuyorsun sonra pompala gitsin.  Zammı neye göre yapıyorlar ki? Ara sıra kurulan tesise ufak tefek yatırımlar olur bunun dışında ne gibi bir gider var ki zam yapıyorsunuz vicdansizlar bırakın millet araçlarının keyfini sursun.
bence mazot 1 tl  benzinde 2 tl olmalı  :D
Dediginiz fiyatlar arap ulkeleri icin gecerli :-) Turkiye'de bedava olsa bile vergiler yuzinden 2tl den asagi gene olmaz :-) nede olsa benzin istasyonlari devletin vergi daireleri.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)