Gönderen Konu: 2012 Vvolkswagen jetta Hakkında ki görüşlerim  (Okunma sayısı 4582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
2012 Vvolkswagen jetta Hakkında ki görüşlerim
« : Aralık 12, 2012, 21:23:47 »
Bugün 40 km kadar 2012 model Jetta 1.6 TDI Comfortline arac daha 350 km'de :)

sürüş zevki cok güzel fakat süspansyonları cok sert geldi setlerden yada çukurlardan geçerken lastik sesini içeri çok alıyor ve cok sallıyor kasayı,bu huyunu hiç sevemedim efsane de bile bole değil.Dizel motor olup 1.ve 2. vites te uzaması çok şaşırtıcı geldi :) ,ama iç tasarımı dış görünümüne bakarsak beklediğim gibi değil cok sade görünüyor, gözümde 60 bin liralık bir araç değil.Sizinde görüşlerinizi alabilirmiyim ?
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

2012 Vvolkswagen jetta Hakkında ki görüşlerim
« : Aralık 12, 2012, 21:23:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Vvolkswagen jetta Hakkında ki görüşlerim
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2012, 23:37:06 »
Golf'e göre kalitesiz bi araç,eski kasası çok daha kaliteli.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 12, 2012, 23:54:00 »
o parayı jetta gibi bir araça yatırmak benim aklıma mantığıma sığmıyor daha güzel ve kaliteli araçlar var alınabilecek jettanın sadece görüntüsü var gerisi hikaye ayrıca o modellerin karasöründe 1 yılın sonunda paslanmaya başladığını duydum kullanan 2 kişiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2012, 00:34:57 »
o parayı jetta gibi bir araça yatırmak benim aklıma mantığıma sığmıyor daha güzel ve kaliteli araçlar var alınabilecek jettanın sadece görüntüsü var gerisi hikaye ayrıca o modellerin karasöründe 1 yılın sonunda paslanmaya başladığını duydum kullanan 2 kişiden.

o biraz zor. vw'de kaynaklar lazer ile yapılıyor. ayrıca paslanma garantisini boşuna vermiyorlar. bunun dışında kalitesinin golf'un gerisinde olduğuna hem fikirim fakat corolla'nın yağ yakan 1.4 lt'lik motoru yerine tercih edenler çok sayıda. focus sedan desek bagajı ve iç kısmı jetta'dan dar. fransız araçlarına değinmiyorum bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2012, 00:41:48 »
genel kalite olarak bence corolladan iyi, ama kişisel görüşüm iyi bir araç olmadığı yönünde, bir almana yakışmayacak süspansiyonlara sahip, özellikle passata kıyasla pek bir araba yanı yok, birbirlerine çok benzer de olsalar, maalesef jettada bir çok şey eksik. Jetta 60 bin lira eder ama sadece şu yüzden eder, çünkü şu an g.korelisi de japonuda, bu fiyatlara satıyor, ben alman araçlarından nefret eden, japon araçlarına aşık olan biri olmama rağmen, ben bile vw sahibi olma arifesindeyim, çünkü maalesef vereceğim paraya alternatif bir japon türkiye sınırları dahiline girmiyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2012, 01:06:17 »
Son Turkiye gelisimde yaklasik 600km Jetta 1.6tdi DGS kullandim. Yol tutusu kesinlikle corolladan iyi degil gaz tepkisi fena degil ama DSG sanzimani vites yukseltirken iyi ama dusururken ekonomi yapacam diye cok gec vites kucultuyor. Kendi arabamla kiyaslayinca attan inip esege binmis gibi oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2012, 01:30:31 »
araç araştırması yaparken jettaya binmiştim. Maalesef sürmedim ancak içindeki malzeme kalitesi yanında duran golf'ün 1 çıta altında ve Passatın yanından bile geçemeyeceği bir seviyede olduğu için ısınamamıştım. Zaten alsanız bile aracı 6 ay sonra verebiliriz deyince satış danışmanı topukladım TOYANA :D
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2012, 01:35:49 »
araç araştırması yaparken jettaya binmiştim. Maalesef sürmedim ancak içindeki malzeme kalitesi yanında duran golf'ün 1 çıta altında ve Passatın yanından bile geçemeyeceği bir seviyede olduğu için ısınamamıştım. Zaten alsanız bile aracı 6 ay sonra verebiliriz deyince satış danışmanı topukladım TOYANA :D

6ay mi? siparisle mi uretiliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2012, 01:40:26 »

6ay mi? siparisle mi uretiliyor?
Nisan 2011 tarihlerinde daha jetta bulamiyordunuz. :) ama kokusu sonradan çıktı 1 kac ay sonra Meksika'dan ithal edilen araçlara ekstra vergiden zam geldi sıfır alıp satanlar kara gecti :) Nisan 2011 de şimdi alsam Aralık'ta aracın teslim edilebileceğini aynı zamanda o dönemki fiyat farkını da ödeyeceğimi söylediler. Dizel için böyle idi Benzinli için insaflilardi 3 ay vermişlerdi :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Volkswagen Jetta Hakkındaki Görüşlerim
« Yanıtla #9 : Aralık 13, 2012, 11:36:16 »
Golf'e göre kalitesiz bir araç,eski kasası çok daha kaliteli.
İşyerinde bir önceki kasanın 2011 modeli var. Onda da kalite ve işçilik problemleri mevcut. Misal; daha 40.000km' de sürücü koltuğu sırtlığının sol kısmı dikişlerinden söküldü. Garantiden koltuk komple değişti. ;)
o modellerin karasöründe 1 yılın sonunda paslanmaya başladığını duydum kullanan 2 kişiden.
Önceki araç da Jetta idi, yenisi de Jetta işyerinde. Her ikisinde de paslanma gibi bir sorun hiç olmadı.
Son Turkiye gelisimde yaklasik 600km Jetta 1.6tdi DGS kullandim. Yol tutusu kesinlikle corolladan iyi degil gaz tepkisi fena degil ama DSG sanzimani vites yukseltirken iyi ama dusururken ekonomi yapacam diye cok gec vites kucultuyor. Kendi arabamla kiyaslayinca attan inip esege binmis gibi oldum.
Biraz alışkanlık kazanınca geç vites düşürme problemi kalmıyor. Gazı hızlıca yarım yaptığınızda (ne kadar döşemeye yaklaştırdığınızla yakından ilgili olarak) bir veya iki kademe düşürüveriyor vitesi. ;)

İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
Ynt: 2012 Volkswagen Jetta Hakkındaki Görüşlerim
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2012, 18:23:49 »
İşyerinde bir önceki kasanın 2011 modeli var. Onda da kalite ve işçilik problemleri mevcut. Misal; daha 40.000km' de sürücü koltuğu sırtlığının sol kısmı dikişlerinden söküldü. Garantiden koltuk komple değişti. ;)
Ondan bari donanım kırpmamışlar bunda adam akıllı özellik yok.Hele trendline görmeyeyim sembol gibi duruyor. :D
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2012, 18:29:14 »
Bedava verseler binmem o kaba saba arabaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 13, 2012, 19:53:33 »
Olaylar olaylar Kemal Abi'den yorumlar :) büyüksün abi bir hondaci olarak sana danışsam 2013 Honda civic eco pakeli pirince tüpü takılı elegance sadece deri döşemesi yok spoiler cam ruzgarliklari navigasyon krom Kapi eşikleri ışıklı 54.500 istiyo plaza verilirmi? Makyaj mı beklensin?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 13, 2012, 23:45:40 »
arkadaşlar jettayı beğenmemekte elbetteki özgür yanlız arabanın kalitesine laf atan arkadaşlar artık biraz komik kaçıyor bu forumun araç alt her bölümünde arabasıyla ilgili yaşadığı sorunları paylaşan ve dert yanan insanlar var sizin değişinizle kalite ve sağlamlığıyla ün yapan toyota böyle yaparken başkasını (hele ki arabayı hiç kullanmamış olanların yorumları) gerçek anlamda komik kaçıyor beni jetta aşığı sanmayın ben de almayı düşünmem ama farklı sebeplerle bir de arabanın donanımsızlığına laf edenler dönüp te toyotanın donanım politikasına bir baksın lütfen
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 13, 2012, 23:59:50 »
arkadaşlar jettayı beğenmemekte elbetteki özgür yanlız arabanın kalitesine laf atan arkadaşlar artık biraz komik kaçıyor bu forumun araç alt her bölümünde arabasıyla ilgili yaşadığı sorunları paylaşan ve dert yanan insanlar var sizin değişinizle kalite ve sağlamlığıyla ün yapan toyota böyle yaparken başkasını (hele ki arabayı hiç kullanmamış olanların yorumları) gerçek anlamda komik kaçıyor beni jetta aşığı sanmayın ben de almayı düşünmem ama farklı sebeplerle bir de arabanın donanımsızlığına laf edenler dönüp te toyotanın donanım politikasına bir baksın lütfen
Bence siz gidip bir jetta trendline ile corolla comfort'un donanımını kıyaslayın öncelikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 14, 2012, 00:15:53 »
Bence siz gidip bir jetta trendline ile corolla comfort'un donanımını kıyaslayın öncelikle.
Full ü daha full, bosu daha boş :) ama en azından istediğiniz özelliği ekleyebilme serbestiniz var jettada para düdük meselesi yani :)
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 14, 2012, 12:53:19 »
o biraz zor. vw'de kaynaklar lazer ile yapılıyor. ayrıca paslanma garantisini boşuna vermiyorlar. bunun dışında kalitesinin golf'un gerisinde olduğuna hem fikirim fakat corolla'nın yağ yakan 1.4 lt'lik motoru yerine tercih edenler çok sayıda. focus sedan desek bagajı ve iç kısmı jetta'dan dar. fransız araçlarına değinmiyorum bile.

hocam volkswalgen forum sitelerinde ve nette bu problemi yaşayanlar hayli var teşekkürler
http://forum.donanimhaber.com/m_58173077/tm.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 14, 2012, 13:23:46 »

beyefendi buyrun girin görün
http://binekarac.vw.com.tr/jetta-donanim.aspx
gündüz farları,asr,edl gibi elektronik yardımcı sistemler elektrikli (kumandadan da açılan) bagaj kapağı benim 1.33 auris comfort umda olmayan özellikler bende olup ta jettada olmayan elektrikli katlanır yan ayna ki o da çok elzem değil
onuncu köy