Gönderen Konu: 2012 Yaris 1.33 Cool donanım çelişkisi  (Okunma sayısı 13919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
2012 Yaris 1.33 Cool donanım çelişkisi
« : Aralık 09, 2012, 02:47:52 »
Arkadaşlar öncelikle herkese selam... Tanışma hariç ilk mesajım bu.

7 Aralık'ta İzmir Tokullar'dan yeni bir Yaris 1.33 Cool Multidrive S almış bulunmaktayım.
Alırken satış elemanı hanım bir alt donanım olan Fun ile arasındaki 3000 tl'ye rağmen Cool donanım farklarını sayarken
benim için özellikle ikna edici olan 9 hava yastığı olduğunu belirtti. Touch n go tarzı ekstra -benim için olsa da olmasa da çok fark etmez- özelliklerden ise benim Cool tercihimdeki asıl etken fazladan 5 hava yastığı bulunması düşüncesiydi.

Amma... Sözleşmeyi imzalayıp son derece doğru bir araç almanın iç huzuru ve mutluluğu ile eve dönüp şöyle tekrar keyifle özelliklerine
bakayım derken katalogda gördüğüm ile kafam büyük bir soru işaretiyle karıştı ve açıkçası bütün olumlu hissiyatım dağıldı gitti.

toyota.com.tr'den indirdiğim Yaris kataloğunda Cool donanımında 4 hava yastığı gözükmekte. Satış elemanı hanımın kötü bir niyetle yanlış bilgi vereceğini düşünmemekle birlikte 14 Aralık'ta teslim edecekleri aracımda eğer beyan ettiği gibi 9 hava yok ise bu durumda ne yapabilirim? Yani Tüketici Haklarım nedir?
- Cool donanımlısını iptal edip Fun donanımlısını alabilir miyim?
- Öyle ise ona göre Toyota aracılığı ile aldığım onayı çıkan kredi tutarımda 3000 tl'lik bir fazlalık olacak, onayı çıkmasına rağmen tutar yeniden ayarlanabilir mi?
- En kötü ihtimalde verdiğim kaporayı da geri alarak satışı tümden iptal edebilir miyim?

İlk kez sıfır araç sahibi olacak olmamdan dolayı bazı sorularımın cevapları aşikarsa kusura bakmayarak cevaplandırırsanız çok sevineceğim... Yarın sabah konu hakkında onlarla görüşmeden önce bilgilenebilirsem daha iyi olacak.

Saygılarımla...

Toyota Club Türkiye

2012 Yaris 1.33 Cool donanım çelişkisi
« : Aralık 09, 2012, 02:47:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Yaris 1.33 Cool donanım çelişkisi
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2012, 02:56:47 »
genellikle güvenlik hepsinde aynı oluyor.en alt donanımdada 9 hava yastıgı var .en azından auris corolla verso avensiste durum böle.Yarisin donanım larını göremıyorum ana sayfada.Yaristede durumun çok farklı olacagını düşünmüyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 09, 2012, 03:30:41 »
genellikle güvenlik hepsinde aynı oluyor.en alt donanımdada 9 hava yastıgı var .en azından auris corolla verso avensiste durum böle.Yarisin donanım larını göremıyorum ana sayfada.Yaristede durumun çok farklı olacagını düşünmüyorum.
Ufak bir düzeltme...Makyajsız corolla ve aurisin en alt donanımı olan class versiyonunda 9 değil 4 havayastığı var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 09, 2012, 03:37:16 »
bende lıfe modeli var 4 havayastıgı var.sızınkınde kesınlıkle dedıklerı gıbıdır.bence bosuna hevesınızı kırmayın
sana gelmediğim gün yaris aldığım gündür gülüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 09, 2012, 04:44:05 »
Bildigim kadarıyla 9 hava yastığı var. Zaten bukadar temel bı konuda satış temsilcisinin yanıltıcı bilgi verebileceğini sanmıyorum. Daha teknik bı konuda belki yanilabilirler ama hava yastiginda sanmam.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 09, 2012, 09:43:51 »
Kötü haber vermeyi hiç sevmem ama 9 hava yastığı dizel modellerde var, benzinliler 4. :(
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 09, 2012, 12:03:53 »
Ozan bey 4 hava yastığı varsa fikrinizi değiştirebilirsiniz ama bunu plaka işlemleri yapılmadan önce bayiye bildiriniz . Plaka çıktıktan sonra teklifinizi reddedebilirler. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 09, 2012, 12:31:56 »
Alper Beyin de belirttiği gibi 9 hava yastığı dizel modellerde var. Benzinli style donanımında görüş paketini ile 9 hava yastığı satın alınabiliyor. Katalog indirmek için http://ul.to/ctfuzoa1
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 09, 2012, 13:06:27 »
O zaman bir diğer seçenek de Cool'u bu duruma rağmen kabul etmek.

Sizce değer mi Cool'un Fun'la arasındaki 3000 tl farka?...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Re: 2012 Yaris 1.33 Cool donanım çelişkisi
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2012, 13:27:10 »
Bence deger. En basitinden arka camlar elektriklu olur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2012, 14:23:23 »
Arkadaşlar öncelikle herkese selam... Tanışma hariç ilk mesajım bu.

7 Aralık'ta İzmir Tokullar'dan yeni bir Yaris 1.33 Cool Multidrive S almış bulunmaktayım.
Alırken satış elemanı hanım bir alt donanım olan Fun ile arasındaki 3000 tl'ye rağmen Cool donanım farklarını sayarken
benim için özellikle ikna edici olan 9 hava yastığı olduğunu belirtti. Touch n go tarzı ekstra -benim için olsa da olmasa da çok fark etmez- özelliklerden ise benim Cool tercihimdeki asıl etken fazladan 5 hava yastığı bulunması düşüncesiydi.

Amma... Sözleşmeyi imzalayıp son derece doğru bir araç almanın iç huzuru ve mutluluğu ile eve dönüp şöyle tekrar keyifle özelliklerine
bakayım derken katalogda gördüğüm ile kafam büyük bir soru işaretiyle karıştı ve açıkçası bütün olumlu hissiyatım dağıldı gitti.

toyota.com.tr'den indirdiğim Yaris kataloğunda Cool donanımında 4 hava yastığı gözükmekte. Satış elemanı hanımın kötü bir niyetle yanlış bilgi vereceğini düşünmemekle birlikte 14 Aralık'ta teslim edecekleri aracımda eğer beyan ettiği gibi 9 hava yok ise bu durumda ne yapabilirim? Yani Tüketici Haklarım nedir?
- Cool donanımlısını iptal edip Fun donanımlısını alabilir miyim?
- Öyle ise ona göre Toyota aracılığı ile aldığım onayı çıkan kredi tutarımda 3000 tl'lik bir fazlalık olacak, onayı çıkmasına rağmen tutar yeniden ayarlanabilir mi?
- En kötü ihtimalde verdiğim kaporayı da geri alarak satışı tümden iptal edebilir miyim?

İlk kez sıfır araç sahibi olacak olmamdan dolayı bazı sorularımın cevapları aşikarsa kusura bakmayarak cevaplandırırsanız çok sevineceğim... Yarın sabah konu hakkında onlarla görüşmeden önce bilgilenebilirsem daha iyi olacak.

Saygılarımla...

Benzin mi aldınız yoksa dizel mi ? Benzinli ise cool da 4 hava yastigi var. 9 icin style ile birlikte gorus paketi almak zorundasiniz. dizel ise standart 9 var. fun cool fark etmez. Katolog güvenlik ozelliklerine baktigimda bu sekilde goruyorum.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 09, 2012, 15:31:42 »
Dizel ve Benzinli ayrımının temel sebebi nedir bu toyotadaki?
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Aralık 09, 2012, 15:39:07 »
Dizel ve Benzinli ayrımının temel sebebi nedir bu toyotadaki?

Cinslik başka birşey değil.

Benzinliye akıllı giriş , hız sabitleyici katar . Vsc ve hava yastığını koymaz . Dizele de tam tersi bunların motorla alakası yok ama dediğim gibi cinslik başka bir şey değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2012, 16:18:07 »
bence kafanız karıştı ise hemen arayıp satışı iptal edin.. aracınız banttan çıkmadan durdurun.. satış temsilcisinin azizliğine uğramayın.. derseniz ki cool paketliye yinede 3 bin fazla veririm önemi yok ona bir şey diyemem.. ama kafanıza yatan aracı almış olmak rahat binmenizi sağlayacaktır
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 09, 2012, 16:36:59 »
Cool almayı yine de kabul ettim. Satış görevlisi hanıma da söyledim ama, keşke yanlış bilgi vermeseydiniz dedim. İnsan kendini haliyle beklentiye sokuyor, hayal kırıklığı oluyor bir miktar. Gerçi bugün görüşmek için tekrar bayiye gittiğimde aracı tekrar görünce hoşuma gitti tekrar. :) Değiştirmek istersem yapabileceğini söylemese sinirlenirdim muhtemelen ki o zaman kazıklanmış gibi olurduk. :)

Hepinize teşekkür ederim cevapladığınız için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Aralık 09, 2012, 16:41:48 »
Cool almayı yine de kabul ettim. Satış görevlisi hanıma da söyledim ama, keşke yanlış bilgi vermeseydiniz dedim. İnsan kendini haliyle beklentiye sokuyor, hayal kırıklığı oluyor bir miktar. Gerçi bugün görüşmek için tekrar bayiye gittiğimde aracı tekrar görünce hoşuma gitti tekrar. :) Değiştirmek istersem yapabileceğini söylemese sinirlenirdim muhtemelen ki o zaman kazıklanmış gibi olurduk. :)

Hepinize teşekkür ederim cevapladığınız için...

Ozan bey hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 09, 2012, 16:46:41 »
Ozan bey işinizi tesadüflere bırakmayın, hemen baş vurup cayma hakkınızı kullanın
kaporanızı geri alın, zaten yaris almaya neden karar verdiniz ki, ufacık arabaya o kadar para verilirmi
aman geç kalmayın, satışı yaptılarmı (vergiyi ödediyseler)  hiç şansınız kalmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 09, 2012, 17:39:05 »
Ozan bey işinizi tesadüflere bırakmayın, hemen baş vurup cayma hakkınızı kullanın
kaporanızı geri alın, zaten yaris almaya neden karar verdiniz ki, ufacık arabaya o kadar para verilirmi

Arac kalitesinin aracın boyutu ile ölcüldügüne ilk defa şahit oluyorum..  Boyut olarakta sınıfının en geniş iç hacmine sahip olanlardan birisidir ayrica yeni Yaris.

Sizin mantığınızla Audi A3'e de  70 bin verilmez 44 bine citroen c4 varken..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2012, 16:24:21 »

Ufacık dediğiniz araba sınıfının en geniş iç hacmine sahiptir, üstelik vw polo dan kısa olmasına rağmen bagaj hacmide daha geniştir.

Bende aynı araca sahibim, parasını sonuna kadar hak ediyor, 4 havayastığı olayına pek takılmamak lazım, aracın fren sistemleri ve yol tutuşu gayet iyi, üstelik euroncap dan 5 yıldız almış güvenlik olarak kendisini kanıtlamıştır. Şahsen fun donanımını pek tercih etmiyorum. Cool donanımındaki çift bölgeli dijital klima ve otomatik arka camlar style donanımına bile fark atıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Aralık 12, 2012, 17:55:14 »
Ufacık dediğiniz araba sınıfının en geniş iç hacmine sahiptir, üstelik vw polo dan kısa olmasına rağmen bagaj hacmide daha geniştir.

Esasinda şu ölcüler ile olaya bakmak lazım. Arac uzunlugu yerine dilgil mesafesi. ( Ön tekerleklerin merkezi ile arka tekerleklerin merkezi arasındaki mesafedir. )

Yaris'in mesafesi 2510 mm, Polu'nun ise 2470 mm. 4 cm lik bir fark var.

Ayrica Yaris'in eni Polo'nun eninden daha geniş. 1695-1682.. 1,3 cm daha geniş.. Ayrica yaris daha yuksek. 6 cm kadar. Bu ölcüler ile yarise küçük demek tuhaf olur :)

Polonun toplamdaki uzunlugu motordan kaynaklı burun uzunlugu sadece diyebiliriz.