0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Esasinda şu ölcüler ile olaya bakmak lazım. Arac uzunlugu yerine dilgil mesafesi. ( Ön tekerleklerin merkezi ile arka tekerleklerin merkezi arasındaki mesafedir. )Yaris'in mesafesi 2510 mm, Polu'nun ise 2470 mm. 4 cm lik bir fark var. Ayrica Yaris'in eni Polo'nun eninden daha geniş. 1695-1682.. 1,3 cm daha geniş.. Ayrica yaris daha yuksek. 6 cm kadar. Bu ölcüler ile yarise küçük demek tuhaf olur Polonun toplamdaki uzunlugu motordan kaynaklı burun uzunlugu sadece diyebiliriz.
Katılıyorum size Engin bey. Yaris uzaktan küçüçük görünüyor çünkü minyon tipli tasarlamışlar. Tasarımından dolayı öyle görünüyor oysa ki uzunluk yükseklik gibi ölçülere baktığınızda Yaris bir çok araçtan daha büyük. Uzun boylu iri yapılı insanları aracıma bindirdiğimde özellikle arka koltuğa oturtuyorum arka koltuk ve diz mesafesinin genişliğine hayran kalıyorlar. 3 kişi rahatlıkla arka koltuğa oturuyor özellikle ortada oturan kişi dizlerini kırmadan rahatlıkla oturabiliyor çünkü arka zemin dümdüz. Fiat Palio aracım da var onda arkada ortaya oturan kişi şekilden şekile giriyor. Geçenlerde bir arkadaşımın düğününden dönüşte mecburiyetten Yaris e 7 yetişkin binmek zorunda kaldık. Emin olun Palio ya kesinlikle sığdıramazdım 7 kişiyi.
yahu saçma sapan işler yapıyor şu bayiler...insan hava yastığı istiyor diye sunroof, çelik jant vs almak zorunda mı....
alis satis stratejilerini neye gore belirlediklerini bilemiyorum ama japonyada fun modele navigasyon oto klima katlanir ayna yukluyrlar. daha dogrusu aracinizi siz olusturuyorsunuz onlar banttan cikariyor. ama disari satislarda 3-4 paket hazirliyorlar ve onu gonderiyorlar.vw opel sizin olusturdugunuzu siparis aliyor ama toyota almiyor malesef. mevcut paket ne ise o.