Arkadaşlar bu konuyu dikkatinizi çekebilmek için bu fotoğraflarla beraber özellikle paylaşmak istedim. Benzeri bir olayı operasyon için gittiğimiz bir bölgede arkadaşımız maalesef yaşadı.....
Operasyon için Mutki'de bir bölgeye araçlarla yola çıktık. Yeni yeni
görevlere çıkan asteğmen arkadaşın biri ,askeriyede (askerlik yapanlar bilir) Ünimog tabir ettiğimiz Mercedes kamyondan atlarken parmağındaki yüzüğü kapak açma mandalına taktırdı, kendisi bu fotodaki arkadaş kadar da şanslı değildi. Yüzük parmağı kaşla göz arasında 2. boğumundan koparak kamyonun içine düşüverdi...Apar topar kopuk parmağıyla beraber ,hastaneye falan kaldırdık ama yerine dikilen parmak bir müddet sonra enfeksiyon nedeniyle yeniden kesilmek zorunda kaldı..... Arkadaşlar lütfen günlük hayatımızda bu konuya dikkat edelim...Araçlarınızla uğraşırken, tamir ,modifiye, lastik değiştirme ve benzeri günlük işler esnasında yüzüklerinizi lütfen cebinize koyun...Birisi bana böyle bir telkin verse dalga geçerdim ama br nusiibet bin nashiyattan yeğ derler....Aman dikkat
Bence fotolar kaldırılmalı
(+18) Yazmıştım çıkmamış mı
Çıkmış

değiştirdim yazımı

Ama fotoları kaldırmak gerek bence. Çünkü forumda birçok genç arkadaşımız var. Nacizane fikrim kusura bakmayın
Estafurullah ...Zaten ben de yazımın başında belirttiğim gibi, dikkat çeksin, insanlar irkilsin ve arkadaşlarımız neye maruz kalacaklarını nasıl bir acı çekebileceklerini görsünler diye eklemiştim....Takdir yöneticilerimizin...
Ayrıca aynı durum seneler önce rahmetli anneannemin başına geldi. Minibüsten inerken şöför denen halsiyetsiz acele etmek için gaza yüklenince rahmetlinin yüzük parmağı kopmuştu.
Konuya dikkat yeterince çekilmiş.Lütfen fotoğrafa gölgeleme yapın.
Bizim okulda öğretilen ilk şeylerden biri. Yüzük küpe uzun saç.. bilumum takı ve benzeri şeylerin çalışırken takılmaması uzun saçında kamufle edilmesi..
Yüzük takmıyorum eşimde aynı meslekte olduğu için anlayışla karşılıyor. Uzun saçın ne alakası var diyenlere : yeni gelen stajere fabrikayı gezdiriyordum. Biraz rock cı bi tarzı vardı uzun bele kadar saç sakal felam .. Neyse polisaj makinasının sonunda kurutma hattına gelince bizim eleman fana yaklaştı meraktan..
Sonra birden saçı fanın emiş yerine doğru havaya kalkınca atladım hemen üstüne . Bilmem kaç devirle dönen fan motorunun fervanesine dolayacaktık saçını. Dolayısıyla kafa derisi en kötü ihtimalle..
Bizim okulda öğretilen ilk şeylerden biri. Yüzük küpe uzun saç.. bilumum takı ve benzeri şeylerin çalışırken takılmaması uzun saçında kamufle edilmesi..
Yüzük takmıyorum eşimde aynı meslekte olduğu için anlayışla karşılıyor. Uzun saçın ne alakası var diyenlere : yeni gelen stajere fabrikayı gezdiriyordum. Biraz rock cı bir tarzı vardı uzun bele kadar saç sakal felam .. Neyse polisaj makinasının sonunda kurutma hattına gelince bizim eleman fana yaklaştı meraktan..
Sonra birden saçı fanın emiş yerine doğru havaya kalkınca atladım hemen üstüne . Bilmem kaç devirle dönen fan motorunun fervanesine dolayacaktık saçını. Dolayısıyla kafa derisi en kötü ihtimalle..
+1
Bir ara haberlerde okudum saçı vantilatöre dolaşan bir kız çocuğu çok fena olmuştu . Kaza geliyorum demiyor tedbir almakta hayatımızı zorlaştırmaz aksine kolaylaştırır ama ne yazık ki tedbir almak konusunda çok gerideyiz .
+1
Bir ara haberlerde okudum saçı vantilatöre dolaşan bir kız çocuğu çok fena olmuştu . Kaza geliyorum demiyor tedbir almakta hayatımızı zorlaştırmaz aksine kolaylaştırır ama ne yazık ki tedbir almak konusunda çok gerideyiz . 
Kesinlikle +1
İtalyanlar kurdu bizim fabrika ilk açıldığında .. Eğitimini falan onlar veriyor. En son giderken sormuş adam ; kafanıza takılan öğrenmek istediğiniz bişi var mı die?
Bizimkiler hemen.. Makina nasıl yavaş çalıştırılır hızı nasıl düşürülür tarzı sorular olmuş.. Adam da demişki ya Türkiye de okadar makina kurdum kimse ACİL STOP butonu nerde die sormadı herkes işten kaçmak için hız nasıl düşer diye soruyor demiş..
mahmut abi güzel konuya değinmişsin babamda elektronikçi bugüne kadar hiç yüzüğünü taktığını görmedim
resimleri karartarak koyarsan çok iyi olur çok kötü dikkat çekiyor (aklımdan çıkmıyor)
çok bilgilendirici olmuş.bir keresinde havuzda benim de başıma gelmişti.bu kadar olmasada parmağımı kesmişti. tekstille uğraştığım için yüzük takmıyorum
Haha tam olmuş... İlk resim açılmıyodu şimdi oda açılıyo
Bu ve benzeri resimler bizim işyerlerindede asılı. Bizde işe başlarken yüzük ve saat çıkarttırılır. 19 yaşımdayken babamın kamyonun kasasından atlarken gümüş yüzüğüm takılmıştı kasaya. Allahtan yüzük gümüş olduğu için yüzük parçalanmış parmağım kurtulmuştu. o zamandan beri yüzük taktığım zamanlar dikkat eder. çalışırken çıkarırım. Bence resim kalmalı herkesin aklına yer etmeli...
Kesinlikle +1
İtalyanlar kurdu bizim fabrika ilk açıldığında .. Eğitimini falan onlar veriyor. En son giderken sormuş adam ; kafanıza takılan öğrenmek istediğiniz bişi var mı die?
Bizimkiler hemen.. Makina nasıl yavaş çalıştırılır hızı nasıl düşürülür tarzı sorular olmuş.. Adam da demişki ya Türkiye de okadar makina kurdum kimse ACİL STOP butonu nerde die sormadı herkes işten kaçmak için hız nasıl düşer diye soruyor demiş..
Normaldir abi .
Bizler tedbir amaçlı yapılan herşeyi gereksiz görürüz . Özellikle o tedbir masraf çıkaracaksa .
En basit yaşadığım örnek birisinin evine 40 A 30 Ma kaçak akım rölesi taktım 40 tl civarıydı kendisine ben tavsiye etmiştim . Komşusuna demiş önce tamam demiş sonra 40 tl olduğunu duyunca vazgeçmiş . Kaçak akım rölesinin yaptığı iş yanında 40 tl bence çerez parası ama bazı sivri zekalılar sırf masraf olmasın diye gereksiz görüyor .

Bizim toplumumuz maalesef başına gelmeden bir şeyin tedbirini almaz . Adamın biri bir sürü para harcar ev yapar ama pencerelere şebeke takmaz o şebekenin masrafı o adama batar fakat eve hırsız girerse ertesi gün evinin pencereleri şebekelenir .
İmkanı olmadığı için tedbir almayanları bir nebzede olsa anlarım ama imkanı olanların bu gibi tedbirleri almamalarını anlamıyorum sonuçta başkaları için değil kendi sağlığı ve güvenliği için harcıyor o parayı .
Neyse bu konu çok uzar başta da dediğim gibi toplum olarak tedbir almaya üşenen bir milletiz . Resmi kurumlardan tutun sivil vatandaşa kadar .
Bu olayın tedbirsizlikle de ilgisi yok İbrahim beyin arkadaşı yüzüğünün parmağını kesebileceğini nasıl düşünebilir dediğim gibi kaza geliyorum demiyor ama öyle kazalar yaşıyoruz ki bağıra bağıra ben geliyorum diyor ve bizler duymuyoruz .

Resimler bence de kalmalı . Umarım İbrahim beyin arkadaşı bu kazayı en az zararla atlatır
Önce işçi güvenliği sonra iş güvenliği...Bu bir örnek olmuş. Bunun dışında fabrikalarda vs. yerlerde bunun eğitimleri veriliyor ve bir çok kişi bu kurallara uymuyor neticesi ya parmağının kopması oluyor yada kemiğin üstündeki bütün etin sıyrılması oluyor.
Önce işçi güvenliği sonra iş güvenliği...Bu bir örnek olmuş. Bunun dışında fabrikalarda vs. yerlerde bunun eğitimleri veriliyor ve bir çok kişi bu kurallara uymuyor neticesi ya parmağının kopması oluyor yada kemiğin üstündeki bütün etin sıyrılması oluyor.
+1
Eğitim şart
Mesela ben bahçede hep saat kolumda çalışırım bundan sonra bahçede çalışırken saat takmıcam traktörden falan atlarken bir yere takılı verir ve çok kötü sonuçlar doğurabilir .
Her zaman derim tedbir tedbir tedbir . Tedbirsiz iş yapanlarla da ben iş yapmam .
Kuzenimin eşinin de benzer bir kazası oldu bahsi geçen parmak kesilmek zorunda kalmıştı
Paylaşım için kendi adıma teşekkür ediyorum çok faydalı gercekten, umarım hiçbirimiz bu durumlarla karşılaşmayız.