0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bizim okulda öğretilen ilk şeylerden biri. Yüzük küpe uzun saç.. bilumum takı ve benzeri şeylerin çalışırken takılmaması uzun saçında kamufle edilmesi..Yüzük takmıyorum eşimde aynı meslekte olduğu için anlayışla karşılıyor. Uzun saçın ne alakası var diyenlere : yeni gelen stajere fabrikayı gezdiriyordum. Biraz rock cı bir tarzı vardı uzun bele kadar saç sakal felam .. Neyse polisaj makinasının sonunda kurutma hattına gelince bizim eleman fana yaklaştı meraktan.. Sonra birden saçı fanın emiş yerine doğru havaya kalkınca atladım hemen üstüne . Bilmem kaç devirle dönen fan motorunun fervanesine dolayacaktık saçını. Dolayısıyla kafa derisi en kötü ihtimalle..
+1Bir ara haberlerde okudum saçı vantilatöre dolaşan bir kız çocuğu çok fena olmuştu . Kaza geliyorum demiyor tedbir almakta hayatımızı zorlaştırmaz aksine kolaylaştırır ama ne yazık ki tedbir almak konusunda çok gerideyiz .
Kesinlikle +1İtalyanlar kurdu bizim fabrika ilk açıldığında .. Eğitimini falan onlar veriyor. En son giderken sormuş adam ; kafanıza takılan öğrenmek istediğiniz bişi var mı die?Bizimkiler hemen.. Makina nasıl yavaş çalıştırılır hızı nasıl düşürülür tarzı sorular olmuş.. Adam da demişki ya Türkiye de okadar makina kurdum kimse ACİL STOP butonu nerde die sormadı herkes işten kaçmak için hız nasıl düşer diye soruyor demiş..
Önce işçi güvenliği sonra iş güvenliği...Bu bir örnek olmuş. Bunun dışında fabrikalarda vs. yerlerde bunun eğitimleri veriliyor ve bir çok kişi bu kurallara uymuyor neticesi ya parmağının kopması oluyor yada kemiğin üstündeki bütün etin sıyrılması oluyor.